Боя за стена – разновидности

Как да изберем най-подходящите цветове боя за стена в нашия дом?

Домът е мястото, в което прекарваме по-голямата част от живота си. Вкъщи си почиваме, прекарваме свободното си време с близките си хора, грижим се за децата, прибираме се след работа, дори понякога работим у дома. Именно затова е много важно да направим жилището си комфортно, уютно и изпълнено с позитивна енергия. Боядисването е бърз и евтин начин да дадем глътка свеж въздух на стария интериор, да създадем настроението, което желаем или да направим нашето жилище продаваемо.

Какъв гланц трябва да изберем?

Колкото по-лъскава е боята за стена, толкова по-лесно ще може да се чисти. Ако имате малки деца и стаята, която боядисвате има висок трафик като стая за игра или пък има тенденция да се замърсява като кухнята, използвайте боя за стена с лъскавина, тъй като лесно можете да изтриете стената с влажна кърпа.

Ако имате стена с дефекти, изберете матова боя за стена. Недостатък на тази боя е, че не търпи чистене и показва замърсяванията повече, така че изберете този тип боя за стаи, които няма да се замърсяват много.

Аз искам елегантен изглед

Неутралните цветове боя за стена създават елегантност в стаята. Можете да превърнете обикновена всекидневна в елегантна като изберете различни оттенъци на неутрлани цветове – например бадемови стени с елементи на червено за первазите. Можете лесно да промените изгледа на неутрална стая с добавянето на аксесоари в различни цветове или боядисвайки первазите в различна боя за стена. И запомнете – колкото по-светла гама е боята, толкова по-просторна ще изглежда стаята.

Изберете боя за стена 1
Изберете боя за стена

Аз искам изглед изпълнен с енергия

Ако искате свеж и изпъленен с енергия изглед, изберете боя за стена в цветове като оранжево и златно, червено и тъмно лилаво. Друга възможност е да изберете жълта и оранжева боя за стена и боя в противоположен цвят като пурпурно. Също можете да изберете червено и черно за контраст. Правилото е да изберете два цвята боя близки един до друг и още един противоположен цвят.

Аз искам нежен и успокояващ изглед

Можете да изберете да останете в една гама и да изберете различни оттенъци на синя боя за стена, тъй като този цвят действа успокояващо. Такъв избор е много подходящ за банята и спалнята. Изберете например по-тъмен цвят за стената и друг по-светъл цвят от същата гама за завесите, кърпите и завивките също както и аксесоарите. Също така, цветове боя за стена като синьо, зелено и бледо жълто са чудесни избори, ако искате да придадете чувство за спокойствие и почивка.

Изключително качествен боя за стена 2
Изключително качествен боя за стена

Какъв цвят трябва да изберем?

Ако сте в процес на продажба на вашето жилище е добре да изберете бяла или близка до бялата боя за стена. Това ще позволи на новите собственици лесно да покрият стената с техния избор за боя и ще даде на вашите стаи по-ярък и чист изглед. Но също така можете да се възползвате от възможностите на стотиците цветове и да промените усещането, което всяка стая носи с малко планиране и подходящ цвят боя за стена.

Каква боя за стена трябва да изберем?

Латексовата боя за стена е най-често срещаният и предпочитам тип поради това, че е лесен за чистене и има дълга трайност. Също така тя е устойчива на избледняване и може да диша по-добре от мастноразтворимите бои. Препоръчваме използването на латексова боя за повечето от вашите стени и домашни употреби.

Тавани

Можете да снижите високи тавани като ги боядисате с боя за стена в по-тъмен цвят отколкото стените. По същия начин, можете да разширите стая като изберете по-светъл цвят за тавана отколкото цвета на стените. Ако се притеснявате да използвате твърде много цвят за вашите тавани, можете да боядисате вашия таван, врата и под в цвят слонова кост. Това ще придаде елегантност на помощението.

Вие няма нужда да харчите много пари за интериорен дизайнер. С малко боя за стена и много въображение можете да промените изгледа и усещането, което вашето жилище излъчва.

Вижте боя за стена 3
Вижте боя за стена
Изключително добри боя за стена 4
Изключително добри боя за стена
Изключително качествен боя за стена 5
Изключително качествен боя за стена
Изберете боя за стена 6
Изберете боя за стена

Как да изберем най-подходящите цветове боя за стена в нашия дом?
Какъв гланц трябва да изберем?
Аз искам елегантен изглед
Аз искам изглед изпълнен с енергия
Аз искам нежен и успокояващ изглед
Какъв цвят трябва да изберем?
Каква боя за стена трябва да изберем?
Тавани