Продажба на имоти

Продажба на имоти

 

Продажба на имоти-1
Продажба на имоти

Процесът на продажба на имоти е доста по-различен от процеса на покупка. Съществуват много начини, по които човек може да извърши продажба на имоти, но не всички предоставят еднаква ефективност и печалба от процеса. Продажбата на имоти, особено когато става въпрос за дома на вашето семейство, може да бъде стресиращ процес, но определено можете да предприемете мерки, които да ви улеснят в начинанието.

Можете лесно и ефективно да си спестите много главоболия и притеснения и да поверите вашата продажба на имоти на професионален агент на недвижими имоти. Той не само познава пазара и може да ви предостави ценна и полезна информация за вашата продажба на имоти, но и ще ви гарантира спокойствие по време на целия процес.

Продажбата на имоти е сложен, изпълнен с много „подводни камъни“ процес, през който квалифициран и опитен агент на недвижими имоти може да ви помогне да преминете успешно и без стрес.

 

Ролята на агентите на недвижими имоти в продажбата на имоти

 

Продажба на имоти-2
Продажба на имоти

Избирането на правилния агент на недвижими имоти е първата и най-важна стъпка, която трябва да направите след като сте решили, че със сигурност искате да пристъпите към продажба на имоти. Добрият агент на недвижими имоти трябва да бъде ваш водач в целия процес, като отделя достатъчно време на вашата продажба на имоти, уведомява ви за всички възможни или нужни промени, необходими документи и действия и всичко, което цялата продажба включва. Той трябва да притежава широки познания на пазара, както и знания за всичко, което процесът изисква. По този начин можете да си гарантирате, че продажбата на имоти ще завърши успешно.

 

Съвети как да изберете вашия агент на недвижими имоти за продажба на имоти

 

Всички знаем, че правилният агент на недвижими имоти е играе огромна роля в процеса и успешния изход на продажбата на имоти. Но често в бързината не остава достатъчно време да се проучи агенцията или агента, който да ръководи процеса. Ние сме събрали няколко фактора, на които да обърнете внимание, когато избирате подходящия човек за вашата продажба на имоти.

            Агенти на недвижими имоти с опит в продажбата на имоти

Продажба на имоти-4
Продажба на имоти

Първо, за успешната продажба на имоти потърсете агент на недвижими имоти, който представлява реномирана и доказана агенция. Със сигурност лесно можете да познаете добрите агенции, защото те са популярни, имат запомнящо се име и лого и предлагат на клиентите си сайт, който се разглежда с удоволствие. Можете да погледнете активните предложения за продажба на имоти и като потенциален купувач да видите, дали лично на вас ви харесва как изглеждат. Ако информацията около предложенията за продажба на имоти е ясна и добре разписана и е придружена с атрактивни и качествени снимки, това със сигурност предразполага потенциалните купувачи и може лесно и бързо да доведе до бъдеща сделка.

            Погледнете отзивите от доволни клиенти след продажба на имоти

Проверете какви са отзивите за продажба на имоти от агента или агенцията за недвижими имоти. Всички знаем колко е важна препоръката, независимо дали говорим за ресторант, магазин за дрехи или кафене. А когато става въпрос за продажба на имоти, добрите отзиви от агентите на недвижими имоти са с особено голямо значение. Можете да се свържете с доволни клиенти, които са избрали агенцията за тяхната продажба на имоти и да ги попитате дали агентът спазва нужната конфиденциалност, какъв е бил броят на потенциалните купувачи, които са били на оглед и всякакви други въпроси, важни за вас. Успешните сделки за продажба на имоти и доволните клиенти означават, че тази агенция за недвижими имоти може да бъде полезна и на вас.

            Избирайте агента спрямо спецификите на продажбата на имота

Продажба на имоти-5
Продажба на имоти

Избирайте агента на недвижими имоти спрямо продажбата на имоти, която искате да извършите. Определено разположението, състоянието и размерите имат значение при продажбата на имоти и трябва да намерите правилния човек, който може да ви предложи най-добрите услуги. След като установите най-важните качества на вашите имоти, се насочете към агенция или агент, който се занимава с продажбата на имоти от този тип. Когато изберете да извършите продажба на имоти с агенция, която познава този пазар, можете да си гарантирате, че имуществото ще бъде оценено адекватно и ще бъде предложено на кръг от потенциални клиенти, които е най-вероятно да се ангажират със сделка.

 

Ексклузивна продажба на имоти

Ексклузивният договор означава предоставянето на правата за продажба на имота само на една агенция или агент на недвижими имоти. Много често агентите не искат да се ангажират усилено, когато не е сключен ексклузивен договор за продажбата на имоти, защото през тяхните очи това означава да предоставят опита си и някой друг да си препише заслугите. Ексклузивният договор за продажба на имоти е много по-обвързващ за агентите на недвижими имоти и позволява много по-бързото и качествено изпълнение на сделката.

 

При продажбата на имоти не можете два пъти да направите първо впечатление

 

Продажба на имоти-7
Продажба на имоти

Определено моментът, в който решите да пристъпите към продажба на имоти, трябва да подходите разумно. Както всички знаем, не може два пъти да направите първо впечаление. Затова при продажбата на имоти всеки детайл е от значение. Перфектната оферта за продажба на имоти не е просто хубави снимки и интересно описание. Тя е комплексно изградена от подбирането на правилната цена, стилното оформление на обявата и правилното позициониране на пазара. Ако разполагате с всички тези критерии можете да си гарантирате, че потенциалните купувачи ще са много повече и сделката за продажба на имоти ще бъде сключена по-бързо, от колкото сте очаквали.

