Кетъринг

Кетъринг

 

Кетърингът е бизнес, който е занимава с професионалното доставяне на храни и напитки за различни събития на отдалечено място. Но макар това да е определението на самата идея, в нея се съдържат още много елементи, които наистина да превърнат услугата в луксозно преживяване за Всички гости. Сега, кетърингът е нещо много повече от храна, напитки и любезно обслужване. С годините, от както кетърингът е създаден като услуга, идеите и технологиите му неименуемо са се променяли, за да достигнат до съвършенството, която предлагаме днес – експлозия от цветове и вкусове, която ще замая всички сетива във Вашето тяло.

 

Първата порция кетъринг в света

Кетърингът може да бъде проследен в историята още със създаването на страноприемници и места, в които

Кетъринг-4
Кетъринг като в Европа

човек е имал възможността да се храни извън дома си. Смята се, че за първи път кетърингът, такъв, какъвто познаваме и днес, е използван в Съединените Американски Щати още през 1778 година на бал във Филаделфия. В началото на 19-ти век бизнесът с кетъринг започва да се развива усилено в щата Филаделфия. Индустрията започва да процъфтява и да набира все повече популярност под „управлението“ на Робърт Богъл. И до днес, той се смята за основателят на кетъринга.

 

Кетърингът в Европа

 

Едва век по-късно, през 30-те години на 20 век, Съветският съюз започва да използва кетъринга като част от колективизацията в страната. Тогава, те са използвали прости менюта с малко блюда. След Втората Световна Война кетърингът процъфтява като бизнес и през 60-те години на миналия век се налага над домашно приготвената храна. С нарастването на изискванията и нуждите на клиентите се развиват и предлаганите кетъринг услуги.

 

Кетърингът в 21 век

В 21 век кетърингът има много по-дълбок смисъл и усещане, от колкото просто храна и напитки. Той позволява на хората да усетят нови преживявания и да съчетаят уникални и екзотични вкусове в едно. Кетърингът, такъв, какъвто го познаваме днес, е символ на стил и качество, с авантюристична нотка. Когато се доверявате на фирма за събитиен мениджмънт и кетъринг, то Вие трябва да бъдете сигурни, че тя може да Ви предостави всичко, от което се нуждаете и дори повече!

 

Кетъринг

 

Кетъринг-3
Кетъринг – красив

Нашият дългогодишен опит ни позволява да предлагаме на всички наши клиенти най-високото ниво и качество в кетъринга. За всички години, от който сме на пазара, екипът ни успешно се е установил като лоялен и качествен партньор в областта на кетъринга. Ние сме имали честта да работим с много институции на Република България, посолства, както и фирмени партита на големи производители и бизнеси в страната. Ние предоставяме на всички наши клиенти внимание към детайлите, отдаденост, както и силно желание да превърнем всяко събитие в луксозно преживяване.

 

Нови вкусове и усещания с кетъринга

 

Ние Ви предоставяме кетъринг с подбрани висококачествени ястия, които могат да Ви предложат, както класически и традиционни вкусове, така и нови и екзотични усещания за Вашето небце. Всички ястия са приготвени от най-качествените продукти на пазара, съобразени със сезона и Вашите изисквания. Фирмата може да Ви гарантира, че всеки елемент от Вашия кетъринг и обслужване ще бъде поднесен със стил и внимание към детайла.

 

Кетъринг за всеки Ваш повод

 

Кетъринг-2
Кетъринг с лъжички

Ние можем да бъдем Вашият доверен партньор в организирането и изпълнението на различни поводи, като рождени дни, абитуриенски балове, частни и фирмени партита и всеки личен и професионален празник, който искате да отбележите подобаващо. Ние ще Ви помогнем в планирането и разработването на събитието, така че то да отговаря на броя на гостите Ви, Вашите изисквания и желания.

 

Кетъринг и обслужване

Освен страхотна храна и качествени напитки, ние Ви осигуряваме обслужващ екип, който перфектно да допълни Вашето събитие. Той е високо квалифициран, дискретен, с внимание към най-малките детайли. Ние можем да Ви предложим кетъринг и обслужване навсякъде в България. Доверете се на стила и качеството с кетъринг услугите ни!

Кетъринг плата с аромата на Италия

Кетъринг-11
Кетъринг от сърце

Какво прави едно събитие специално? Музиката? Светлините? Не. Всички знаем, че звездата е храната. Атрактивно поднесеният и апетитен кетъринг не е просто удоволствие за гостите ви, а и онзи фин елемент от събитието, който тихо диктува цялостното усещане и възприятие за него. Стилната храна е символът на стилните хора, а има ли по-стилна и изкусителна храна от италианските колбаси и сирена? Днес ви ги представяме поднесени на елегантни кетъринг плата, носещи духа, вкуса и класата на Италия директно на вашето събитие.

 

Прошуто, азагио и чаша вино от Тоскана

 

Ако някога сте имали удоволствието да посетите някой от ресторантите Gusto вече знаете какво ви посреща още щом прекрачите прага. Аромат на италианско еспресо, изискани сладкиши и привлекателна витрина с италиански колбаси и сирена. Лъчезарни баристи, внимателно редящи всяко фино парче прошуто “Сан Даниеле” върху дървена плоча, така че деликатесът да покаже всяка апетитна своя страна. Следват сирената – твърди, меки, познати, непознати. Чери домати и истински италиански маслини добавят щипка свеж детайл. Накрая идва виното – перфектно подчертаващо вкуса на изисканата композиция от деликатеси.

 

Кетъринг-12
Кетъринг за специални гости

Цялото това удоволствие вече не е ограничено в уютните заведения. Gusto започна да доставя своите великолепни кетъринг плата. Те представят духа и вкуса на Италия с най-свежите италиански продукти, които бихте могли да намерите в страната ни. Богатият асортимент е едно, съвсем друго е да го получите в неговата най-красиво наредена форма директно в дома, офиса или в залата на вашето събитие. Лесно, удобно и с гарантирано високо качество – както на храната, така и на нейната презентация.

 

За всеки малък и голям случай

Кетъринг платата на Gusto улавят всеки фин нюанс на вашето събитие, настроение и дори бюджет. Искате нещо смело и пикантно, но междувременно балансирано по вкус и цена? Кетъринг платото “Вентричина” е перфектно за вас, със своите колбаси Унгарезе и Вентричина, меките на вкус сирена Азагио и Проволоне и ниска цена. Искате гостите ви да се насладят на богат асортимент от сирена на също толкова достъпна цена? Тогава поръчайте специалното голямо кетъринг плато сирена, в което място е намерило изисканото

Кетъринг-15
Кетъринг – уникален

отлежало сирене Пиаве. Можете да изненадате себе си и всички останали с големите и малки кетъринг плата на деня, в които място намират емблематични италиански месни деликатеси и сирена. А ако искате нещо екстравагантно, нещо царствено, то “Плато N8” ще ви представи най-изисканите италиански деликатеси, допълнени от брускетите в италиански стил на Gusto.

Кетъринг платата на италианската верига могат да ви предоставят множество изненади и изживявания. Изборът е огромен, а всяка композиция има свой иконичен вкусов и визуален почерк, в който ще се влюбите. Нещо повече, имате възможност да създадете свое кетъринг плато от любимите ви италиански колбаси и сирена в количествата, които вие искате.

 

Деликатес за императори

 

Всеки, който веднъж е хапнал прошуто, винаги се връща за още. Но не всеки знае, че легендарният италиански деликатес има повече от две хиляди годишна история.

 

Още в праисторически времена, в италианската долина По, хората започват да улавят диви прасета и да изсушават месото им на слънце, да го осоляват и опушват. След опитомяването на прасетата и с

Кетъринг-16
Кетъринг – най-добрият

настъпването на времето на Римската империя римляните започват да трансформират свинските бутове в прошуто. Месният деликатес бързо се превръща в главния герой на социални събития и пирове в Империята.

 

С преминаването на вековете производството и консумация на прошуто и други италиански колбаси прогресивно се засилва – както по отношение на обем, така и по културна и икономическа важност. С настъпването на италианския Ренесанс изкуството на гастрономията се развива и банкетите отново се връщат на мода, заедно с деликатесните сирена и колбаси. През XIX в. из Италия се появяват така наречените “салумерии” – специални магазини за продажба на деликатесни италиански меса. По това време технологиите за създаване на тези меса получават сертификати, гарантиращи автентичността и качеството им, и днес тази автентичност и колбаси са признати и защитени от Европейския съюз.

