Психотерапевт – Пловдив

Психотерапевтът и изкуството на белия лист

Психотерапевт 1
Психотерапевт – при проблеми

В днешния забързан свят всеки изпитва нужда да насочи негативната енергия към нещо градивно, творческо, ново. Работата на психотерапевтът е да Ви помогне да намерите проблемите,  с които се сблъсквате, познавате или тепърва предстои да откриете. Психотерапевтът е човека, който ще Ви насочи към пътя на хармоничния и спокоен живот. В ние Ви предлагаме да преживеете своите психотерапевтични сеанси през изкуството. Нашите психотерапевти ще Ви запознаят с калиграфията, танците, изобразителното изкуство и прозата, през които да разрешите всичките си конфликти. Няма неудобни въпроси и неудобни отговори. Ако искате да говорите директно или абстрактно, творческото начало в нашия психотерапевтичен център Ви позволява да се изразявате с целия възможен спектър.

 1. Психотерапевтичното през абстрактното понятие на изкуството

Психотерапевтичната клиника има за цел да помогне на хора, които се чувстват изгубени, неразбрани, самотни или просто нещастни без видима причина. През изкуството нашите психотерапевти ще Ви ориентират към разрешаването на конфликтите. Можете да изберете индивидуални сеанси или групови такива. Психотерапевтът ще Ви насочи към най-подходящата конструкция за лечение. Сеансите са подходящи за деца и възрастни. Детските сесии са под формата на игри, които помагат на малчуганите без дори да усетят, че се намират на психотерапевтичен сеанс.  Доказано е, че творейки, човек се докосва до подсъзнателното. Именно по този начин психотерапевтът ще може да Ви покаже и подтикне да изразите онова, което не можете да изречете. А веднъж открит, проблемът може да бъде разрешен. Ние Ви предлагаме лечение през забавление. Учите не само за себе си, но и чрез себе си.

 1. Индивидуалност с главно И

В нашата психотерапевтична клиника всеки клиент има свой главен психотерапевт. Първият сеанс е безплатен и представлява разговор между Вас и избрания или назначен от нас психотерапевт. Ще Ви запознаят с различните курсове и ще  Ви посъветват, според направения анализ, кое би било най-подходящо за Вас. Ако искате да участвате в групови занимания, това не означава, че ще останете на заден план. Напротив. Групите ни са от максимум 5 човека, което позволява на психотерапевтите ни да Ви обръщат нужното внимание. Не Ви ограничаваме в избора на изкуства. Можете да изберете калиграфия и танци или проза и изобразително изкуство, а ако усетите, че искате да замените едното с другото, просто кажете. Подкрепяме напълно Вашата индивидуалност и искаме да я изкараме на преден план било то чрез думи, изображения или движения.  Част от главните ни психотерапевти са специализирали в психодрамата – един от най- успешните методи за справяне с подтиснати емоции и проблеми.  Гарантираме Ви специално отношение, индивидуално изработени програми и успешно възстановяване.

 1. „Страшната“ диагноза психотерапия

Психотерапевт 2
Психотерапевт – негативизъм

Психотерапията, психоанализата и задълбоченото изследване на човешкото съзнание създава така известния д-р Зигмунд Фройд. В България методите на психотерапевтичните практики не са били широко познати до 1989 година. Въпреки че бележити личности са изучавали и прилагали психотерапевтичните методи, то те не са били достъпни за всички. Днес, за щастие, психотерапевтичните практики придобиват широка известност и възприятието, че само хора с тежки здравословни и психични проблеми имат нужда от помощ, постепенно изчезва. Ние искаме да помогнем за развитието на психотерапевтичните методи у нас, да докажем, че всеки може да потърси помощ. Заедно да достигнем до катарзис и да си дадем равносметка за изминалото време. Психотерапевтичните лечения имат за цел да помогнат на индивида с личностното му израстване и развитие по посока на взимането на автономни решения. Психотерапевтът не е човека, от който да бягате. Психотерапията не е лечение на диагноза. Психотерапията е помощ, за да разберете себе си и да избягате от омагьосания кръг на несъзнаваното.

