Основни предимства на климатика

Основни предимства на климатика

 

В недалечното минало притежаването на климатик се възприемаше за лукс, който малцина могат да си позволят. Днес обаче нещата стоят по съвсем различен начин. Все повече и повече хора използват климатиците за отопление и охлаждане в своите апартаменти, офиси и редица други помещения. И това не е случайно. Потребителите винаги се насочват към най-надеждните, ефективни и същевременно безопасни уреди, особено когато става въпрос за собствения им дом. Ето основните предимства, които ви носи климатикът:

Основни предимства на климатиците
Основни предимства на климатиците

 

 1. Отопляване и охлаждане

  – истината е, че няма друг уред, който може да се използва едновременно за затопляне и за охлаждане на дадено помещение. В този смисъл климатикът е изключително полезен както в мразовитите зимни месеци, така и в непоносимите летни жеги. Дали работата му ще доведе до повишаване или понижаване на температурата в апартамента – изборът е изцяло ваш.

 2. Пестене на енергия

  – напоследък сметките за ток станаха огромна тежест за месечните бюджети на потребителите. Ползването на климатик вкъщи обаче може да намали тази тежест. Уредът произвежда няколко пъти повече енергия, отколкото консумира. Което означава, че неговата работа води до доста по-малки разходи на електричество в сравнение с работата на другите видове отоплителни средства.

 3. Ползи за здравето

  – климатиците подобряват качеството на въздуха и правят атмосферата в съответното помещение по-приятна и здравословна. Филтрите им прихващат и унищожават различни микроби, вируси и алергени. Това помага на хора, страдащи от астма и други алергични заболявания, да подтиснат съответните симптоми и да се радват на добро качество на живот.

  Основни предимства на климатика-2
  Основни предимства на климатика
 4. Предпазване от дехидратация

  – когато сме изложени на интензивна топлина за дълго време, нашите тела могат да се дехидратират. Климатикът обаче редуцира подобни негативни ефекти, тъй като предизвиква значително по-малко изпотяване в сравнение с другите отоплителни уреди. Освен това, неговото свойство да поддържа постоянни градуси в помещението предпазва човешкия организъм от резки смени на температурите, които в определени случаи са доста опасни.

 

Отопляване и охлаждане

Пестене на енергия

Ползи за здравето

Предпазване от дехидратация