 

Именно това качество и автентичен вкус ще намерите днес в България – в кетъринг платата на Gusto.

 

 

За вас – по всяко време

 

Gusto е място, в което можеш да бъдеш сутрин, обед и вечер. Да започнеш деня си с италианско еспресо, да обядваш с някоя от свежите им салати и накрая да вечеряш под звуците на италианска музика с плато със сирена, вино и прясно изпечено чесново хлебче. Това е място, в което можеш да се чувстваш комфортно, но и експериментално. Да вземеш любимото си или да опиташ нещо ново. Този еклектичен дух е умело

Кетъринг-17
Кетъринг – безупречен

пренесен в услугата за кетъринг плата. Няма никакво значение, че сте далече от ресторанта и

професионалистите, които ще подготвят платото ви. Ще получите същото високо качество и внимание към детайла, а в допълнение – и бърза и точна доставка, по време на която продуктите няма да изгубят своята свежест, вкус или атрактивна визия.

 

Vox populi

 

Няма да намерите човек, който е посетил Gusto и не е решил да се върне – било то заради кафето, сандвичите или платата. Ресторантите са разположени на ключови точки в София, включително в Бизнес парка, за да осигурят бързо и запомнящо се изживяване на клиентите си както когато са на работа, така и когато се прибират към дома. Погледнете ли социалните канали на заведенията веднага ще видите позитивните оценки и мнения. И винаги, абсолютно винаги, едно нещо е на фокус – храната. Сега, с възможността за кетъринг плата, и новите, и редовните клиенти на Gusto могат да получат всичко, което обичат, директно до вратата на дома или офиса им.

 

Експертното качество

 

Независимо дали поръчвате своето кетъринг плато дистанционно или сте директно в някое от заведенията Gusto, винаги ще получите насоки, съвети и отговори на всичките си въпроси от персонала. Те ще ви разкажат за вкусовите характеристики и дори история на отделните колбаси, кои сирена си пасват с тях или с виното, което се избрали. Ще ви насочат към най-подходящите продукти за вашата италианска вечеря или специално събитие и ще се погрижат да подберете онова, което наистина искате, дори да не знаете какво е то в началото на разговора.

 

Шест години италиански стил

Първият ресторант Gusto е създаден през 2012 г. от двама кулинарни ентусиасти. Идеята им е да представят едно по-различно място София, което да донесе италианския дух в българската столица. Иновативната им концепция съчетава магазин за колбаси, по модела на италианските “салумерии” и панини бар – специалните

Кетъринг-18
Кетъринг за специални събития

малки заведения, които ще намерите в Италия, специализиращи в създаването и продажбата на иконичните италиански сандвичи, наречени “панини”. Така Gusto се превръща в място, от което да си напазаруваш качествени италиански продукти – от паста, през колбаси и сирена, до италиански зеленчуци и кафе – но и място с приятна, отворена атмосфера, където да седнеш сам или с приятели и да се насладиш на благините на италианската кухня, сомелиерство и майсторство.

 

Твоето кетъринг плато те очаква

 

Поръчай твоето кетъринг пано директно през официалния сайт на веригата – www.Gusto.bg. Сподели кой модел искаш или създай свое собствено, посъветвай се с експертния екип на Gusto и им сподели кога и къде искаш да бъде доставено то. След това ти остава само да се насладиш на своето събитие, към което току що си добавил голяма доза италианска класа, стил и вкус с кетъринг плато от Gusto.

Кетъринг плата от Gusto: пиршество на сетивата по италиански

Ние от Gusto панини бар сме омагьосани от фината италианска гастрономия. Затова искаме да споделим и с вас част от кулинарната магия, която качествените италиански продукти носят. Предлагаме ви не просто храна, а изумително съчетание от вкусове, скрито в нашите апетитни кетъринг плата. Кетъринг платата, които Gusto предлага, представляват перфектна кулинарна симбиоза между висококачествени италиански

Кетъринг -18-1
Кетъринг – индивидуален

продукти. Те могат да съчетават твърди или меки сирена, ароматни колбаси и салами, с необходимия завършек от свежи плодове/ зеленчуци, брускети или крекери. Кетъринг платата могат да бъдат както солени, така и сладки, с профитероли, сладки хапки или италиански десерти.

