Л карнитин

Л-карнитин

 

В каталога ни може да се намерят редица л-карнитин от най-известните марки хранителни добавки. Той се синтезира в човешкото тяло от аминокиселините лизин и метионин. Той е 100% безвреден. Помага при проблемни състояния – умора, диабет, безплодие, тревожност, сърдечна недостатъчност и др.

Предлаганите от нас продукти са съобразени с различните нужди на клиентите.

Prozis л-карнитинът е за хора, спазващи стриктна диета. Помага за по-ефективно изгаряне на мазнини и повишава енергията. Той е под формата на ампула.

Предлагаме и л-карнитин в течна форма за максимално и ефективно усвояване. Намалява нивото на вреден холестерол в кръвта и понижава риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания. Увеличава енергията и издръжливостта.

Л-карнитин-1
Л-карнитин

Друг вариант е под формата на таблетки. Хранителна добавка със съдържание на л-карнитин. Ще помогне с борбата с килограмите. Подобрява мускулния тонус. Подпомага процесите на детоксикация.

Цените, които ние предлагаме са съобразени с българския пазар и ние гарантираме, че са най-ниските, които клиентите могат да намерят не само онлайн.

 

История на Л-карнитина

За първи път Л-карнитинът е извлечен от мускулите през 1905 г. в Русия. Учените го кръщават с латинския термин carnis (Месо). Точният термин, който го описва е „Витаминоподобна киселина“.  Химичната му формула е установена през 1927 г., а в средата на века започват да се изследват неговите свойства. В първите проучвания са използвани брашнени червеи. При дефицит на л-карнитин червеите започват на натрупват мазнини в запас. По този начин учените са открили, че л-карнитинът може да се използва за

Л-карнитин-7
Л-карнитин

топене на мазнини.

През 1959 г. е регистриран първият патент за производство на л-карнитин. А в края на 70-те той започва да се произвежда в по-големи количества. Първата официална употреба на л-карнитина като хранителна добавка е през 1980 г. на Олимпийските игри.

 

Предимствата на л-карнитина

Л-карнитинът като хранителна добавка е алтернативна форма на храните, съдържащи л-карнитин – червено месо и млечни продукти. Хранителната добавка силно се препоръчва не само на спортуващите, но и веганите, които няма как да си добавят необходимото количество л-карнитин. Той е добро решение за тях.

В каталога ни могат да се намери не само л-карнитин, но и хранителни добавки на най-известните в света марки. Отличаваме се с изключително ниски цени, но не и за сметка на качеството.

 

Дефицит на л-карнитин

Дефицитът на л-карнитин е сериозен симптом и е свързан с генетични заболявания. Не се наблюдава при вегани или здрави хора. Количеството л-карнитин, което тялото произвежда не е достатъчно, за да отговаря на нуждите на човешкия организъм. Добре е хората да го приемат или чрез храната, която ядат или чрез хранителни добавки.

Дефицитът на л-карнитин се дели на два типа:

Първичен системен дефицит на л-карнитин

Представлява рядко заболяване на оксидацията на мастни киселини. Усвояването на л-карнитина е става изключително трудно. Това води и до дефектен процес на обратно усвояване в бъбреците. Двете заедно причиняват много ниски нива на л-карнитина в организма.

 

Вторичен дефицит на л-карнитин

Вторичният дефицит е по-често срещан за разлика от първичния. При вторичния дефицит е завишено количеството л-карнитин, което се изхвърля чрез урината. Причината за това може да е заболяване като чернодробно или бъбречно. Може да се причини от дефект в метаболизма на мастните киселини. Лечебният метод хемодиализа също намалява количеството на л-карнитин. Спадът може да достигне до 60%.

 

Ползите от употребата на Л-карнитин

Л-карнитин-8
Л-карнитин

Ползите от л-карнитина са изключително много. Той не е подходящ само за спортуващите, а за всички хора като цяло. Дори и за бременните и децата. Те се нуждаят от много по-голямо количество л-карнитин, отколкото тялото им произвежда.. А децата, които страдат от мускулна слабост, обиконовено имат дефицит на л-карнитин. И ако те увеличат приема му, симптомите им се подобряват. Л-Карнитинът помага при борбата с високо кръвно, спомага изгарянето на мазнини, подпомага възстановяването след тренировка, оказва добра подкрепа на имунната система и др.

Л-карнитинът има положителен ефект върху организма и дори е задължителен допълнителният прием. Потенциалният ни клиент ще стане по-здрав, приемайки добавката.

 

Типове клиенти и специалните предложения за тях

Нашите продукти се различават в зависимост от целите на клиентите. Дали те са активно спортуващи или не.

За спортуващите предлагаме л-карнитин, който ще помогне постигането на максимално ефективна тренировка. Той помага на организма да извлече необходимата енергия от натрупаните мазнини. Увеличава издръжливостта, подобрява мускулния тонус и помага за изгарянето на мазнини.

Л-карнитин-6
Л-карнитин

Останалите ни клиенти могат да избират между л-карнитин тартрат, който намалява лошия холестерол и спомага за по-доброто здравословно състояние на организма. Оказва и благоприятно въздействие за функциите на мозъка. Добър избор е и течният л-карнитин. Той регулира кръвната захар  и понижава количеството въглеродни оксиди.

 

Отзиви от клиенти

Обратната връзка с клиентите е от изключителна важност за нас. Ние винаги следим мненията, които клиентите оставят в социалните ни мрежи.

