Онлайн магазин – матраци

Онлайн магазин – матраци

Компанията e първият специализиран онлайн магазин за легла в България.

Мисията ни е да помагаме на хората в избора им на висококачествени продукти. Това от своя страна ще спомогне за:

 • пълноценен сън
 • поддържане на добра кондиция
 • максимално възстановяване

Целта на фирмата е да стане най-големият магазин за стоки за съня в България и да го реализираме, като спазваме определени ценности:
Отношение към потребителя – Наш преоритет е правилният избор на клиента, за да може той да спи добре. От голямо значение е да му помогнем да направи своя избор, по бърз и удобен за него начин, а не на всяка цена да осъществим продажба.
Прозрачни условия – От голямо значение за онлайн магазина е клиентът да бъде подробно информиран, за да може всяка консултация да е максимално ефективна.

Бърза и адекватна реакция – За нас помощта към потребителя е важна при проблемна ситуация:

 • рекламация
 • проблем с доставката
 • програми за лоялни клиенти
 • и/или всякаква друга, необходима информация

Динамично самоусъвършенстване – За компанията усъвършенстването в сферата на онлайн маркетинга е важно, за личностното ни развитие, което върви ръка за ръка с персоналната комуникация с всеки наш клиент. Това ни прави по-полезни в грижата за потребителя.

Гъвкавост и ефикасност – Винаги сме готови да променим предвалителните условия, ако те са в ущърб на човека който пазарува при нас:

 • можем да направим доставка в извън работно време
 • да дадем карта за отстъпка с по-голям процент
 • да вложим енергия, труд и финанси за постигане на максимални резултати при избора на продукт свързан със специфичен здравословен клиентски проблем

Нашият слоган – Подари си сладки сънища с нас!

Какво знаем за матраците?

Близо една трета от живот си, човек прекарва в леглото. Чарлз Зайслър – професор по медицина на съня от Харвард, твърди че хората спят средно между 7 и 9 часа за едно денонощие. Правилната пълноценна почивка ни презарежда с енергия и увеличава концентрацията ни и обратното дефицита на сън, може да доведе до здравословни проблеми, най-малко до качване на излишни килограми. За да бъде качествен нашият сън, без излишно събуждане, въртене и дискомфорт, е важно върху какъв матрак почива тялото ни. За това нека разгледаме конкретните ползи от правилно направеният избор:

За да почиваме качествено и да е спокоен нашият сън, от голямо значение е на какъв матрак ще изберем. Подходящият за нас трябва да гарантира:

 • пълноценна почивка
 • нощен комфорт
 • енергичност и добро настроение, след събуждане

Ето защо е нужно да обръщаме особенно внимание при избора си на нов матрак.

 • При здравословни проблеми от решаващо знашение е подходящият матрак, който да облекчи болката в грабнака, мускулите, ходилата, дори кръста. В някои случаи може да служи и като превенция срещу изкривена стойка, при неподходяща позиция на тялото. За това ортопедите препоръчват удобството на матрака да поставяме на първо място.
 • Положителното качество на новият матрак е, че той предпазва от различни видове алергии и болести, предизвикващи инфекции. Малко известен факт е, че съвременните технологии при производството на матраци не позволяват на акарите да се развиват и живеят върху самото покритие, което намалява риска от появата на астма и др.
 • При покупка на матрак, дизайна също има значение. Главното предимство при различната визия на новите матраци е широкият обхват в който се предлагат. Тя обикновенно е в тон с леглото и допълва общата атмосфера в спалното помещение.

Матраци – основни разновидности

Нека да разгледаме видовете матраци и начините по които ги класифицираме според техните характеристики:

 • твърдостта им
 • технология на изработката
 • материалите използвани за тях

Твърдостта на матрака може да се определи от специфичните нужди на отделният човек. Специалисти препоръчват твърди матраци, за хора, които имат проблеми с наднорменото тегло, боледуват от дискова херния, гръбначни изкривявания или ошипяване. Твърдият матрак, не само намалява болката, но и позволява максимално отпускане на мускулите. Но, ако нямате такъв тип проблеми, за по-високи дози на комфорт, може да изберете вариант на мек матрак, който да спомогне за ефективната ви почивка.

