Липса на топла вода

Липса на топла вода – как да се справим?

 

 

Липсата на топла вода се превърна в един от най-наболелите обществени проблеми напоследък, особено за жителите на София. Поради непрекъснатите профилактики или повреди в системите на основния доставчик, редица хора са принудени да си взимат студени душове в продължение на няколко седмици. Ако и вие сте сред тях, вероятно това положение вече ви е крайно дотегнало.

Но какво можете да направите?

Има три варианта, които ще ви помогнат да преминете малко по-лесно през кризисния период. Нека да видим кои са те:

Липса на топла вода-1
Липса на топла вода
 1. Топлене на вода в тенджера

  – вероятно не можете да повярвате, че в 21-ви век е възможно да се налага да правите подобни неща. Но това е една от опциите да си осигурите вода с подходяща температура за къпане. Разбира се, при взимане на сутрешен душ, трябва да станете малко по-рано от обикновено (освен ако не искате да закъснеете за работа). Наливането на вода, загряването на котлона и всички други действия, съпътстващи този процес, ще ви костват около 40-50 минути време в най-добрия случай.

 2. Водонагреватели

  – напоследък доста хора се запасиха с такива уреди. Те служат за бързо и икономично нагряване на вода за битови и домакински нужди. Водонагревателите безспорно са по-удобен вариант от тенджерите, но все пак трябва да внимавате при употребата им. Включвайте уреда в изправни контакти след неговото потапяне във вода и го изключвайте веднага след изваждането. Когато сте приключили с използването му за момента, е добре също така да го охладите в студена вода.

 3. Бойлери
  Липса на топла вода-2
  Липса на топла вода

  в случай че искате да разрешите трайно проблема и повече да не попадате в подобна неприятна ситуация, правилното решение е закупуване и инсталиране на бойлер. Да, може би това изисква малко по-значителна първоначална инвестиция, но в замяна ще получите изключително удобство и комфорт. Ако имате бойлер във вашия дом, вече няма да се притеснявате от спиране на топлата вода. Ще си взимате душ, когато желаете, без нуждата от използване на старомодни начини за нагряване. И най-важното – със завръщането към обичайния си сутрешен график ще пристигате в офиса свежи, чисти и по-енергични от всякога.

 

 

 

Топлене на вода в тенджера

Водонагреватели