LED прожектор

LED прожектор

 

Чарът на LED прожекторите идва не само от тяхната ефективност и функционалност, но най-вече от гъвкавостта им. Те ви дават възможността лесно и без никакви усилия да ги размествате, нагласяте, да добавяте или да махате осветителни тела, да сменяте вида и типа осветление, точката, която искате да осветите и какво ли още не. LED прожекторите вече са предпочитано осветително тяло за различни събития, концерти, постановки и много други. Но могат ли да бъдат подходящо предложение и за дома или офиса?

 

Видове LED прожектори и техните практични приложения

            LED прожектора в търговски центрове и магазини

LED прожектор-5
LED прожектор

Най-често можете да намерите приложение на LED прожектора в големи търговски центрове и магазини, като най-често с тяхна помощ се акцентира върху определен артикул, модел, манекен и други. Най-често LED прожекторите са предпочитани заради концентрираната в една точка светлина, както и малкият ъгъл на лъча. Спектърът на светлината на LED прожектора е чист и наситен на цветове, което ще добави допълнителен акцент и чар.

Освен това, можете лесно да инсталирате LED прожектора, както на тавана – самостоятелно или на релса, така и на стената и дори да ги поставите на пода! Подходящо предложение за LED прожектор за магазини и търговски площи са например 98HELIOS10, 98PRIME30 и 98HELIOS20SEN. Можете да избирате и сред предложенията ни за LED прожектори със сензор тип „халоген“ като 989020LED, 989012LED и други.

            LED прожектора в дома

LED прожекторитe несъмнено могат лесно да намерят място и в домашното осветление. Също като при търговските центрове или зали, можете лесно да изберете дизайна, по който искате да разположите LED прожекторите, за да постигнете ефекта, който търсите. Определено използването на LED прожекторите в дома е нова тенденция, която продължава да набира популярност. Те са не само практични, но и лесни за поддръжка и почистване. Важно е да запомните, че при почистването на LED прожекторите не е препоръчително да ги мокрите с вода. Достатъчно е да ги забършете със суха кърпа, като по този начин ще предпазите LED прожекторите от евентуално нараняване, корозия, ръжда, късо съединение и други.

            Фасадни LED прожектори

В продуктовата гама можете да намерите не само LED прожектори, подходящи за дома, офиса или магазина,

LED прожектор-4
LED прожектор

но и осветителни тела, създадени специално за осветяване на фасади. Този тип LED прожектори могат да бъдат използвани за спортни зали, търговски площи, производствени терени, площадки, паркинги, автомобилни паркове и много други места. LED прожекторите са създадени за да могат ефективно да заместят традиционните осветителни тела, които работят с халогенни или метал-халогенни лампи.

Те са специално разработени за да издържат на екстремно ниски и високи температури, с които времето може да ни изненада. Фасадните LED прожектори са произведени за да издържат на температурен диапазон от -40 до +65 градуса. Освен това, те притежават степен на защита IP65, което означава, че фасадните LED прожектори са напълно защитено от прах и влага. Всички предложения за фасадни LED прожектори предлагат ниска консумация на електричество, както и са екологично чисти, тъй като не отделят живак и олово.

В продуктовата гама можете да намерите три предложения за фасадни LED прожектори – 9 волта със светлинен поток 720 лумена; 18 волта със светлинен поток 1440 лумена и 36 вата със светлинен поток 2880 лумена.

            Линеарни LED прожектори за екстериора

Линеарните LED прожектори за екстериора са разработени със степен на защита IP67, която да гарантира

LED прожектор-7
LED прожектор

безпроблемна работа при всякакви атмосферни условия. В продуктовата гама можете да намерите линеарни LED прожектори, които се предлагат с мощност 12, 24, 30 и 36 вата, които предоставят различен светлинен поток и еднаква температура на светлината – 4000 келвина. Освен стандартните линеарни LED прожектори, в продуктовата гама можете да намерите и RGB предложения (98LINEAR18RGB), подходящи за акцентиране върху определен елемент от екстериора на сградата.