Клиентите са доволни от качестово на предлаганите продукти, от ефектите, които постигат, използвайки ги. Също така са задоволени от нашите консултанти, които са на разположение по всяко време и са в готовност да помогнат и отговорят на всеки възникнал въпрос.

Критерии за избор на Л-карнитин и правилен прием

Първият и най-важен съвет, който можем да дадем на нашите потенциални клиенти е да купуват само л-карнитин с доказан произход, от утвърдени фирми и официални вносители.

За да бъде ефективен л-карнитинът, той трябва да се приема в подходяща дозировка спрямо целта на вземане. Ако това е подобряване на здравословното състояние. Приемът на л-карнитин трябва да е 250-500 г., 500-1000г. за вегетарианци, бременни и кърмачки. Л-карнитинът може да приема без прекъсване в продължение на месеци.

Много е важно нашите потенциални клиенти да знаят, че без тренировки и правилно хранене, приемът на л-карнитин се обезсмисля.

Л-карнитин-2
Л-карнитин

Ако целта на взимащите го е да подобрят физическото си състояние и спортуват, л-карнитинът трябва се да приема циклично и в следните дозировки:

2000 мг дневно при трениращи 2-3 пъти седмично

Препоръчително е да го приемат 12 седмици без прекъсване.

 

3000-4000 мг за трениращите до 6 пъти седмично

До 8 седмици прием без прекъсване.

 

5000-6000 мг за трениращите интензивно всеки ден

Приемът трябва да до 3 седмици без прекъсване.

Оттук става ясно, че колкото е по-голяма дозировката, толкова по-кратко трябва да се приема л-карнитинът. Приемът над 6000 мг ще доведе до предозиране. Това е често срещана грешка при приемащите л-карнитин. Предозирането причинява гадене, повръщане и болки в стомаха.

Често задавани въпроси

Как се приема течен л-карнитин?

Приемът трябва да е разделен на две части – сутрин 30 мин. преди хранене и 30 мин. Преди тренировка.

 

Има ли странични ефекти от приема на л-карнитин?

Л-карнитин-10
Л-карнитин

Страничните ефекти са много малко и не се проявяват при всеки. При хората с епилепсия може да причини пристъпи, а при тези с бъбречна недостатъност може да доведе до мускулна слабост.

 

Трябва ли л-карнитинът да се приема на цикли?

Не е задължително. Ефектът на л-карнитина не отслабва дори при редовен прием.

По каква форма се продава л-карнитинът?

Ние предлагаме л-карнитин под формата на таблетки, прах и течен.

Мога ли да отслабва, приемайки л-карнитин?

Много невярно е схващането, че л-карнитина „топи“ мазнини. И приемайки само него, клиентите ни ще отслабнат. За да бъде ефективен са важни две неща: да се спазва диета и да има физическо натоварване.

С кои аминокиселини най-добре се съчетава л-карнитинът?

Това са с тези с разклонена верига левцин, изолевцин и валин. При тяхната комбинация се поддържа енергийния баланс при по-интензивни тренировки и мускулните клетки се зареждат с енергия.

Какви са ползите от л-карнитина за спортуващите?

Л-карнитинът може да се използва като средство за борба с излишните мазнини, може да помогне за натрупване на чиста мускулна маса. А ако искате да отслабвате ще помогне и с това, транспортирайки мазнините до „пещите“ в клетките. Приемът на л-карнитин ще подсили и притока на кръв към мускулите. Така повече хормони и хранителни вещества по време на тренировка ще достигат до местата, в които са най-необходими. И след самата тренировка мускулите ще се възстановят по-бързо.

 

„Черен петък“ и бум на продажби

Миналата година за първи път се включихме в „Черния петък“. Освен специални промоциални комплекти, пуснахме и най-големите процентни намаления от всички сайтове за хранителни добавки. Регистрирахме много голям ръст в продажбите през този ден. Надминаха продажбите ни за последните две седмици през

Л-карнитин-5
Л-карнитин

същия месец. Регистрирахме и огромен поток от нови потребители. Имахме и увеличение на последователи (с 2 000) във facebook страницата ни след пускането на платена реклама по повод намаленията.

Сред най-поръчваните добавки бяха: л-карнитин, протеини, протеинови барчета и витамини.

 

Постижения на компанията

Ние сме на пазара вече 10 години. Внасяме висококачествени хранителни добавки и аксесоари на любими

Л-карнитин-4
Л-карнитин

световни марки. Компанията ни започна с малък физически магазин и в момента се разрастваме в онлай

пространството чрез нашата модерна платформа. Всеки ден регистрираме над 200 уникални посещения. Над 10 000 думи са ни се доверили при избора на правилните хранителни добавки.

Call-to-action цел

Нашата цел след като клиентите прочетат описанието е да се запознаят подробно и изчерпателно с л-карнитина. Да са наясно за ползите от приема, за различните форми, под които се предлага, критериите на избор. Искаме клиентите да са информирани за страничните ефекти при предозиране и съответно за правилните дозировки.

И разбира се, желаем най-накрая да избере подходящия л-карнитин и да извърши покупка.

 

История на Л-карнитина

Предимствата на л-карнитина

Дефицит на л-карнитин

Ползите от употребата на Л-карнитин

Типове клиенти и специалните предложения за тях

Отзиви от клиенти

Критерии за избор на Л-карнитин и правилен прием

Често задавани въпроси

„Черен петък“ и бум на продажби

Постижения на компанията
Call-to-action цел