• Home
  • Интериорни бои
  • Интериорни бои история

Интериорни бои история

Интериорни бои

 

Интериорни бои – какво (трябва / е полезно / е нужно) да знаем?

(В зависимост от / според ) своето предназначение, боята се разделя на два вида: (интериорна / вътрешна / за затрворени помещения) и (екстериорна / външна / за фасадни цели) и основните ѝ съставки са:

Интериорни-бои-5
Интериорни-бои

пигмент – това е цвета на интериорната боя;
• смола – веществото, което играе свързваща роля (лепило);
• разтворител – той втечнява сместа и след изсъхване на интериорната боята се изпарява;
• добавки – имат функцията да (абсорбират / поглъщат / усвояват) петната или да убиват плесените.
Интериорната боя е наричана още полимерна боя и по (своя състав / своята същност / структура) е дишаща, без значение дали главно съдържа:
• вар; (важна съставка при интериорните бои, която се използва като антибактериално средство)
• акрил (често използван при интериорните бои);
• тефлон (идеалното решение за кухня, незадържа мърсотията);

Интериорни бои-6
Интериорни бои

• силикон (подходящ, като интериорна боя за тоалетни и бани, защото отблъсква водата);
• винил (издържливост при високи температури – част от интериорните бои, използвани за камини, барбекюта и др.);
• латекс (помага на интериорната боя да бъде еластичена и лесна за почистване);
• или силикат (главна съставка при интериорната боя, която се нанася в спалня, хол, трапезария, поради високата си пропускливост и непоносимост към микробите.
(Използването / Употребата / Ползването / Полагането) на различните видове интериорни бои е един прекрасен и лесен начин да освежим своя дом, офис или всичко свързано с вътрешният дизайн на дадено помещение. Но възниква (основният / главният / важният) въпрос:

Коя интериорна боя е (подходяща / е отличното решение / най-подходяща) за нас?

 

За да (изберем / се спрем на / решим коя е) нашата интериорна боя, трябва да знаем за какво помещение ще ни е необходима, дали ще отговори на нашите (желания / очаквания / нужди) и начин на живот. Ако се съобразим с всичко това, престоят в боядисаната стая, би ни донесъл чувство на (удовлетвореност / задоволство / задоволяване на сетивата) и комфорт. Разбира се и цветът интериорна боя, при различна светлина ще изглежда различно, в зависимост от това дали е :  дневна, неонова или жълта. Но всеки (сам / един от нас / човек) може да избере своя цвят интериорна боя, като не забравя два важни фактора:

  • светлината която влиза директно в стаята
  • и количеството обем, който иска да предадете

За да бъде качеството на необходимото ниво, (от голямо, огромно  значение / важно) е каква марка

Интериорни бои-4
Интериорни бои

интериорна боя ще изберем. По-лесно е когато тя е доказан лидер (на пазара / в бизнеса / в индустрията) и резултатите веднага са видими за окото. Пример за това е бранда ни, с повече от 65 годишен опит в производството на интериорни бои и инсрументи. Компанията работи в синергия, между традиционите (методи / начини / техннологии) за производство на интериорни бои и (иновациите / новостите / нововъведеннията) в тази индустрия, отделяки специално внимание на екологично чистите материали.

Историята на един бранд, обединил страст и (богат опит / опитност / практика) в едно

През 1950-та година на миналият век в романтична Италия, Адолфо Арегини – майстор бояджия, реставратор и художник, (взел решение / решил / възнамерил) да отвори свой малък бизнес. Целта му била да започне сам да произвежда интериорните си бои и материалите с които работи и да (улесни хората, при техният избор / направи по-лесен избора на клиентите / помогне на хората да изберат по-лесно). (С течение на времето / след известно време), разширил своята дейност и отворил фабрика за производсвто на

Интериорни бои-3
Интериорни бои

различни видове интериорни бои, латекси и инсрумети. (Заради високата си адаптивност / Поради бързите темпове на развитие/, увеличава своя пазарен дял, както на европейския, така и на световния пазар. Адолфо Арегини (превръща / трансформира / преобразува) бранда в акционерно дружество през 1988 г. , а днес със

същата страст и ефективност управляват неговите дъщери – Розанна и Джилиола. Доказателство за това е високото качество на интериорните бои, които (заемат / представляват / с които са ангажирани) 72% от производството на компанията и техническите им показатели, които са:
• Бързо съхнене, след (нанасянето / полагането / боядисването);
• Добра покривност на интериорната боя;
• Липса на миризми, (заради / поради / причината е) отсъствието на вредни емисии;
• Отлично сцепление между стената и интериорната боя;
• Лесно (почистване / изчистване / поддържане);
• Разход 8 куб. м. / кг. при (един слой / една „ръка“ / едно нанасяне) интериорна боя.
Фирмата (стъпва и на българският пазар / за първи път идва в България) през 1999 г. , чрез Арт ЛИНЕА ООД, която (успешно / ефективно / с голям успех) започва да продава интериорни бои, инсрументи и др. материали в своите атрактивни магазини в София и Пловдив.