 1. Ролята на психотерапевтичните сеанси

Защо да се доверите на непознат, било то психотерапевт? Защо да говорите за проблемите със специалист вместо с приятели на по кафе вкъщи? Защо да обръщате внимание на подтиснатите негативни спомени и емоции? Защо трябва да се обърнете към нашата психотерапевтична клиника? Много доказани и световно известни психолози и психотерапевти смятат, че всеки преминава през различни фази на личностното си израстване. През всяка фаза човек се сблъсква с даден проблем. Ако не бъде разрешен,  развитието и себерефлексията не могат да бъдат достигнати. Психотерапевтът изследва душевните кътчета и е там, за да Ви помогне да превъзмогнете себе си, да се почувствате свободни и да откриете истинския си „аз“. Разбира се, не отричаме споделянето с приятели, пътуването или спорта като възможност за преодоляване на тези проблеми. Но когато страдате от физическо заболяване, отивате на лекар, така когато душата Ви страда би следвало да посетите психотерапевт. Лечението е в пъти по-ефикасно, конфиденциалността е на първо място и залите ще Ви предразположат да се чувствате като във Вашия втори дом.

 1. За Вас чрез Вас

Психотерапевт 3
Психотерапевт – депресия

Това, което ни отличава от повечето психотерапевтични клиники е отношението и методиката ни на работа. Всичките ни психотерапевти са доказани специалисти, които не спират да се развиват. Организираме семинари, изпробваме различни психотерапевтични методи и търсим кое индивидуално лечение ще помогне най-много на отделния индивид. При нас ще намерите онази различна, спокойна, домашна среда, в която няма да имате търпение да се върнете. Използването на изкуства като начин на изразяване и психотерапевтично лечение, не се среща често, но при нас то е достигнало своята кулминация. Психотерапевтите ни са винаги насреща. Няма значение кое време от денонощието е, ако имате проблем, винаги можете да разчитате на нас. Главният ни психотерапевт д-р Анелия Тодорова се е погрижили да бъде едно защитено място, направено само за Вас.

 1. Изкуството като корен на саморефлексията

В психотерапевтичните сеанси , както вече казахме, основен фокус са различните видове изкуства. Ако се притеснявате, че нямате широк набор от умения в тази сфера, нашите психотерапевти ще се погрижат това да не Ви попречи, а напротив, да развиете и тази част от личностното си израстване. Ще имате възможност да изразите дълбоките си душевни терзания през писане, рисуване, танци или калиграфия. В страната имаме четири психотерапевтични клиники, като във всяка една от тях, екипите от психотерапевти са едни от най-добрите специалисти на пазара. Ако поради някаква причина нямате възможност да идвате на място, то посещение до дома от психотерапевта, няма да бъде проблем. Освен индивидуални и групови психотерапевтични сеанси, ние предлагаме и фамилна терапия. Следим всички тенденции в сферата, погрижили сме се интериорния дизайн да предразполага за пълноценни психотерапевтични сесии и взимаме необходимите мерки за възможно най-бърз напредък.

 1. Живот без психотерапевти

Представете си, че психоанализата не е измислена. Хората живеят с представата, че душевните терзания не съществуват,  а емоциите не водят до нищо. Животът без психотерапевтични намеси би продължил да съществува. Но до колко хората ще се развиват като хора? Колко от тях ще бъдат успешни по начина, по който биха били успешни ако се преборят с неврозите и неразрешимите си конфликти? Колко по-нещастни биха били ако професията психотерапевт не съществуваше, ако нямаше към кого да се обърнат за помощ? Комплексите диктуват човешкото поведение. Пречат и не си тръгват. Психотерапевтът е този, който Ви помага най-лесно да се преборите с тях. Представете си, че цял живот трябва да живеете подвластни на страхове, неспособни на личен избор. Всеки се нуждае от карта за пътя, по който е поел. Психотерапевтите са тези безрбройни карти, които Ви помагат да не попаднете в капан или да стигнете до път без изход.

 1. Квадратът не е триъгълник

Психотерапевт 4
Психотерапевт – несигурност

Психотерапевтичните сеанси лекуват характерологични разстройства, неврози, депресии, зависимости и психози. Психотерапиите се делят на три категории – психотерапии основани на внушение; почиващи на катарзис и психотерапии, които позволяват на пациента да промени личността си. Нашите психотерапевти посрещат всеки клиент и след задълбочен анализ на проблемите му му назначават нужното лечение. Психотерапевтичните сеанси протичат различно при всеки, тъй като човешката психика не може и не трябва да бъде поставяна в рамки.  Няма възрастова граница когато стане дума за психотерапевтична помощ. Напротив, колкото по-рано се забележи и се започне работа по даден проблем, толкова по-бързо и пълноценно ще бъде преодоляването му. Тъй като разбираме спецификата на отделните индивиди, ние предлагаме възможно най-широкия спектър от лечение в нашата психотерапевтична клиника. Ако изпитвате затруднения с излизането или не можете да посещавате центъра, психотерапевтът ни ще Ви посети у дома. За нас е важно да се чувствате сигурни и разбрани.

