Боя за стена – Свойства

7 полезни съвета за помощ при боядисване

ЗАГЛ

Някои отговори на „вечните” въпроси – с какви нюанси, каква боя за стена, кои цветове са подходящи за моя дом?

ПОДЗАГЛ

Правили сте ремонт и трябва да боядисате накрая или просто жилището ви се нуждае от освежаване? Паникьоствате се, мислите си как сега ще се омаже всичко, как трябва да събирате мебелите в средата на стаята и да ги обвиете в найлони, за да не се боядисат, ще мирише ли и колко, вие ли да боядисвате или да извикате специалист? Спокойно, без паника. Oт компанията не можем да ви помогнем за мебелите – наистина ще трябва да ги съберете в средата на стаята и да ги покриете, вие сами решавате с какво да боядисате и кой да боядиса, но можем да ви дадем няколко безценни съвета как интериорът у вас да се промени качествено след ремонта.

Ето няколко идеи:

1.Цветни геометрични форми на стените

Геометрични форми, нанесени върху стените в различен цвят от основния. Нова идея, която създава разчупване на пространство и поставя цветови акцент в дома ви.

Предварителната подготовка е важна

Предварителната подготовка е важна. Както вече казахме неведнъж, събирате всички мебели в средата на стаята и хубаво ги завивате в найлон или друго покривало, за да не се оцапат с боя. Остъргвате всички пукнатини от стените, изстъргвате старата боя, ако има нужда, почиствате хубаво стената от паяжини. Ако е необходимо, измийте стените и изчакайте да изсъхнат. След това започнете боядисването. Повърхността трябва да е гладка, чиста и суха. Всеки слой боя се нанася след много добро изсъхване на предходния.

Оферти за боя за стена 1
Оферти за боя за стена

Заложете на модерни материали

Самото боядисване на интериора се улеснява от модерните бои. Те имат висока покриваща способност още от първа ръка боядисване. Повечето модерни бои са и водоустойчиви.

Най-често срещани цветове за стени и тяхното въздействие. Според някои сайтове следните цветове са най-предпочитани за дома:

Белият цвят успокоява и може да се използва навсякъде. Създава усещане за светлина и пространственост.

Жълтото е светъл, топъл, подходящ цвят за всекидневни, детски стаи, трапезарии и коридори.

Оранжево специалистите добавят в детските стаи, всекидневните, трапезариите и кухните.

Синьото е подходящо предимно за бани , заради асоциацията със синия цвят на водатакоято обаче не е синя.

Зеленото се препоръчва за спални, защото има успокояващо въздействие заради асоциацията със зеленина, горате наистина вече са зелени, поне през по-голямата част на годината.

Лилавото е подходящо за представителни помещения, защото е тържествен цвят заедно със златистожълтото.

Правилен избор на цвета на стените

Стените: бели или цветни? А бялото дали се води цвят?

Ето, дадохме ви повод за размисъл. Първата дилема преди боядисване е бели или цветни стени? Бялото е подходящо, ако няма много светлина и искате да изглежда по-светло, или ако желаете помещението да изглежда по-голямо и широко, отколкото всъщност е, тъй като белият цвят създава усещане за широко пространство.

Ако ли пък нямате проблем с пространството и светлината, може да изберете цветни стени. С помощта на концентрат може да забъркате боя по желание, като концентратите са в основни цветове, а от комбинацията между тях може да се подготви светъл или тъмен цвят. Няколко смесени пигмента създават цвят по ваше желание, ако не искате основен цвят, но трябва да знаете, че веднъж свърши ли оцветената боя, много трудно бихте могли да я създадете отново абсолютно същата като цвят. А знаете ли, че бяло, малко кафяво и малко тъмно синьо създава чудесен бронзов цвят, близо до белия? Трябва да се обърне внимание на достатъчното количество смесен концентрат и основна боя и да се разбърква хубаво, докато се разтвори напълно, за да не се получават различни като цвят черти по стената.

Друга възможност е компютърно оцветяване на бои със специална машина, като така се предлагат много нюанси. Ще ви подготвят боята на място и ще може повторно да се забърка същия цвят. По-скъпо е, но е по-лесно и гарантира, че ще имате колкото боя ви трябва.

Информация за боя за стена 2
Информация за боя за стена

Грундът‬ – гаранция за добър краен ефект

Грундирането на стената преди боядисване е задължително. Липса на грунд може да доведе до падане на боята. Идеята на грунда е да осигури идеално гладка повърхност за нанасяне на боята. Освен това грундирането намалява разхода на боя.

В заключение можем само да ви кажем, че боядисването на дома ви може да се превърне от тежка задача в лесна и приятна игра. Трябва само да се научите да я играете и да ви бъде приятно. А нужните материали, правила на играта и настроение може да намерите на сайта ни.

Видове боя за стена 3
Видове боя за стена
Изберете боя за стена 4
Изберете боя за стена
Каталог боя за стена 5
Каталог боя за стена
Каталог боя за стена 6
Каталог боя за стена

7 полезни съвета за помощ при боядисване
Предварителната подготовка е важна
Заложете на модерни материали
Най-често срещани цветове за стени и тяхното въздействие. Според някои сайтове следните цветове са най-предпочитани за дома:
Правилен избор на цвета на стените
Грундът‬ – гаранция за добър краен ефект