Застраховка професионална отговорност

Застраховка професионална отговорност

 

Ние сме застрахователен посредник

 

съдействаме на клиентите при сключването на застраховки и да определим продуктът за тях, който най-добре ще удовлетвори желанията им. Имаме д-р с над 12 застрахователни компании, които са регистрирани в България и посредничеството се изразява в това да оферираме клиента, да му дадем най-добрия условия и съответно в последствие да му припомняме, кога му изтича д-ра, когато има щета да му съдействаме, да му даваме съвети или комплекс от различни видове застраховки. Един вид – консултантска дейност. Най-важното, което повечето клиенти ни питат е дали услугата ни не утежнява крайната цена на застраховката. Нашата услуга не утежнява по-никакъв начин размера на крайната цена, тъй като ние си получаваме възнаграждението от застрахователите. Когато човек отиде да си вземе застраховката гражданска отговорност в някоя застр.компания цената ще бъде същата и при нас, и в дадената компания. В мнг др случаи за др видове застраховки, които са доброволни, при застр.брокер излиза много по-изгодно, тъй като ние отстъпваме част от нашия комисион.

Застраховка професионална отговорност-1
Застраховка професионална отговорност

Специфично нещо е, че предлагаме услугите на вс застрахователни компании. Т.е. клиентът, ако от едно място може да си сравни цената на това, което търси на различни места. друго –  имаме договорки с някои от застрахователите за определени услуги, които да се предлагат само на нашите клиенти, за да се ползват с допълнителни преференции. Например в услугата за Имущество на ДЗИ е включена клауза „кражба на мобилна техника‘‘.

Хората си застраховат домашни любимци.

Фирмата

е основана през 2004 г. в началото като застрахователна агенция, а в последствие получаваме лиценз за застрахователен брокер. За 13 г. имаме над 100 обекта. Характерното за нас е че сме най-бързо развиващият се брокер. Като история – доста често сме участвали в спортни мероприятия.

Хепи, Ролпласт.

Най-вече заради последващото обслужване  след скл на застраховката. Предлагаме уведомяване на изтичащи падежи на застровки, полици. За нас е важно клиентът да получи най-доброто обслужване. Имаме специализиран софтуер, чрез който обезпечаваме обслужването ни. Клиентите могат да получат допълнителни услуги в автосервизите ни – експесно обслужване. Голяма мрежа от обекти на компанията на много места в страната ни позволява да реагираме бързо. Гъвкави сме ценово и партньорските позиции, които имаме, ползволява да договаряме индивидуални условия за клиентите ни.

Застраховка професионална отговорност-2
Застраховка професионална отговорност

Това, което основно срещаме като казуси е, че клиентите не дават еднакви базови данни за сравняване на условита. Когато се сравняват оферти за застраховка е важно подадените параметри да са идентични – ако каско км дзи даден клиент има като оферта, а застрахователите км коя е определена е 5 хил. Е важно ние да знаем, че е 5, а 6 хил., за можем да отреагираме адекватно.

Дали са едни и същи покритията. Клиети идват , които са сключили имущество, но застраховката не отг на риска и търсят цена от сорта на 50 лв., но се оказва, че ноие за 50 лв можем да предложим за тази сума много повече рискове да бъдат покрити. Клиентът трябва да съблюдава зад цената, какво се предлага, какви са покритията на застраховката, дали има и самоучастния, дали е заложено самоучастие скрито, което намалява цената на застраховката.

Първото нещо е да се представят базови данни от клиента.

 

Той ги предоставя доброволно и се съгласява, че си дава личните данни за обработка. След това ние ги обработваме, вкарваме ги в специални софтуери, в таблици, в калкулатори, и тн. Вс това може да стане по мейл или по телефон, по желание на клиента. След това по мейл/тел. Се дава офертата поне на 3ма застрахователи. В случай, че клиентът е посочил определен застраховател задължително го включваме към офертата, даваме съвети и след изборът на офертата се издава полица, съгласуват се срокове, как ще се плати – разсрочено, на един път, дали по банка или на ръка. Повечето застр се скл за 12 месеца ние през това време можем да бъдем потърсени веднага при възникване на застрахователно събитие и оведомяваме за изитичаща полица.

Застраховка професионална отговорност-3
Застраховка професионална отговорност

Само животозастрахователние услуги са за повече от 1 година. Има и такива, котио са опр брой дни (при пътуване в чужбинА.)

Винаги има консултация със специалист преди да се сключи застраховката. Имаме служители, отговарящи за общото застраховане на физически лица, и др който са за ключови клиенти и корпоративни.

Имаме различен подход и офериране на клиенти, които са ключови и корпоративни. Имаме различни специални условия за тях.

Ключови клиентипримерно физ.лице, което има много скъп автомобил и си го е застраховал. При тях всички видове застраховки са със специфични условия. Цените на застраховките, които са за тях с по-висок бюджет. Ключов е, защото ако е лице, развиващо определен бизнес, може да доведе след себе си още клиенти., което да разкраси нашето портфолио.

