Callan Method

Callan Method

 

 • Методът Калан е бърз, забавен и лесен начин за изучаване на език в курсовете по английски език. Ние сме единствен сред езиковите школи в София, който прилага този метод. Фокусът е върху уменията на учениците да слушат и говорят по време на курсовете по английски език. Методът е изобретен от Робин Калън в Англия през 60-те години. Първата сред езиковите школи в Лондон, която въвежда този метод преди 50 години, сега е най-голямото частно езиково училище в Европа.
  Днес повече от 300 езикови школи по света, използват метода Калан.
  За повече информация относно курсовете по английски език, които изпозват Калан метод посетете www.callanmethod.co.uk.

  Callan Method-1
  Callan Method – метод за учене

  Методът е подходящ за хора от всякакви националности, възрасти и за всякакви цели в курсовете по английски език. Основава се на повторението и бързината, двете неща, които гарантират успеха в изучаването на език.
  Така курсистите отделят по-малко време и по-малко пари за курсовете по английски език, като учат езика за една четвърт от времето, което е необходимо при традиционните методи.
  Нивото на международно признатия Кеймбриджки предварителен английски тест (CEI) се покрива за около 80 часа вместо обичайните 350 часа, а нивото на Cambridge First Certificate на английски език (FCE) за около 160 часа.
  Предимствата при курсовете по английски език по Калан метод са:
  Свиквате да слушате и да отговаряте на английски, при нормална скорост на разговорите
  • Научавате се да мислите и да говорите директно на английски, без първо да превеждате мисловно
  • Научавате се да използвате полезни лексикални и граматически структури
  • Подобрявате уменията си за произношение, интонация и граматика всеки ден с постоянна корекция от учителя
  • Проверявате разбирането и напредъка си с обичайната практика за четене и писане в курсовете по английски език
  • Обучавате се в група от не повече от 10 курсисти и участвате в постоянен диалог с преподавателя
  • Избирате курсове по английски език сутрин, следобед или вечер

 • Почти няма домашна работа, всичко се случва в рамките на урока.“Тайната на успеха при курсовете по английски език е да се повтаря, да се повтаря и да се повтаря, и да се говори без да се мисли“Не можем да контролираме скоростта, с която говорещият роден английски говори по телевизията, във филмите, в магазините или по улиците. За да могат учениците да учат бързо английски и да се научат добре, те трябва да се научат да разбират и да отговарят на английски, когато се говори с нормална скорост.
  Callan Method-2
  Callan Method – английски на макс

  Един от начините, по които методът Callan постига максимално време за говорене и максимална концентрация от учениците си, в курсовете по английски език е да гарантира, че от първия урок преподавателят говори на курсистите на английски със скорост от 200 до 240 думи на минута.
  Това предотвратява скуката, кара курсиста да се съсредоточи, спира предварителния мисловен превод, позволява му да чува повече думи, повтаряни повече пъти. Това ги прави по-лесни за разбиране извън класната стая.
  Представете си, че сте в Англия – опитвате се да намерите квартира, да потърсите упътвания, да отидете на парти, да намерите приятели и много други неща … Можете ли да си представите, че правите тези неща на английски? Каквото и да е вашето оправдание, ние вярваме, че имате достатъчно мотивация да направите тези неща – на английски!
  Забравете за курсовете по английски език по скучен учебник! Това е просто губене на време! Започнете да изучавате английски с метода Калан в курсовете по английски език! Този метод е статистически доказано 4 пъти по-ефективен от другите езикови школи в София!

Callan-Method