Протеини

Протеини

 

Предлаганите от нас стоки са протеини и протеинови продукти, които са част от сериите на утвърдени марки – Blade Sport, WIN Nutrition, Prozis Sport, Myprotein и др. В каталога ни могат да се намерят различни протеини – телешки, яйчен, вегетариански, суроватъчен, млечен, протеинова матрица, гейнъри, специализирани блендове и протеинови напитки.

Суроватъчния протеин е най-търсеният и се усвоява и разгражда най-бързо.

Казеин се усвоява по-бавно от суроватъчния протеин. Той може да се взима вечер и осигурява протеиново захранване на тялото.

Протеини-4
Протеини – здравословно хранене

Протеиновите матрици са комбинация от няколко вида протеин – млечен, яйчен или казеин. Ползите от матрицата са осигуряване на повече енергия, мускули и др.

Телешкият протеин не съдържа лактоза и се усвоява много лесно. Идеален е да се пие след тренировка. Белтъчното съдържание в този протеин е 90-95 %.

Яйченият протеин се извлича от яйцата и белтъка. Съдържа всички важни аминокиселини. Богат е на левцин, които спомага за увеличаването на мускулната маса.

Вегетариaнският протеин е не по-малко ефективен от останалите. Помагат за понижаването на кръвното и при проблеми с храносмилането.

 

История на протеина

Протеините са признати като отделен клас биологични молекули през 18 век от френския учен Антоан Фуркроа. Понятието протеин е въведено от шведския химик  Йонс Якоб Берцелиус. Думата произлиза от гръцката  „протас” –  „от първoстепенно значение”. Протеините играят много важна роля за поддържането на човешкия живот. Те са необходими за растежа на мускулите, осигуряване на енергия, запазване на чиста мускулна маса, производство на ензими и хормони, контролиране на процеси в организма, свързани с метаболизма и др.

 

Протеините – алтернатива

Протеините са алтернативно решение на анаболите и стероидите. За анаболните стероиди са характерни много бързи резултати в качването на маса в период, който е физиологически невъзможен. Но анаболите

Протеини-1
Протеини – нужни са всеки ден

могат само да увредят здравето на ползващите ги. Те влияят на нервната система, водят до импотентност и гинекомастия, костно-мускулни проблеми, оплешивяване и др.

Протеините са вид хранителна добавка, няма вредните последици на анаболите. Тяхната цел е да регулират недостига на хранителни вещества и подобряват състоянието на организма.

 

Какво ще стане ако не се взимат протеини?

Ако клиентите тренират и не взимат протеини процесите по качване на маса, намаляване на мазнини, намаляване на чувството за глад и намаляване на стреса се забавят. Идеята на протеините е да правят маса. Тя се изгражда от мускули. А повечето мускули водят до изгарянето на повече мазнини. И по този начин ще се забърза метаболизма. И всъщност при интензивно трениране, ако не се взима протеин ще се забави процесът на превръщането на храна в маса мускули.

Ползите от протеините

Протеини-9
Протеини – режим и диета

Ползите от взимането на протеини са свързани с намаляването на глада. След направено изследване с Австралия е било установено, че мъжете, които са консумирали протеини са намалили нивото на грелин (хормонът, който казва на мозъка, че сте гладен). Като друга полза може да се посочи управлението на стреса. Според проучване в Холандия, учените са установили, че субектите, консумиращи протеини са изглеждали много по-добре от другите и с по-ниски нива на депресия. Това се дължи на промяна в серотонина. Протеините подобряват имунната система. След направено изследване от учените в университета в Алберта, е установено, че мъжете, които спортуват активно имат значително ниски нива на глутатион. Това влияе на нервната и имунната системи. Установяват, че след приема на протеини, нивата на глутатион се покачват.

Други ползи са намаляване на мазнини, засилване на нивата на енергия, контрол над теглото, качване на маса и др.

Когато се комбинират тренировки с прием на протеини, това се отразява на положително на физическата форма на взимащите. Това се отразява съответно и на тяхното самочувствие и начина, по който се възприемат.

 

Типове клиенти и специалните предложения за тях

Протеините се различават в зависимост от това, което клиентите желаят да постигнат.

Ако тяхната цел е отслабване, тогава трябва да приемат казеин. Ако искат да натрупат маса, препоръчваме суроватъчните и яйчените протеини.

Клиентите може да избират и измежду останалите видове протеини, всеки, от които има специална функция и влияние върху организма.

 

Отзиви от клиенти

Протеини-2
Протеини – полезност и цени

Нашите клиенти са доволни от бързата доставка. Доволни са от вкусовете протеини, които предлагаме и голямото разнообразие. Изпитват голямо задоволство от бързата ни реакция при възникване на проблем, както и от доброто обслужване и помощта, която нашите консултанти предлагат при избора на правилните протеини.

 

Критерии за избор на протеини, правилен прием и често срещани грешки

При избора на качествени протеини трябва да гледате следните неща – да имат високо белтъчно съдържание (75-95%), ниско съдържание на мазнини и въглехидрати.

