Интериорни бои

Интериорни бои

 

За избора на интериорни бои и изграждането на цялостна концепция, първо трябва добре да проучите пазара и какви точно интериорни бои се предлагат. Дали стените ви да бъдат лъскави с металически оттенъци, да изглеждат сатенено нежни, закачливи и наситени пастели или пък пресъздаващи венецианска мазилка, зависи от интериорните бои. Направете си представа какви стени искате. Интериорният дизайн е съчетание от изкуството на художника и науката на архитекта, което цели създаване на комфортни условия за живот. Както хората се развиват, израстват и променят така и пространствата, които обитават се нуждаят винаги от нещо ново и модерно. Първата стъпка в претворяването на помещенията е избора на следващия цвят интериорни бои за стените. Това се оказва не просто най-променящият фактор,

Интериорни-бои-1
Интериорни бои – дизайнерски вкус

а и цялата основа за създаване на нов вътрешен дизайн. Важно е да знаете, че освен добрите творчески решения и професионалното изпълнение на плана, от голямо значение е и материала на боите. Фирмата вече пет години внася на българския пазар италиански бои и лакове, с доказано име и качество. Продуктите им са разпространени във всички вериги строителни магазини в страна, а през последните две години продажбите им нарастват двойно. Марката е готова да ни предложи богат асортимент за всеки вид стена.

Мекота и лекота с дишащите бои

Дишащата боя е все по-навлизаща иновация, поради високо издържания естетически вид, който постига. Нюансите на цветовете стават меки, ненатоварващи окото и отпускащи ума. Боята е идеална за употреба в жилищата, които обитаваме. Нанасянето с четка е като детска игра. Стените третирани с дишащи интериорни бои, трудно се замърсяват и са лесни за почистване от прах и петна.

Миещи бои

Друга подобна идея, която може да откриете, са миещите бои. Добрата покривност и ускореното съхнене я

Интериорни бои-2
Интериорни бои – за дома

правят лесна за машинно и ръчно нанасяне. Излъчва топлота и придава завършеност на дизайна. Боята е съвместима с всички видове основи и е подходяща за комбинация с други материали.

Сатенен ефект

Атрактивно предложение за социални среди, заведения и артистични пространства са сатененият тип интериорни бои. Високото качество позволява проектиране на всякакви нестандартни архитектурни решения. Широко приложими за вътрешна употреба. С висока издръжливост срещу влиянието на времето и възможност за миене, сатенените интериорни бои запазват своя изящен и лъскав външен вид дълго. Подходящи за всякакви пространства. Препоръчителна е професионалната употреба.

Декоративни бои

Класика в жанра си остават декоративните интериорни бои. С металния си отблясък примесен с фин кварцов пясък, те се превръща не просто във фон, а и в декорация на вътрешния дизайн на всеки дом. Характеризира се с висока твърдост, което осигурява висока устойчивост. Състава на боята я прави лесна за шлайфане и полиране. Перленият отблясък изглежда прекрасно съчетан с интериор в златисто и сребристо.

Блясъкът на Оточенто

Интериорни-бои-8
Интериорни бои – прекрасен стил

Транспириращи интериорни бои, които съдържат смоли с металически пигменти. Продуктът е незапалим, безвреден за човека и околната среда. Ефектът, който създава пасва и на класически, и на модерен стил. Боята Онточенто се нанася направо с валяче или с мокра гъба.

Иновацията Енканто

Безспорна мода в интериорните бои в Италия е Енканто. Създадена на водна основа и с променящи се от слънцето нюанси. Използва се на много места, заради кадифения ефект, който придава. Енканто е от ново поколение интериорни бои, тепърва навлизаща на българския пазар.

Преди нанасянето на интериорни бои

Преди да пристъпим към нанасянето на вече избрания от нас вид и цвят боя е препоръчително грундиране. Това създава върху повърхността една равна основа за действие като запълва неравностите. Осигурява

Интериорни-бои-5
Интериорни бои – категорична промяна

еднаква поглъщаемост – по-лесно и икономично нанасяне на интериорна боя. Грундирането пречи на водата да попива в основата, точно заради това се оказва от първостепенна важност за здравината на стените. Важно е освен красота, интериорът ни да ни дава сигурност. Грунда се нанася по цялата повърхност. Оставя се да изсъхне два- три часа. Можем да продължим с поставянето на интериорни бои, когато основата е устойчива на надраскване.

Колко слоя боя са ни нужни?

Почти никога не е възможно постигането на плътен цвят с еднократно нанасяне на боята. Обикновено е необходимо поне още едно или две нанасяния за постигане на желания интериорен цвят. За тъмните бои два пъти са достатъчни, а за светлите три-четири. Ако проектът за интериора е ваш, вие сте тези които най-добре знаят отговора.

Нанасяне на боята. С пистолет или четка ?

Ако се спрете на четка, в избора си на инструмент за нанасяне, трябва да се погрижите за опасността от

Интериорни-бои-4
Интериорни бои – професионално нанасяне

зацапване. Слагането на боя винаги започва отгоре. Облепете с найлон тавана и пода, за да не попадне никъде нежелана боя. Пистолетът също е много практичен начин, най-вече използван в интериорния дизайн на стари сгради. Разнася боята равномерно, което води до нисък разход на материал. Изисква плътно покриване на повърхностите, заради това не се препоръчва за боядисване на нови сграда.

Стил в интериора

Нашето настроение и темперамент определят както начина ни в живота, така и стила в интериорния дизайн. Нуждите на различните пространства изискват различни цветове бои. В дневната прекарваме най-много време с нашите семейства. Светлите интериорни бои са най-препоръчвани и използвани. Детската стая може да бъде с по-нестандартен вид. Ярките и светли нюанси привличат светлината, така че ако обичате слънцето тези бои биха стояли добре във вашата спалня. Именно там където спим, прекарваме най-много

Интериорни бои-3
Интериорни бои – изберете стил

време от денонощието си. Заради това е важно цветовете да бъдат в унисон с нашата същност. Червените нюанси най-често се характеризират с енергия, бодрост и динамика. Рядко използвани са за домашна употреба, предпочитани по-скоро за дизайн на заведения. Виолетовото символизира мистика, страст и духовност. Идеално приложими интериорни бои за спални, както и за спортни помещения. Синият цвят означава доверие, истина и чистота. Зеленото се определя като природа, растеж и здраве. Придава чувство за лекота и хармония. Подходяща боя за интериора на всекидневни, офиси, училищни сгради. Жълтите нюанси означават радост, надежда, философия, просветление. Прилягащи на всеки с весело настроение в ярките си разновидности. Тъмните бежово кафяви бои създават класа и висок стил в дизайна на интериора.

Още оферти от нас

Не се колебайте да разгледате и предложенията ни за фасадни бои за стени, които ще завършат цялостната ви представа за вашия ремонт.

Мекота и лекота с дишащите бои
Миещи бои
Декоративни бои
Блясъкът на Оточенто
Иновацията Енканто
Преди нанасянето на интериорни бои
Колко слоя боя са ни нужни?
Нанасяне на боята. С пистолет или четка ?
Стил в интериора
Още оферти от нас