Боя за коса като оръжие

Боя за коса – подцененото оръжие на всяка жена

 

Искате да накарате бившия ви да се върне при вас?

Боя за коса-10
Боя за коса

Моя приятелка имаше същия проблем. Знаеше, че трябва да промени нещо в себе си. И от безцелно ровене в интернет  стигна до заключението, че е време за драстични мерки. Купи си боя за коса и аз и помогнах с боядисването. Върху скучните кестеняви кичури добавихме малко карамелени тонове. Всичко, което трябваше да направи после беше да качи снимка във фейсбук. Няколко минути по-късно той и писа да се видят. Какви чудеса прави малко боя за коса в подходящия цвят. Може би е време и вие да опитате, вместо да скролвате  в мрежата в петък вечер.

Боята за коса е била верен помощник на жените още от Древен Египет. Символ на властта – присъща за аристокрацията. Предпочитаните бои за коси са били черни или кафяви. Практиката е била да отрежат косата си и да я превърнат в перука. После я боядисвали с шафрон или индиго. Рецептата на боята за коса включвала смесването на оловен оксид с гасена вар и вода до получаване на паста. След това тя е била втривана в скалпа. Тогава хората не са се интересували дали е безопасно използването на токсични химикали в козметичните продукти. Съответно не са били запознати с опасностите, които причиняват. Поставяли са оловото не само върху косата си, но и по цялото лице. Този химикал още се използва в боите за коси, но по – безопасен начин.

Един злощастен случай е причината за появата на първата безвредна синтетична боя за коса. Жената на Еужен Шулер се прибирала от фризьор. И вместо красива и подмладена, видът и бил катастрофален. Косата и била напълно съсипана. Благодарение на този инцидент, днес жените използват висококачествени бои, за да подобрят външния си вид.

И като говорим за подобряване на вида – в последните години идеята за здравословен начин на живот не пропуска и боите за коси. Страдате от пърхот? Имам решение за вас -растителна боя. Не само, че ще се отърве от проблема, но и от мъртвата кожа, ще подхрани скалпа и косата няма да изтънее. Тя запазва блясъка и мекотата си. Ако искате да прикриете сивите коси или не желаете увреждане, това е вашето решение. Растителните бои са направени от екстрактите на зеленчуци и билки – розмарин, градински чай, черупки от орехи и др. Цветовата им гама не включва само кафяво и черно. Ще ахнете щом видите широкия спектър от цветове, който обхващат.

Сред най-предпочитаните цветове са пастелните. Жените обичат да експериментират и често посягат към розова, синя и дори зелена боя за коса. Ефектът е впечатляващ, но и изтощаващ косата. Особено за брюнетките, които се нуждаят от обезцветяване. Стига да полагате необходимите грижи и усилия, използвайки продукти за защита на цвета, нищо не ви спира да го направите. Но имайте предвид, че някои от мъжете не гледат на това с добро око. За тях такива момичета са несериозни, търсещи внимание, все още непораснали. Но има такива, за които цветът на косата няма значение. Ако това е част от вашата същност, те ще го приемат. От голямо значение е вие как се чувствате. Посегнете смело към пастелената боя за коса и не се притеснявайте от мнението на другите.

Боя за коса-11
Боя за коса

Това, от което трябва да се притеснявате са множеството химикали, които се съдържат в част от боите за коса. Голяма част от тях са мощни канцерогени. И ако си мислите, че няма проблем, защото не ги поемате, помислете отново. Нанасяте боята за коса върху скалпа и тя се абсорбира от кожата ви. Определено червена светлина за тревога. Четете внимателно състава на опаковката и внимавайте с избора си. Не искате да си докарате раздразнение, да съсипете косата си или да увеличите риска от рак. Да, химикалите са способни на това. Внимавайте!

И въпреки някои странични ефекти, не се плашете. Шансът това да ви се случи е много малък. Познавам много момичета, които се боядисват и досега не съм чувала нито една страшна история, свързана с боята за коса. Стига да знаете какво правите ще получите желания цвят. Както споменах в началото, боядисах косата на приятелка. Като начало взех две кутии от избраната боя за коса. Не желаете сместа да свърши по средата на процеса, нали? А за да предпазя челотото го намазах с най-обикновен балсам за устни. По-светлите кичури добавих, използвайте четка за зъби. Минах през тези участъци от косата, озарявани от слънцето. Нанесох боята за коса, започвайки от корените. Разделих косата на няколко участъци за по-лесно. После поставих на главата и шапка за баня, което не позволи на боята да се стича по врата и да оставя  петна. След като оставихме боята за определен период, измихме косата и я изсушихме. Нанесох гланц, който има същия ефект като гланца за устни – добавя блясък. И с това завършихме процеса по боядисване, който въпреки нашите опасения, не се оказа труден. Дори мога да кажа, че беше  успешен и постигнахме целта си – обаждане от бившия и.

Искате да накарате бившия ви да се върне при вас?