Топ матрак обработка

Топ матраци

 

Матраците са съвременната „постелка“, която поддържа тялото ни докато спим. В съвременния си вид са разпространени още от началото на 20ти век. Технологията за изработката им се променя с времето. Създават се все по-удобни и полезни за съня и здравето на хората разновидности. Налагат се иновативни технологии за направата на хипоалергенни, следващи извивките на тялото и подкрепящи го докато спи специални пяни – пълнеж за матраците.

Обработка

Лесната им обработка и еластичност, и същевременно устойчивост, дава възможност на производителите да създадат леки, преносими покрития за стари и неудобни легла, дивани, кушетки; подходящи дори за лягане директно върху земята.

Топ Матрак-10
Топ Матрак

До голяма степен използването им може да подобри комфорта и релакса. Съобразени са със съвременните медицински изследвания за правилната позиция на тялото в легнало положение и подкрепят здравословната стойка на костната ни структура докато спим. Поставени върху вече изкривени матраци, ги превръщат в удобен кът за почивка, като изглаждат всички неравности.

Различните групи хора избират мястото си за сън и релакс според възможностите, приоритетите, динамиката на живота си; според здравословните си нужди. Всички обаче имат една обща крайна цел – да се събудят отпочинали и усмихнати на сутринта.

 

Какви решение дава?

Матракът е продукт, който дава решение на доста неудобства в търсенето ни на  пълноценна почивка. Доста по-евтин е от големите матраци, а съставът му не отстъпва по здравина, еластичнот и трайност. В същото време с малки разлики в цените, може да се изработи според индивидуални изисквания или специални нужди. Предлагат се стандартни, които подкрепят естествено извивките на тялото и такива с включени терморегулиращи каналчета в пълнежа си (т.нар. Аirplus система); с пяна обогатена с минерали като Шунгит и Турмалин (Mineral foam технология); със свойства да охлаждат или да затоплят тялото; покрити със специални платове обогатени с Алое Вера за хидратация на кожата или бамбукови нишки със силно антибактериално действие; с мемори пяна за максимално бързо оформяне на матрака около тялото и много други варианти.

 

История на матраците

Ако се погледне назад във времето, според различните исторически източници, думата „матрак“ произлиза от арабската дума „матра“, която буквално означава голяма възглавница за спане на земята. Кръстоносците първи забелязват меките постелки, върху които са спели арабите и отнасят идеята им в Европа. Първите матраци са били с най-различни пълнежи от слама до конски косми. В началото на 20ти век се появяват тези с вътрешно ядро от памучна вата и изкуствени влакна.

Съвременната технология за производство използва главно пълнежи от полиуретанова пяна с различни добавки.

Топ Матрак-9
Топ Матрак

Така наречената „Мемори пяна“  за пръв път е използвана за подобряване сигурността на астронавтите, както и за осигуряване на неподвижна основа за трайно лежащи болни през 80те години. Скоро нейната особеност да променя формата си в зависимост от промените в температурата на тялото и после бързо да възвръща своята, се оказва много подходяща за производството на различни постелки за спане, за ортопедични стелки за обувки, възглавници, одеяла и др.

Производство

 

Матраците на едни от най-добрите производители се отличават със здравина, сърцевина, пригодена да охлажда и да проветрява. Изглаждат неравностите и лесно се пренасят. Здравите, непързалящи се платове, с които са покрити, осигуряват удобството да не се налага да се опъва леглото всяка сутрин. Като добавим към всичко това и хипоалергенното покритие и две години гаранция, със сигурност си заслужава да се инвестира в закупуването на такъв продукт.

За изработването, производителите използват основно пълнеж с разновидности на полиуретанова пяна: мемори, витафоам и др. Платовете, които ги покриват също са разработени за случая. Нишките им се обогатяват с различни допълнителни материали като алое вера за по-голяма мекота и грижа за кожата, бамбук – антибактериален и хипоалергенен, добавят се масажиращи материи с антицелулитно действие.

