Велосипеди

Велосипеди – по-добрият транспорт

 

Ние и велосипедите

Фирмата се занимава с разпространение, дистрибуция и продажба на световно известни марки велосипеди, удовлетворявайки нуждите на всички запалени по този спорт, от обикновените велосипедисти, до професионалните състезатели с шосейни бегачи и авантюристите практикуващи „downhill“ – планинско спускане.

Велосипеди 1
Велосипеди – живот

 

Дружеството ни е основано през 1999г. и първоначално е познато на пазара с продажба на резервни части, аксесоари, и извършване на ремонтна дейност за велосипеди. Заради нарастващия интерес към велосипедите и динамичното развитие на международната търговия с велосипеди, сменихме посоката на развитието си и за неимоверно кратък период станахме един от първите вносители на водещи марки велосипеди в България.

Работим с над 100 представители на велосипедната индустрия, като сред тях са всеизвестни имена като: Specialized, Cube, Cross, Ram, Scott и много други. Предлагаме стандартни и специализирани велосипеди в мащабен ценови диапазон, отговарящ на стандарта, и вида на велосипеда.

Предимствата ни на пазара на велосипедите

Компанията е водеща по продажби на велосипеди в България, от една страна поради големия интерес на хората към вносните, маркови велосипеди, а от друга заради доказания произход и високото качество на дистрибутираните от нас продукти.

Велосипедите предлагани от нас превъзхождат тези на местната конкуренция по иновативна технология на изработка, неподражаем дизайн и използване на първокачествени материали. Тъй като продаваните от нас велосипеди са произведени от водещи световни дружества, ние даваме гаранция за най-висок клас изработка.

Предимствата, които клиентите ни имат, когато закупуват наши велосипеди е голям избор, постоянна наличност и доказано качество. Развитите търговски отношения, които сме постигнали с редица международни компании ни гарантират редовно получаване на стока, а множеството ни складове осигуряват бърза доставка на велосипедите до всички наши магазини в страната.

Как марковите велосипеди помагат на хората

 

Велосипеди 2
Велосипеди градска среда

Наличието на маркови велосипеди на територията на България е от изключителна важност, защото предоставя на жителите на малка по размери страна да станат част от глобалния пазар на велосипедите. Ползите са много, но тук ще изтъкнем две:
На първо място, велосипедите на световни марки внасят в страната образци на най-новите технологии, като по този начин подпомагат местните производители, а от друга страна качествените модели са безценен съюзник на професионалните състезатели живеещи тук. Липсата на досег до световната търговия с велосипеди, би се отразила негативно не само върху локалното производство, но и върху крайните потребители.

 

Преимуществата от покупката на вносен велосипед са много и разнообразни. На първо място разбира се трябва да се вземе предвид цената. Макар марковите велосипеди да са по-скъпи от предлаганите на пазара от местните производители, погледнато в дългосрочен план, покупката на по-висококачествен велосипед спестява пари и време.

Прецизната изработка, гарантира издръжливостта на велосипеда, а иновативните конструкционни методи го правят лесен за поддръжка. Закупувайки подобен велосипед, нашите клиенти могат от първа ръка да видят най-доброто предлагано на световния пазар. Разликата с обикновените велосипеди се усеща веднага, особено когато стане въпрос за професионално колоездене.

Освен качеството на продуктите има и друг важен аспект от закупуването на вносни велосипеди. Заради световната си известност, марковите велосипеди допринасят и за по-добро социализиране, което е от изключителна важност, особено за по-младите. Притежанието на подобен велосипед доказано повдига самочувствието и насочва все повече младежи към спорта, което е една от основните ни цели. От както оперираме на пазара, интересът към колоезденето в България е нараснал неимоверно.

Ние и нашите клиенти

 

Велосипеди 3
Велосипеди за сняг

Ние се занимаваме с продажбата на всякакви видове велосипеди, което от своя страна означава и различни типове клиенти. Нашата система за категоризация улеснява купувачите ни и им предоставя лесен избор, съобразен с тяхната физическа форма, цели, и желания. Предлаганите от нас велосипеди се разделят на две категории: професионални велосипеди и такива за ежедневна употреба. Възоснова на тези два критерия, разновидностите са огромни. За да улесним процеса, разполагаме с екип от квалифицирани специалисти, които помагат на клиентите ни в избора на техния бъдещ велосипед.

Оперираме на пазара близо две десетилетия и за това време сме изградили множество контакти, а клиентелата ни е голяма и разнообразна. Освен нашата популярност сред обществото, спонсорираме различни професионални отбори по планинско спускане и шосейни състезания.

В зависимост от възрастта на клиентите ни, впечатленията им съответно са различни. Например, младежите изтъкват като най-голямо предимство на нашите велосипеди, че са от известни марки и това им помага да изпъкват в социалната си среда. По-възрастните ни клиенти са доволни от високото качество на велосипедите и правят сравнение с по-старите и обикновени модели на които са свикнали, като по този начин подчертават предимствата на новите технологии.