 1. Конфиденциалност – основна практика на психотерапевта

Тъй като всеки психотерапевт, психолог или психиатър е длъжен да спазва конфиденциалност относно информацията поверена му от пациента, ние бихме желали да помолим и пациентите за конфиденциалност при груповите терапии. Тъй като в психотерапевтичния център идват  известни личности или хора, които пазят в тайна идването си при нас, ние държим изключително много на конфиденциалността, както от страна на психотерапевта, така и на пациента. Работата и успехът винаги са двупосочни.

 1. „Щастлив съм“ – психотерапевтичната мечта

През годините сме получавали стотици благодарствени писма, мейли и подаръци, но най-големият дар, който клиентите ни предоставят са думите „щастлив съм“. Всеки път когато ги чуят, психотерапевтите ни засияват и дават за пример силата на поредния си пациент на останалите. Ние вярваме, че действията говорят повече от думите и затова в галерията сме предоставили творбите на някои от нашите клиенти от началото на психотерапевтичното приключение до последните думи разменени с психотерапевтите им. Сами виждате огромната разлика и зарядът, който присъства в последните им творения. И ние сме щастливи. Защото успяваме заедно.

 1. Психотерапевт или шарлатанин

За съжаление все повече хора се наричат психотерапевти без да имат нужното образование. Участието на тези хора в ровенето на човешката психика може да доведе до трагични резултати. Нека първо разясним кои хора са психотерапевтите. Всеки психолог или психиатър може да стане психотерапевт след дългогодишно обучение по психотерапия към определена школа. Много психолози и психиатри са психотерапевти, но те са придобили тази допълнителна квалификация. Официални органи, към които можете да се обърнете за да видите списък с редовните членове вписани в Публичния регистър са Дружество на Психолозите в България и Българска асоциация по психотерапия. С удоволствие ще Ви покажем квалификациите на психотерапевтите си, за да сте спокойни, че здравето Ви е в правилни ръце.

 1. Вълшебните защо, кога, как и какво

Психотерапевт 5
Психотерапевт – отчаяние

Често бъдещите ни клиенти си задават множество въпроси преди да решат да посетят психотерапевтичната ни клиника. Първият винаги е „Защо да ходя на психотерапия?“. Отговорът е кратък – защото има кой да Ви помогне по най-правилния начин. Психотерапевтите докосват онази част от съзнанието Ви, която Вие трудно бихте успели да разкодирате без малко помощ.  „Кога ще приключи лечението ми?“ – всяка терапия е строго индивидуална и затова няма как да Ви кажем точни дати и граници. В процеса ще усетите подобрение и психотерапевтът Ви ще Ви назначи нужните терапии за пълното Ви възстановяване. „Как ще ми се отрази психотерапията, аз не съм луд?“ – психотерапевтичните срещи не са за хора с тежки психични заболявания. Психотерапевтичните занимания са  за спомагане на индивида да преодолее конкретни проблеми, депресивни състояния, фобии, зависимости, неврози. Психотерапевтът ще Ви помогне да достигнете до себерефлексия, катарзис, личностна промяна, която да направи живота Ви възможно най-пълноценен, а Вас видимо по-спокойни и истински. „Какво представлява психотерапията?“ – в психотерапевтичното лечение се прилагат определени психологически техники за възстановяването на психичното равновесие на личността. Психотерапевтичната работа е между пациент и психотерапевт, които заедно помагат на пациента да промени или отслаби действието на фактори, които му пречат да бъде житейски ефективен.

