Апартамент Варна

Апартаменти Варна

 

Третият по големина град в България предлага не само прекрасна природа, места за отдих и почивка, но и много възможности за бизнес и инвестиции. Апартаментите във Варна са все по-търсени не само за живот, но и с инвестиционна цел и тази тенденция е породена не само от големия наплив туристи в града, но и

Апартаменти Варна 1
Апартаменти Варна

заради постоянно увеличаващият се брой студенти, които избират Варна за своето висше образование.

Благоприятните условия на пазара, все по-ниските лихви на ипотечните кредити, както и стабилността на икономиката позволяват закупуването на апартаменти във Варна и страната с инвестиционна цел – отдаване под наем. Жилищата на българското Черноморие, както и апартаментите във Варна винаги са били атрактивни, но сега повече от всякога те са подходящи за купуване.

 

Защо апартаменти във Варна?

Когато говорим за купуване на жилище с инвестиционна цел най-често се сещаме и обръщаме към София, но тенденциите показват, че апартаментите във Варна и другите големи градове в страната позволяват добра доходоносност на инвестицията. Също като в София и Пловдив, апартаментите във Варна създават атрактивен и стабилен пазар на недвижимо имущество.

            Непрестанно развитие и подобряване на инфраструктурата и предложения за апартаменти във Варна

Апартаменти Варна 2
Апартаменти Варна

Бързото развитие на морската столица на страната продължава да привлича все повече хора, които искат да работят и живеят в града. Заради добре развития туризъм, качествена инфраструктура, развита морска индустрия и много други предимства, Варна се нарежда във водещите места в страната по доход на глава от населението. Всички тези детайли правят града изключително привлекателен за инвестиции не само в бизнеса, но и в апартаменти във Варна.

            Ръст на сделките с недвижими имоти и апартаменти във Варна

Според последните данни на Агенцията по вписванията, значителен ръст на сделки за недвижимо имущество се наблюдава не само в столицата, но и по Черноморието, в частност апартаменти във Варна и Бургас. През последните години ваканционните имоти и апартаменти във Варна и Бургас се радват на все по-голям интерес, не само от чужденци, но и от българи. Последните данни показват, че броят на българите, решили да инвестират в апартаменти във Варна се е покачил значително и вече са над половината от общия брой сделки.

            Лесен достъп до града

Апартаментите във Варна се възприемат като изключително добра инвестиция не само поради развитието на града и туризма, но и заради добрата инфраструктура и лесния достъп чрез международното летище във Варна. То работи с над 65 авиокомпании и изпълнява полети до над 35 държави. Летището във Варна

Апартаменти Варна 3
Апартаменти Варна

позволява целогодишен достъп до града, както на българите, така и на чужденците, решили да почиват или работят в областта или инвестират в апартаменти във Варна.

Освен функциониращото летище, изградената пътна мрежа и паневропейският пътен коридор, достъпът до Варна е изключително лесен и по море. Пристанището в града е добре развито, като годишно през Варна преминават десетки круизни кораби и хиляди туристи.

 

Разпределение на апартаментите във Варна по квартали

 

Потенциалните купувачи или инвеститори имат възможността да избират апартаменти във Варна в общо 28 области, както и в курортните комплекси в района. Сред най-желаните квартали за живот и покупка на апартаменти във Варна са Чайка, Морска Градина, Център, Левски и Възраждане. Цените на квадратен метър на апартаментите във Варна варират от около 600 до 1300 евро, като голямото разнообразие от жилища и ценовите нива позволяват на всеки да намери апартаменти във Варна, които най-добре да

Апартаменти Варна 4
Апартаменти Варна

отговарят на изискванията му.

За 2017 година, най-търсени са апартаменти във Варна в квартал Левски, който комбинира добра инфраструктура с доста приемливи цени, които са около 800 евро на квадратен метър. Градът е един от малкото, които трудно успяват да достигнат търсенето на апартаменти във Варна с предлагането на имоти на пазара. Това е и едно от предизвикателствата, с което потенциалните купувачи и инвеститори трябва да се сблъскат при търсенето на апартаменти във Варна.

