Боя за стена – Видове

Отново дойде време за домашен ремонт? Притеснението бавно е превзело вашите мисли? Не се безпокойте, ние от екипът на сме до вас. С нашия опит ние ще ви помогнем да превърнете ремонта на своя дом в истинска наслада.

За да се случи това обаче, вие се нуждаете от точно две неща, а именно – доверен майстор и качествени строителни материали! Не подценявайте тяхната важност, защото именно те ще определят дали ремонта ви ще се превърне в ходене по мъките или прекрасно изживяване, спомена за което ще ви съпътства с години.

Помнете – ремонта е изкуство, той е изящна симфония трансформираща вашият дом, докато в него постепенно се извае образа от вашите мечти. Затова позволете ни да ви предложим нашият доказан екип от майстори може да се запознаете с всеки от тях, както и с работата им на нашия сайт, който като звено от изящни художници ще претвори дома ви спрямо вашият вътрешен копнеж.

И така, след като направили своя избор на екип от майстори, то нека преминем и към така важният избор на подходящи за вашия дом строителни материали.

В няколко последователни статии в нашия блог, ние ще ви запознаем с видовете изолация, мазилка и бои, които пазара ни предлага. Нашата цел е да бъдете доста-тъчно добре информирани, за да знаете точно от какво се нуждаете още преди да сте започнали своя ремонт. Ние вярваме, че именно това е ключово важното за успеха ви в това нелеко начинание. В случай, че имате допълнителни въпроси разбира се, нашият екип е винаги на ваше разположение!

Силикатни бои

Друга добре позната група бои на водна основа са силикатните. Те предлагат изключително висока въздухо и паропроницаемост, което ги прави изключително удобни за сгради с вътрешна влага. Ако влагата в стените на вашия дом е по-голяма от тази в атмосферата, то силикатните бои са вашият избор, защото те ще позволят на стените ви да „дишат“, изкарвайки влагата навън. Ако влагата навън обаче е по-голяма, то този тип бои не са подходящи, защото биха вкарали външната влага в дома ви. Друго изключително ценно предимство на тези бои е, че те не толерират развитие на микроорганизми по тях, поради което не се нуждаят от бактерицидни добавки.

Нашият съвет: Силикатните бои са изключително подходящи за помещения с вътрешна влага надвишаваща тази на външната атмосфера!

За цени и поръчки, моля разгледайте нашите силикатни бои тук!

Информация за боя за стена 1
Информация за боя за стена

Вододисперсионни бои.

Този тип бои, наричани още латексови са най-разпространените, най-евтини и най-лесни за употреба. Те са екологично чисти и обикновено се използват за боядисване на стени и тавани. Нанасят се изключително лесно с четка, валяк или пистолет.

Има няколко вида вододисперсионни бои, а именно – поливинилацетатни, акрилни и бутадиенстиролни .

Поливинилацетатните бои се характеризират със слаба водоустойчивост, поради което те намират и по-тясно приложение. Смесени с акрилни бои те рязко подобряват водоустойчивостта си, но това не би било изгодно за вас, понеже цената им става като тази на акрилните бои, а характеристиките им – не.

Най-голям дял от вододисперсионните бои на пазара заемат акрилните. Те са по-скъпи от поливенилацетатните, но са подходящи както за външна, така и за вътрешна употреба. Те лесно се подлагат на тониране, поради което пазара предлага над петнадесет хиляди цвята акрилни бои, което би дало истинска свобода на вашето въображение. Друго силно качество на акрилните бои е това, че те не променят цвета си при излагане на интензивно ултравиолетово облъчване. Те също така са удивително лесни за употреба, изсъхват сравнително бързо, устойчиви са на миене и издържат дълго. Акрилните бои наистина са добър избор за вашия дом!

Последни в групата на вододисперсионните бои са бутадиенстиролните. Това са каучукови бои, познати ни още и под името латексни. Тези бои предлагат прекрасна водоустойчивост, но за съжаление изложени на светлина имат склонността да пожълтяват. Поради този факт, те са подходящи предимно за боядисване на вътрешни стени, в помещения с не много ярко, изкуствено осветление. Плюса на тези бои е сравнително ниската им цена, което ви дава шанс по-често да освежавате стените на вашето жилище.

Нашият съвет: Ако искате евтини и лесни за нанасяне бои, с които да обновите вашите вътрешни стени. Ако искате да избирате от пъстра цветова палитра то… вододисперсионните бои са вашият избор. Ако цената не е най-важното за вас – то спрете се на акрилните бои.

За цени и поръчки, моля разгледайте нашите вододисперсионни бои тук!

Разнообразие от боя за стена 2
Разнообразие от боя за стена

Боя за стена – как да направим правилния избор?

