В действителност ли манипулациите по мезотерапия не се усещат?

Това е вярно, сеансите по мезотерапия са напълно безболезнени за клиента. За да се уверите , трябва просто да се замислите какво действително представлява мезотерапията. Абсолютно нищожна инжекция, със съдействието на която в организма се инжектират положителни и захранващи вещества за справяне с най-честите кожни неприятности – от остаряване и загуба на еластичност на кожата, до пъпки, промяна на пигмента на кожата и цветни петна. Така че в действителност не бива да се страхувате. Манипулацията по мезотерапия категорично не е обвързана с усещането на болки или гадни чувства. Всичко, което може да усетите, се явява нежно боцване или парене на третираното място.

Въпросите, които всеки задава за мезотерапията

Решили сме, че ще приключим и с популярни въпроси за мезотерапията, които най-често се питат от всички наши клиенти. Чуденията са свързани със същината на цялата технология по мезотерапия, алергичните реакции и рискованостите за нейното прилагане , а също и качествата на съдържащите се в нея течности. Прочетете в сега най-пълната информация, която искате да научите за мезотерапията.

Съществува ли възможност от поява на неприятни ефекти от мезотерапията?

Мезотерапията не дава заплаха от появяване на големи неочаквани реакции за никого. Фактически манипулацията по мезотерапия се извършва с много малка игла, която не допуска вероятността за видими и дълготрайни белези на човешката кожа. То е ясно, понякога могат да се появят дребни зачервени участъци, синини или по-голяма чувствителност на кожата в третираната зона. Но имаме предвид напълно кратки реакции, които изцяло се махат в рамките на няколко дни. За алергични реакции хич не може да се говори, тъй като в мезотерапията се използват киселина с хиалурон, витамини и други подхранващи вещества, които са напълно сигурни за човешкия организъм и се възприемат от него много добре.

мезотерапия 1
мезотерапия

Откъде идва мезотерапията

Преди да разгледаме повече информация за всички приложения и способности на мезотерапията, ще ви сближим набързо с старта на нейното появяване и разпространение. Като практика мезотерапията е измислена и вкарана в употреба за първи път през 1952 година от Мишел Пистор, известен в същия период френски лекар. Факт е, че изнамирането на мезотерапията се реализира по съвсем случаен начин. В примената на Пистор се появява човек с астматичен проблем , имащ нужда от спешно лечение. Уви, тогава френският лекар няма на разположение нужните инструменти. Ето защо френският медик решава да импровизира, за да помогне на човека. Специалистът намира повредена спринцовка с игла от 4 мм и вкарва съответния медикамент. Скандалът за него е голям, щом страдащият не само се стабилизира, а също така и няма следа от пристъпа. След това медикът говори за нововъведението си на негов колега на име Карно. Двамата френски лекари реализират много анализи, в резултат на които се оформя новаторски игли с дължина 4 мм за терапии , които после се използват при прилагане на мезотерапия.

Трябва да минат над 30 години, преди мезотерапията официално да получи признание за техника на традиционата медицина. Обявяването е факт през 1987 г. от Френската Медицинска Академия. Отначало мезотерапията влиза в употреба основно за успокоение на спортни наранявания или състояния на ревматизъм. Впоследствие процесът става необходима и в естетичния сектор като способ за подобряване вида на вашата кожа, бой със загубата на коса, редуциране на целулита, редуциране на излишъци на мазнини в зоните с най-много проблеми от нашите тела и т.н. Качествеността на мезотерапията и безспорните облаги, които технологията носи на клиентите, скоростно разпространяват безупречната ѝ репутация. Бързо тази популярност излиза извън Франция и се налага в много други европейски държави. И стигам до днес, когато вече мезотерапията представлява използвана практика за подобряване на кожата по света. Потвърдените прекрасни постижения, липсите на всякаква болка и странични неприятности след процедурата, правят мезотерапията дълготрайно свързана с еволюционното бъдеще на медицината в естетичния сектор.

мезотерапия 2
мезотерапия

Какво представляват особеностите на мезотерапията?

