• Home
  • Бизнес консултант
  • Бизнес консултант – Услуги

Бизнес консултант – Услуги

Бизнес консултант – Услуги

Стойността на многообразието

Как бихте реагирали, ако ви кажа, че благодарение на бизнес консултациите на

нашите специалисти, можете да подобрите корпоративния си имидж, да стимулирате иновациите и дори да увеличите приходите на своята компания. Нужно е само да промените начина, по който гледате на света и на хората в него и посредством бизнес консултантите да въведете успешно политика, която насърчава съчетание от раса, сексуална ориентация, религия, физически увреждания, възраст и пол на работното място.

#Защо многообразието в работната среда е важно за мен

„Това е въпросът, който нашите клиенти, които все още не са сигурни дали искат да се възползват от бизнес консултациите на компанията, задават най-често – разказва Ивайла Константинова, старши бизнес консултант и част от екипа ни още от самото начало. – Представете си за миг, че сте в кухнята и си приготвяте сандвич. Всички ключови съставки са налице – хляб, месо, сирене, зеленчуци. Има само един проблем. Кетчупът е свършил. За части от секундата изпадате в паника, но бързо се окопитвате и започвате да търсите други алтернативи.“

Момент. Къде си представихте, че търсите кетчупа? Някои хора имат навика да го държат в хладилника, докато други – в шкафа, допълва Ивайла, която вече е предоставяла своите бизнес консултантски услуги на фирми като Ubisoft Sofia, TELUS и A1. Ако сте надникнали в хладилника и сте открили, че бутилката с кетчуп е празна, то най-вероятно сте посегнали към други бизнес консултант, които държите там. Например майонеза и горчица. Ако държите обаче кетчупа в шкафа, то пред вас са се открили напълно различни алтернативи.

Нашите клиенти

През годините бизнес консултациите ни помогнаха на множество малки и големи фирми в България, измежду които A1, TELUS, UbiSoft Sofia, Petrol, T-Market, Газтрейд, Смартком, Токуда Банк и много други.

Изключително добри бизнес консултант 1
Изключително добри бизнес консултант

Ако все още не сте убедени в предимствата на М&П, може би малко проучвания ще помогнат

До 19 процента по-високи приходи

Изследване, проведено от Boston Consulting Group през 2018 г. показва, че компаниите с многообразни екипи имат 19 процента по-високи приходи, тъй като са много по-иновативни. Това показва, че М&П не само подобрява имиджа на дадена фирма, но и играе съществена роля в успеха на дадена компания.

По-бързо разрешаване на проблемите

Психолозите са категорични, че екипите разрешават проблемите не само по-нестандартно, но и по-бързо.

По-лоялни служители

Поредица от проучвания на Gallup показват, че служителите в компании, които стимулират многообразието и приобщаването, са много по-лоялни. Шансът те да напуснат е 22 процента по-нисък. Освен това този тип фирми успяват да наемат и повече таланти.

Изключително добри бизнес консултант 2
Изключително добри бизнес консултант

Тенденции

Многообразен мениджмънт

2018 г. бе особено успешна по отношение на проблемите на многообразието. Компании като Netflix, M&T Bank и Uber предприеха конкретни стъпки за разширяване на многообразието на мениджърския си състав. Изследванията подкрепят твърдението, че многообразието не е просто модерна тенденция, но и ключов бизнес инструмент. Все повече компании започват да осъзнават стойността на М&П.

Приобщаващи бизнес консултант

През 2019 г. компаниите ще се фокусират върху приобщаващ маркетинг и реклама, както и върху създаването на по-приобщаващи бизнес консултант. През 2018 г. Microsoft обяви Xbox Adaptive Controller – геймпад, създаден специално за хора с увреждания. Филми като „Черната пантера“ и Crazy Rich Asians постигнаха забележителен успех, което до голяма степен се дължи на положителното им отношение към многообразието.

Повече извинения, по-голяма нужда от бизнес консултантски услуги

През 2018 г. компании като Starbucks, Papa John’s, H&M, Victoria’s Secret и Macy’s бяха остро критикувани заради своето некоректно отношение към темата за М&П и по-специално – заради рекламни кампании, действия или изказвания на свои служители. През 2019 г. най-вероятно ще видим още подобни ситуации, тъй като фирмите все още се чудят как точно да изградят среда, която е многообразна и приобщаваща както за служителите, така и за клиентите. Все повече фирми ще имат нуждата от бизнес консултациите на фирми като нашата.

