Апартамент София

Апартамент София

 

Интересът към София продължава да нараства заради голямото концентриране на бизнеса и огромния брой предложения за професионално развитие, които столицата разкрива. С това нараства и търсенето на апартамент в София за всеки, който е решил да се премести в столицата. Тенденциите на пазара на недвижими имоти, както и при апартаментите в София, така и в другите големи градове в страната са теми, които се повдигат на всеки 3, 6 и 12 месеца.

Апартамент София-9
Апартамент София

Постоянното анализиране на цените помага за ефективното оценяване на апартаментите в София или който и да е друг град. Централизирането в по-големите градове води до по-трудно намиране на жилища и бум на новото строителство, което да задоволи търсенето на апартамент – София, Пловдив, Варна, Бургас са сред основните населени места, подложени на постоянно разширяване. Ние вярваме, че всеки човек заслужава да има свой дом и искаме да ви помогнем с успешното намиране на апартамент в София, независимо дали под наем или за постоянно.

 

Квартали

Ако си търсите апартамент, София има много предложения за вас в над 80 различни квартала. Покрайнините на столицата, както и близките градове също предлагат голямо разнообразие, но най-голямото търсене е, разбира се, на апартаменти в София. Големият избор от ново и старо строителство дава възможност на всеки да намери апартамент в София, който да отговаря на бюджета му. Цените на апартамент в София в най-търсените и желани квартали могат да бъдат доста по-високи от тези в крайните райони, но голямата площ на града позволява намирането на изгодно жилище за всеки.

            Кварталите с най-скъпи апартаменти в София

Апартамент София-8
Апартамент София

Сред най-скъпите квартали за живот в столицата остават тези, които предлагат не само добри условия за живеене и разнообразни предложения за апартамент в София, но и тези, в които постоянно има нови и различни подобрения. Сред най-добре класиралите се райони са именно квартали с добре изградена пътна инфраструктура, достъп до парк и зелени пространства и най-важното – имат връзка с цялата градска мрежа. Все повече хора, които решават да потърсят апартамент в София, се преместват заедно с автомобилите си, за да може по-лесно да се придвижват. Предлагането на качествена и добра алтернатива на автомобила в лицето на градския транспорт е плюс към апартамента в София, защото може значително да улесни пътуването от и до работа.

            Повишаване на цените на апартаментите в София

Повишаването на цените на апартаментите в София идва от подобряването и ремонтирането на пътни връзки и артерии, облекчаването на движението, изграждане на нови спирки на градски транспорт, в най-добрия случай метростанции и много други фактори. Именно в желаните квартали от столицата наблюдаваме и повишаване на броя на нови кооперации, които предлагат апартаменти в София.

            Най-желаните квартали и апартаменти в София

Апартамент София-18
Апартамент София

Сред най-желаните квартали в столицата, където и цените на апартамент в София достигат най-високи стойности, са Лозенец, Център, Младост, Хладилника, Борово, Изгрев, Мотописта и още много други. Високото търсене и по-ограничените възможности за ново строителство в част от кварталите повишава цените на апартамент в София, като квадратен метър на жилищната може да се търгува на стойности до

2000 евро.

 

Предпочитано разпределение на апартамент в София

Броят и разпределението на кварталите, както и огромният избор между старо и ново строителство апартаменти в София дава възможност на всеки да открие това, от което се нуждае. Всеки възможен в размер и разположение апартамент – София го предлага. В столицата можете да откриете разнообразие от гарсониера до огромни ателиета и мансарди на няколко етажа.

            Най-предпочитан остава двустайният апартамент в София

Апартамент София-1
Апартамент София

Всеки има възможност да си купи или да наеме апартамент в София, който да отговаря на изискванията, бюджета и желанията му. Въпреки огромния избор, най-търсените и предпочитани апартаменти в София остават двустайните, като на второ място след тях ги следват тристайните. Двустайните апартаменти в София са харесвани, както за наемане, така и за купуване.

            Защо двустаен апартамент в София?

Те са желани предимно от млади семейства или двойки, както и от хората, които гледат на купуването на апартамент в София като дългосрочна инвестиция, защото този тип имоти успяват да постигнат по-висока доходоносност при отдаването под наем. Този тип апартаменти в София водят класацията за най-търсени при покупка на първо жилище в столицата. За първото тримесечие на 2017 година, двустайните апартаменти в София представляват над 50% от сделките, следвани от тристайните, многостайни апартаменти и мезонетите.

            Ново строителство на двустайни апартаменти в София

Именно голямото търсене на двустайни апартаменти в София води и до увеличаването им с новото строителство. Инвеститорите следват тенденциите и търсенето на пазара, което увеличава броя на нови сгради и жилищни комплекси, които предлагат на желаещите двустайни апартаменти в София.