Имаме застраховки на коли на стойност 100 лв.., а имем и коли, чиято застраховка е 300 000 лв.

Имахме застраховано специално возило – оборудван ван за половин милион лева. Имаме и искания за застраховка живот, чиято стойност също огромна.

Основното нещо е, че клиентите разбират спецификата на работа, когато възникне застрахователно събитие. Т.е. когато застрх.събитие настъпи и хората не ни потърсят като услуга/консултация, какво да направят, как да заведат събитието, срокове в който да се заведе, в повечето случаи клиентът е ощетен. Нашата

Застраховка професионална отговорност-4
Застраховка професионална отговорност

консултация, която е безплатна и е вкючена в обслужването на клиента, като при сключването на д-ра, тя е същината на нашата дейност. АКо клиентът не ни уведоми, че е възникнало застрахователно събитие или по някаква причина не си спомни условията на услугата, която ползва, той би могъл да пропусне срока за завеждане или да го заведе по начин, който е изключение от общите условия и тогава да бъде ощетен. В срок от 7 дни след възникване на застрахователно събитие, клиентът следва да уведоми застрахователния брокер, иначе губи права за обещетение. Затова даваме съвет на нашите клиенти, когато има събитие или промяна на обстоятелствата, друг проблем, който често се случва (пр. Колата сте си я купили от предишен собственик, той е имал застрах. Полици, вие си мислите, че правата ви са същите, но това не е така, тъй като те трябва да се анексират и когато това не стане, все едно нямате застрахователни полици).

Това е нашата роля, когато възникне събитие или промяна, ние да бъдем уведомени, за да кажем на клиента, как да действа.

Застраховка професионална отговорност-5
Застраховка професионална отговорност

ЗА Съжаление хората по-често се обаждат, когато им възникне застрахователно събитие, но се радвам мнг, когато в някои случаи клиенти са се обаждали да благодарят за бързото обслужване. За коректността, за спестяването на средства, защото най-често при нас идват клиенти, които могат да бъдат привлечени от конкурентите ни. Честно им разясняване условията на офертата, която са си харесали, препоръчваме им, консултираме ги. Доволни клиенти мн се обаждат и на ръководството директно, за да благодарят за обслужването.

‚‘дали обслужването ще утежни цената‘‘, ‚‘имам ли застраховка?‘‘ ,доверието към нас е толкова голямо, че хората не се стремят да помнят. Те директно ни се обаждат и питам дали имат още застраховка, кога им изтича и тн. Играем роляна на информационен център. Мнг чести върпоси са какво да направя при…пример при ПТП. И ние отговаряме, какви са стъпките и изясняваме детайлите при възнкнало застраховатено събитие.

70 % от потребителите застраховат автомобила си. Това е топ приортет на всяко едно домакинство. Все повече се интер от застраховки на жилище и личния си живот. Добре е да се информират за този вид застраховки, които се оказват в пъти по-етини и достъпни, от колкото те са очаквали (спрямо каско или

Застраховка професионална отговорност-6
Застраховка професионална отговорност

гражданска отговорност). Пример : средно една гражданска отг на автомобил среден клас е около 180-200 лв. на година, а на имущество – 50 лв. годишно. Една здравна застраховка, която да покрие операция, престой в болница, болничен е 100 лв. на година. Няма възрастово ограничение или фактът, че работите.

На БГ пазарът има над 15 застрахователни брокери, което е доста спрямо населението. Т.е клиетът е пренаситен и се обърква.

А регистрираните застрахователни брокери в страната са 400, което отново е много за населението на страната ни.

Топ 10

В момента сме в топ 10 на застрахователните брокери, има класация на Комисията по финансов надзор, в която тя ни е регулаторен орган и ние даваме отчети на всеки 6 месеца за дейността си.  На 4то място по продажба на услугата застраховане гражданска отговорност. Едни от най-динамично развиващите се застрахователни брокери сме. Над 100 точки имаме в страната. Колко клиенти са ползвали услугата? – хиляди са.

Всичко. Това, което предстои да стане с новите функции на сайта ни ще даде възможност клиентите директно да попълват данните си и да питат и да заявят желание да бъде обслужен.. Ако човек има сключена застрахователн полица, но не ни е клиент, няма проблем, ако изяви

Застраховка професионална отговорност-7
Застраховка професионална отговорност

желание да бъде обслужен от нас. Така ние започваме да следим досието на човека, консултираме го и следим сроковете по изтичане на полицата.

Консултантската ни дейност е безплатна‘‘.

 

Ние сме застрахователен посредник

Фирмата

Хепи, Ролпласт

Първото нещо е да се представят базови данни от клиента.

Това е нашата роля, когато възникне събитие или промяна, ние да бъдем уведомени, за да кажем на клиента, как да действа

Топ 10