Разновидности бизнес консултант 3
Разновидности бизнес консултант

Как бизнес консултантски услуги могат да ви помогнат?

Нашите проучванията показват, че въпреки че повечето компании имат доброто желание да въведат бизнес консултантвни стратегии, насърчаващи многообразието в работната среда, едва 2 процента успяват да постигнат успех в тази насока. Истината е, че те се нуждаят от специализирани бизнес консултации. Без тях преходът към един по-толерантен и приобщаващ хората офис, който насърчава многообразието, би бил неравен и несигурен и би се осъществявал единствено на интуитивно ниво.

Именно тук на помощ идват нашите бизнес консултанти, много от които са в бранша вече над 15 години. Те работят в тясно сътрудничество с различни организации за защита на човешките права и следят за най-новите изисквания и препоръки на Европейската комисия по темата, за да ви предоставят възможно най-качествените бизнес консултации, свързани с многообразието и приобщаването М&П.

Бизнес консултации, съобразени със спецификата на всяка компания

Знаем, че всяка една компания е различна – със своя история, ценности, служители, клиенти, пазари и т.н. Ето защо ние не предлагаме готови или стандартни решения. Напротив – нашите бизнес консултанти ги изработват и съобразяват изцяло с вашите нужди.

Кратка история, постижения и награди

Ние предлагаме своите бизнес консултантски услуги от 2014 г. насам. Компанията е основана от завършилия бизнес администрация предприемач и бизнес консултант Иван Сотиров и активистката Анелия Горанова, която е посветила целия си живот на защита на човешките права. Двамата се съчетават успешно и само за 2 години успяват да спечелят на своя страна клиенти като A1 и Токуда Банк.

За момента фирмата има офис единствено в София, но през 2020 г. Сотиров и Горанова ще започнат да предлагат бизнес консултации и в Румъния.

За 5-те години, които е на пазара, ние сме помогнали на близо 20 компании да въведат успешно политики, които насърчава съчетание от раса, сексуална ориентация, религия, физически увреждания, възраст и пол на работното място.

През 2017 г. компанията е наградена от фондация GLAS с почетно отличие заради своя принос към създаването на по-отворена, толерантна и приобщаваща фирмена култура и работна среда за всички видове служители, независимо от сексуалната им ориентация, етнически произход, полова принадлежност и физически способности.

Изключително добри бизнес консултант 4
Изключително добри бизнес консултант

Фирмата предоставя бизнес консултантски услуги без аналог в България.

Ние сме първата в страната компания, която се занимава активно с проблемите на М&П. Предлагаме уникални за страната специализирани бизнес консултантски услуги, които спомагат за изграждането и въвеждането на фирмени практики в полза на една по-толерантна офис среда.

Нашите бизнес консултанти ще ви помогнат да разпознаете предизвикателствата по пътя, да се справите с крайните срокове и да внедрите в работната си среда практични, реалистични и дълготрайни решения.

Намерете бизнес консултант 5
Намерете бизнес консултант

Защо точно бизнес консултантските услуги?

Без значение дали става дума за пол, раса, сексуална ориентация, религия, възраст или физическо увреждане, неравноправието на работното място е световен проблем, с който трябва да се преборим. Проблем, който и ние, като една бизнес консултантска фирма, занимаваща се с многообразието и приобщаването на работното място, се опитваме да разрешим.

Когато избирате бизнес консултантските услуги, вие заемате твърда позиция по въпроса и показвате социална ангажираност, която хем ще подобри репутацията на вашия бранд, хем ще доведе до видими резултати както в краткосрочен, така и в дългосрочен план.

Как предоставяме нашата услуга?

Първата ни цел е да посетим компанията ви, за да ни разкажете повече за спецификите на вашия бизнес и целите, към които се стремите, както и за да направим оценка на текущото ниво на М&П. Това може да се случи както с поредица от интервюта с вашите служители, проведени от висококвалифицирани бизнес консултанти, така и посредством анкети, които ще имат за цел да установят цялостната нагласа към промяна.

