Какво представляват протеините?

Протеините са естествено съществени макромолекули, които са консистенция от аминокиселини. Те имат значима роля в нормалното порастване и процеси в човешкия организъм. На практика протеините имат предназначение на един от основополагащите градивни части на които и да е живи клетки. Дейностите , които извършват в организма , са градивни и необичайно многосъставни. Започвайки от присъщите структурните такива, свързани с строежа на клетките, и стигайки до осъществяването на присъщи защити на тялото и транспортирането на кислород до тъканите. Организмите ни умеят да обобщят голям брой от аминокиселините, част от сформирането на протеините, но още подобни е наложително да взимаме от външни източници. Това биха била хранителните продукти, богати на протеини, или различните типове протеинови хранителни добавки, продавани в продажба (протенгурчета).

В кои съставки има големи наличности протеини?

За да взимаме наложителната ни ежедневна доза протеини, е наложително да следим кои съставки са на базата на тази група вещества . Идеално е, че тези храни са доста разнородни. В този контекст , за да си осигурите протеини, не е нужно да държите някакви прекалено стриктни режими. Трябва само да запазвате сравнително разделно хранене, което ще ви достави необходимите полезни елементи . Нека да разберем кои храни е хубаво да включва това балансирано хранене:

– телешко месо – освен истината, че е примамливо , телешкото месо осигурява на човека достойни количества протеини. Консумирайки една средна телешка пържола всъщност можете да си доставите средно 22 грама от тях.

– риба – рибата е допълнителен значителен източник на важни елементи в нас. На чело по съвкупност на протеини е рибата-тон, следвана от аншоата и сьомгата.

– яйца – яйцата са наистина добър вариант за закуска. Освен протеини, те са наситени и с голямо вещество витамини А, D и Е, също и омега-3 мастни киселини. Яйцата биха заситили апетита ви и в същото време ще ви осигурят достатъчна сила за деня.

– боб и леща – бобът е сред най-силните растителни банки на протеини, няма значение дали ще бъде сготвен в ястие или под формата на салата. Огромно количество на тази група витамини има и в лещата, като прибавяне чрез нея можете да се снабдите и с и желязо, магнезий и калий.

– ядки – редовното поемане на ядки е перфектен метод за получаване на протеини. Най-оптимални сред тях в това отношение са фъстъците и бадемите, които ефикасно подтискат чувството на апетит .

протеини 1 Разнообразие от
протеини

В каква норма са ни нужни протеините?

Това е един със сигурност доста сериозен въпрос за протеините, който ще обясним . Фактически приемливите дневни количества протеини са разнообразни за неактивни хора и за тези, които винаги спортуват на стадиона. Обикновено за обикновен дневен прием се разбира 0,8 грама протеин на килограм телесно тегло . Подобни количества протеин следователно са ужасно малко за хора, извършващи активни занимания. Потребно е приемането на по-значителни мяри протеини, за да се застраховаме срещу катаболните процеси свързани със загуба на мускулна маса, случващи се след края на физическите изразходвания . Много добре осъзнавате, че редуцирането на калории е пряко кореспондиращо с регулирането на цялостния калориен прием. Разбира се това не трябва да се реализира в минус на протеините. Напротив , приемът на на протеини е нужно да бъде запазено на конкретните стойности, а в конкретни случаи дори да се увеличи. Освен че пази от катаболизъм, периодичният прием на протеини има термогенна функция, въздейства върху по-лесното храносмилане и усвояване на здравословните елементи и действа върху апетита. Следователно ако залагате на интензивни спортни занимания и потене във фитнеса, вземете под внимание количеството протеини с физическата енергия, която изразходвате стандартно .

протеини 2 Разнообразие от  
протеини

Протеинови хранителни добавки

Хранителните добавки също са значително ефикасен вариант за набавяне на необходимите нива протеин на организма . Те са значително същински за ежедневно спортуващите лица, фактически доставят на организма необходимата мощ, за да устои на постоянното напрежение . Запознайте се с важните типове протеини, които бихме могли да си набавяме във формулите на хранителни добавки:

– суроватъчен протеин – оказва се най-търсен от спортните среди с оглед на моменталното му усвояване и усвояване от човешкото тяло. Но трудно бихме поели достатъчно количество от него чрез яденето , без да затормозим сериозно своя стомах.

– казеин – срещан още като млечен протеин. Той обещава дългото получаване на някои аминокиселини, вършещи главна мисия в разрастването и развитието на скелетната мускулатура.

– телешки протеин – също съставен от високи количества на аминокиселини, във връзка със скелетната мускулатура. Приема му осигурява целокупната здравина и здравина на мускулите.

– яйчен протеин – неговото важно преимущество е умението да бъде приеман до край от човека . Той гарантира работещото отделяне на градивни витамини за мускулите.

– растителен протеин – не по-малко помагащ за мускулатурата от типовете с животински състав. Освен това той е изпълнен с занижени нива на наситени мазнини, което е от съществена значимост не просто за нашата форма , но и за здравето на сърцето.

протеини 3 Разнообразие от  
протеини

Протеините на Ready for life – ниво и резултат на конкурентни стойности

В асортиментите на Ready for life можете да се спрете на доста протеини и протеинови продукти, детайли от колекциите на широко популярни и утвърдени компании за фитнес добавки. Те не просто ще ви дадат идеално оформено тяло, но и ще ви са от полза за запазване в перфектно здравословно състояние . И още, при нас имате възможност да откриете тези качествени протеини на реално достъпни стойности . Разгледайте най-хубавите разновидности от разреда „Протеини“, изложени за вас:

1. Blade Sport Protein Concentrate – започваме с този висококачествен прахообразен протеин . Протеинът съдържа 87% суроватъчен протеин и е подходящ за постоянно трениращите. Всеки прием на Blade Sport Protein Concentrate осигурява на организма ви 21 грама протеин. Също и , хранителната добавка пълна с масивно количество л-глутамин и аминокиселини с разклонена верига. Вероятно сте наясно , тези аминокиселини, разпространени под съответното име BCAA, са изключително помагащи за който и да е интензивно трениращ човек . По какъв начин да консумирате протеиновия продукт? 1 цяла мерителна лъжичка смесваща се в 200-250 мл вода или мляко. Тази мярка по принцип се взема преди и след активност , но за повече ефикасност сте свободни да осъществите и още един прием в началото на деня.

2. WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer – изцяло природен гейнър, който служи за стабилно укрепване на мускулната тъкан . WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer съдържа няколко групи протеин с максимална биологична стойност , правейки силен анаболен ефект. Още и , заради на въглехидратите, във формулата на, протеинът е и много добър източник на сила за човешкото тяло . Всяко количество от WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer е съставена от 56 грама протеин и средно 230 грама въглехидрати, което го превръща в един от най-ефективните гейнъри в мрежата. Добре е да се приема ½ мярка сутрин ½ количество след упражнения.

3. Prozis Sport 100% Real Whey Protein – извлечен от качествен суроватъчен концентрат с над 80% белтъчно съдържание . С цялостен тип продукт ще ви бъде от помощ за увеличаването на мускулната си маса, разбра се да пазите съответните мускули в продължителност . Prozis Sport 100% Real Whey Protein е разработен от различни самостоятелни лаборатории и има необходимите сертификати за качество. Разбира се можете да потърсите в много добри вкусове, включително Шоколад и Бисквитки с крем. Даваме ви съвет да приемате 1 лъжица 25 грама рано на гладно и 1 мярка след активност . За ускорени процеси , може да изпивате и допълнително количество от протеиновия продукт преди активност или през нощта.

4. Myprotein Impact Whey Protein Flavoured – сигурен протеинов продукт, произведен от широкоразпространена фирма за фитнес хранителни добавки Myprotein. Дава на системата по 82 грама протеин на всеки 100 грама сухо вещество . Myprotein Impact Whey Protein Flavoured държи слабо състовяние на мазнини и лактоза, но пък е силен на калции и задължителни аминокиселини. Добър избор както за професионалисти , така и за всички , които просто желаят да придържат здравословен живот. 25 грама от материала се разтварят в 150-250 мл вода или мляко. Тази доза съветваме да се изпива до трийсет минути след спорт , но ако имате нужда , можете да я пиете и във всеки друг момент .

5. Myprotein Vegan Blend Flavoured – допълнителна разновидност от серията Myprotein, което пък е измислено за вегетарианците и веганите. Myprotein Vegan Blend Flavoured е съчетание от грахов протеинов изолат, протеин от кафяв ориз и конопен протеин. Предоставя на организма над 22 грама протеин на приемане, както и пълния списък от есенциални аминокиселини. Материалът има страхотно въздействие върху изграждането на мускулната маса и действията на асимилация на хубавите хранителни частици от тялото . Една доза от Myprotein Vegan Blend Flavoured се изсипва в 150-250 мл вода или сок, като е нужно да се пият 2 или 3 такива дози ежедневно .

6. Battery Nutrition Whey Gold Isolate – идеален както за рутинно спортуващи, така и за желаещи да повдигнат дневния си прием на протеини. Battery Nutrition Whey Gold Isolate е съставен от се състои от единствено и единствено висококласни протеин изолат и хидролизат от доказани източници. Всяко количество от 25 грама осигурява на тялото 21 грама чист протеин. Приемът забързва развоя на чистата мускулна тъкан и поддържането на анаболните процеси в тялото . Хубаво е ежедневно да се планират по 2 дози – 1 след събуждане и 1 след дейности .

7. WIN Nutrition 100% Hi-Protein Standard – протеинова пудра, пълна с класни протеини от пет групи източника – суроватка, мляко, пшеница, соя и яйца. Богата на всички аминокиселини, наложителни за лесното и полезно завишаване на активна мускулна маса. Допълнително , протеиновият продукт има варианти в приветливи вкусове ванилия, шоколад и ягода и се разтваря съвсем лесно във вода. Подобно на горния ни вариант , се поемат по 2 дози ежедневно – 1 сутрин и 1 след трениране .

8. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured – за край представяме едно протеиново предложение от английската марка за фитнес добавки Myprotein. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured е хидролизиран телешки протеин, извлечен от говеждо месо. Той задейства ускореното и значимо ниво на мускулна маса, същевременно и по-лесното регенериране на тялото след активни спортове . Не съдържа лактоза, а стойностите на захар и мазнини в материала са много ниски . Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured дава на организма 22 грама телешки протеин и разширен хоризонт от есенциални и неесенциални аминокиселини. Препоръчително е да се пие по 1 доза сутрин и 1 доза след натоварване. За постигане на топ успехи , можете да изпиете и още една доза от протеиновия продукт между захранванията.

протеини 4 Разнообразие от  
протеини
протеини 5 Разнообразие от  
протеини
протеини 6 Разнообразие от  
протеини
протеини 7 Разнообразие от  
протеини
протеини 8 Разнообразие от  
протеини
протеини 9 Разнообразие от  
протеини
протеини 10 Разнообразие от  
протеини
протеини 11 Разнообразие от  
протеини
протеини 12 Разнообразие от  
протеини
протеини 13 Разнообразие от  
протеини
протеини 14 Разнообразие от  
протеини

Какво представляват протеините?
В кои съставки има големи наличности протеини?
В каква норма са ни нужни протеините?
Протеинови хранителни добавки
Протеините на Ready for life – ниво и резултат на конкурентни стойности

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *