Психотерапевт

Какво представляват или какво включват вашите продукти и услуги?

 

психотерапевт 1
Психотерапевт – съзнание

Чувствате ли се прекалено претоварени да се справите сами с проблемите си? Ако е така, не сте сами. Вие имате нужда от добър психотерапевт.
Според последните проучвания на тема психично здраве повече от една четвърт от възрастните изпитват депресия, тревожност или друго психическо разстройство през даден период от своя живот. Други се нуждаят от помощ за справяне със сериозно заболяване, отслабване или спиране на тютюнопушенето, проблеми в отношенията, загуба на работа, смърт на близък човек, стрес, злоупотреба с наркотици или други проблеми. Тези проблеми често стават прекалено задълбочени и дори невъзможни за справяне.
Психотерапевтът може да ви помогне да се справите с такива проблеми. Чрез подходящата психотерапия хората от всички възрасти получават нужната им помощ за да живеят по-щастливи, по-здравословни и по-продуктивни. Психотерапията е съвместно лечение, основано на взаимоотношенията между индивида и психотерапевта. Основана на диалог, тя осигурява среда за подкрепа, която ви позволява да говорите открито с някой, който е обективен, неутрален и не осъждащ. Вие и вашият психотерапевт ще работите заедно, за да идентифицирате и промените моделите на мислене и поведение, които ви пречат да се чувствате максимално удовлетворен от живота си.

В какви разновидности се предлагат вашите продукти и услуги?

 

(Например – продукти и услуги в различните ценови равнища, стандартни или изработвани по поръчка и т.н.)
Има много и различни начини за провеждане на психотерапия. Видът на лечение, което е приложимо за вас, зависи от редица фактори : вашето моментно състояние, резултат от изследванията ви, както и професионалния избор на вашия психотерапевт.
Основните състояния, при които хората търсят помощ от психотерапевт, са : загуба на близък, раздяла / развод, пристрастяване, депресия, панически атаки / фобии, тревожност и др.

Какво знаете за историята на тези продукти или услуги – къде и как са се появили за първи път, как са изглеждали и за кого са били предназначени първоначално?

 

Първите сведения за психотерапията датират от времето на древна Гърция. Години по-късно Зигмут Фройд поставил основите на съвременната психоанализа. Той извел на преден план идеята, че голяма част от това, което сме, както и това, което ни стимулира и мотивира, е скрито от ежедневния ни мисловен процес. Това дало началото на изследване, поставящо на преден план несъзнателното в личността и описващо защитните механизми, като именно Фройд представя първия модел за разбиране на неврозата, както и съответното лечение.
През 50-те години Карл Роджърс основава подход, наречен клиент-ориентирана терапия, която предполага безусловно положително отношение към клиентите от страна на психотерапевта. Днес тя остава една от най-често срещаните.
Когнитивната революция, настъпила през 60-те години, оказва голямо влияние върху развитието на психотерапията. Тогава психотерапевтите започват да обръщат повече внимание на това как вътрешното състояние на човек влияе върху поведението му. Така се появи когнитивно-поведенческата терапия (CPT), която кара пациента да анализира чувствата и мислите си , които определят тяхното поведение.

Защо вашият тип продукти или услуги е по-добър от други, алтернативни решения?

психотерапевт 2
психотерапевт – семеен

 

(Например ако продавате метални стълби – с какво металните стълби са по-добри от тези от дърво или от бетон.)
Психичните проблеми могат да бъдат оприличени на зъбобол. Когато човек изпитва болка цялото му съзнание се насочва към нея, обсебва мислите му, черпи от енергията и замъглява ума му. Психотерапевтът лекува тази болка и помага да се възвърне реалистичният поглед върху нещата от живота.
Човек е свикнал да споделя психичните си терзания само с близки и приятели, но техните съвети и подкрепа не могат да повлияят глобално на проблемите му, поради две основни причини. Първата е, че не може да се гарантира дискретността на въпросния приятел. При терапията, всичко споделено с психотерапевта си остава тайна. В процеса на работа, лекар и пациент избират съвместно методи за справяне с проблема, като всеки подход е строго индивидуален и съобразен с личностните характеристики на пациента.

 

С какво вашите продукти или услуги са различни и по-добри от тези на преките ни конкуренти, които същите продукти или услуги като нашите?

 

(Например защо вашите метални стълби са по-добри от останалите метални стълби.)
Добрата психотерапия се основава съвместната работа. „Химия“ с психотерапевта е критична, така че не се страхувайте да ме питате за всичко, включително обучението ми, клиничните познания и опит. Най-важното за мен е персоналното отношение с всеки клиент. За да работим върху проблемите ви, усещането за комфорт и конфиденциалност са ключови.