Впоследствие, ако изберете нашите бизнес консултантски услуги, ние ще:

– стартираме успешно процеса по М&П.

– гарантираме правдоподобността на вашата инициатива.

– съобразим инициативата с целите на вашата организация.

– предоставим структури и системи, които да поддържат процесите по М&П.

– помогнем да спечелите подкрепата и отдаденост на вашите служители за успешното осъществяване на инициативата.

– проведем поредица от обучения за безпристрастност и толерантност.

Каталог бизнес консултант 6
Каталог бизнес консултант

Клиент на нас може да бъде абсолютно всеки

Ерата на технологиите постави света в дланта ни. Нашите мобилни устройства ни позволяват да контактуваме с клиенти, продавачи или служители от другия край на света по всяко време – ден или нощ. Бизнесът се глобализира и повечето компании работят в рамките на един особено разнообразен пазар.

Ето защо няма значение дали сте малка или голяма компания, дали работите в частния или държавния сектор, дали се занимавате с високи технологии или с продажбата на хранителни стоки – М&П е важна тема, която засяга всички ни. Всяко предприятие би могло да се възползва от нашите бизнес консултации и от предимствата на един по-многообразен офис.

Ще оставим отзивите, които те оставиха, да говорят сами за себе си

„Бизнес консултантите ни активно се вслушват в нуждите на клиентите. Те осъзнават, че всяка компания подхожда към темата за многообразието и приобщаването по начин, който е уместен за тях самите. Компанията се опитва да разбере организационните цели, културата, бизнес възможностите и предизвикателствата, както и стратегическите приоритети на фирмата. Това им позволява да предлагат решения, които пасват изцяло на нуждите на всяка организация.“

Ubisoft Sofia

„Партньорството ни показа на нашите служители колко важен е М&П за бизнеса и как можем да го използваме, за да постигнем своите бизнес цели. Персоналът е отговорен, а хората, провеждащи обученията, са напълно наясно с проблемите на многообразието и приобщаването.“

Т-Market

„Газтрейд иска нейните служители да бъдат себе си и да направят компанията по-добра посредством своите уникални идеи, решения и опит. Фирмата ни позволи да се възползваме от тези безценни ресурси.“

Газтрейд

Изключително добри бизнес консултант 7
Изключително добри бизнес консултант

Идеята за многообразие в работната среда е сравнително нова

Тя се заражда в средата на 80-те години на миналия век в САЩ. Именно тогава започва да се прокарва твърдението, че многообразната работна ръка трябва да се разглежда като предимство за бизнеса, а не като най-обикновена приумица на тогавашните законодатели, борещи се за равноправие.

Днес все повече компании в САЩ започват да виждат плюсовете на диверсифицираните екипи, а бизнес консултантски услуги, занимаващи се с въпросите на многообразието и приобщаването, нарастват постоянно.

“В това отношение България, а и цяла Източна Европа, тепърва прохожда. Напредъкът обаче е видим – темата се обсъжда на политическо ниво, създават се все повече организации, борещи се за човешките права”, казва Петър Йорданов, бизнес консултант към който се занимава с бизнес консултации от 2001 г.

Ето защо сега е може би най-подходящият момент да станете част от тази световна тенденция и да изпреварите своите конкуренти с помощта ни и нашите професионални бизнес консултанти.

Изберете бизнес консултант 8
Изберете бизнес консултант

Какво бихме посъветвали нашите бъдещи клиенти?

Алберт Айнщайн е казал, че „не можем да решим проблемите, като използваме същия начин на мислене, който сме използвали, когато сме ги създавали.“ Този цитат до голяма степен обобщава важността на различието. Днес новите предизвикателства и проблеми се появяват по-бързо от всякога, а онези компании, които не могат да ги разрешат навреме, изостават и в края на краищата – се провалят. Залогът е голям и едно е сигурно – няма да станем по-добри в преодоляването на трудностите, ако сформираме екипи от хора със сходен произход, от хора, които мислят по един и същи начин. Затова нашият съвет е простичък – не чакайте да стане твърде късно, преди да се възползвате от нашите бизнес консултантски услуги. Бъдете сред първите компании в България, които заемат твърда позиция по въпросите за М&П.