Начина по който са изработени матраците е важен фактор. Според своята технология, биват два типа:

 • еднолицеви матраци– те се ползват само от една страна, позиционирана на горе и притежават вградена дървена рамка. Ако говорим за икономичност, това е добро решение, но в дългосрочен план не е най-правилната инвестиция, поради по-краткият „живот“ на матрака.
матрак 1 - най-добро решение.
Матрак – еднолицев
 • двулицеви матраци – те гарантират практичност, тъй като могат да се ползват през топлите месеци от едната си страна и съответно през по-студените от другата. Едно от условията за използване е закупуването на подматрачна рамка, която своевременно ще реши и проблема с проветряването на самият матрак.
Матрак 2 - практичност и удобство на най-високо ниво.
Матрак – двулицев

Нека разгледаме и класификацията на матрачните материали:

 • Когато търсим добра комбинация от ниска цена и здрава опора, изборът на матрак направен от пружината „бонел“, е подходящо решение. Спицифичното при този материал е, че той съдържа голям брой пружини, свързани по оптимален начин и обвити с фибри, пяна и латекс, с цел постигане на определена твърдост и здравина.
 • Често използван механизъм при матраците е този на пружината „Покет“. Несъмнено еластичността е важен фактор и зависи от връзките на текстилните джобове, всеки от които съдържа стотици пружинени нижки. Това осигурява по-голяма издръжливост и дълготраяно запазване на матрака.
 • Полиуретановата пяна е широкоразпространен материал за матраци. Той съдържа желатинова субстанция и високо ниво на сгъстен въздух, който позволява да се постигне желаната твърдина и плътност. Съответно колкото по-вече пластове полиуретан са използвани, толкова плътността е по-голяма.
 • Новата тенденция при матраците е да обгръщат човешкото тяло, така, че да създават комфорт и приятно усещане. Добър пример за това е латексът, материя, която отпуска мускулатурата и дава възможност за ефективна и дълга почивка.
 • Ако имате проблем с кръвообръщението или болки в гърба, кръста, най-добрият избор е матрак с мемори пияна. Този материал регулира по естествен начин температурата на вашето тяло и облекчава болката в проблемните зони.
Матрак 2 - спести много време и средства.
Топ матрак

Ако вече сте направили своя избор и само желаете да подобрите своя матрак, то тогава топ матраците ви дават чудесна възможност да го направите. Те играят ролята на регулатор. Ако имате усещането, че вашият матрак е по-твърд отколкото бихте желали, то може да сложите върху него мек вариант на топ матрак, така прблемът ви ще бъде решен и пестите време и средства, а получавате комфортен и спокоен сън.

 

 

И на финала ще разгледаме начините за поддръжка и почистване на матраците:

 • Най-лесният и щадящ начин за почистване е използването на прахосмукачка. Така не се нарушава цялостта на матрака и не се увлажнява излишно.
 • Ако се притеснявате от появата на микроби и всякакъв вид бактерии по вашият матрак, добре е да използвате евкалиптово масло, разтворено във вода.
 • Ако искате да запазите своя матрак за по-дълго време, в никакъв случай не треябва да го мокрите. Влагата, която остава във вътрешността, значително бързо съкръщава живота на матрака.
 • Когато използвате протектор, вие предпазвате матрака от нежелано разливане на течности, прах и други нечисти фактори. Той може да допълни дизайна на избраният матрак, както и да ви спести усилия и време.Разгледайте обновения ни сайт и направете най-оптималният избор. При всякакви въпроси и мнения, потърсете ни, ние ще ви отговорим по бърз и коректен начин.

Какво знаем за матраците?

Матраци – основни разновидности