            LED прожектори с лупи

LED прожекторите с лупи ви помагат ефективно да разпределените светлината от осветителното тяло. За разлика от стандартните LED прожектори, продуктите, произведени с лупи, имат по-голям ъгъл на разпръскване на светлината, който варира в зависимост от модела. Например, ако искате да постигнете ъгъл на разпръскане на светлината от 90 до 120 градуса, то ние можем да ви предложим LED прожектори модел 98SIRIUS24090. Това предложение е с мощност от 240 вата и осветеност от 21 600 лумена, но в продуктовата гама можете да намерите и предложения с по-малка мощност – SIRIUS 150 вата с осветеност  13 500 лумена и SIRIUS 200 вата с осветеност 18 000 лумена.

При този тип LED прожектори, номиналното напрежение може да варира от 85 до 265 волта, като те се захранват чрез специално нисковолтово, постояннотоково устройство – драйвер, който също можете да намерите при нас. За да ви гарантират сигурност, LED прожекторите с лупи разполагат със степен на защита IP65, която ги прави издръжливи на прах и влага. Както всички осветителни тела, които работят с LED крушки и лампи, и този тип прожектори ви предлагат дълъг експлоатационен живот от 30 000 часа.

            RGB LED прожектори

С помощта на RGB LED прожекторите можете лесно и ефективно да подчертаете определен елемент, като в

LED прожектор-9
LED прожектор

този случай имате възможността и да му придадете цвят. Сред предложенията можете да намерите RGB LED прожектори с различна мощност – от 10 до 100 вата, които работят при номинално напрежение от 230 волта. Също, както LED прожекторите с лупи, RGB устройствата изискват специфичен драйвер за захранването им.

RGB LED прожекторите са оборудвани със COB светодиоди, поставени в алуминиеви корпуси с отражатели от огледален алуминий. Всички предложения излъчват приятна и равномерна светлина под широк ъгъл на осветеност. За да изберете правилния цвят, с който искате да акцентирате върху детайла, RGB LED прожекторите разполагат с цветно дистанционно, разделено да 3 основни секции – зелено, синьо и червено. Освен цвета, обаче, вие можете и да избирате типа на самата светлина – дали да е затъмнена, мека, ярка или други. RGB LED прожекторите със сигурност ви дават широки възможности да постигнете разнообразни ефекти с помощта на само едно осветително тяло. А ако искате да смените от зима на лято, просто променете цвета от синьо на жълто.

 

Специфики на LED прожекторите

LED прожекторите са сред любимите осветителни тела не само на дизайнерите при осветяването на различни сцени, но и предпочитани в дома, магазина и много други места. За да бъдат правилно използвани,

LED прожектор-10
LED прожектор

обаче, LED прожекторите изискват малко знания как точно да бъдат монтирани, позиционирани и

разпределени. Това идва от факта, че LED прожекторите излъчват насочена светлина в една определена точка и не са толкова подходящи за цялостното осветяване на едно помещение. Освен това, за да функционират нормално и да изпълняват всички техни характеристики и възможности, LED прожекторите трябва да бъдат монтирани заедно с други компоненти, които да изградят цялостната система на осветлението.

 

Монтиране на LED прожекторите

LED прожекторите често изискват специална релса или твърдо тяло, на което могат да се монтират самите осветителни тела. До тях трябва да достига захранване, към което да се включат, както и да се осигури упора, върху която да застанат. Монтирането на релса за LED прожекторите е лесно, като най-често тя се закача към тавана, но може да бъде монтирана и върху стена. Освен тези методи, обаче, LED прожекторите могат да се монтират и самостоятелно, без нуждата от релса, като просто се окачват за тавана и към тях се спускат нужните захранващи кабели.

           

LED прожектор-3
LED прожектор

LED прожектори върху релса

При системите от LED прожектори, които се монтират върху релса, захранващите кабели могат лесно да се прекарат по самата релса, като се доставянето на електричество се постига посредством специални адаптори. Монтирането на LED прожектори върху релса дава голяма гъвкавост за монтиране в различни конфигурации, като адаптерите се предлагат в ъглова форма на L и T.

