LED лента

LED лента

 

LED лента-1
LED лента – дискотека

LED лентата е все по-търсен и предпочитан начин за осветление на дома поради 3 основни причини – тя е много по-изгодна и ефективна от традиционните крушки, побира се на много по-тесни пространства, от колкото обикновените лампи и не на последно място – изглежда ефектно и готино. LED лентата е подходяща, както за дома, така и за колата, мотоциклета, беседката, басейна и където още се сетите. Събрали сме няколко предимства на LED лентата, както и различни приложения и проекти, в които тя може да бъде перфектен заместител на традиционното осветление.

 

Но защо да изберете LED лентата?

На пазара вече можете да намерите хиляди предложения за осветление, но определено LED лентата изпъква пред останалите поради ред причини. Тя е изключително лесна за монтиране, предлага се на достъпни за всеки цени и може да бъде намерена в широка цветова гама.

            Цветова гама на LED лентата

Освен цветните предложения, в продуктовата гама можете да намерите и LED лента с различни нюанси на бялото. В зависимост от цветната температура, LED лентата може да излъчва два нюанса на бялото – студено бяло, което наподобява светлината на луминесцентните лампи и неутрално бяло, което най-много се доближава до естествената слънчева светлина. Освен определен цвят, при нас можете да намерите и LED лента, която може лесно да променя цвета си от един в друг. Това е възможно с помощта на специален контролер, като дистанционно, които превключва цвета от един в друг.

            Водоустойчивост на LED лентата

Когато става дума за водоустойчивост, LED лентата се дели на 3 основни типа: IP20 – това е LED лента, подходяща само за сухи помещение, като спални, дневни и други; IP65 са частично защитени от влагата, но позволяват употреба в мокри помещения, като баня и тоалетна; IP68 са напълно водоустойчиви и са най-предпочитаните LED ленти на пазара, защото те са подходящо както за вътрешна, така и за външна употреба.

            Постигане на различна осветеност с LED лента

В продуктовата гама можете да намерите много и различни предложения за LED лента, като те разполагат с

LED лента-10
LED лента – нова мода

различен брой светодиоди на линеен метър. В зависимост от броя им се определя и количеството светлина, което LED лентата ще излъчва. Колкото по-голям е броят на светодиодите, толкова по-наситена ще бъде светлината. Основните разновидности са LED лента с 60 светодиода на линеен метър и такава със 120.

Какво ви трябва за инсталирането на LED лентата?

Инсталирането на LED лента не изисква специални умения и всеки може да го направи в домашни условия. Единственият важен елемент, който ние ви съветваме да незабравяте е специално захранване за лентата. Основната задача на електрическото захранване за LED лента е да промени напрежението на тока в подходящото за оптимална работа на лентата. Електрическото захранване променя напрежението от мрежата на входа, което е 220 волта променлив ток, и го превръща в подходящо за работата на LED лентата – най-често 12 волта непроменливо напрежение. След като закупите вашето електрическо захранване и лента сте готови да развихрите въобръжението си и да промените всеки детайл, който ви харесва. А ако не можете да измислите приложение, ние сме подбрали няколко съвета за вас.

 

Приложения на LED лентата

Приложенията на LED лентата са хиляди, като можете да я поставите почти навсякъде, където имате достъп до електричество или захранване.

            LED лентата в интериора на дома

LED лента-3
LED лента – красотата на LED

LED лентата може да намери приложение на различни места в дома ви, като кухнята, спалнята, банята, гардеробната, по шкафчетата, под дивана и къде ли още не. Нека вземем например кухнята. Това е помещението, в което прекарваме голяма част от времето си в приготвянето на вкусна храна за нас и семейството ни. И често осветяването на помещението може да бъде трудно, дори скъпо начинание. LED лентата може ефективно да замести традиционните лампи и да придаде модерна визия на вашата кухня.