 1. Съмнението е естествен подход

Почти всеки се съмнява относно това дали има нужда от професионална помощ. Най-честите подозрения са дали наистина има проблем, дали психотерапевтичните сесии помагат, дали могат да се доверят на психотерапевта си и дали се смята за нещо нормално да се посещават подобни сеанси. В момента, в който усетите, че имате нужда да поговорите с някого и си зададете въпроса дали проблемът е наистина проблем, обадетете ни се и се срещнете с някой от психотерапевтите ни. Това е първата крачка- има ли съмнение, по-добре е да му обърнете внимание. Основно правило в кодекса на труда е конфиденциалността – можете да доверите всичко – обещаваме, че това ще остане между вас и лекуващият Ви психотерапевт. Може би ще се повторим, но психотерапията не означава, че имате тежки психически отклонения и проблеми, посещението й означава, че сте готови да се изправите срещу подтиснатите си страхове. Въпросът „дали трябва“ е първата стъпка, а за останалите ще сме там и ще ги направим заедно.

 1. Успехът винаги идва

Психотерапевт 6
Психотерапевт – семейни проблеми

Хората, които се подлагат на психотерапевтично лечение са цялостно по-зрави и се нуждаят от други медицински грижи в пъти по-малко от онези, които не обръщат внимание на психическото си здраве. Това е установено от проучване на списание “Consumer Reports” заедно с Мартин Селигман – специалист от университета в Пенсилвания.  Стресът, например, намалява значително работоспособността и е причина за голям процент от трудовите злополуки. Това е доказано от задълбочено проучване от OSHA. Психотерапевтичните сеанси ще Ви спомогнат за намаляване на стреса, тоест ще бъдете по-успешни, по-здрави и качествено по-щастливи.

 1. От пиле мляко или заблудата, че психологичните проблеми са рядкост

Корпорация Ранд прави проучване, в което става ясно, че в САЩ около 10 на 100 от хората имат някакви психологични проблеми. 1/5 от тези хора се обръщат към психотерапевт, също толкова не търсят помощ, а около 60%  отиват при общопрактикуващ лекар. В България личните лекари нямат практиката да препращат пациентите си към психотерапевт. Често ги изпращат при невролози, които не винаги могат да помогнат на човека отишъл за помощ. Затова, ако усетите някакво неразположение, тревожност, депресивни състояния, ако страдате от паник атаки или неврози, обърнете се към психотерапевт. Тези състояния започват да се срещат при все повече хора. Вина за това имат забързаното ежедневие, всекидневните нерви и притеснения .

 1. Психотерапевтична клиника

Психотерапевтичната клиника е специализирана извънболнична клиника за психотерапевтично лечение на зависимости, психологични и психични проблеми. Създадена е през 2006 година с цел за нестандартни терапевтични технологии чрез и през изкуството за осъществяване на ефективна терапевтична работа с пациентите. В рамките на три години успяхме да отворим още три психотерапевтични центрове в страната. Психотерапевтите ни се образоват непрестанно, осведомяват се по най-добрите примери за психотерапия в света, участват в семинари и обучения, за да утвърдят високия стандарт в лечението и психотерапевтичните методики. Директорът на клиниката ни д-р Анелия Тодорова, е член на Международната мрежа на треньорите по мотивационно интервюиране, член на Борда на Директорите на Европейската Асоциация за Лечение на Опиева Зависимост и е член на Международната Психоаналитична Асоциация. Специализирала е в психотерапевтични клиники в САЩ и Белгия. Психотерапевтите ни са печелили награди в цял свят,  участват в международни комитети, организации и асоциации за психоанализа.

 1. Как да ни намерите
Психотерапевт 7
Психотерапевт – за всички

Можете да запишете час в психотерапевтичната ни клиника онлайн или като се обадите на посочените телефони. Веднага ще Ви бъде назначен психотерапевт, с който да разговаряте. Първият Ви сеанс ще бъде безплатен, а след анализа ще Ви бъде назначено и най-доброто психотерапевтично лечение. Не се притеснявайте, заповядайте и се отворете към новия по-добър човек, в който ще се превърнете. | Маркомани Медия

Психотерапевтът и изкуството на белия лист
Психотерапевтичното през абстрактното понятие на изкуството
Индивидуалност с главно И
„Страшната“ диагноза психотерапия
Ролята на психотерапевтичните сеанси
За Вас чрез Вас
Изкуството като корен на саморефлексията
Психотерапевтичните сеанси – нишката към цялостното „аз“
Квадратът не е триъгълник
„Щастлив съм“ – психотерапевтичната мечта
Вълшебните защо, кога, как и какво
Успехът винаги идва
Психотерапевтична клиника