Освен това, този тип монтиране на LED прожекторите ви позволява не само да акцентирате върху даден предмет, но и да постигнете цялостното осветление в едно помещение. В зависимост от степента на осветеност, която искате да постигнете, можете да инсталирате релсата и след това да поставите осветителните тела както пожелаете – във формата на квадрат, правоъгълник, ромб, кръг или други.

Монтирането на LED прожектори върху релса може да намери приложение буквално навсякъде – от осветяването на дневната, трапезарията или кабинета, до заседателни зали и големи офис пространства.

            LED прожектор и на пода

Сред предложенията можете да намерите и специални LED прожектори, които лесно можете да поставите на земята и да създадете акцент от долу нагоре. Този тип LED прожектор е подходящ за акцентирането на модели и манекени в магазини, например, като може лесно да намери и приложение в дома или офиса.

 

Надпреварата LED прожектори срещу традиционно осветление

LED прожекторите имат безброй преимущества пред традиционното осветление. Те са много по-компактни, което от своя страна спестява място, могат да работят в много повече цветови гами и имат значително по-

LED прожектор-11
LED прожектор

голяма продължителност на живот. Освен това LED прожекторите имат много по-ниска консумация на електричество и могат дори да работят на батерии.

            Ниска консумация на електричество с помощта на LED прожекторите

Според различни проучвания, консумацията на електричество на LED прожекторите спрямо традиционното осветление е с до 80 процента по-ниска, което ги прави много по-достъпни. Това ги прави подходящи за бизнеси, които не само подкрепят каузи свързани с околната среда, но и им помагат в ефективното намаляване на месечните разходи, както и за дома и за собствениците, които не искат да плащат големи

сметки за осветление.

            LED прожектори в по-компактни размери с повече светлина

Ако искате да намерите осветителни тела, които реално да ви предлагат енергийна ефективност, то ние ви съветваме да изберете LED прожекторите. Компактността им ви дава възможността да използвате повече осветителни тела на едно място, но това едва ли ще ви се наложи, тъй като за разлика от традиционните лампи, LED прожекторите излъчват по-голямо количество светлина за сметка на по-ниска консумация на

LED прожектор-12
LED прожектор

електричество.

            LED прожекторите – оправдана инвестиция

Все още има хора, които смятат, че LED прожекторите са скъпи и това е голяма инвестиция, но определено в дългосрочен план тя си струва и това го доказват няколко фактора. Освен ниската консумация на енергия, подмяната на крушките на LED прожекторите се налага много по-рядко, заради дългата продължителност на експлоатационен живот, която е около 30 хиляди часа. Освен това, поддръжката им е лесна и не изисква професионална намеса.

Това определено са преимущества, които можете да намерите само при LED прожекторите.

 

Разпространение и налагане на LED прожекторите на пазара

През последните години продължаваме да наблюдаваме разпространението на LED осветлението на всевъзможни места не само в интериора, но и в екстериора. Следвайки драстичното повишаване на употребата на LED прожектори и светлини, дизайнът им продължава да се променя, за да може да предоставя най-доброто представяне. Десетките преимущества и гъвкавостта на LED прожекторите ги правят все по-търсени и предпочитани за най-различни приложения – от дома до огромните търговски центрове.

Независимо какво точно искате да осветите – дома, магазина, търговския център, сцената, изложбата или каквото още се сетите, може да ви предложи най-подходящите LED

LED прожектор-2
LED прожектор

прожектори за вашия проект. Ние можем да ви предоставим избор на LED прожектори с бяла или цветна светлина, различна големина, мощност, осветеност и много други критерии. А за да бъдете максимално сигурни във вашата покупка, ние ви предоставяме и гаранция на всички наши LED прожектори. Ние сме се погрижили за всичко, а на вас оставяме креативността и идеите къде е най-подходящото им място.

 

Видове LED прожектори и техните практични приложения

Специфики на LED прожекторите

Монтиране на LED прожекторите

Надпреварата LED прожектори срещу традиционно осветление

Разпространение и налагане на LED прожекторите на пазара