При положение че вече видяхме най-важните от ползите на мезотерапията, настъпи мигът да съберем и основните ѝ плюсове за клиента/ всеки клиент. Споменатите са с начало от относително лесната за използване и без болка процедура на поставяне на мезотерапията, и достигат до чудесните резултати върху кожата и цялосното излъчване на човека, гарантирани от нея. Прочетете точно сега защо именно мезотерапията се явява най-добрият избор за вашия случай:

1. Мезотерапия: действие без никаква болка – това, в което реално се изразява мезотерапията, е инжектиране витамини и ценни субстанции в проблемна област от нашето тяло и лице. Тази манипулация е изключително лесна за правене и паралелно съвършено безболезнена за всеки от нас. Ето я и причината няма необходимост да мислите за усещане на болки или някакви неприятни чувства паралелно с мезотерапията. Онова, което би могло да усетите, е бързо боцкане или парещи симптоми в обработената област.

2. Мезотерапия: несъществуваща опасност за здравето – поредното особено сериозно преимущество на мезотерапията, което трябва да знаете. Мезотерапията не е обвързана с абсолютно никакви сериозни странични действия или опасни моменти. Хиалуроновата киселинна субстанция, витамините и цялостно всички подхранващи вещества, използващи се в мезотерапията, не представляват риск за човешкото здраве и се приемат безпрепятствено от него. Затова е малка вероятността от поява на алергични реакции и сродни гадни последици.

3. Мезотерапия: ефективност – много ясно, ефикасността е неотменната особеностза всяка козметична процедура. Бъдете спокойни, че мезотерапията ще ви я даде. Манипулацията по мезотерапия се оказва подходящо средство за борене с каквито и да са кожни проблеми – започвайки от остаряването и липса на еластичност, и достигайки до акне/ проблеми с акне, поява на петна и пигменти. В допълнение, мезотерапията върши отлична работа за редуциране на излишните мазнини и подобряване на здравето на тялото и здравословното състояние на определени зони от човешките тела. Извън това дали се има предвид лицевата кожа или пък най-различни места от тялото, мезотерапията дава пълна гаранция за първокачествени и ценни постижения.

4. Мезотерапия: още облаги – както стана ясно в „Мезотерапия – най-важни особености и приложимости“, мезотерапията е известна с това, че е идеална за тялото на човек в в доста направления. Ето защодоверявайки се на мезотерапия за заличаване на червени кръгове и петна, вие ще добиете и различни ценни резултати. Да, мезотерапията сътрудничи за по-качествената циркулация на кръвта към третиратана област. Също така, е възможно също така мезотерапията да помогне за облекчаването на различни болежки и спазми на мускулите в тази област. Спирайки се на мезотерапията, вие правите важна стъпка към достигането до яко, очертано и хубаво тяло.

5. Мезотерапия: резултати с трайност – по-често резултатите от мезотерапията могат да се забележат най-рано седмица след първата процедура. Според естественото на проблема, който се лекува, се препоръчват най-много две процедури по мезотерапия годишно. Всяка една манипулация по мезотерапия действа най-добре с терапии за поддържане през няколко месеца. Мезотерапията обещава много дълготрайни промени по отношение на състоянието и външния вид на кожата. За тази цел обаче и вие трябва да се постараете. Трайните следствия от мезотерапията зависят от съобразяване с храната и поддържане на здравословен начин на живот от всеки пациент. Така че ви съветваме да бъдете особено стриктни към здравето и външния ви вид, за да наслаждавате наистина максимална ефикасност от мезотерапията като манипулация.

мезотерапия 3
мезотерапия

Мезотерапия – полезни съвети

Представяме ви няколко препоръки за ситуациите, когато ще сте на мезотерапия. Те се отнасят до това кое е нужно и не трябва да се допуска преди мезотерапията, паралелно с опциите за по-голямо продължение на ефектите от процедурите. Представяме ви най-важните ни препоръки към всички, избиращи мезотерапията:

– само в лекарски кабинети – първият и може би най-ценен съвет, отнасящ се до мезотерапията, за който да сте стриктни. Мезотерапията е задължително да се случва само и единствено в при лекари специалисти или клиники по специалността. Не се залъгвайте като ви казват, че всичко се прави без никакви затруднения. Запомнете, че става дума за здравословното ви състояние и красив външнен вид, и не е препоръчително да ги пускате на недоказани специалисти.

