Полилей

Полилей

 

Независимо дали искате да поставите полилей в хола, трапезарията, коридора и дори в банята, определено той ще бъде център на вниманието и ще бъде акцентът на помещението. Полилеят е не само красив, но и доста функционален, което го превръща в осветително тяло, подходящо за всеки дом. Хилядите предложения на пазара ви позволяват да изберете най-подходящият за вас полилей, който да подхожда на вкуса ви и помещението, за което е предназначен.

Полилей-2
Полилей

В миналото полилеите са били символ на богатство и възможности, докато днес са по-скоро форма на изразяване и инструмент за създаване на определено усещане в помещението. Само допреди няколко години полилеите работиха само с крушки с нажежаема жичка, докато днес на пазара можете да намерите различни предложения, на които можете да поставите луминесцентни и LED крушки.

 

Как се е родила идеята за полилеите?

 

Идеята за полилея се е зародила и появила още през Средновековието, като той се е възприемал като символ на богатството на собственика. По това време все още не е било измислено електричеството и първите полилеи са използвали светлината на свещи. Интересно е, че първите осветителни тела от този тип не са се закачали перманентно на тавана, а са позволявали пренасяне от едно помещение в друго.

Нуждата от прикачването на полилея за тавана е породена от постоянното усложняване на дизайна и структурата, както и добавянето на нови пластове и орнаменти. И до днес в музеи и замъци са запазени някои от комплексните дизайни на старинните полилеи. Определено можем да видим колко са впечатляващи и защо са били възприемани като символ на богатство.

 

Но защо харесваме полилея?

Всички знаем колко е важна светлината за човешкото съществуване и настроение. Липсата и може да доведе до депресия и липса на мотивация, докато зареденият със слънчеви лъчи е много по-енергичен и щастлив.

полилей-3
полилей

Именно заради това е важно да разполагаме със светлина не само през деня, но и през нощта. Полилеите са лесен и красив начин да осветите цялото помещение. Избирането на правилното осветление за дома е важно не само за визията му, но и за начина, по който ще се чувствате в него. Полилея ще ви помогне да имате достатъчно светлина във всяко помещение, като едновременно с това ще бъде красив акцент във вашия дом.

 

Основните видове полилеи

Ако сте решили да промените нещо вкъщи или търсите подходящ полилей, който да допълни интериора на хола или трапезарията, ние сме събрали за вас някои основни видове полилеи.

Най-често този тип осветителни тела се характеризират с множество рамена, на които се поставят лампи. Основното разделение между тях е типът крушки, който полилеят изисква за работа. В продуктовата гама можете да намерите различни предложения, които най-добре да отговарят на вашите изисквания за осветеност, енергийна ефективност и визия. Освен полилеи, при нас можете да намерите и най-подходящите лампи, за да не се налага да обикаляте и да търсите подходящи крушки.

Но сега, нека поговорим за различните визии на полилеите.

            Затъмнен полилей

Този тип осветителни тела се характеризират със стъкло, което е поставено около всяка крушка. Като

полилей-4
полилей

класическото осветено тяло и този тип полилей разполага с няколко рамена, на които се поставят крушки, но заради затъмненото стъкло напомнят за кухненските лампи, които се слагат над плотове и островчета.

            Кристален полилей

Кристалът е материал, който много често се асоциира с полилеите. При него крушките са вплетени в кристалните орнаменти, като по този начин светлината се пречупва през стъклото и създава различни шарки в помещението. Кристалните полилеи определено са акцент в помещението и трябва да координирате обзавеждането, за да се допълват взаимно.

            Полилей тип свещник

Този тип осветителни тела много приличат на старинни свещници, които имат много рамена за поставяне на свещи. Съвременните модели позволяват използването на различни типове крушки, като търсенето на този тип полилей развива и производството на лампи – тип свещ.

полилей-5
полилей

            Мини полилей

Традиционно полилеите се характеризират с внушителни размери, които не винаги са подходящи за всяко помещение. Макар и мини версията да звучи по-странно и екзотично, той е практично решение за всеки, които иска да има такова осветително тяло, но не разполага с достатъчно пространство.

            Полилей тип барабан

Това са полилеи, на които светлината е прикрита под плат или хартия. Носят названието си от приликата с

барабан. Този тип осветителни тела предоставя по-мека и задимена светлина, която е много подходяща за спалнята, хола или дневната.

                Класически полилей

Класическият полилей е голям, богато орнаментиран и по-формален. Определено можете да го познаете по дизайна, който често се характеризира с поне 2 секции, които могат да бъдат в различни форми. Най-класическата е конусовидна в основата, като надолу се разширява и приема формата на купа. В

полилей-6
полилей

продуктовата гама можете да намерите, както класически полилеи, така и осветителни тела, които изглеждат по-модерни и съвременни.

            Полилей тип водопад

Вдъхновението от водопадите често приема различни форми и е използвано в дизайна на почти всеки елемент от живота ни. При осветителните тела, водопадът е взаимстван със свободното падане на елементите на полилея, които създават илюзията, че „капят“ от тавана. При този тип осветителни тела, висящите елементи могат да бъдат в различни геометрични форми и размери.

            Съвременни и модерни полилеи

Пазарът продължава да се развива спрямо търсенето и вече можете да намерите предложения, които не сте знаели, че са възможни за изпълнение. Фирмата може да предложи на всеки нещо, което на истина да му хареса. Ако сте любители на сцената и искате да го покажете, можете да изберете нашият полилей 955CINEMA6, който пресъздава усещането, че вие сте главното действащо лице.

Полилей-6
Полилей

Ако си търсите полилей за трапезарията и искате нещо по-свежо и различно, то ние можем да ви предложим нашия модел 955DINER6, който е изработен от метал, кристал и.. кухненски прибори. А ако сте истински любители на виното и искате да го покажете, то изберете 955BOTTLES5 – полилей, изработен изцяло от винени бутилки.

 

Независимо какъв дизайн търсите, вие можете да го намерите като предложение в сайта ни. Ние можем да ви дадем идеи за всяко помещение и да ви гарантираме, че ще си купите висококачествени и стилни полилеи.

Как се е родила идеята за полилеите?

Но защо харесваме полилея?

Основните видове полилеи