Освен това, LED лентата е много по-изгодна от традиционните крушки, защото тя има изключително дълъг експлоатационен живот, който надминава този на лампите с над 3 пъти! LED лентата има по-ниска консумация на електричество, което със сигурност ще се отрази и на сметките за електричество. И не на последно място – изглежда ефектно и стилно, като за постигането на ефекта не са нужни толкова много усилия.

Можете с минимални усилия да освежите и да промените усещането на всяко помещение с помощта на LED лентата. В зависимост от визията, която искате да постигнете, можете да заложите на цветна или бяла LED лента, като имате и възможността да избирате степента на осветеност и температурата на светлината, която смятате за най-подходяща. Всички тези възможности превръщат LED лентата в подходящо осветление за всяка стая от дома!

            LED лента като коледна украса?

Сигурно не сте се замисляли, но можете лесно да замените коледните лампички с LED лента. Тя ви позволява не само да декорирате коледното дърво, но и да създадете красива коледна украса по прозорците или външната страна на вашия дом. LED лентата пресъздава същите цветове като коледните лампички, дори повече, като със сигурност може да ви гарантира по-дълъг живот от колкото обикновените коледни лампички. Така можете да си гарантирате, че година след година, вие винаги ще имате ефектна и красива коледна украса с помощта на LED лентата.

            LED лентата в екстериора на дома

Ако искате бързо, лесно и ефектно да промените екстериора на дома си, LED лентата може да бъде точното предложение за вас. Този тип осветление е подходящо за външните стени на къщи, за да се акцентира върху архитектурата на дома ви. При тях поставянето е доста по-времеемко, но определено резултатите си заслужават. Възможността за използване при всякакви атмосферни условия, както и ниската консумация на LED лентата определено я класират пред традиционното осветление, що се отнася до декориране на екстериора. С LED лентата няма нужда от постоянна смяна на крушки именно заради голямата

LED лента-8
LED лента – украси си дома

продължителност на живота на този тип осветителни тела, която може да достигне 30 хиляди часа.

LED лентата може да бъде използвана и за подсилване на самата атмосфера във двора, като се постави на дърветата или в други части от екстериора. Оформлението и декорацията в двора придават особен чар на дома ви и определено имат нужда от внимание и грижа. Можете лесно да акцентирате върху дърветата, лехите, храстите и каквото още се сетите с помощта на LED лента, така че дворът ви да изглежда впечатляващо, както през деня, така и през нощта.

            LED лента и вода? Мисия – възможна!

LED лентата може да бъде използвана както при сухи условия, така и под вода. С помощта на LED лентата можете да съживите басейн, изкуствено езеро и дори аквариума си за декоративни рибки. В много култури аквариумите и притежанието на декоративни рибки се смята като знак за късмет и богатство. Освен това, те помагат за намаляването на стреса и са изключително чист и послушен домашен любимец.

С помощта на LED лентата можете да превърнете наглед обикновения аквариум в истинска атракция, като светлината ще придаде дълбочина на водата и ще можете по-лесно да виждате вашите рибки. Освен това светлината, която LED лентата излъчва е безопасна за вашите домашни любимци и няма да им навреди по никакъв начин.

Осветяването на аквариум е възможно с LED лентата, защото тя е водоустойчива, както и шокоизол

LED лента-2
LED лента – употреба

ирана, което предпазва рибките от евентуално късо съединение и токов удар.  Фактът, че LED лентата е водоустойчива, обаче, не означава да я натопите директно във водата, защото по този начин се амортизира много по-бързо и може да се повреди. За разлика от традиционното осветление и лампи, LED лентата не се нагрява, което означава, че няма да има отражение върху температурата на водата или стъклото.

Водоустойчивостта на LED лентата я прави и подходящ начин за осветяване на по-големи водни басейни като изкуствени езера и басейни. Ако искате да акцентирате върху тях и да сте сигурни, че гостите ви няма да ги пропуснат, то изберете LED лентата, независимо дали с цветна или бяла светлина.