Най-често задавани въпроси на нашите клиенти

Как мога да знам, че фирмата предлага подходящите бизнес консултантски услуги за мен?

Ние работим с най-различни компании – и малки, и големи. Няма да стартираме процесите по М&П, преди да установим конкретните ви нужди и постигнем споразумение по отношение на начина, по който ще осъществим проекта.

Не предлагаме стандартни бизнес консултации. Предпочитаме да изработим и осъществим решенията на базата на конкретните бизнес нужди на клиента.

Ще работим с вас в ритъм, който напълно ви устройства.

Ръководя малък бизнес. Как вашите бизнес консултации могат да ми помогнат?

Няма значение колко голяма е компанията ви. Ние предлагаме бизнес консултантски услуги на всеки, който има желание да постигне прогрес по отношение на М&П. От големи корпорации до малки фирми и стартъпи – нашите бизнес консултанти могат да разрешат проблемите, които имате.

Благодарение на бизнес консултациите ни вие бихте могли да разширите или промените бизнес консултантте или услугите, които предлагате, така че да достигнат до по-различни клиенти. Дори до такива, които не се намират в обхвата на вашата дейност, но въпреки това се нуждаят от нещата, които предлагате.

Как многообразието и приобщаването може да помогне на компанията ми да остане релевантна на постоянно променящия се пазар?

Съществуват редица икономически и политически фактори, които засягат бизнесите. Ние се фокусираме върху начина, по който вашата компания може да остане релевантна в една все по-силно глобализираща се икономика. Как? Като ви помогнем да се диференцирате от останалите компании. Благодарение на нашите бизнес консултации вие бихте могли да привлечете към себе си нови клиенти.

Намерете най-добрите оферти за бизнес консултант 9
Намерете най-добрите оферти за бизнес консултант

Многообразие – нестандартни решения на проблеми – иновации – печалба

Бизнес консултантите като Ивайла, които се занимават с проблемите на т.нар. хомогенни офиси, често използват този популярен мисловен експеримент, за да покажат нагледно как и най-малката разлика в перспективата може да позволи на даден служител да достигне до решение, което дори за миг не е хрумвало на вас самите. „Именно тази различна гледна към нещата точка би могла да генерира нови и свежи идеи, които от своя страна да отведат компанията ви до върха“, категорична е Ивайла, която се занимава с бизнес консултации вече повече от 10 години.

С това обаче предимствата далеч не се изчерпват. Компаниите, в които работят разнообразни екипи, регистрират 45% по-висок пазарен дял и близо 57% по-добро сътрудничество между колегите, категорична е Димитрина Василева, ръководител „Многообразие и приобщаване“ за Централна и Югоизточна Европа в „EY България“. Освен това около 70% е по-вероятно тези компании да постигнат успех при навлизането на нови пазари и с 19% се увеличава способността им да задържат наличните си таланти.

Разнообразие от бизнес консултант 10
Разнообразие от бизнес консултант

Как да се свържете с нашите бизнес консултанти?

Ако смятате, че е време за качествена промяна, ако подкрепяте многообразието и приобщаването и вярвате, че всички хора са равни и заслужават да бъдат третирани като такива, свържете се с нас на телефон 0887 193 797. Нашите бизнес консултанти ще отговорят на всички ваши допълнителни въпроси.

Стойността на многообразието
Нашите клиенти
Ако все още не сте убедени в предимствата на М&П, може би малко проучвания ще помогнат
Тенденции
Как бизнес консултантски услуги могат да ви помогнат?
Бизнес консултации, съобразени със спецификата на всяка компания
Кратка история, постижения и награди
Фирмата предоставя бизнес консултантски услуги без аналог в България.
Защо точно бизнес консултантските услуги?
Как предоставяме нашата услуга?
Клиент на нас може да бъде абсолютно всеки
Ще оставим отзивите, които те оставиха, да говорят сами за себе си
Идеята за многообразие в работната среда е сравнително нова
Какво бихме посъветвали нашите бъдещи клиенти?
Най-често задавани въпроси на нашите клиенти
Многообразие – нестандартни решения на проблеми – иновации – печалба
Как да се свържете с нашите бизнес консултанти?