 

Средни цени на квадратен метър на апартаментите във Варна

 

Цените на апартаментите във Варна варират, като средната стойност за 2017 година е около 870 евро за

Апартаменти Варна 5
Апартаменти Варна

квадратен метър. Данните показват плавно покачване на цените, като за сравнение през първото тримесечие на 2016 година квадратен метър на апартаментите във Варна се е предлагал за 710 евро, докато за 2017

година сумата се е повишила до 761 евро. Когато говорим за недвижими имоти, цените на апартаментите във Варна нареждат града на второ място след столицата.

 

Предпочитано разпределение на апартаментите във Варна

 

Тенденцията на разпределението на жилищата в страната достига и Черноморието, като най-предпочитани остават двустайните апартаменти във Варна. За разлика от София, в морската столица бюджетът за апартаменти във Варна е доста по-нисък и достига максимум 50 хиляди евро за двустайно жилище. Тристайните апартаменти във Варна се нареждат на второ място по търсене, като при тях цените рядко превишават 70 хиляди евро. Едностайните апартаменти във Варна представляват под 10% от сделките, като купуването на къщите се нарежда на последно място с едва 5%.

            Предпочитани апартаменти във Варна за 2017 година

Апартаменти Варна 6
Апартаменти Варна

Статистики за първото тримесечие на 2017 година показват, че почти половината от сделките за апартаменти във Варна са се сключили на стойност между 30 и 50 хиляди евро. Тази част от купувачите търсят по-голяма квадратура, но на по-ниски цени и разполагат с ограничен бюджет. Тенденциите сред останалата част от купувачите на апартаменти във Варна е отново по-голяма квадратура, но те разполагат с по-голям бюджет, който може да достигне до 150 хиляди евро.

Данните от сделките показват още и разликата между търсещите жилище в София и хората, решили да инвестират в закупуването на апартаменти във Варна. Статистиката сочи, че вторите не са толкова придирчиви към квартала и лесно могат да направят компромис с локацията на апартаментите във Варна. Сред важните фактори и критерии за хората, решили да инвестират в апартаменти във Варна, са вътрешното разпределение на пространството, етажът, на който се намира жилището, както и доброто изложение.

 

Апартаменти във Варна с инвестиционна цел

Според проучвания, около 15 процента от апартаментите във Варна се купуват главно с инвестиционна цел – отдаване под наем. Най-търсени остават апартаментите във Варна под наем на по-централни локации или в близост до университетите в града. Средната стойност на наемите при апартаментите във Варна е около 500 лева, като за тази стойност може да се намери просторно двустайно жилище на комуникативно място.

Апартаменти Варна 7
Апартаменти Варна

България е сред най-предпочитаните държави, в които да се инвестира в недвижими имоти и апартаменти във Варна. Ниските покупни цени, както и потенциалното повишаване на наемите заради подобряването на качеството и начина на живот в страната имат добро бъдеще, което предполага повишаване на доходите на всички, които са решили да инвестират в апартаменти във Варна.

            Възвръщане на доверието в апартаментите във Варна като дългосрочна инвестиция

През 2017 година определено се отчете възвръщане на доверието в апартаментите във Варна като дългосрочна инвестиция. Според агентите и агенции на недвижими имоти в областта, голяма част от сделките за покупко-продажба на имущество се извършват именно с апартаменти във Варна. Наблюдаваме тази тенденция именно заради факта, че апартаментите във Варна са много по-лесни за отдаване под наем и имат много по-голямо търсене, от колкото къщи, вили, търговски площи и земеделски земи.

 

Апартаменти във Варна под наем

Инвестиционната цел най-често означава дългосрочно отдаване под наем на апартаменти във Варна и страната. За да успеете да извлечете най-много приходи от инвестицията си, ние ви съветваме да се погрижите за апартамента във Варна и да го превърнете в желано и търсено място за наемане.

            Как да вземете най-добрата цена от апартаментите във Варна под наем?

