Основни предимства на климатиците

Защо отоплението с конвектори е най-добрият вариант за децата

 

Изборът на отоплителен уред за дома винаги е много важен с оглед поддържането на здравословна и безопасна среда. А ако имаме и малки деца, този избор трябва да се прави още по-внимателно. Нашите малчугани притежават специфични потребности, с които е нужно да се съобразяваме. В днешната статия ще разгледаме основните характеристики на конвектора, правещи го най-добрият вариант за подобна ситуация.

Основни предимства на климатиците-1
Основни предимства на климатиците
 1. Поддържане на постоянна температура

  конвекторите имат механизъм, който им позволява да поддържат абсолютно еднаква температура в помещението през цялото време. Те гарантират отсъствието на големи температурни амплитуди, отразяващи се негативно върху здравето на децата. Само трябва да нагласите термостата им и да ги оставите да си вършат работата.

 2. Липса на въздушни течения

  – с конвекторите затоплянето в стаята става плавно и незабележимо. Фактът, че липсват въздушни течения, предпазва детето от настиване или схващане на вратлето. Което означава и по-малко грижи и притеснения за вас като родители.

 3. Безопасна употреба

  – този вид отоплителни уреди осигуряват високо ниво на сигурност.

  основни предимства на климатиците-2
  основни предимства на климатиците

  Отсъстват реотани или други елементи за затопляне, които биха могли да причинят изгаряния. А лицевата част на панела е с температура, безопасна за здравето на малчуганите.

 4. Без изгаряне на прахови частици

  – със сигурност пазите неприятни спомени от миризмата, излизаща при работа на различни видове печки. Е, при конвекторите няма да имате подобен проблем. Ниската им температура не позволява да се отдели специфичният и добре познат мирис на изгорял прах.

 5. Не изсушава въздуха

  – конвекторите по принцип притежават нискотемпературни нагревателни елементи, които не водят до намаляване на влагата в стаята. Това предпазва от увреждане на лигавицата и в същото време прави атмосферата доста по-поносима за деца с астма и различни алергии.

Както вероятно вече сте се уверили, конвекторът е правилният избор за семейства с деца. Използвайте възможностите му, за да осигурите на вашето малко съкровище удобство, комфорт и добро здраве.

 

Поддържане на постоянна температура

Липса на въздушни течения

Безопасна употреба

Без изгаряне на прахови частици

Не изсушава въздуха