Кетъринг платата от Gusto могат да бъдат избрани от нашето меню или изработени индивидуално. В менюто ни ще намерите 18 свежи идеи за кетъринг плата – по-големи и по-малки, само с месо, само със сирена или комбинация от двете. Освен тях, винаги можете да аранжирате собствената си кулинарна фантазия – възможностите са безкрайни. Кетъринг платата са мястото, където предпочитания и качество се срещат. Затова ние с удоволствие ще запознаем любимите ви сирена с гурме колбасите, моцарела с мортадела или грана падано с вентричина и проволоне. За да изпъкнат вкусовете още по-добре, нашите кетъринг плата са завършени с апетитни сосове, свежи чери домати, прясно изпечени брускети и ароматни маслини.

 Историята на кетъринга

 

Историята на кетъринг платата следва многовековната средиземноморска традиция на консумация на сухи и пресни колбаси със сирена и хляб. В Италия, както и във Франция, платата традиционно се поднасят като четвърта стъпка в една класическа вечеря (след салата, предястие и основно и преди десерта). В днешно време кетъринг платата се явяват

вкусен и удобен начин за почерпка, при събития, коктейли и семейни събирания, както и вкусен завършек на забързан ден.

Кетъринг-22
Кетъринг – кулинарна фантазия

Gusto не се свени да каже, че предлага най-добрите продукти за своите кетъринг плата. Това е така, защото нашият екип осъществява лично контакт с италиански производители. Ние пътуваме редовно до Италия, срещаме се на място с италиански гастрономи и внимателно подбираме своите предложения. Нашите кетъринг плата използват продукти с доказан произход, които Gusto внася на българския пазар.

 

В България, подобно на средиземноморските държави, също имаме традиция в поднасянето на т.нар. “сухи мезета”, постепенно превърнали се в кетъринг плата. За съжаление в момента хранителният пазар е претрупан с продукти с ниско качество, използващи изкуствени добавки, консерванти, подобрители, соеви заместители, хидрогенирани мазнини и сухи млека. Именно затова Gusto използва за своите кетъринг плата продукти от ексклузивни италиански представители, които гарантират съдържанието на сирената и колбасите. За разлика от българските си алтернативи, нашите кетъринг плата са приготвени само с чисти и натурални съставки – месо и мляко от италиански ферми. Те следват оригиналните си рецепти от преди години и използват същата технология, с уважение към суровината и преклонение към вкуса.

 Продукти кетъринг

След като сме избрали и внесли отличните си продукти, нашият екип от професионални готвачи приготвя кетъринг платата на момента, за да бъдат те винаги свежи и пресни. Те могат да бъдат приготвени пред вас, на място в ресторантите ни, или поръчани по телефона или онлайн. Всяка част от асортимента на кетъринг платата може да бъде дегустирана в локациите на веригата.

 

Кетъринг платата са бързо и ефектно решение за всеки повод. Те ви помагат да пестите време и да се радвате пълноценно на празника си. Вместо да прекарате цял ден в приготовления за вашия повод, вие лесно можете да си поръчате кетъринг плата и да се

забавлявате с гостите си. По този начин изборът на продукти, нарязването, аранжирането и оформянето на кетъринг платата остава за нас. А вие трябва само да се отпуснете и да се насладите на хубава чаша вино.

Кетъринг - 21
Кетъринг от най-добрите продукти

Гостите ви ще бъдат впечатлени не само от качеството и вкуса, но и от празника на сетивата, който кетъринг платата създават. Казват, че се храним първо с очите си и кулинарията е майсторство и от естетическа гледна точка. А кетъринг платата разчитат именно на стилния дизайн в подредбата на всяка своя част. Затова те са елегантно изкушение, което ще зарадва всяко небце и око. Здравословни и красиви, кетъринг платата ще възхитят близките ви и ще потвърдят умението ви за добър избор.

