Интериорни бои разновидности

Интериорни бои

 

Интериорният дизайн е съчетание от изкуството на художника и науката на архитекта, с цел създаване на комфортни условия за живот. Както хората се развиват, израстват и променят така и пространствата, които обитават се нуждаят винаги от нещо ново, в крак с времето. Първата стъпка в претворяването на интериора е избора на нов цвят боя за стените. Това се оказва не просто най-променящият фактор, а и цялата основа

Интериорни бои-1
Интериорни бои – хубави стаи

за създаване на нов интериорен дизайн. За да изградите цялостна концепция на вашите идеи, първо трябва добре да проучите пазара на предлаганите интериорни бои. Създайте си представа какви стени искате. Дали боята да бъде с лъскави с металически оттенъци, да изглеждат сатенено нежни, закачливи наситени пастели или пък наподобяващи венецианска мазилка. Важно е да знаете, че освен добрите интериорни решения и професионалното изпълнение на плана  от голямо значение е и материала на боите. Фирмата вече пет години внася на българския пазар италиански бои и лакове, с доказано име и качество. Продуктите им са разпространени във всички вериги строителни магазини в страна, а през последните две години продажбите им нарастват двойно. Марката е готова да ни предложи богат асортимент от бои за всеки вид стена и по-специално за интериорното обновяване.

Разновидности и специфики на интериорната боя

Интериорни-бои-10
Интериорни бои – красиво и меко боядисване

Дишащата боя е все по-навлизаща интериорна иновация, поради високо издържания естетически вид, който постига. Нюансите на цветовете стават меки, ненатоварващи окото и успокояващи ума. Боята е идеална за употреба в жилищата, които обитаваме. Нанасянето с четка е като детска игра. Стените третирани дишащата интериорна боя, трудно се замърсяват и са лесни за почистване от прах и петна. Друга подобна идея, която може да откриете е интериорната миеща боя. Добра покривност и ускорено съхнене я правят лесна за машинно и ръчно нанасяне. Излъчва топлота, което придава завършеност на интериорния дизайн. Боята е съвместима със всички видове основи и подходяща за комбинация с други материали, което ще направи интериора раздвижен. Атрактивно предложение за офиси, заведения и артистични пространства е сатененият тип интериорна боя. Високо й качество позволява проектиране на всякакви нестандартни архитектурни решения. Подходяща е за вътрешна и външна употреба. С висока издръжливост срещу влиянието на времето, сатенената боя запазва своя изящен и лъскав външен вид достатъчно дълго. Най-често използвана за интериора на публични сгради. Препоръчителна е професионалната употреба. Класика в жанра си остава декоративната интериорна боя. С металния си отблясък примесен с фин кварцов пясък се превръща не просто във фон, а и в декорация на интериорния дизайн на всеки дом. Характеризира се с висока твърдост, заради пречупващите си частици. Състава на

Интериорни бои-5
Интериорни бои – възползвайте се от офертата

боята я прави лесна за шлайфане и полиране. Перленият отблясък изглежда прекрасно съчетан с интериор в златисто и сребристо. Друга подобна разновидност е Оточенто – транспирираща интериорна боя, съдържаща смоли с металически пигменти. Продуктът е незапалим, безвреден за човека и околната среда. Ефектът, който създава пасва и на класически, и на модерен интериор. Боята Онточенто се нанася направо с валяче или с мокра гъба. Безспорна мода в интериорните бои в Италия е Енканто. Създадена на водна основа и с променящи се от слънцето нюанси. Боята се използва в много интериори, заради кадифения ефект, който придава. Енканто е ново поколение боя, тепърва навлизаща на българския пазар.

Преди нанасянето на интериорната боя

Преди да пристъпим към нанасянето на вече избрания от нас вид и цвят боя е препоръчително грундиране. Това създава върху повърхността една равна основа за действие като запълва неравностите . Осигурява еднаква поглъщаемост и по-лесно и икономично нанасяне на интериорната боя. Грундирането пречи на водата да попива в основата, точно заради това се оказва от първостепенна важност за здравината на стените. Важно е освен красота, интериорът ни да ни дава сигурност. Грунда се нанася по цялата повърхност. Оставя се да изсъхне два- три часа. Можем да продължим с поставянето на интериорната боята, когато основата е устойчива на надраскване.

Колко слоя боя са ни нужни?

Почти никога не е възможно постигането на плътен цвят в интериора с еднократно нанасяне на боята. Обикновено е необходимо поне още едно или две нанасяния за постигане на желания интериорен цвят. За тъмните бои два пъти са достатъчни, а за светлите три-четири. Ако проектът за интериора е ваш, вие сте тези които най-добре знаят отговора на въпроса за слоевете боя.

Нанасяне на боята. С пистолет или четка?

Интериорни-бои-7
Интериорни бои – лека работа

Ако изберете четка за поставянето на интериорната боя, трябва да се погрижите за опасността от зацапване. Слагането на боя винаги започва отгоре. Облепете с найлон тавана и пода, за да не попадне никъде нежелана боя. Пистолетът също е много практичен начин, най-вече използван в интериорния дизайн на стари сгради. Разнася боята равномерно, което води до нисък разход на материал. Изисква плътно покриване на повърхностите, заради това не се препоръчва за нанасяне на интериорна боя на нови сграда.

Стил в интериора

Нашето настроение и темперамент определят както стила ни в живота, така и стила в интериорния дизайн. Нуждите на различните пространства изискват различни цветове бои. В дневната прекарваме най-много време с нашите семейства. Светлите интериорни са бои най-препоръчвани. Детската стая може да с по-нестандартен вид. Ярките цветове боя се оказват чудесно интериорно решение. Светлите нюанси привличат светлината, така че ако обичате слънцето тези бои биха стояли добре в интериора на вашата спалня. Именно там където спим, прекарваме най-много време от денонощието си. Заради това е важно цветовете на интериорната боя да бъдат в унисон с нашата същност. Червените нюанси най-често се характеризира с енергия, бодрост и динамика. Рядко използван за домашна употреба, предпочитан по-скоро за интериори на заведения. Виолетовото символизира мистика и страст и духовност. Идеално приложима боя за спални, както и за спортни помещения. Синият цвят означава доверие, истина и чистота. Прекрасно освежава във

Интериорни бои-3
Интериорни бои – качествена боя

всички свои разновидности, от най-бледо през тюркоазено до наситено тъмно. Заленото е природа, растеж и здраве. Придава чувство за лекота и хармония. Подходяща боя за интериора на всекидневни, офиси, училищни сгради. Жълтите нюанси означават радост, надежда, философия, просветление. Прилягащи на всеки с весело настроение в своите ярки разновидности. И тъмните бежово кафяви бои, които създават класа и висок стил в дизайна на интериора. Класическото бяло винаги ни помага да подредим мислите си, а черните стени, предпочитани за главно за нощни клубове, провокират.

Разновидности и специфики на интериорната боя
Колко слоя боя са ни нужни?
Преди нанасянето на интериорната боя
Нанасяне на боята. С пистолет или четка?
Стил в интериора