Детски дрехи – Материя

Избирането на детски дрехи: За какво да внимаваме?

Всеки един родител без изключение ще потвърди, че поддръжката на детските дрехи е мисия невъзможна. Всичките шоколадови петна, кал и какво ли още не ще застигнат рано или късно красивата нова рокличка или дизайнерско панталонче, което просто не сте успели да се сдържите да не купите, защото малкото ви съкровище изглежда като умалена версия на Джеймс Бонд в него. В същото време обаче чувствителната детска кожа лесно може да се повлияе от определени материи и текстури. Ето защо при избирането на детски дрехи трябва да се внимава за няколко основни неща:

Мачкане

За да не се налага да гладите тоалетите на децата след всяко пране, се насочете към платове, които не се мачкат. Начин да проверите в магазина е като вземете в ръце дрешката и я стиснете. Ако се измачка, по-добре не я купувайте и продължете търсенето си.

Трайност на плата

Децата бързо надрастват дрехите си и затова е препоръчително да избирате разтегателни материи. Така ще можете да ги използвате поне година или дори две. Еластичните платове и плетивата са най-хитрият избор за детски дрехи.

Вид на материята

Всеизвестно правило е да се избягват синтетичните материи за детските дрехи, тъй като са с високо съдържание на химикали, които биха могли да предизвикат алергични реакции при деликатните млади кожи. Старайте се да купувате единствено изцяло органични изделия от памук, вълна и коприна. Това правило важи с още по-голяма сила за пеленачета.

Достъпни детски дрехи 1
Достъпни детски дрехи

Тип плетка

Ако поставите плата срещу светлината, лесно може да видите дали плетката е стегната или по-хлабава. При втория случай има опасност детската дреха да се захаби бързо от честото пране или лесно да се скъса, ако детето я дръпне малко по-силно.

Цвят

Разпространена практика при детските дрехи да се избира розово за момиченцата и синьо за момченцата. Времената обаче се менят и няма нищо лошо в това да се отклоните от стандартите и да разчупите малко гардероба на своя малчуган. Типът кожа на детето трябва да се взима предвид, когато се купуват дрехи. Повечето цветове отиват на светлата кожа, но при тъмната е добре да се набляга на определени нюанси като бяло, розово и зелено.

 детски дрехи 2
детски дрехи
Разновидности детски дрехи 3
Разновидности детски дрехи
Нашият каталог с детски дрехи 4
Нашият каталог с детски дрехи
Достъпни детски дрехи 5
Достъпни детски дрехи

Избирането на детски дрехи: За какво да внимаваме?
Мачкане
Трайност на плата
Вид на материята
Тип плетка
Цвят