 

Различни видове кетъринг предлагани от Gusto

Gusto предлага кетъринг плата, подходящи за различни предпочитания и случаи. Те могат да бъдат изцяло вегетариански, микс от меса и сирена или изцяло месни. Могат да се включат повече зеленчуци, за по-диетичен резултат, или пък по-пикантни, за по-страстно изживяване. Сладките кетъринг платата също не бива да се подценяват – те са любими на голяма част от нашите клиенти. Кетъринг платата са важна част от всеки коктейл, фирмено парти, тиймбилдинг, работна среща, рожден и имен ден, погребение, сватба,

Кетъринг -19
Кетъринг – ефектно решение за всеки повод

годишнина и още много. Но не на последно място, кетъринг платата могат просто да бъдат част от романтична вечеря или събиране с приятели. В добавка към храната, Gusto ще ви препоръча и точното вино за съответното плато, което перфектно ще приятното прекарване.

 

Наши клиенти са известни и големи компании, както и публични и популярни личности. Поважното обаче е, че от кетъринг платата на Gusto недоволни няма. Всекидневно получаваме положителни отзиви и благодарности за вкусният и стилен спомен, който сме оставили у своите клиенти. Кетъринг платата оставят следа, защото носят неизмеримо удоволствие и наслада.

 

Gusto ви съветва внимателно да подбирате мястото и продуктите за своите кетъринг плата. Качествените колбаси се познават по аромата и вкуса на месо. Внимателно четете

съдържанието и избягвайте неясните съставки, тези с химически формули, подобрители и стабилизатори на вкуса. За сирената важи същото, както и сухото мляко, палмовата мазнина и консервантите. Имайте предвид, че големите производители ускоряват изкуствено процеса на ферментация на млечните продукти с цел по-висока добивност. Затова нашите кетъринг плата се доверяват на малки и бутикови ферми за продуктите си.

 

Често ни питат как успяваме да запазим продуктите си свежи при доставката от Италия. Това се случва, благодарение на ежеседмичните ни доставки на ограничени количества храни, съдържащи в себе си естествени консерванти. Подобен е въпросът и с доставката на кетъринг платата: те се приготвят непосредствено преди доставка и са внимателно опаковани, така че да се запазят пресни за вашето събитие.

Съставките на Gusto

 

Съставките на кетъринг платата, които Gusto предлага, са доказано здравословни. Сирената ни са естествено ферментирали и не дразнят дори чувствителния стомах, а колбасите и саламите ни са от истинско месо. Статистиката сочи, че народите, които употребяват повече млечни продукти живеят по-дълго. Добър пример са скандинавските държави, където средния прием е 106 литра прясно мляко на човек за година. Изумителното е, че там, както и в Италия, средната продължителност на живота е с години по-дълга, отколкото в България.

Кетъринг-20
Кетъринг за стилен спомен

Измежду всички храни и напитки, които предлагаме, кетъринг платата стават все попоръчвани. Само за последната година Gusto регистрира удвояване в поръчката на кетъринг плата. Това е така, защото нашите клиенти все повече ценят времето си и ни се доверяват при избора на перфектните деликатеси за техния повод.

 

Gusto се появява на българския пазар през 2012г. с иновативната концепция да съчетае магазин с панини бар. За разлика от обикновените магазини, при нас всеки продукт може да се опита на място и след това да се закупи, поръча и достави. Gusto не спира да се развива и вече разполага с три локации и завидна мрежа от доволни клиенти. Местата ни

са подходящи за обяд, вечеря и питие с мезе. Голяма част от работата ни е насочена към обслужване на корпоративни клиенти, доставки в офиси и кетъринг плата за събития.

Контакти за кетъринг

Свържете се с нас и ние ще организираме вашето изискано събитие! Ще ви предложим богат асортимент от кетъринг плата, сладки или солени, напитки и вино. Разгледайте менюто на Gusto и попълнете онлайн формата, за да можем възможно най-скоро да ви се обадим и да уточним подробностите.

 

Първата порция кетъринг в света

Кетърингът в Европа

Кетърингът в 21 век

Кетъринг

Нови вкусове и усещания с кетъринга

Кетъринг за всеки Ваш повод

Кетъринг и обслужване

Кетъринг плата с аромата на Италия

Прошуто, азагио и чаша вино от Тоскана

За всеки малък и голям случай

Деликатес за императори

За вас – по всяко време

Vox populi

Експертното качество

Шест години италиански стил

Твоето кетъринг плато те очаква

Кетъринг плата от Gusto: пиршество на сетивата по италиански

Историята на кетъринга

Продукти кетъринг

Различни видове кетъринг предлагани от Gusto

Съставките на Gusto

Контакти за кетъринг