Интериорни бои-7
Интериорни бои

Важно признание за постигнатите резулатати, е и сертификата – ISO 9001, връчен от Bureau Veritas Quality International – световен лидер в сферата техническият контрол на интериорни бои, грундове и др. материали. Но (най-значимото / най-голямото / най-важното) отличие за един бранд, това са мненията на самите клиенти, (изразени / изказани / казани) директно или в социалните мрежи. (Нека видим / ето и / интересно е) какво пише Desislava Decheva профила си във Facebook: “ Най-добрите италиански интериорни бои и лакове“.“

Полезни съвети – интериорните бои и как да работим с тях

Интериорни-бои-9
Интериорни-бои

Нека да (разгледаме / видим / обърнем внимание на / класифицираме / изброим) етапите които помагат, чрез интериорната боя да се освежи нашият дом, по един (ефикасен / ефективен / целесъобразен) и достъпен за всеки начин:
1. Предварителна подготовка – преди да се (започне / почне / стартира) полагането на различните интериорни бои, трябва да се огледа внимателно помещението. Ако мястото не е обзаведено, тогава всичко е по-лесно, но ако е пълно с мебели, най-добрият / подходящият / уместният) начин за старт, е премесването им в средата на стаята и (опаковането / облепването / покриването) им, внимателно, за да не се надраска тяхната повърхност.
2. Изравняване повърхността на стената – за да се нанесе интериорната боя, стените трябва да са гладки. Ако има пукнатини, се запълват със щпакловачна смес, а мехурчетата и олющванията се отстраняват. Когато (сме убедени / сме сигурни / знаем със сигурност), че слабите места са „заздравени“, се преминава към едно от най-важните неща – грундирането. (Полагането / поставянето / нанасянето / използването) на грунд изчиства и запечатва старата интериорна боя и така позволява да се положи, безпроблемно първият слой на новата боя. Съхненето на грунда, също е от значение, неговата продължителност варира между 4 и 6 часа.
3. Избор на цвят – когато се избира цвят за интериорна боя, може да се направи директно в шоу рума ни или ако (желаете / искате / предпочитате), може да се нанесе върху специален шаблон, наречен мостра. Така ще (имате възможност / можете / имате шанс) да изберете най-подходящият цвят интериорна боя за вашата стая, съобразно нейните размери и светлината, която ползвате. Не бива да се пренебрегва фактът, че по-тъмните интериорни бои, оптически намаляват стаята, докато светлите напротив, правят помещението по-голямо.
4. (Полагане / нанасяне / налагане) на интериорната боя – обикновенно боята се нанася на 2 или 3 слоя, в зависимост от избраният цвят. Между полагането на първият и вторият слой се изчаква между 2 и 4 часа. След като интериората боята изсъхне напълно, може по ваше желание да се запечата с парафин или специална смола, която да гарантира (дълъг живот / издръжливост / продължителност) на боята. Това позволява по-лесно почистване и поддръжка на стената.

Интериорни бои-11
Интериорни бои

5. Качеството има значение – ако (искате / имате намерение / желаете / възнамерявате) да направите дома си по-уютен и привлекателен за кратко време, боядисайте стаите с качествена интериорна боя, която не само да радва окото, но и да е икономически изгодна. Със дългогодишният си опит в производството на интериорни бои, ние можем да (влезе / присъства / се появи) в стаята ви и да донесе желаната промяна, без вредни миризми и разтворители. (Може да използвате / имате възможност да ползвате / ползвайте) и иновативните инструменти на компанията, с тях се работи лесно и приятно.

Полезни съвети – интериорните бои и как да работим с тях
Историята на един бранд, обединил страст и (богат опит / опитност / практика) в едно
Интериорни бои – какво (трябва / е полезно / е нужно) да знаем?
Коя интериорна боя е (подходяща / е отличното решение / най-подходяща) за нас?