Боя за стена – Качества

Днешната тема на блога ни ще бъде „Боя за стена“.

Боите за стени се делят на два вида алкидни блажна боя и полимерни.

Алкидните бои не са подходящи за стени, т.к. не са дишащи. Правят конденз между стената и слоя боя и се отлепват след време. По-подходящи за боя за стена са полимерните или още дишащи бои. Различните добавки в полимерните бои за стени определя и различните видове дишащи бои за стени: латексови, винилови, тефлонови, силиконови, силикатни и др.

Латексовите бои за стени са еластични и не задържат микроорганизми, лесни са за почистване и изключително подходящи за тавани, антрета, коридори и др. Виниловите бои за стени са огнеустойчиви и често се използват в производствени сгради. Тефлоновите бои имат свойството да отблъскват мръсотията, затова са приложими най-вече за покритие на стените в кухни или места, където се пуши. Силиконовите бои за стени са хидрофобни, те успешно отблъскват водата, а силикатните са високо въздухо- и паропропускливи бои за стена, не задържат микроорганизми и затова са приложими за силно влажни помещения или тавански стаи.

Боя за стена – Качества

Декоративните качества на боите за стена се определят от цветовете, блясъка, грапавостта и в зависимост от нуждите можете да изберете матова боя, боя със сатенен или силен блясък. Грапавостта също зависи от вашите предпочитания и дизайна на стаята, за която търсите боя за стена.

Преди да пристъпите към боядисване трябва да почистите добре повърхностите от предходни слоеве и микроорганизми, какво и да подсушите идеално повърхността. След това вече в зависимост от вида на вече избраната боя за стена и съобразявайки се с всички изисквания и насоки за използване от производителя, можете да пристъпите към боядисването на стената. Можете да боядисвате с четки, мечета, рокли от различни синтетични материали, отново съобразявайки се с препоръките на производителя.

Оставям на разположение за въпроси към блога.

Намерете най-добрите оферти за боя за стена 1
Намерете най-добрите оферти за боя за стена
Типове боя за стена 2
Типове боя за стена
Изберете боя за стена 3
Изберете боя за стена
Изберете боя за стена 4
Изберете боя за стена
Повече за  боя за стена 5
Повече за боя за стена
Видове боя за стена 6
Видове боя за стена
Намерете най-добрите оферти за боя за стена 7
Намерете най-добрите оферти за боя за стена
Видове боя за стена 8
Видове боя за стена
Информация за боя за стена 9
Информация за боя за стена
Голямо разнообразие боя за стена 10
Голямо разнообразие боя за стена

Днешната тема на блога ни ще бъде „Боя за стена“.
Боя за стена – Качества