            LED лента при осветяването на заведения и барове

Като изключим звука, светлината при заведенията е един от основните компоненти за постигане на правилната атмосфера. Именно поставянето на правилното осветление и създаването на желаното усещане може да превърне всеки клуб в най-посещаваното място. А LED лентата може ефективно да ви помогне в тази задача и да оставите във всеки клиент настроение и страхотно впечатление. LED лентата е най-подходящото осветление за постигане на този тип светлина и цветове. Да, определено LED лентата води в класацията заради голямото разнообразие от цветови предложения. Те могат да вдъхнат живот на всеки елемент от заведението или да се променят тематично, в зависимост от партито.

Но със сигурност LED лентата може да помогне не само на собствениците на заведения, но и на всеки човек, който иска да постигне подобен ефект в дома си. Определено обособяването на зона за почивка или бар зона в дневната или хола ще ви задържа много по-дълго в помещението, но и ще прави страхотно впечатление на вашите гости. А след като знаете тайните на успешните заведения, можете лесно да превърнете домашната обстановка в клубно пространство с помощта на LED лентата. Кой е казал, че когато искате парти трябва да излизате навън?

            Обувки с LED лента

Със сигурност на голяма част се е случвало да отидат на голямо парти или концерт и да видят обувки с LED

LED лента-9
LED лента – начин на поставяне

лента. Това са кецове, които при всяко стъпване могат да променят цвета си, като това лесно се постига с цветна LED лента. Те са изключително популярни, като можете да си ги купите и дори да си ги направите сами! LED лентата е изключително подходяща за поставяне в подметката на обувките именно заради компактните си размери и минимално захранване, което изискват. Това със сигурност е огромен плюс, защото никой не иска да носи килограми с батерии в обувките си, когато отива на парти. Така, че ако скоро ви предстои парти, на което ще присъствате, искате да направите запомнящо се впечатление и имате малко свободно време – LED лента и обувки ще ви гарантират уау ефект.

            Ефектни надписи с LED лента

Ако има послание, което искате да предадете денем и нощем, то ние ви съветваме при изработването му да изберете LED лента. Тя е изключително ефективна при подчертаването или пресъздаването на различни надписи и знаци. Все по-често LED лентата намира мястото и приложението си в рекламни светещи пана, надписи и фигури. Така, че ако искате да създадете свой собствен знак и да го популяризирате бързо и лесно, то LED лентата ще ви помогне във вашето начинание.

            Тунинговайте колата си с LED лента

Всички сме виждали готините, неонови светлини под колите във филми като „Бързи и яростни“, но замисляли ли сте се как успяват да постигнат този ефект. Отговорът е лесен – с помощта на LED лента. Те произвеждат

LED лента-6
LED лента – топ оферта

голямо количество светлина, като не изразходват голямо количество от енергията на акумулатора. Освен това LED лентата е подходяща за автомобилите както отвън, така и отвътре. Можете лесно да поставите LED лента в краката на пасажерското и шофьорско място и така да персонализирате колата си по свой собствен стил.

 

LED лента от магазините

Възможностите, които LED лентата предоставя и хилядите ѝ приложения ви предлагат безкрай възможности да промените интериора или екстериора на дома, автомобила, мотоциклета и дори лодката си с минимални усилия. Намерете най-подходящите предложения за LED лента за вашия проект в магазините ни. Ние ви

LED лента-7
LED лента – купете сега!

предлагаме богата продуктова гама от LED лента, която може да задоволи всеки вкус. Можете да изберете LED лентата с най-добрата осветеност, консумация на електроенергия и цвят за вас. Ако вече знаете какво

искате да направите и търсите най-добрите предложения за LED лента, доверете се на нас. А ако все още не знаете какво можете да направите, след като разгледате нашите предложения за LED лента със сигурност ще намерите нещо, което искате да промените.

Но защо да изберете LED лентата?
Какво ви трябва за инсталирането на LED

Приложения на LED лентата

LED лента от магазините на ЕлетроМаркет