– максимално много знания – не се страхувайте да попитате и да искате повече знания за практиката по мезотерапия, която сте решили да ви бъде приложена, и съдържащите се в нея съставни части. Колкото повече знаете всичко което ще се случи, идеално за вас. Би било добре да зададете въпрос какви неща ще ви инжектират. Поинтересувайте се дали продуктите са закупени от фирмата производител или официален негов представител, както и какви са гаранциите за да са полезни. Ако процедурата по мезотерапия доказано се реализира в крак с водещите съвременни образци в тази сфера, специалистите, с които говорите, няма да се дърпат да откликнат изчерпателно на всякакви въпрос.

– не се залъгвайте по цената на мезотерапията – ако все пак ви предложат успешна мезотерапия на прекалено снижена сума от пазарната, замислете се дали рискът си струва. Всички ние ви казваме да не поемате рискове с качеството на процедурата по мезотерапия, понеже това по-натам би могло да води до получаване на изненадващи и на всичкото отгоре опасни последици за кожата ви.

– директно преди мезотерапията – знаесе за някои вещества, за които е важно да не се употребяват буквално преди вършенето на процедурата по мезотерапия. Казвайки „непосредствено“ в момента имаме предвид двайсет и четири часа по-рано от същинската практика. Кои са тези непрепоръчителни субстанции? Като такива представляват аспирина и всички аналогични вещества за съдоразширяване, а също и всякакви алкохолни напитки. Често пиенето на гореспоменатите неща преди мезотерапия поражда неприятни последствия за здравето ви.

– непосредствено след мезотерапията – след завършване на процедурата по мезотерапия, също трябва спазването правилата и позитивни решения. В началото, в период от няколко часа след мезотерапията не се гримирайте. Вземането на душ или вана и съответно намокрянето на работеният участък пак е грешка. Другият ни съвет към клиентите е валидно за малко по-дълъг период от време, и по-конкретно две денонощия или четиресет и осем часа след приключване на манипулацията по мезотерапия. Внимавайте в посоченото време да не ходите на тренировки или правите интезивни физически упражнения , които предизвикват червени лицеви петна, а също и да не се подлагате на всякакви процедури с топлина сауна, парна баня.

– осигурете си устойчиви последствия – както говорихме, придобиването на устойчиви следствия от практиката по мезотерапия много се влияе от индивидуалните ви дейности и обичаи. Запазването на реакцията на/ действието на мезотерапията е пряко прикачено към внимаването в точни хранителни режими, държането на тялото във форма и като цяло придържането към здравословен житейски път. За повече инфо по отношение на по-добрите практики след извършване на манипулацията по мезотерапия, се консултирайте с специалист по ваш избор.

мезотерапия 4
мезотерапия

На колко сесии по мезотерапия е добре да се доверим?

Обикновено техниките по мезотерапия се вършат в сбор от до три за лицето и минимум 4 и максимум 10 за тялото . Естествено, екзактната сума на въпросните манипулации е обвързан най-вече от вашите индивидуални характеристики и особености. Времевият диапазон за отделните процедури по мезотерапия се движи в рамките на 3 седмици. След приключване на съответния сеанс по мезотерапия с предварително определените на брой сеанси, нова процедура се осъществява минимум след шест месеца. Сериозно изговорете с избрания от вас човек сумата на практиките по мезотерапия и исканите крайни постижения. Също така изберете система за реализирането им, съответстваща не само на вашия дневен план и условия, но и на изискванията за ефективност на мезотерапията.

мезотерапия 5
мезотерапия

Какви са противопоказанията за прилагане на мезотерапия?

Както при повечето сеанси, за мезотерапията също са ясни малко на брой рискованости. Те се отнасят основно за определени хора: жени, които са бременни и жени, които кърмят, страдащи от онкологични състояния и имащи често сърцебиене или изпадане в безсъзнание. При тях не е добре използването на мезотерапията като процедура. Разбира се, има и други състояния, за които неотложно трябва да разговаряте с вашия медицински специалист. Това са познати алергии или пък програма на лекуване със съдоразширяващи вещества. Ако се отнасят за вас, споделете ги на медицинското лице, за да има възможност да разгледате съвместно шансовете и рискованостите при предполагаемо слагане на сеанс по мезотерапия.

мезотерапия 6
мезотерапия

Каква е ролята на хиалуронът в мезотерапията?