Днешната тема на нашия блог касае правилният избор на боя за стена. За целта в нея ще разгледаме различните фасадни и вътрешноинтериорни бои, които пазара предлага. Избора на правилна боя за стена за вашия дом е изключително важен, защото тя запечатва вашата мазилка, придавайки същевременно уют и топлина на вашия дом. Не забравяйте обаче, че при избора на боя за стена освен за насладата на вашето око, вие трябва да помислите и за още нещо. Правилният избор на боя би имал огромно значение както за здравината, така и за чистотата на стените в дома ви. Той би имал значение дори и за вашето здраве, непозволявайки на влагата и мухълът да получат достъп до вашия дом. Затова без да губим повече време нека ви запознаем подробно с основните видове бои, които пазарът предлага на вашето внимание…

Разнообразие от боя за стена 3
Разнообразие от боя за стена

Силиконови бои!

Тези бои изградени на основата на силиконовите смоли, са едно изключително добро решение за вашата фасада. Най-яркият техен представител – силиконовата фасадна боя например е боя от последно поколение, в която в умела симбиоза се съвместяват качествата на акрилните и силикатните бои. Силиконовата фасадна боя дори надминава качествата на силикатните, образувайки при нанасяне водонепропусклива повърхност! Дъждовната вода попаднала на стени боядисани със силиконови бои се стича на капки, напълно неспособна да премине през тях. Поради това те са наистина добро решение за вашата външна фасада. Освен това тези бои са изключително леки за мазилката, която ги носи. Те не оказват почти никакво налягане върху повърноста на вашата стена, а това е качество което изобщо не бива да се пренебрегва.

Силиконовите бои за стени също така не омекват при високи температури, което ги прави изключително добро решение за вашата фасада. Важно е да се отбележи,че тяхната водонепропускливост има още един плюс. Неспособността им да попият вода прави стените измазани с тях абсолютно невъзможни за замърсяване.

Минус при този вид бои за стени е, че за разлика от акрилните бои, те не защитават армирания бетон от корозия.

Силиконовите бои са изключително подходящ избор за всички типове минерални повърхности. Те са абсолютно съвместими както с минералните, така и с акрилните латексни бои. С тях спокойно бихте могли да пребоядисате и старо силиконово покритие.

Нашият съвет: Ако искате фасадата ви да е суха, влаго и топло устойчива… то силиконовата фасадна боя е вашият най-правилен избор!

За цени и поръчки, моля разгледайте нашата фасадна силиконова боя тук!!

Типове боя за стена 4
Типове боя за стена

Минерални бои

Минералните бои заемат най-малък дял от пазара в момента, поради значително по-ниското им потребление. Все пак считаме, че си струва да им обърнем внимание поради някой от предимствата им, които ги правят незаменими в определени условия. В момента пазара предлага два вида минерални бои, а именно– циментни и варови. Циментните бои се характеризират с огромна влагоустойчивост, което ги прави предпочитани в области с голяма влага. Варовите бои пък са подходящи предимно за стари сгради с варови или варово-циментни мазилки. Те обаче предлагат изключително ограничена палитра от цветове предимно в светлата гама, а също така са и неустойчиви към основните замърсители на въздуха в градовете.

Нашият съвет: Ако помещението ви е с голяма влага – циментните минерални бои са вашият избор! Ако мазилката ви е варови-циментна – използвайте варови минерални бои!

За цени и поръчки, моля разгледайте нашите минерални бои тук!

В заключение важно е да споменем, че изградените на основата на органични разтворители бои, за разлика от водоразтворимите могат да се използват дори и при изключително ниски температури. Друг техен плюс е, че дори и скоро след нанасянето им да завали дъжд те не се увреждат. Затова ако ви се налага да правите ремонт при малко по-екстремални условия, тези бои биха били изключително добро решение за вас. Поради тяхната влагонепропускливост, те са изключително удачни за покриването на външни фасади, с което биха държали влагата и мухълът далече от вашия дом.

Това са основните видове бои, които пазарът ни предлага. Надяваме се статията ни да ви е била полезна, давайки ви достатъчно добра представа, какъв избор на боя за стена да направите.

Ако имате допълнителни въпроси, моля не се колебайте да ни потърсите. Екипът ни ви желае успех!

Каталог боя за стена 5
Каталог боя за стена
Изключително качествен боя за стена 6
Изключително качествен боя за стена
Оферти за боя за стена 7
Оферти за боя за стена
Изберете боя за стена 8
Изберете боя за стена
Вижте боя за стена 9
Вижте боя за стена
Видове боя за стена 10
Видове боя за стена

Отново дойде време за домашен ремонт? Притеснението бавно е превзело вашите мисли? Не се безпокойте, ние от екипът на сме до вас. С нашия опит ние ще ви помогнем да превърнете ремонта на своя дом в истинска наслада.
Силикатни бои
Вододисперсионни бои.
Боя за стена – как да направим правилния избор?
Силиконови бои!
Минерални бои