Най-добрият начин да представите добре вашият апартамент във Варна е да го поддържате, за да може да е изряден и приветлив. Погрижете се преди предлагането му на пазара да го почистите, да поправите всички несъвършенства и дребни ремонтни дейности, да го освежите. Колкото по-добре изгледа апартаментът във Варна, толкова по-бързо ще откриете наематели, които искат да сключат дългосрочен договор с вас.

Апартаменти Варна 8
Апартаменти Варна

Агентите на недвижими имоти ви съветват да обзаведете добре апартаментът във Варна, за да може той да осигурява нужните удобства на бъдещите наематели. Помислете какво може да се подобри в апартамента във Варна, за да може и наеманата цена да бъде изгодна за вас и за наемателите.

            Най-важното при предлагането на апартаменти във Варна е първото впечатление

При предлагането под наем на апартаменти във Варна не можете два пъти да направите първо впечатление. Определено моментът, в който решите да пристъпите към предлагането под наем на апартаменти във Варна, трябва да подходите разумно. Перфектното предложение за наем на апартаменти във Варна не е просто хубави снимки и интересно описание.

Предложението е комплексно изградено от подбирането на правилната цена, стилното оформление на обявата и правилното позициониране на пазара. Ако разполагате с всички тези критерии можете да си гарантирате, че потенциалните наематели ще са много повече и сделката за апартамента във Варна ще бъде сключена

Апартаменти Варна 9
Апартаменти Варна

по-бързо, от колкото сте очаквали.

            Направете добро впечатление с агентите ни

Гарантирайте си най-доброто първо впечатление за вашите апартаменти във Варна и областта с агентите на недвижими имоти. Доверете се на нашия опит и ние ще представим вашия апартамент във Варна по най-добрия начин и ще намерим най-подходящите за него наематели.

 

Наем на апартаменти във Варна за туристи

 

Търсенето на апартаменти за няколко нощувки от туристи, които са тръгнали на пътешествие, е тенденция, която продължава да се разпространява навсякъде по света. Апартаментите във Варна, София, Букурещ, Будапеща и навсякъде по света са все по-предпочитани от туристите пред хотелите, заради възможността да се съберат повече хора на едно място, да разполагат с всички нужни удобства, като обзаведена кухня, баня, спални и тераси и най-вече – значителната разлика в цените. Принципа на отдаване на жилища на туристи е лесен начин за увеличаване на приходите и използване на апартаментите във Варна като инвестиция.

            Разпространение на тенденцията на краткосрочните наеми на апартаменти във Варна и страната

Тази тенденция продължава да се разпространява и в България като все повече хора се съгласяват да

Апартаменти Варна 10
Апартаменти Варна

отдават апартаменти във Варна, Бургас, Пловдив и други градове на туристи. Обзавеждането на апартамента във Варна, подсигуряването на различни удобства, като постоянна топла вода, отопление за зимните месеци и климатици за летния период, както и безжичен Интернет могат да привлекат много туристи към вашето жилище. В България има няколко платформи, чрез които можете да предложите апартаменти

във Варна и страната за краткотраен наем, които ви позволяват сами да определяне цената за нощувка, както и условията за наемане.

            Разлики между традиционното отдаване под наем на апартаменти във Варна и краткосрочните наеми и нощувки

Апартаменти Варна 11
Апартаменти Варна

За разлика от традиционното отдаване под наем, този принцип на управление на  апартаментите във Варна ви дава възможността да предлагате жилището в периоди, в които не сте в града, страната или просто нямате нужда да бъдете в имота, като в същото време можете да го свалите като предложение за определен период и да го ползвате за вашата лична почивка.

 

Ваканционни имоти и апартаменти във Варна

Ваканционните имоти и апартаменти във Варна са предпочитана инвестиция не само от чужденците, но и от българите. Тенденциите показват, че най-търсените ваканционни имоти по българското Черноморие са тези, които са разположени по-близо до града и предлагат възможността за целогодишно живеене в тях. Конкретно за апартаментите във Варна, това се отнася за района между квартал Бриз и Варненския свободен университет.