Както няколко пъти вече казахме в този текст, съвкупно с всички важни вещества и витамини, в мезотерапията се оползотворява и хиалуронова киселинна субстанция. Хиалуроновата киселина се явява изключително подходяща възможно не единствено за мезотерапията, също така и и за всякакви манипулации в козметичната индустрия. Причините за това са много. Първо, хиалуроновата киселина е съвършено естествена субстанция, синтезираща се от човешкия организъм при обичайни обстоятелства. Също така хиалуроновата киселина се състои от отлични качества по отношение запазване на кожната хидратация, връщане на нейната гъвкавост и забавяне на застаряването. Предлагаме ви генералните характеристики на хиалуроновото вещество, правещи използването ѝ в мезотерапията толкова ефективно за всички:

1. Не носи вреда на хората – киселината с хиалурон се оказва вещество, образуваща се в организма ни. Това прави поставянето ѝ през мезотерапията доказано безопасно и безвредно. Тази киселина се асимилира извънредно безпроблемно от тялото и не предизвиква никакви големи алергични реакции или други странични ефекти. По каква причина е нужно на нас вливането на хиалуронова киселина с мезотерапия или други терапии? Истината е, че с всяка следваща година процесът на създаване на киселина с хиалурон, за който ви разказахме, силно отслабва. А това действа отрицателно на общия вид, гъвкавостта и подхранването на кожата. Получаването на повече хиалуронова киселина с мезотерапията съдейства за пазене на младостта на кожата и премахване на кожни проблеми от най-различно естество.

2. Скоростни и реални резултати – инжектирането на хиалуроновата киселинна субстанция в мезотерапията и другите козметични сеанси води до бързи и ефективни следствия за дадения човек по отношение качеството на неговата кожа. Съответните навременни и ефективни последици са гарантирани при най-различни изпълнения на хиалуронът в това отношение. Дори и да говорим за пълно обновяване на кожата, нейното по-добро овлажняване или пък махане на различни бръчици, хиалуроновата киселина ще ви свърши отлична работа. Същите специфики на хиалуроновото вещество я правят любима и приложима в сеансите по мезотерапия. Трябва да сте убедени, че мезотерапията с хиалуронова киселинна субстанция ще ви осигури бленуваните последици и ще преобразува осезаемо цялостния изглед на третираната кожа.

3. Пазене на положителните резултати – поредното категорично ефикасно умение на киселината с хиалурон, каращо я да бъде изключително идеална за мезотерапия и всички други козметични процедури. Качественото въздействие на хиалуроновото вещество върху човешката кожа се запазва за сравнително дълъг период. Като този ефект в повечето случаи трае от половин до една година и дори повече. След завършването на въпросния период, съвсем спокойно може да се назначи повторна техника по мезотерапия или някаква друга козметична манипулация със съдържание на хиалуроново вещество, за да се запази здравословният и сияен вид на кожата.

4. Елементарно и без болка прилагане – за край, процесът по инжектиране на хиалуроновата киселинна субстанция в организма е твърде прост и едновременно с това без болка за нас. Чесо той се разпростира в рамките на 10-15 минути. Независимо дали става въпрос за мезотерапия, запълване на бръчки или други сеанси чрез хиалуроново вещество, няма наличие на сериозна болка или нежелани усещания за хората. Както разбрахте, по изключение може да чувствате леко боцкане или затопляне на третираната област. Тези реакции , естествено, заглъхват много бързо след края на сеанса.

Чрез Аестетика клиник ще сте напълно спокойни за ефективността и гранацията на правените техники по мезотерапия. Нашите професионалисти се отличават с широки умения и гарантирани познания в сферата, а използваните консумативи за мезотерапията, са задължително от максимално качество. Повярвайте на Аестетика клиник и ще получите отлични ефекти по отношение на красивия и качествен изглед на кожата ви!

Мезотерапия
В действителност ли манипулациите по мезотерапия не се усещат?
Въпросите, които всеки задава за мезотерапията
Съществува ли възможност от поява на неприятни ефекти от мезотерапията?
Откъде идва мезотерапията
Какво представляват особеностите на мезотерапията?
Мезотерапия – полезни съвети
На колко сесии по мезотерапия е добре да се доверим?
Какви са противопоказанията за прилагане на мезотерапия?
Каква е ролята на хиалуронът в мезотерапията?

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *