Пълно каско

Пълно каско „Престиж“

 

Пълно каско-2
Пълно каско – препоръчително

Пълното каско „ПРЕСТИЖ“ на МПС е доброволно автокаско, което осигурява оптимална застрахователна защита на автомобилите. То осигурява максимална степен на обезщетяване на реалните загуби на собственика на моторно превозно средство. Пълното каско „Престиж“ е предназначено за собствениците (физически и юридически лица) на леки и товарни автомобили, регистрирани на територията на Република България.

 

Какво представлява застраховката пълно каско „Престиж“?

Пълното каско „Престиж“ е доброволна застраховка, която защитава собственика на МПС от евентуални щети при ПТП. За разлика от гражданската отговорност, пълното каско „Престиж“ покрива щетите независимо дали Вие сте причинил ПТП или не. Освен това, пълното каско „Престиж“ Ви предпазва от много други човешки и природни щети, които не се включват в задължителната гражданска отговорност. В зависимост от Вашите нужди, автокаското може да бъде гъвкаво и да Ви предложи клаузите и защитата, от които имате нужда!

 

Застраховките пълно каско „Престиж“ през годините

Все по-често хората избират застраховки от типа пълно каско „Престиж“. През последните 5 години, тенденцията показва значителен ръст на застраховането от този сектор:

 • 2012 година – 239,345,906 лева
 • 2013 година – 236,976,808 лева
 • 2014 година – 254,782,189 лева
 • 2015 година – 274,759,347 лева
 • 2016 година – 314,241,914 лева[1].

Значителното покачване с близо 75 милиона лева, инвестирани в този тип застраховане, може само да означава, че все повече хора се доверяват на застаховки от типа на пълното каско „Престиж“.

 

Какво предлага пълното каско „Престиж“?

Пълното каско „Престиж“ предлага най-големия набор от покрития срещу различни щети, като:

 • Пожар и/или експлозия;
 • Природни бедствия;
 • Щети, причинени от трети лица;
 • Грабеж на елемент/и или кражба на цялото МПС;
 • Пътно-транспортно произшествие (ПТП);
 • Увреждане и/или счупване на стъкла на МПС.
пълно каско-4
пълно каско – бъди сигурен

Пълното каско „Престиж“ покрива всички гореизброени щети на територията на Република България. При желание, от страна на клиента, териториалният обхват на застраховката може да бъде разширен, срещу допълнително заплащане. Тогава застраховката ще включва и други държави-членки на Европейския Съюз, ЕИП, трети държави по многостранното споразумение „Зелена карта“, както и Сърбия, Швейцария и Андора. Широките възможности, които Ви предлага пълното каско „Престиж“ покриват всички възможни рискове, за да може собствениците на МПС да бъдат спокойни за автомобилите си.

 

Каква е процедурата при инцидент за автомобил с пълно каско „Престиж“?

В зависимост от типа застрахователно събитие на автомобил с пълно каско „Престиж“ има различни срокове, в които да уведомите за него. При грабеж и/или кражба на МПС, трябва да се свържете с нас до 24 часа след събитието. При останалите рискове, включени в пакет пълно каско „Престиж“ имате до 5 дни. Препоръчително е да се свържете с нашите сътрудници веднага, след установяването на застрахователно събитие на автомобил, застрахован с пълно каско „Престиж“.

 • При настъпване на евентуална щета на застрахован автомобил с пълно каско „Престиж“ Ви съветваме да се обадите на нашия телефон 0700 123 32, където ще получите инструкции как да заведете щета, както и съдействие от нашите сътрудници.
 • При ПТП на застрахован автомобил с пълно каско „Престиж“ след констатиране на произшествието и попълване на двустранен констативен протокол, посетете офисът ни. Трябва да представите всички нужни документи, включително протокола за ПТП, за да може да се задвижи процедурата по изплащане на щетите.

 

Отстраняване на щета на автомобил с пълно каско „Престиж“

 

  • Фирмата работи с над 70 доверени сервиза в цялата страна, които гарантират на всички клиенти, използващи пакет пълно каско „Престиж“ бързо и качествено отстраняване на щетата.

   пълно каско-3
   пълно каско – изплащане на всички щети
 • Ние Ви предлагаме възможност за извършване на ремонтни дейности и подмяна на части с оригинални резервни части за Вашия автомобил, застрахован с пълно каско „Престиж“.
 • За автомобили под 10 години, застраховани с пълно каско „Престиж“ предлагаме и възможността за отстраняване на щетите в официален сервиз за марката.
 • За автомобилите над 10 години, застраховани с пълно каско „Престиж“, ние Ви предлага възможността да извършите ремонтните дейности по колата в един от нашите доверени сервизи.

 

Сключване на застраховка пълно каско „Престиж“

Всеки един собственик на МПС може да сключи застраховка пълно каско „Престиж“ в:

 • офисите ни,
 • клоновата мрежа на Банка ДСК,
 • застрахователни брокери-партньори
 • онлайн чрез Застраховки онлайн

Посредством онлайн калкулатора ни можете лесно да изчислите сумата на застраховката пълно каско „Престиж“ за Вашия автомобил. След попълване на всички нужни полета, калкулаторът ще изчисли каква ще бъде сумата точно за Вашия автомобил. При попълването на формата за пълно каско „Престиж“ можете да изберете и допълнителни клаузи, като застраховане на допълнително монтирана и стационарно укрепена аудио техника срещу кражба с взлом – Клауза „В“, както и разширение на териториалния обхват на застраховката.

 

След изчисляването на премията на пълно каско „Престиж“ имате възможността да продължите и да завършите сключването на застраховката си онлайн и да изпратите заявка за регистрацията на Вашата полица. Ако решите да се откажете, Вие имате право да развалите застрахователното споразумение за пълно каско „Престиж“ в срок от 14 дни, считано от: 1. датата на сключване на договора; 2. деня, в който потребителят получи условията на договора и информацията по чл. 10, ал. 1 и 2 от ЗПФУР, когато това става след сключване на договора.

Пълно каско-2
Пълно каско – Покритие на цялата кола

 

След сключването на застрахователната полица на пълно каско „Престиж“, то влиза в сила след като е извършен оглед и заснемане на състоянитето на автомобила към момента на сключване на застраховката. След прегледа, Вашият автомобил с пълно каско „Престиж“ ще бъде напълно защитен от всички избрани от Вас щети!

 

Всяка една застрахователна полица за пълно каско „Престиж“ се сключва за срок от 1 година. Ние Ви предлагаме възможността да заплатите стойността както на 1 вноска, така и на разсрочено плащане на 2 или 4 вноски. При разсроченото плащане на пълно каско „Престиж“ не се прилага завишаване на стойността.

[1] Комисия за финансов надзор – http://www.fsc.bg/bg/pazari/zastrahovatelen-pazar/statistika/zastrahovatelni-brokeri/

 

Пълно каско „Престиж“

Какво представлява застраховката пълно каско „Престиж“?

Застраховките пълно каско „Престиж“ през годините
Какво предлага пълното каско „Престиж“?
Каква е процедурата при инцидент за автомобил с пълно каско „Престиж“?
Отстраняване на щета на автомобил с пълно каско „Престиж“
Сключване на застраховка пълно каско „Престиж“