            Стабилизиране на пазара на ваканционни имоти и апартаменти във Варна и областта

През 2017 година се наблюдава значително стабилизиране и подобряване на пазара на ваканционни имоти и апартаменти във Варна и областта за разлика от предходната 2016 година. Въпреки че очакваният тогава срив на пазара на ваканционните имоти по родното Черноморие не се сбъдна, нивото на местни и чуждестранни инвестиции, както и интереса на потенциални купувачи беше сравнително по-нисък.

            Най-предпочитаните апартаменти във Варна и курортните комплекси за 2016 година

През 2016 година най-голям интерес при ваканционните имоти и апартаменти във Варна и областта беше отчетен в курортните комплекси „Св. Св. Константин и Елена“, „Златни пясъци“, както и в Балчик. В последния град най-голям процент от инвеститорите са били българи, като курортните комплекси успяват да привлекат повече международни купувачи. Основните чуждестранни инвеститори в апартаменти във Варна и областта са руснаците, британци, израелци и други.

Докато през 2016 година наблюдавахме по-нисък интерес от страна на чуждестранни и местни купувачи, то през 2017 година статистиките показват други стойности при ваканционните имоти и апартаменти във Варна и областта.

            Подем на търсенето на ваканционни имоти и апартаменти във Варна

Апартаменти Варна 12
Апартаменти Варна

През 2017 година се отчита прираст на броя чуждестранни туристи, които са избрали България като дестинация за своята почивка, като според Националната статистика ръстът е около 20%. Освен красивата природа и стотиците места за отдих, както в планината, така и по морето, чуждестранните туристи са привлечени силно и от цените на недвижимите имоти в страната и апартаментите във Варна. Ниските стойности на имотите се считат като основната движеща сила за повече туристи.

Със стабилизирането на икономиката и пазара на недвижими имоти, България се превръща във все по-привлекателна дестинация за дългосрочна инвестиция, като към това число спадат и апартаментите във Варна. Ниските лихвени проценти, при които банките отпускат ипотечни кредити спомагат за разширяването на тази тенденция и увеличават сделките с недвижими имоти в цялата страна.

Според проучванията, най-голям брой сделки за имущество се сключват в столицата, като след тях се нареждат имотите и апартаменти във Варна и Бургас. Търсенето на апартаменти във Варна и по цялото Черноморие заема почти половината от чуждестранната инвестиционна активност в страната.

 

Апартаменти във Варна на зелено

За разлика от София, процентът на издадени разрешителни за строителство на нови жилищни сгради и апартаменти във Варна през 2017 година са със 73% повече от предходната година, като в София – стойностите са едва 30%. Наблюдава се и повишаване на размера на инвестициите във вече започналото строителство на нови жилища и апартаменти във Варна. За морската столица ръста през 2017 година спрямо 2016 е 28%, а за София 42%.

            Тенденции при апартаментите във Варна на зелено

Като цяло тенденцията през последните години при апартаментите във Варна е ръст на темповете на новото строителство, което е породено от повишаващото се търсене на имоти. Това може логично да води до увеличаване и на търсенето и сключването на сделки за апартаменти във Варна на зелено. Освен това, повишаващото се строителство и предлагане на апартаменти във Варна на зелено е породено и заради

Апартаменти Варна 13
Апартаменти Варна

липсата на имоти за предлагане, която беше отчетена през 2012 и 2013 година. Макар и броят на сделките за апартаменти във Варна на зелено да не достига нивата преди 2013 година, през последните години наблюдаваме завръщане на доверието към инвеститорите.

            Пазарът на апартаменти във Варна на зелено продължава да расте

Според агентите на недвижими имоти пазарът на апартаменти във Варна на зелено продължава да расте, като дори се сключват и сделки за резервация на самия имоти още преди официалното разрешително за ползване или фазата, позната още като проектиране на сградата. Повишаващото се търсене на апартаменти във Варна логично води до бум в строителството и инвеститори, които се надпреварват кой ще предложи най-добрите, изгодни и качествени предложения на клиентите. Това води до значително подобряване на качеството на предлаганата услуга и на апартаментите във Варна. Експертите на недвижими имоти смятаме, че тенденцията за увеличаване на доверието и търсенето на апартаменти във Варна на зелено е заради по-голямата информираност от страна на клиентите и техните изисквания.