 

Средни цени на апартаменти в София, в зависимост от квартала

Средните цени за двустаен апартамент в София варират между 800 и 1700 евро на квадратен метър.

Апартамент София-15
Апартамент София

Изключение правят по-крайните квартали в столицата, като Илиянци, Левски, Люлин 2, 4 и 9, Малашевци, Обеля 1 и 2, Свобода и Толстой, където можете да намерите двустаен апартамент в София на цени под 800 евро на квадратен метър. Сред кварталите, които предлагат апартаменти в София на по-високи цени е Иван Вазов, където квадратният метър може да достигне до почти 2000 евро.

 

Повишаването на населението и отражението върху търсене и предлагане на апартамент в София

През последните няколко години, Националният статистически институт отбелязва значително повишаване на броя заселили се хора в столицата, като средно числото е над 20 хиляди. Статистиката показва, че за последните 4 години, средно в София са се заселвали близо 23 хиляди души годишно, а други около 13 500 са се изселили от столицата всяка година. Значителна част от хората, които решават да се преместят да

Апартамент София-2
Апартамент София

живеят в София са студенти. Големият брой на висшисти в столицата повишава и търсенето на апартамент в София в месеците преди началото на академичната година.

            Откриване на подходящ апартамент в София с агентите ни

Постоянното движение и циркулация на населението се отразява и при търсенето на апартамент. София разполага с голямо разнообразие от ново строителство и стари сгради, като всеки има възможност да избере най-подходящото за себе си и най-важното – това, което му е най-изгодно.

Въпреки близките стойности между хората, които се заселват и изселват от столицата, броят на необитаемите апартаменти в София продължава да нараства, което понякога затруднява намирането на жилище. Независимо от възможните трудности и препятствия, агентите на недвижими имоти ще ви помогнат в успешното намиране на най-подходящия за вас апартамент в София!

 

Тенденции през последните години при апартаменти София

Откриването на апартамент в София е процес, изпълнен с много търсене, инвестиране на време и скрити уловки. Голямото предлагане може лесно да обърка човек и той да направи погрешен избор на апартамент. София расте с всеки изминал месец, като броят на новостроящите се сгради продължава да се повишава, за да отговори на нарастващото търсене.

            Апартаменти в София на зелено

Купуването и предлагането на апартаменти в София на зелено е тенденция, която се наблюдава през последните години. Това се обяснява лесно с факта, че  апартаментите в София, които са ново строителство

Апартамент София-3
Апартамент София

, дават по-големи възможности за модифициране и промяна, която да отговаря на изискванията на купувачите. Увеличаващото се търсене и предлагане на апартаменти в София на зелено вече представлява над половината от общия обем сделки с недвижимо имущество в столицата. Именно заради големия интерес, инвеститорите предлагат на купувачите възможността да закупят апартамент в София във всеки етап на строителството на сградата – от начален, преди Акт 14 до завършен, след получаване на разрешително за ползване.

            Бъдещо разширяване на жилищната площ и апартаменти в София

Гъвкавите условия на изпълнителите, както и новите и поддържани общи части и добре изградена инфраструктура все по-често накланят везните в посока на ново строителство апартаменти в София, независимо дали говорим за купуване или наемане. Съдейки по издадените разрешителни за строеж през последните години и вече започналите обекти, очаква се през следващите няколко години да се въведат в експлоатация и да се предложат на пазара над 800 хиляди квадратни метра жилищна площ, обособена в апартаменти. София и всички нейни квартали  продължават да се разширяват, за да може градът да се адаптира към по-голямото население.

            Покачване на цените на апартаментите в София

Цените на квадратен метър на апартамент в София започват бавно да се покачват след рязкото им спадане по време на финансовата криза през 2013 година. Тогава дори стойностите за апартамент в София в желан и комуникативен квартал са били почти двойно по-ниски от колкото са в момента. Въпреки резкия спад в цените, тенденциите в желаните и търсени квартали се запазват и стойностите на квадратен метър за апартамент в София отново се покачват в същите нива, даже и да задминават тези преди 2013 година.

Сравняването на цените сега и тези, по време на икономическата криза показват ръст на стойностите на

Апартамент София-14
Апартамент София

апартамент в София с до 70%. Това се наблюдава именно в кварталите, като Хладилника, където през последните няколко години се наблюдава значително подобряване на инфраструктурата и въвеждането в експлоатация на метростанция „Джеймс Баучер“ и „Витоша“.

