Възглавници

Възглавници

 

      Компанията e първият специализиран онлайн магазин за леглото в България.

Мисията ни е да помагаме на хората в избора им на висококачествени продукти. Това от своя страна ще спомогне за:

 • пълноценен сън
 • поддържане на добра кондиция
 • максимално възтановяване

 

Нашата цел е ние да станем най-големия магазин за стоки за съня в България и да го реализираме, като спазваме определени ценности:

Възглавници-1
Възглавници

Отношение към потребителя – Наш преоритет е правилният избор на клиента, за да може той да спи добре. От голямо значение е да му помогнем да направи своя избор, по бърз и удобен за него начин,  а не на всяка цена да осъществим продажба.

Прозрачни условия – От голямо значение е клиентът ни да бъде подробно информиран, за да може всяка консултация да е максимално ефективна.

Бърза и адекватна реакция – За нас помоща към потребителя е важна при проблемна ситуация:

 • рекламация
 • проблем с доставката
 • програми за лоялни клиенти
 • и/или всякаква друга, необходима информация

Динамично самоусъвършенстване  – усъвършенстването в сферата на онлайн маркетинга е важно, за личностното ни развитие, което върви ръка за ръка с персоналната комуникация с всеки наш клиент.  Това ни прави по-полезни в грижата за потребителя.

Гъвкавост и ефикасност – Винаги сме готови да променим предвалителните условия, ако те са в ущърб на човека който пазарува при нас:

 • можем да направим доставка в извън работно време
 • да дадем карта за отстъпка с по-голям процент
 • да вложим енергия, труд и финанси за постигане на максимални резултати при избора на продукт свързан със специфичен здравословен клиентски проблем

Нашият слоган –  Подари си сладки сънища

За да си подарим наистина здравословен и сладък сън, е необходимо да научим по-вече за ролята на възглавницата, като една значима част за нашият комфорт.

Какво знаем за възглавниците?

 

Възглавници-2
Възглавници

Възглавницата е съществен елемент, важен предмет, който е гаранция за добър сън, пълноценна почивка и качествено възстановяване на човека. Използваме я не само през нощта, но и всекидневно, за кратка почивка на ума тялото. Но, разбира се, това не е единственото приложение на възглавниците в ежедневният ни живот. Те създават приятна атмосфера с карасивият  си дизайн, съобразен със стила на помещението в което се намират.

И не на последно място, произвеждат се възглавници, облекчаващи болката на хора със специфични здравословни проблеми. Такъв тип възглавници, се класифицират като ортопедични, но това ще разгледаме по-късно в темата. Нека преди това да се запознаем с кратка история на възглавниците, популярността им и  превръщането им  в неизменна част от нашето ежедневие.

 

Възглавниците и  тяхната история?

Въпреки, че днес възглавницата  е вещ, която задължително присъства в живота на всеки човек, по един естествен начин, не винаги това е било така. Още в Древен Египет хората започнали да полагат под главата си на камъни, дървени материали или често изполавали по-равни повърхности. Оказало се, че сламата също може да бъде вариант за възглавница, увита в парче плат, но от тази възможност се възползвали предимно

Възглавници-3
Възглавници

аристократите и елита на обществото, като скъпа придобивка. По-късно ставали все по-популярни и все по-често украсявани с различни видове скъпоценни камъни и диаманти. Постепенно разпространението на въглавниците преминало от Азия в Европейският континент. Освен символ на престиж, възглавницата се преврнала и в средство за пълноценна почивка. По-късно върху нея станало традиция да се изобразяват божества, които гонели надалеч всички зли сили, по време на сън. С течение на времето се появили и платнени възглавници, които били достъпни и за по-обикновенните хора, без допълнителни украси. Така през вековете, възглавниците се преврнали в незаменима част от ежедневния, съвременен живот. Сега ние ги свързваме не само с нощен комфорт, но и с практично решение за здравословни проблеми. Нека да разгледаме основните видове възглавници и начините по които ги класифицираме според:

 • техните характеристики
 • свойствата които притежават

 

Основно различаваме два типа възглавници зависещи от:

 • предназначението и форма, която имат
 • материала от който са направени

 

Закономерности при предназначението и формата на възглавниците:

 

1.         Най-широко разпространени са стандартните възглавници с правоъгълна или квадратна форма, със съответни размери 50×70 см, 60×60 и 70×70 см. Те осигуряват комфортно пренасяне в чудният свят на съня. Правилно избраната стандартна възглавница може да гарантира пълноцена почивка, дори за кратък период от време.