Разбира се, въпреки големите успехи, които имаме на пазара, възраженията на наши клиенти са неизбежна част от ежедневието ни. Недоволството е породено основно заради по-високите цени на предлаганите продукти. „Скъпо ми е.“ е сред най-срещаните реплики от наши недоволни потенциални купувачи.

Начинът, по който се противопоставяне на тези твърдения е като опитаме да разясним на клиента, че по-високата цена, би означавала по-добра инвестиция в дългосрочен план, като също така можем да дадем съответните гаранции за качество.

Изборът на „точния“ велосипед

 

Велосипеди 4
Велосипеди – БМХ

Когато стане дума за избор на велосипед, има много фактори, които трябва да се вземат предвид. Преди да вземете решение, трябва първо да отговорите на един много важен въпрос: „На какъв терен ще го карам?“. Има велосипеди за шосейно, планинско, смесено каране и преди да си закупите такъв, трябва да сте наясно къде смятате да карате вашия.

Често допускани грешки при покупка на нов велосипед е пренебрегването на гореспоменатия въпрос и ориентиране по цените, което от своя страна води до неефективност и след това до недоволство на клиента. Нашите екипи правят всичко възможно да предотвратят подобни грешки и затова преди всяка покупка, безплатната консултация с наш специалист е силно препоръчителна.

Колкото до качеството, съществуват редица белези, по които може да бъде познат добре направеният велосипед, някои от които са: тежестта му, видът на спирачките (дали са дискови или със скоби), изработката на рамката, кормилото и много други.

Често срещани въпроси относно велосипедите

Най-често задаваните въпроси, които получаваме са: 1. Какво колело ми трябва? 2. Как да избера между по-евтиното и по-скъпото? 3. Как да избера между две конкурентни марки?

Отговорите на тези въпроси варират според ситуацията, но ако трябва да се генерализира, можем да кажем, че един велосипед се избира основно според терена на който ще го карате.

Изборът между по-скъп и по-евтин велосипед зависи от интензивността на употребата и също така от готовността за влагане на средства в поддръжката му.

Когато става въпрос за колебанието между две марки, отговорът се усложнява и е изцяло зависим от ситуацията. Различните производители предлагат велосипеди с нагледно сходни части, като разликите могат да бъдат минимални и не винаги едното да е по-качествено от другото, а да има разлики в приложението, например:
Два шосейни бегача на Specialized и Cube са на една цена, но се различават по изработката на кормилото или на спирачките. И в двата случая велосипедите са висококачествени, но имат различно приложение, което от своя страна води до дилема в избора, който може да бъде лесно направен, стига купувачът да изясни в съзнанието си, за какво точно ще му служи велосипедът.

История, велосипеди и здраве

Велосипеди 5
Велосипеди – история

Велосипедът е първото механично, индивидуално, превозно средство и винаги е бил достъпен за всички. През годините, велосипедите преминават през редица метаморфози, преди да придобият днешния си вид, като първите били направени от метал и дърво, и били изключително трудни за управление. С течение на времето, изобретателите не само започват да използват по-подходящи материали и измислят по-стабилни конструкции, но също усъвършенстват методите на задвижване, и спиране.

Любопитен факт за колоезденето е, че има страни в света, в които то е толкова популярно, че дори е конкурентно на автомобилния транспорт като метод за придвижване. В Холандия при население 16,652,800 души, 16,500,000  са велосипедисти, което прави 99.1% от населението активно използващо велосипеда като предпочитан метод за придвижване. В столицата Амстердам има 400км велоалеи, а в страната 27% от пътищата са пригодени за велосипеди. Средно статистически, годишно се харчат над милиард евро за велосипеди.

За съжаление в България сме далеч от тази статистика, но интересът към колоезденето като спорт и като метод за придвижване, става все по-популярен сред млади и стари.

Безспорно, най-голямата полза от продуктите предлагани от нас е грижата за здравето. Колоезденето е отлична кардио тренировка, а освен това позволява да се покриват големи разстояния без да се влагат излишни средства, като единствено се използва силата и издръжливостта на тялото. Според проучвания, проведени в Дания и Швеция с цел да се анализира ефекта от дългосрочно практикуване на спорта при различни възрастови групи, дори само 90 минути каране на колело седмично, значително намалят риска от затлъстяване, сърдечно-съдови заболявания, високо кръвно налягане и диабет.

Call to action

След като грабнахме вниманието ви с изложението на нашите велосипеди, ви каним да се уверите в думите ни и да ги изпробвате. Заповядайте в нашите магазини и преди да изберете колело, ще имате възможност да го изпробвате в рамките на два часа.

Очакваме ви!

Ние и велосипедите
Предимствата ни на пазара на велосипедите
Ние и нашите клиенти
Изборът на точния велосипед
Често срещани въпроси относно велосипедите
История, велосипеди и здраве
Call to action