 

Психотерапевт 3
Психотерапевт – стрес

Каква технология използвате? Къде и как се произвежда вашият продукт или как точно се предоставя вашата услуга? Използвате ли някакви специфични машини, материали или методи?

Психотерапията се провежда на сесии от 45-50 мин . Добре е , предварително да се набележат фактите, които ви водят при психотерапевт, както и резултата, който желаете да постигнете с лечението. За да можете да проследите случващото се по време на сесията, е добре да си водите бележки, които да имате възможност да прегледате на по-късен етап. Важно за психотерапевта е каква подкрепа получавате от семейството и близките си, за справяне с проблема. Ключово при всички терапии, които провеждам е, да не се насилват нещата. Когато се почувствате готови, вие сами да разкриете проблемите, които ви измъчват, за да може да се създаде цялостна картина и на база нея да се избере най-добрия начин за провеждане на индивидуална терапия.
Използвам три основни техники за лечение – Когнитивно-поведенческа терапия, EMDR и Майндфулнес (Осъзнаване). Като ваш психотерапевт, ще избера най-подходящата на база състоянието ви.

Какви проблеми решават вашите продукти и услуги? Какво би станало ако те изобщо не съществуваха или клиентите не ги ползваха?

Най-честите състояния, при които хората търсят помощ от психотерапевт са: загуба на близък, раздяла / развод, пристрастяване, депресия, панически атаки / фобии, тревожност и др. Всяко едно от тези състояния може да доведе до фатални за живота на човек последствия.

 

Какви са ползите от употребата на вашите продукти и услуги: Какво спестява клиентът?

Какви нови неща ще успее да постигне или да изживее? Как се чувства доволният клиент след като опита вашия продукт или услуга? Получава ли вашият клиент възхищението на околните, радва ли се на социален успех? Става ли потенциалният клиент по-здрав, по-щастлив, по-богат, по-успешен?
Главната ми задача като психотерапевт е търсенето и изваждането на повърхността на скрития смисъл, лежащ в основата на едни или други психологически проблеми, помощ в самореализацията и разкриването на невероятния потенциал скрит във всеки от нас. Друга важна задача е да обуча клиентите си на различни поведенчески техники, чрез които да решават и заобикалят личните и междуличностните конфликти.
В комуникацията с клиента, психотерапевтът го подтиква да осъзнае стоящите пред него проблеми, давайки му възможност самостоятелно да вземе правилното решение и целенасочено да формира своето отношение към живота. Тази помощ има едно основно предимство пред всички други варианти: психотерапевтът е безпристрастен и не е обременен от личен интерес за това как ще продължите живота си след това.

Имате ли различни типове клиенти и специални предложения за тях?

За какви потребители и за какви различни употреби или ситуации са подходящи различните разновидности на продуктите и услугите ви?
Всеки от нас по свой начин посреща жизнените проблеми. Понякога се изправяме пред тях сами, друг път споделяме с приятели и близки. Но има и случаи, при които най – бързия и ефективен начин е помощта от психотерапевт. Неговата задача е да помогне на клиента бързо и лесно да се върне на верния път и да продължи своето пътешествие по живота с усещането за щастие и вътрешен комфорт.

Можете ли да си похвалите с известни ваши клиенти?

Всеки мой клиент може да разчита на пълна лекарска конфиденциалност. Информация относно провеждане на терапията може да разкрива единствено той самият по собствено желание. Психотерапевтът е длъжен да пази лекарска тайна.

Можете ли да предоставите отзиви от ваши доволни клиенти?

Какво казват за нас различните типове клиенти? Например: многодетна майка, бизнесмен и тинейджър.
С поделянето на личен опит е полезно както за вас, така и за моята работа. В моят уеб сайт можете да прочетете мненията и препоръките на различни клиенти, както и с ефекта, който е налице след проведените терапии при психотерапевт.

 

Какво бихте посъветвали вашите потенциални клиенти: По какви критерии да отличат качествения или некачествен продукт и услуга във вашата категория?

Психотерапевт 5
Психотерапевт – човешкия ум

По какви критерии да изберат доставчика на този продукти и услуга? Как да избегнат често срещани грешки при употребата на продукта или услугата?
Ключово при избора на психотерапевт е да усетите връзката помежду ви. Да се почувствате разбиран и приет . След като изложите своя „проблем“, заедно ще създадем рамка на лечения на база най-подходящия метод.
Не се доверявайте на психотерапевти, които:
– през цялото време ви съветва как да постъпите в една или друга ситуация.
– използват думите „трябва“ или „не трябва“ – те препращат автоматично към морално отсъждане, от което психотерапевтът трябва да се въздържа.
– правят препратки към собствения си живот или към ситуации и проблеми, които е преживял и смята за сходни на вашите
– психотерапевт, който още от първата среща, започва да ви обяснява „какво ви е“.

 

Какви са най-често задаваните въпроси, които задават клиентите преди да направят покупка?

Какви са най-добрите отговори на тези въпроси?
Аз болен ли съм ? Как ще ми помогнете ?
Бих искал да обърна внимание на една широко разпространена заблуда, че към психотерапевт се обръщат само слабите или психично болните хора. Причина за тези твърдения е незнанието и неразбирането на самото понятие “психотерапевтична помощ”. Психотерапията заема особено място в живота на съвременния човек. В процеса на взаимодействие между психотерапевта и клиента се срещат две личности. Взаимодействието е душа с душа. Страданията на клиентите не рядко са свързани с вътрешни морални конфликти, семейни проблеми, преживявания след тежки болести и духовни търсения.

психотерапевт 6
психотерапевт – самоличност

Кои са най-често срещаните възражения или притеснения преди покупката на продукта или услугата?

Например: „скъпо ми е“, „не е за мен“, „не е сега моментът“, „може да не даде ефект“, „не е за мен“, „искам да проверя за по-добри алтернативи“… Как бихте ги оборили?
За съжаление заради отсъствието в нашето общество на психотерапевтична култура хората се срамуват да споделят проблемите си с психотерапевт, смятайки, че това директно ги отнася в групата на психично болните. Именно по тази причина индивидуалните и семейните проблеми, които могат да бъдат лесно решени на един начален етап, се задълбочават и стават непреодолими.
Ролята на психотерапевта е да помогне на човека обективно да оцени както самия себе си, така и заобикалящия го свят, да получи възможност за вземане на правилните единствено за него самия решения и на тази база да строи своето щастие.

Можете ли да подкрепите ползите от вашите продукти или услуги със статистически или научни факти?

Например ако фирмата ви организира събития: „Новите магазини, които са организирали официално откриване с кетъринг и известен водещ, са реализирали още през втория месец такъв оборот, какъвто останалите магазини постигат едва на шестия месец.“
За щастие в България вече чувствително се променя мнението, че психотерапията и посещението при психотерапевт е само за хора с психически отклонения. Тенденцията към модернизиране на мисленето, характерна за западните страни и САЩ, засяга и тази сфера. Хората добре разбират, че в момент на психична криза – проблеми с партньора, загуба на близък човек, недостатъчна увереност в себе си и много други подобни проблеми, с които се сблъсква психически здравият човек, психотерапевтът е този, който може да бъде от полза. Благодарение на психотерапевтичната консултация хората успяват да погледнат себе си отстрани, да вземат важно за живота си решение, да преодолеят колебание и раздвояване, чувство за вина или малоценност, като по този начин ошлайфат като диамант душата си и станат способни да водят един пълноценен живот.

Запознати ли сте с любопитни тенденции на пазара и на потреблението в България и по света?

психотерапевт 4
психотерапевт – позитиви

Например: „В САЩ 38% от домакинствата използват такъв продукт или услуга и прогнозите са, че през 2020 г. над половината от американците ще го имат вкъщи.“ Или „Всяка година броят на потребителите във Великобритания, купуващи подобни продукти нараства с 10% и се очаква така да става и в България“.
За разлика от САЩ, където 40% от хората се възползват от услугите на психотерапевт, в България те са едва 2 %. Добрата тенденция е, че все повече млади семейства се обръщат към психотерапевти, в желанието си да запазят семейството. При сблъсъка си с непреодолими проблеми, хора идват при мен с желание да подобрят живота и да прояснят бъдещето си. Смятам, че това е една добра тенденция за българите и подобряване качеството им на живот.

С какви постижения на фирмата бихте се похвалили – от колко години е на пазара

как е основана, как се е развила през годините, колко проекта са изпълнени, колко клиенти са ползвали продуктите, в колко държави работи, колко обекта имате, имате ли някакви отличия, сертификати или награди?
От 15 години се занимавам с психоанализа. Член съм на Американската психотерапевтична асоциация. Притежавам Магистър по клинична психотерапия, както и Магистър по международни отношения и световен мениджмънт от престижния Thunderbird School of International Management, част от Arizona State University.
Притежавам следните сертификати и лицензи:
• Национален сертифициран психотерапевт към САЩ
• Лиценз по психотерапия към щата Аризона
• Сертификат за завършено обучение по EMDR към Международната EMDR асоциация на психотерапевтите
Зад гърба си имам стотици клиенти, както от България , така и от чужбина. Процента успеваемост при проведените терапии е 90 %. За мен, да бъда психотерапевт е призвание.

Call-to-action – Кажете на клиента какво искаме да направи след като прочете описанието на продукта или услугата?