 

Възглавници-4
Възглавници
2.         На втора позиция по практичност се нареждат орптопедичните възглавници.  Те са предназначени предимно за хора, които страдат от безсъние, имат постоянни или периодични болки в във врата, проблеми с дишането или различни видове грабначни изкривявания. Съобразени със специфичните нужди на отделния човек, тяхната цел е да осигурят правилното позициониране на проблемното място. Съвременният  онлайн маркетинг предлага решения за над 5 проблемни зони в тялото ни.

 

3.         Възглавниците , които представляват естетическа наслада за окото и създават определено настроение и уют са декоративните възглавници.

Те се предлагат в различни форми, дизайн и цветова гама. Те могат да бъдат избрани съобразно помещението или стаята в която се намират.

 

 

Закономерности при избора на материал за вашата възглавница:

 

 1. Ако говорим за изпаряване на влагата през изминалите часове на сън, то пълнежът от фибри е най-подходящият избор, който може да се направи. Полиестерните влакна позволяват на въздуха безпроблемнно да преминава през вътрешната част на възглавницата и да предотвратява евентуален, неприятен мирис.

 

 1. Ако предпочитате вашата възглавница да запази твърдостта си за дълго време и същевременно да е нежна на допир, то латексът е вашият материал. Той е екологичен и гарантира пълноценна почивка без появата на микроби.
Възглавници-5
Възглавници
 1. Когато става въпрос за практичен и комфортен материал за възглавница, трябва да споменем безспорните предимства на гъшият пух. Лесно заема формата на главата ви и чудесно съчетава мекота и твърдост.
 2. При проблеми с кръвообръщението най-релевантното решение е възглавница от мемори пяна. Тя гарантира правилното положение на грабначнака и осигурява минимално налягане на шията.

 

 1. При материал на възглавницата – тип гел, трябва да знаем, че той понижава температурата на тялото ни, по време на сън. Тази превантивна мярка против изпотяване, позволява на човек да възтанови напълно своите сили, независимо от броя на прекараните часове в леглото.

 

Специфични характеристики при възглавниците

Освен изброените по-горе закономерности, има някои други неща, които е добре да имате предвид, преди да

Възглавници-6
Възглавници

направите своя избор. Преди да посочите възглавницата, която отговаря на вашите конкретни нужди и/или предпочитания, трябва да  знаете, че има  някои фактора, от които зависи вашето решение. Ето и по-значимите от тях:

 1. Как да разберете дали мекотата на една възглавница отговаря на вашите изисквания: като се отпуснете върху нея за 20 минути. Ако след като се изправите, възглавницата възвърне своята форма, значи изборът е правилен и няма да ви навреди здравословно. Именно поради тази причина, ние ви предлагаме да изпробвате избраната възглавница, като в рамките на 5 работни дни имате възможност да я замените или върнете.
 2. За да кажете „да, това е моята възглавница“, от голямо значение е начина по който спите. Ако предпочитаната поза е по гръб, подходящата възглавница за вас е тази която ще ви гарантита необходимата опора на гръбнака – с по-голяма твърдост и височина. Ако, обаче спите по-корем, вашата възглавница трябва да е по-скоро мека и ниска.
 3. При здравословни проблеми е препоръчително да избирате възглавници от мемори пяна и/или орптопедичен тип. Това ще увеличи ефективността на вашата почивка.

За да сте сигурни, че ще направите най-подходящият избор, разгледайте нашият каталог в сайта ни и открийте вашата възглавница, която ще ви пренася нежно в чудният свят на съня, всеки път щом положите главата си на нея.

Нашият слоган –  Подари си сладки сънища

Какво знаем за възглавниците

Възглавниците и  тяхната история?

Закономерности при предназначението и формата на възглавниците

Закономерности при избора на материал за вашата възглавница

Специфични характеристики при възглавниците