Топ Матрак-7
Топ Матрак

Така клиентите получават на разумна цена качествен продукт, подходящ за хора с ограничени финансови възможности; за хора, които живеят на квартира или често се местят, пътуват и не искат да купуват скъпи легла на този етап от живота си. Къмпингуващите и почиващите сред природата биха оценили високо такава постелка, която осигурява комфорт и сигурност докато нощуват на открито.

Основна причина да се инвестира в закупуването на матрак е да се подобри качеството на леглото ни и надяваме се – съня ни. Новият матрак може да бъде доста скъп, затова поставянето на топ е чудесен начин да се подобри основата за сън. С внимателен подбор може да се избере точно това, от което има нужда и то на цена доста по-ниска от тази за нов матрак. Предлагат се разнообразни продукти, които биха задоволили нуждите на всеки клиент за мека или твърда основа за сън; за специфичен, ортопедичен комфорт.

Цена

Цената е един от основните критерии, по които купувачът се ръководи при закупуването на такъв продукт. Високата цена обаче не винаги е гаранция за качество. Качественият матрак е този, който отговаря на

Топ Матрак-6
Топ Матрак

нуждите на отделния клиент. Дунапренените и памучни пълнежи може да са по-евтини от латексовите и мемори пяни, но ако става въпрос да се постави основа за сън, която да поддържа стабилно гърба и

раменете, плътността на витафоам и меморифоам са идеално решение. Тези материали изолират и движенията на партньорите докато спят.  Доста хора търсят комфорт „мека прегръдка“ на естествените материали по време на сън. Не им допада идеята матракът да се извива по тялото им. За тях идеални са продуктите с добавени алое или мека вата, бамбук, минерали.

Един от най-задаваните въпроси е дали биха издържали по-тежки хора? Опитните производители предлагат серия продукти, устойчиви на голямо натоварване и деформиране. В същото време са с отлична вентилация и силно антибактериални. Притеснение за доста хора е поддръжката. Трябва да се знае, че честото прането би ги деформирало. Затова най-доброто решение е поставянето на протектор и почистването с

Топ Матрак-2
Топ Матрак

прахосмукачка. Доста хора се притесняват дали твърдостта на по-плътните латексови и меморифоам топъри, няма прекомерно да ги нагрява докато спят. Всъщност ако прохладата и проветряването по време на сън са приоритет, продуктите с вградени охлаждащи гел капсули, биха осигурили доста добра упора на тялото, тъй като съдържат и мемори пяна. Много доволни клиенти оставят позитивни коментари, от които и самият производител черпи информация за нарастващ интерес към даден продукт или за индивидуални потребности на определени потребители.

––

 

Викторианският период или красотата на сдържаната, загадъчна и стилна красота в изкуството

 

Викторианската епоха в Обединеното кралство се нарича времето, в което управлява кралица Виктория – края на 19 и началото на 20 век. Това невероятен период на новаторство, открития, изобретения и подем във всяка една област на обществото. Хората отправят поглед към непознатите източни ритуали, подправки, аромати; чувстват се свободни да опознаят нови култури. Не случайно сред благородниците в онази епоха става популярен опиума и абсента

топ матрак-5
топ матрак

 

Винаги съм се впечатлявала от мистериозните, леко мрачни търсения на идеала и смисъла на живота в изкуството. Съвременното готик субкултурно явление с всичките си подразделения, освежава до голяма степен мистиката на Викторианската епоха, нейната естетика в облеклото, бижутата, загадъчните аромати, любопитство към нетрадиционната красота. Харесва ми елегантността на тогавашните образци. Това ме подтикна да започна да събирам традиционни неоготически модели на бижута от мъниста, плетени за всякакви случаи. Постепенно пресъздавам основните видове обеци, гривни и медальони, характерни за Викторианската естетика.

 

Обработка

Какви решение дава?

История на матраците

Производство

Цена

Викторианският период или красотата на сдържаната, загадъчна и стилна красота в изкуството