Например: обадете се по телефона, попълнете формата за контакт, поръчайте безплатна мостра, запишете се за тест драйв или друго.
Ако чувствате, че:
• животът ви е в криза;
• ако чувствате вътрешна празнота и животът ви се струва сив и без смисъл;
• ако се чувствате тревожни, напрегнати или депресирани; ако страдате от страхове, фобии или някаква зависимост, с която искате да се справите;
• ако имате натрапливи мисли или панически атаки;
• ако се чувствате изгубен, гневен, тъжен и изпълнен с негативни чувства през повечето време;
• ако искате да опознаете себе си по-добре,
то психотерапията е една незаменима възможност да подобрите своя живот.
Запишете своя час за консултация при психотерапевт СЕГА

 

Обява за работа

 

Първа частна психиатрична клиника търси да назначи психотерапевт, с отлични препоръки и завидни умения. Толкова завидни, че дори хора без проблеми да търсят помощта Ви и да са доволни от крайния резултат.

Нашата клиника е създадена през 1978 година и включва активно лечение на остри психози, тревожни разстройства, шизофрения, налудни разстройства, хранителни разстройства. Тя е трета по брой легла в България и е изключително успешна, с най- добрите лекари и е една от най-предпочитаните в Европа. Позиционирана е на тихо и спокойно място в близост до Южен парк. Базата се ремонтира всяка година и е изключително приятна както за пациенти, така и за лекари. Сами преценете, дали сме предпочитаният от Вас работодател.

Вие търсите динамична среда с изключителен колектив и интересни пациенти, от които всеки път ще успявате да научавате нови нещ

психотерапевт 7
психотерапевт – възраст

а, търсите място с възможност за развитие, Първа частна психиатрична клиника е Вашето място. Дори рисковите ситуации допринасят за Вашето добро самочувствие, ще помагате на хора в нужда и ще чувствате, че живеете пълноценно. Средата не винаги е безопасна, но в подходящите ръце, ще бъде.

Ние искаме да попълним колектива си с психотерапевт, който е лекувал хора с всякакви душевни проблеми, човек с дългогодишен опит, или такъв с амбиции за създаване на богат и дългогодишен опит, с търпение да се учи и попива. Висше образование със специалност „психология“ е задължително, както и минимум тригодишен опит в сферата.

Основни задължения:

  • Планира и провежда тестове, за да определя умствените отклонения на пациентите
  • Анализира влиянието на наследствени, социални и професионални фактори върху индивидуалното мислене и поведение
  • Провежда разговори и терапевтични интервюта
  • Поддържа нужните контакти и с членове на семейството на пациента
  • Изучава психологическите фактори
  • Изготвя научни доклади и отчети
  • Разработва теории
  • Създаване на интересни психологични игри

 

Не на последно място, кандидатът трябва кара пациентите да се чувстват щастливи и спокойни.

Различаваме се от останалите клиники по това, че измисляме разнообразни игри,            с които пациентите разкриват своя потенциал и по-лесно разбираме как се развива лечението им. Към нашата клиника се обръщат за помощ и много известни личности, имената им не можем да споменем в обявата за работа, по обясними причини.

Ние предлагаме:­­

 

психотерапевт 8 от Маркомани Медия
психотерапевт

 

– Професионална подготовка за работа в неестествена, но мотивираща среда

– Ежегодни посещения в чужбина, на образователни семинарни курсове

– Трудов договор с редовна и твърда заплата, с възможности за повишение

– Работна среда, в която всеки ден е различен от предходния

– Спортна карта за свободно време, служебен автомобил, блок маса на територията на клиниката

–  70% от служителите ни работят с нас повече от 5 години и сме препоръчвани на приятелите им

– Ние сме сработен екип, наричаме се не просто колеги, а семейство

Ако сме Ви провокирали да кандидатствате при нас за позицията „психотерапевт“, ни изпратете описание на измислена от Вас игра за бъдещите Ви пациенти, автобиография и кратко мотивационно писмо.

Ще се свържем само с одобрените кандидати.

Конфиденциалността на всички кандидатури е гарантирана по смисъла на ЗЗЛД.

Какво представляват или какво включват вашите продукти и услуги?
В какви разновидности се предлагат вашите продукти и услуги?
Какво знаете за историята на тези продукти или услуги – къде и как са се появили за първи път, как са изглеждали и за кого са били предназначени първоначално?
Защо вашият тип продукти или услуги е по-добър от други, алтернативни решения?
С какво вашите продукти или услуги са различни и по-добри от тези на преките ни конкуренти, които същите продукти или услуги като нашите?
Каква технология използвате? Къде и как се произвежда вашият продукт или как точно се предоставя вашата услуга? Използвате ли някакви специфични машини, материали или методи?
Имате ли различни типове клиенти и специални предложения за тях?
Можете ли да предоставите отзиви от ваши доволни клиенти?
Call-to-action – Кажете на клиента какво искаме да направи след като прочете описанието на продукта или услугата?