            Влияние на цената на апартамент в София върху потенциалните купувачи

Повишаващите се цени на апартаментите в София не плашат потенциалните купувачи, а ги правят много по-взискателни към имота, който възнамеряват да закупят. Според множество проучвания на пазара, все по-голяма част от апартаментите в София, които са част от новопостроена кооперация или жилищен комплекс, се купуват още преди да са се сдобили с разрешително за ползване, известно още като Акт 16.

            Възвръщане на цените на апартамент в София

Един от основните периоди, които бележат покачването и изравняването на цените на апартаменти в София с нивата преди кризата е отбелязан през 2016 година. Тогава в областта на недвижимите имоти наблюдавахме значително подобряване на пазарните тенденции в областта на апартаментите в София и отбелязването на ръст на продажбите и приходите от над 10%.

Благоприятното развитие и стабилизиране на пазара продължи и през първото тримесечие на 2017 година, като проучванията показват повишаването на цените на

Апартамент София-4
Апартамент София

квадратен метър на апартамент в София, което в период от 4 години приема доста по-значителни стойности, достигащи от 60-70 процентно увеличение. Ако през 2016 година средната стойност на квадратен метър на апартамент в София е била около 830 евро, то през първото тримесечие на 2017 година достига средни цени от близо 1000 евро.

            Професионална помощ

За да бъдете сигурни в цената, независимо дали говорим за купуване, продаване или наемане на апартамент в София, вие имате нужда от професионалисти, които познават добре пазара и могат да ви дадат компетентни съвети. Агентите на недвижими имоти познават добре българския пазар и могат да бъдат вашият верен партньор в намирането на най-добрия апартамент в София. Ние предлагаме на всички наши клиенти професионална помощ при предлагането на техния апартамент в София за продажба или наем или в откриването на бъдещия им дом. За да бъдете сигурни, че ще намерите най-доброто предложение на пазара и ще бъдете доволни от покупката или продажбата си на апартамент в София, доверете се на агентите ни!

 

Апартаменти в София в затворени жилищни комплекси

Апартаментите в София, разположени в затворени жилищни комплекси, започват да набират все по-голяма популярност и плавно започват да се отделят като сегмент на пазара. Сред основните предимства, които затворените жилищни комплекси и апартаменти в София предлагат е по-голямата сигурност и спокойствие, тишината и общите пространства за отдих. Именно това превръща този тип апартаменти в София в изключително търсени от семейства с малки деца.

            Безопасност при затворените жилищни комплекси и апартаменти в София

Апартамент София-6
Апартамент София

Безопасността, която затворените жилищни комплекси могат да предложат на всички купувачи е сред приоритетите за много хора. Именно фактът, че този тип апартамент в София е с ограничен достъп, контролиран е от охрана или видеонаблюдение създава усещане на спокойствие и защита у хората, които търсят бъдещия си дом.

            Вътрешно пространство и зеленина

Като друга положителна страна на затворените жилищни комплекси и прилежащите апартаменти в София е изграденото вътрешно пространство, което често е обособено под формата на градина или игрална площадка за малчуганите. Контролираният достъп и обособеното място за игра дава все повече сигурност на родителите и те са по-склонни да пуснат децата си да играят навън, без да ги придружават.

            Професионално управление на пространството

Затварянето на жилищните комплекси, както и наемането на професионална фирма, която да се занимава с поддръжката на общите части, градините, охраняването на комплекса и други задължения, са сред плюсовете. Това е така, защото за собствениците или наематели на този тип апартаменти в София това означава, че те няма да имат допълнителни задължения и грижи.

            Затворени жилищни комплекси и апартаменти в София ново строителство

Затворените жилищни комплекси са ново строителство, което предлага апартаменти в София с различни възможности и перспективи. Потенциалните наематели и купувачи все по-често се заглеждат в този тип

Апартамент София-13
Апартамент София

апартаменти в София именно заради новото, добро качество на строителството и запазеното и отредено

място на природата между жилищните сгради.

Именно заради нарастването на търсенето на апартаменти в София от този тип, затворените жилищни комплекси са сред приоритетните за строители и инвеститори сгради и бавно, те започват да се превръщат от тенденция в самостоятелен дял на пазара на недвижими имоти.

 

Избирането на правилния за вас апартамент в София

Голямото търсене и предлагане на пазара за апартаменти в София може да доведе до объркване и лесно да бъдете подведени за различни детайли около сделката. Независимо дали купувате, продавате или наемате апартамент в София, ние ви съветваме да се доверите на професионалистите – агентите на недвижими имоти на компанията.