            Критерии, по които най-често се избират апартаменти във Варна на зелено

Купувачите, заинтересовани от закупуването и инвестирането в апартаменти във Варна на зелено все

по-често са хората, които търсят гъвкавите възможности на новото строителство. Най-важното за всички заинтересовани в апартаменти във Варна на зелено е сигурността в качеството на изпълнение, опитът на инвеститора, както и начинът на плащане. Ако старото строителство на апартаменти във Варна не може да отговори на вашите изисквания, то помислете за покупка на зелено.

            Сигурност в избора на апартаменти във Варна на зелено с агентите на недвижими имоти

Апартаменти Варна 14
Апартаменти Варна

Независимо от недвижимите имоти, които искате да разгледате или купите, вие трябва да внимавате и да проучите възможно най-добре ситуацията и инвеститора, за да не останете неприятно изненадани. Определено в процеса на търсене и купуване на качествени и изгодни апартаменти във Варна, агентите могат да ви предложат най-доброто за вас и вашите изисквания. Консултирането с професионалните агенти на недвижими имоти е много важно за да си осигурите най-добрите условия, да подпишете договори за покупка на апартаменти във Варна на зелено, които да са изгодни и подходящи за вас.

 

 

Апартаменти във Варна с помощта на агентите на недвижими имоти

 

Независимо дали имате нужда от апартаменти във Варна, защото ще сменяте мястото на работа, искате да живеете на красивото българско Черноморие или търсите изгодно място за инвестиция, агентите на недвижими имоти ще бъдат вашия доверен партньор, който ще ви помогне да преминете с лекота през процеса.

Дългогодишният ни опит на пазара с недвижими имоти ни позволява да намерим най-доброто предложение за апартаменти във Варна и цялата страна за всеки наемател или купувач. Ние сме доверен партньор на десетки продавачи, които са се доверили на нас в продажбата си на апартаменти във Варна.

            Продажба на апартаменти във Варна

Апартаменти Варна 15
Апартаменти Варна

Нашите агенти на недвижими имоти могат да ви помогнат във всяка стъпка в процеса на продажба на апартаменти във Варна. Първо, те ще ви покажат как правилното и коректно да се оцени вашия апартамент във Варна, така че да бъде конкурентен на пазара и да извлечете максимални дивиденти от него. След това, вашето жилище ще бъде включено в ексклузивните предложения и агентите ще се погрижат да достигне до правилната аудитория. По ваше желание, ние можем да ви помогнем в декорирането и преобразяването на вашия апартамент във Варна, за да може да изглежда привлекателен за всички купувачи. След като получите предложение за покупка, ние ще ви помогнем в процеса, така че той да приключи бързо, ефективно и най-вече – успешно.

            Наемане на апартаменти във Варна

Ако търсите да наемете апартамент във Варна, агентите ни могат да ви помогнат в откриването на най-подходящото за вас жилище. Нашите предложения за апартаменти във Варна под наем предоставят на всеки наемател възможността да открие качествени предложения на хубави локации и със страхотна визия. Доверете се на нас при търсенето на апартаменти във Варна под наем!

 

Независимо какво решите да предприемете, агентите на недвижими имоти могат да ви помогнат във всеки процес, свързан с вашите апартаменти във Варна. Доверете се на професионализма и дългогодишния опит, на най-голямата мрежа от агенции на недвижими имоти в света.

 

Защо апартаменти във Варна?

Разпределение на апартаментите във Варна по квартали
Средни цени на квадратен метър на апартаментите във Варна
Предпочитано разпределение на апартаментите във Варна
Апартаменти във Варна с инвестиционна цел
Апартаменти във Варна под наем
Наем на апартаменти във Варна за туристи
Ваканционни имоти и апартаменти във Варна
Апартаменти във Варна с помощта на агентите на недвижими имоти