 

Какво ще направят агентите за вашата продажба на имоти?

Когато решите да пристъпите към продажба на имоти, вие имате нужда от доверен партньор, който може да ви предостави нужната информация за вашето имущество, за да може сделката да бъде успешна.

            Продажба на имоти – оценяване

Първата стъпка в процеса на продажба на имоти е правилното и коректно оценяване на имуществото. Колкото по-дълго държите имота на пазара на цена, по висока от средната за пазара, толкова повече време ще ви е нужно да сключите сделка за продажба на имоти. Агентите на недвижими имоти ще ви помогнат да вземете най-доброто решение и да оцените правилно стойността на вашето имущество, за да избегнете подценяването или надценяването му и бързо да достигнете до сделка за продажба на имоти.

Продажба на имоти-11
Продажба на имоти

Надценяването на имуществото ви още в началото на процеса изключва възможността за бърза продажба на

имота, особено ако е нужда голяма редукция на цената. В действителност ако позиционирате имота на цена, конкурентна на останалите имоти за продажба, подобни на Вашия, вие ще привлечете интереса на потенциалните купувачи и е много вероятно бързо да получите предложения за закупуване от няколко купувачи.

Процесът на правилното оценяване на имота, който агентите на недвижими имоти ви предлагат, може да ви гарантира успешна продажба на имота, защото ние взимаме под внимание комплекс от фактори. Съставянето на конкурентна цена на имота се състои в детайлно познаване на пазара, както и дългогодишен опит в продажбата на имоти. Ние инвестираме във специален софтуер и технология, която ни помага да намерим най-добрата цена при продажбата на имоти.

Правилното оценяване в процеса на продажба на имоти е определящият фактор за времето, което имотът ще прекара на пазара преди да бъде продаден или свален. Това е и най-голямата мотивация, която може да

Продажба на имоти-14
Продажба на имоти

доведе потенциалните купувачи до вашия имот. Определено правилната цена, както и разположението на имуществото, неговото състояние, разпределение и други положителни качества ще доведат до бърза продажба на имоти.

Всички агенти на недвижими имоти са обучени да предоставят професионални съвети и услуги за продажба на имоти. Те не само ще ви помогнат в подготовката за продажба на имоти, но и ще ви дадат ценни съвети как можете да подобрите състоянието на имуществото, което да доведе и до повишаването на пазарната цена.

Продажба на имоти ексклузивно с нашата фирма

Когато решите да извършите продажба на имоти ексклузивно с агентите ни, вие можете да си гарантирате, че процесът ще премине с минимален стрес. Предприемането на продажба на имоти с отворен договор към агенция ви поставя в неизгодно положение още от самото начало. С времето, ексклузивните споразумения са се доказали като много по-ефективни и качествени при продажбата на имоти и предоставят видимо по-добри резултати.

Продажба на имоти-3
Продажба на имоти

Ексклузивното предложение за продажба на имоти ви гарантира оценяване на имуществото на добра и конкурентна за пазара цена, докато отвореното споразумение може да доведе само до хиляди съвети от различни брокери за това, каква трябва да бъде оценката. Както вече споменахме, правилното оценяване при продажба на имоти е ключово за времето, което имуществото ще остане на пазара. Практиката ни е показала, че продажбата на имоти с отворени договори отнема почти два пъти повече време, от колкото при ексклузивно споразумение. Средните резултати показват, че агентите на недвижими имоти стигат до сделка за продажба на имоти за около 90 дни, докато отворените договори с други агенции могат да отнемат до 250 дни!

Когато решите да извършите ексклузивна продажба на имот, вие ще получавате детайлна информация относно потенциалните клиенти, извършените огледи и проявен интерес от страна на потенциален купувач. Това са неща, които отвореното споразумение не могат да ви гарантират и в един момент вашето имущество може да се превърне в поредния имот, който брокера показва на купувачите.

При ексклузивната продажба на имоти с агенти, вие ще спестите много време и усилия, като за вас ще работят професионалисти, които разполагат с 40 годишния опит на компанията. Ние знаем кои са най-добрите похвати и техники за предлагането на имоти за продажба и ще ги приложим и при вас!

            Продажба на имоти – правилно позициониране на пазара

Правилното позициониране и таргетиране при продажбата на имоти определят времето, което ще ви трябва

Продажба на имоти-5
Продажба на имоти

да сключите финалната сделка. След като вашият имот е одобрен, той ще бъде включен в ексклузивното портфолио за продажба на имот. Нашите специалисти ще се погрижат за всичко, за да може вашият имот да изглежда по най-привлекателния за купувачите начин.

 

Комбинацията от тези три фактора предлагат на всички наши клиенти спокойствието и гаранцията, че продажбата на имоти с помощта ни ще премине гладко и безболезнено и ще получите сделка, която е най-изгодна за вас. Доверете се на 40 годишния опит на компания, както и на професионализма на нашите агенти. Пристъпете към продажба на имоти с подкрепата ни!

 

Ролята на агентите на недвижими имоти в продажбата на имоти

Съвети как да изберете вашия агент на недвижими имоти за продажба на имоти

Ексклузивна продажба на имоти

При продажбата на имоти не можете два пъти да направите първо впечатление

Какво ще направят агентите за вашата продажба на имоти?