Апартамент София-7
Апартамент София

Избирането на правилния агент на недвижими имоти е първата и най-важна стъпка, която трябва да направите след като сте решили, че със сигурност искате да пристъпите към покупка или продажба на апартамент в София. Агентите на недвижими имоти ще бъдат ваши водачи в целия процес, като те ще отделят достатъчно време на вашата покупка или продажба на апартамент в София, ще уведомява ви за всички промени, необходими документи и всичко, което процесът на покупка или продажба изисква. Агентите на недвижими имоти притежават широки познания на пазара, както и знания за всичко, което процесите на покупка и продажба на апартамент в София изискват. По този начин можете да си гарантирате, че вашето начинание ще завърши успешно.

 

Продаване на апартамент в София

Определено апартамент в София е доста голяма инвестиция и ако човек реши да пристъпи към неговото продаване, той иска да си гарантира най-добрите условия от продажбата за себе си. Процесът на продажба на апартамент в София може да бъде много труден процес, изпълнен с безброй уловки. Най-лесният начин да преминете бързо и безболезнено през него е с помощта на агентите на недвижими имоти.

            Професионално оценяване на апартамента в София

Ние можем да ви предложим професионално и коректно оценяване на апартамента в София, за да можете да получите максималната пазарна цена. С помощта на специален маркетингов микс и нашите дългогодишни познания на тенденциите на пазара, ние можем да ви посъветваме коя е най-добрата цена за конкретния апартамент в София, която ще доведе до бързо осъществяване на сделка.

Правилното и коректно оценяване на апартамента в София е първата и най-важна стъпка. Колкото по-дълго държите имота на пазара на цена, по висока от средната за пазара, толкова повече време ще ви е нужно да сключите сделка за продажба на апартамент в София. Агентите на недвижими имоти ще ви помогнат да вземете най-доброто решение и да оцените правилно стойността на вашето имущество, за да избегнете подценяването или надценяването му и бързо да достигнете до сделка за продажба на апартамент в София.

Апартамент София-12
Апартамент София

Процесът на правилното оценяване на имота, които агенти на недвижими имоти ви предлагат, може да ви гарантира успешна продажба на апартамент в София, защото ние взимаме под внимание комплекс от фактори. Правилното оценяване в процеса на продажба на апартамент в София е определящият фактор за времето, което имотът ще прекара на пазара преди да бъде продаден или свален. Това е и най-голямата мотивация, която може да доведе потенциалните купувачи до вашия апартамент в София. Определено правилната цена, както и разположението на имуществото, неговото състояние, разпределение и други положителни качества ще доведат до бърза продажба на апартамент в София.

            Ексклузивно предлагане на апартамент в София

Ексклузивното предлагане на апартамент в София означава, че всички наши агенти на недвижими имоти ще се ангажират в правилното маркетиране и позициониране на жилището, неговото коректно и конкурентно оценяване. Това ще доведе до бърза и ефективна продажба на апартамент в София. Когато решите да извършите продажба на апартамент в София ексклузивно с агенти, вие можете да си гарантирате, че процесът ще премине с минимален стрес.

Апартамент София-10
Апартамент София

Предприемането на продажба на апартамент в София с отворен договор към агенция ви поставя в неизгодно положение още от самото начало. С времето, ексклузивните споразумения са се доказали като много по-ефективни и качествени при продажбата на имоти и предоставят видимо по-добри резултати.

Когато решите да извършите ексклузивна продажба на апартамент в София, вие ще получавате детайлна информация относно потенциалните клиенти, извършените огледи и проявен интерес от страна на потенциален купувач. Това са неща, които отвореното споразумение не могат да ви гарантират и в един момент вашето имущество може да се превърне в поредния апартамент в София, който брокера показва на купувачите.

            Правилно позициониране на пазара на апартамента в София

Правилното позициониране и таргетиране при продажбата на апартамент в София определят времето, което ще ви трябва да сключите финалната сделка. След като вашият имот е одобрен, той ще бъде включен в ексклузивното портфолио за продажба на апартаменти в София и страната ни. Нашите специалисти ще се погрижат за всичко, за да може вашият имот да изглежда по най-привлекателния за купувачите начин.

 

Комбинацията от тези три фактора предлагат на всички наши клиенти спокойствието и гаранцията, че продажбата на апартамент в София с помощта на фирмата ще премине гладко и безболезнено и ще получите сделка, която е най-изгодна за вас. Доверете се на 40 годишния опит на компания, както и на професионализма на нашите агенти. Пристъпете към продажба на апартамент в София с подкрепата на нашето дружество!

 

Квартали

Предпочитано разпределение на апартамент в София

Средни цени на апартаменти в София, в зависимост от квартала

Повишаването на населението и отражението върху търсене и предлагане на апартамент в София

Тенденции през последните години при апартаменти София

Апартаменти в София в затворени жилищни комплекси

Избирането на правилния за вас апартамент в София

Продаване на апартамент в София