Трябва да изберат протеина спрямо техните нужди.

При отслабване е подходящо да се пие казеин. Не съдържа излишни калории.

За мускулна маса най-подходящ е суроватъчният протеин. Подобрява мускулния растеж и помага в поддържането на метаболизма.

Често срещана грешка при пиенето на протеини е приемането на огромни количества преди, по време на и след тренировка. Нищо няма да се случи с мускулите ако пропуснете един ден да изпиете протеина или да

Протеини-3
Протеини – кога да ги взимаме

изядете протеиновото барче. При предозиране може да се получи алергична реакция и това да доведе до по-сериозни проблеми.

Друга често срещана грешка е замяната на храна с протеини. Протеиновият шейк няма да ви даде хранителните вещества, които едно нормално ядене.

Друга често срещана грешка е превръщането на протеиновия шейк в млечен. Много хора добавят замразени плодове или подсладено мляко. Това превръща напитката в захарна бомба.

Сред най-често срещаните грешки е купуването на протеини с нездравословни съставки. Много производители добавят изкуствени подсладители, консерванти, фруктоза и малкодекстрин. Това, което клиентите могат да направят е да четат етикетите и да купуват професионални марки. Да избират протеини с по-малко съставки, които имат ниско съдържание на захар.

 

Често задавани въпроси

 

Какво да направя ако не съм доволен от закупените протеини?

Предлагаме тази опцията за замяна. Клиентът трябва да попълни специална форма, в която да посочи какво точно не му харесва – вкус или качество на протеините. И съответно след като я изпрати с него ще се свърже консултант, който ще му помогне да избере нещо по-подходящо.

 

Протеини-8
Протеини – прием и време

Кога да приемаме протеини?

Това много зависи от вида протеин.

Суроватъчният е хубаво да се прие след ставане, 1 доза час преди тренировка и после 1 доза след нея.

Протеиновата матрица се приема: 1 доза след ставане, 1 доза между храненията и 1 доза след тренировка.

Казеинът се приема между храненията и преди лягане.

 

Как е по-добре: Да си разтворя протеина в мляко или вода?

Това много зависи от вашите цели.

Млякото ще обогати дозата белтъчини, съдържаща се в протеина. Друго предимство е, че млякото ще спомогне за мускулното възстановяване. Ако искате да сведете количеството въглехидрати, което приемате, тогава смесете протеина с вода. Друг фактор е вкусът. Протеинът с мляко ще е по-вкусен от този с вода.

Една от големите разлики между млякото и водата са калориите, които съдържат. Протеинов шейк с вода ще има около 100 калории, а такъв с мляко 270. Ако вашата цел е да приемате по-малко калории, определено заложете на водата.

Ако искате да качите мускулна маса, млякото е по-добрият вариант. Но преди и след тренировка за по-добро и бързо усвояване, разтваряйте протеина си във вода.

 

Каква е разликата между протеините и гейнера?

Различават се по своята калоричност. В протеините на прах има по-малко калории. Към голяма част от гейнърите са добавени витамини, минерали и креатин.

Много зависи от целта ви. Ако искате да качите тегло и мускулна маса, но не успявате да си набавите нужното количество калории, гейнърите са добър вариант.

Но ако успявате да си набавите калориите, но ви липсва протеинът, то тогава изберете протеини на прах.

Пускане на онлайн магазина

Стартирахме онлайн магазина. Направихме рекламна кампания в социалните мрежи и пуснахме специални намаления и промоции. През първите седмици регистрирахме голямо текучество от нови клиенти. Покачи се и процентът на продажби ввъв физическия ни магазин.

 

Тенденции при взимането на протеини

Тенденциите са към нарастване на по-здравословно ориентираните хора. С течение на годините процентите на хора, приемащи протеини се увеличава. Пазаруващите онлайн харчат около 1.4 милиарда на година за

Протеини-6
Протеини – храни богати на протеини

хранителни добавки в САЩ. 25% от тези пари или иначе 340 милиона са похарчени за протеини и протеинови барчета. Доминиращата марка протеини на пазара с дял 42% е Optimum Nutrition, следван от Quest Nutrition. И двете предпочитани и утвърдили се марки се предлагат от нас. Тенденцията е да се увеличават

продажбите на протеини.

 

Постижения на компанията

Повече от 10 години сме вносители и дистрибутори на топ марки хранителни добавки и аксесоари. Разполагаме с един физически магазин в София и модерна онлайн платформа. Над 10 000 души ни се доверяват в избора на подходящите протеини.

 

Call-to-action цел

Ние желаем да подтикнем потребителите на сайта към покупка. Желаем те да се запознаят подробно с протеините, които предлагаме. Да се информират относно тях и защо е добре да се пият.

Отзиви от клиенти

История на протеина

Протеините – алтернатива

Какво ще стане ако не се взимат протеини?

Ползите от протеините

Типове клиенти и специалните предложения за тях

Критерии за избор на протеини, правилен прием и често срещани грешки

Често задавани въпроси

Пускане на онлайн магазина

Тенденции при взимането на протеини

Постижения на компанията

Call-to-action цел