Градинско осветление

Градинско осветление

 

Всяка една градина има нужда от правилното градинско осветление, което да подчертава нейната красота и свежест дори през нощта. Градинското осветление е не само практично, но и красиво и със сигурност може да ви накара да прекарвате повече време навън, от колкото вкъщи. В зависимост от ефекта, който искате да постигнете, както и елементите, които желаете да подчертаете, има различни видове градинско осветление.

 

Видове градинско осветление

            Градинско осветление със старинно усещане

Градинско осветление-5
Градинско осветление

Ако имате пътека, която изисква светлина и искате да пресъздадете усещането за старинен и красив град, то ние ви предлагаме да изберете стоящ градински фенер. Те са не само практични и много функционални, но могат да придадат изтънчен вид на вашия двор. В зависимост от цветовата тематика, в която сте решили да изберете вашето градинско осветление, ние можем да ви предложим красиви фенери в черни, златни и медени нюанси.

Високото градинско осветление можете лесно и красиво да комбинирате със стенни лампи, както и стоящи и висящи фенери. Продължавайки усещането на стоящите фенери, стенните или висящи осветителни тела се предлагат в същите цветове и нюанси, като декорацията им хармонично допълва останалата част от градинското осветление. Най-често можете да намерите предложения, които могат да се комбинират най-добре, в цветовете черно, бяло, старо злато и окислена мед.

За да можете да създадете цялостна и пълна картина, ние ви предлагаме серии градинско осветление, които ви предлагат един и същи модел, но под формата на различни осветителни тела. Например серията градинско осветление MONACO ви предлага различни видове фенери – стенни нагоре или надолу, високи, висящи и други. Подобни серии градинско осветление са и TOSCANA, MADRID, NICK и други. Комплектите градинско осветление се предлагат в различни цветове, за да може най-добре да допълват вашата идея и стил на дворното пространство.

            Градинско осветление с по-модерен дизайн

Ако търсите по-модерен и изчистен дизайн, ние ви предлагаме градинско осветление от моделите HECTOR и HERAW. Основата на този тип градинско осветление е метално сива, като завършва със самата лампа.

Градинско осветление-1
Градинско осветление

Предложенията за градинско осветление HECTOR се предлагат в правоъгълна форма, докато HERAW са кръгли.

            Соларно градинско осветление

В продуктовата гама можете да намерите и соларни градински осветителни тела. Те се предлагат в различни модели и размери, като могат да бъдат като забиваща се в земята ниска лампа, високи фенери и дори скрити в декоративни камъни в различни цветове. А ако имате нужда от градинско осветление, което да носите с вас по време на разходката, ние можем да ви предложим и преносими лампи.

Освен нашите различни предложения, ние ви даваме и възможността да си сглобите сами най-подходящото градинско осветление за вас. В продуктовата гама можете да намерите метален стълб, който можете да комбинирате с различни цветове и нюанси градински сфери. Към този тип градинско осветление можете да закачите и фенери и да създадете дизайна, който най-много ви харесва.

 

Какво трябва да съобразите преди да изберете градинско осветление?

Градинско осветление-2
Градинско осветление

За да направите най-добрия избор за градинско осветление, има няколко детайла, които трябва да обмислите предварително.

            Преценете каква е целта на градинското осветление

При избирането на правилното градинско осветление, това е много важно, защото трябва да знаете за какво точно ви трябва светлина. Все пак стенните или висящи фенери покриват различна площ от стоящото градинско осветление. Освен това различното градинско осветление създава определено настроение.

Задимената светлина напомня за романтика, докато по-силната осветеност е търсена при работа в градината, като акцент върху елемент от двора или просто имате нужда от сигурност и светлина в тъмните части. След като прецените какво искате да постигнете с градинското осветление, ще ви е много по-лесно да изберете правилните за вас предложения.

            Направете си скица на двора

След като знаете какво търсите, ще ви е много по-лесно да го намерите. За да прецените правилно колко осветителни тела ще ви трябват, направете скица на пространството, което искате да осветите. В скицата включете съществуващото градинско осветление, разположението на сградата и например пътечка, пейки, дървета и храсти.

            Изберете подходящата височина и тип градинско осветление

След като сте си направили скицата можете лесно да си представите къде можете да поставите високо градинско осветление, къде може да е висящо и къде ниско. Например, ако искате повече светлина по

Градинско осветление-3
Градинско осветление

продължението на пътеката или върху пейка, можете да заложите на високо градинско осветление, което ще ви даде по-голяма осветеност на по-голямо пространство. За ниските елементи от градината заложете на по-ниското градинско осветление, а по стената на самата сграда – висящи или стенни фенери.

            Определете си бюджет за градинско осветление

Поставянето на градинско осветление изисква малко повече усилия и специфични знания, за да може след поставянето му да бъде трайно и най-вече красиво. Важно е да знаете, че за правилното поставяне на градинско осветление, кабелите за захранването трябва да са заровени в земята на поне 25 сантиметра, за да може да са предпазени възможно най-много от влагата и водата. След като предвидите и евентуалните разходи за професионалист, който да постави градинското осветление, ще знаете бюджета, с който разполагате само за осветителни тела. Вече сте определили нужния брой тела за градинското осветление и бюджета и можете да изберете най-подходящото предложение за вас. В продуктовата гама на можете да намерите различни предложения на разнообразни цени, които да се комбинират едно с друго, да отговарят на вашите изисквания и да бъдат в бюджета.

Градинско осветление-4
Градинско осветление

Нашите предложения за градинско осветление разполагат с защита IP44, която ви предоставя предпазване на осветителните тела от прах и намокряне с вода. Трябва да вземете това под внимание, ако искате да поставите градинско осветление, което не е защитено по никакъв начин от външните атмосферни влияния.

 

 

 

Видове градинско осветление

Какво трябва да съобразите преди да изберете градинско осветление?