Психотерапевт – значение

 

Психотерапевтът – сътрудник в каузата „по-добра версия на Вашата личност“

 

Психотерапевтът, който ще Ви съпровожда по пътя към постигането на желаната от Вас промяна:

Психотерапевт 1
Психотерапевт – промяна в настроението

 

Казвам се Мадлен Димитрова и съм клиничен психолог и психотерапевт, експерт в индивидуалната психотерапия и семейното консултиране с над 10 години професионален опит в сферата. Завършила съм психология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, притежавам магистърска степен по клинична психология и психоаналитична перспектива, специализирала съм допълнително психотерапия. Организирала съм редица семинари и тренинги, автор съм на множество статии на тема междуличностни отношения и психодрама. През 2005 г. започнах самостоятелна практика като психотерапевт. Член съм на Дружеството на психолозите в България. Представител съм на Групата за развитие на психоаналитичната практика в България. Усъвършенствам психотерапевтичните си умения и компетенции постоянно, за да можем заедно да постигаме нови успехи. За това свидетелстват редица сертификати, част от които можете да откриете тук: (…).

 

Психотерапевтичните услуги, които предлагам:

 

 • Индивидуална психотерапия – Консултирам пълнолетни хора по предварително изготвена за конкретния случай програма. Терапията се провежда в двойката „психотерапевт – пациент“.
 • Групова психотерапия – В терапевтичните групи взимат участие хората, които са постигнали завиден прогрес в индивидуалното си изучаване и са готови да приложат усвоеното в своеобразна социална среда, в която психотерапевтът е медиатор. Срещите са ежемесечно и целят да подпомогнат индивидуалната психотерапия.
 • Семейно консултиране – Ако смятате, че отношенията Ви с най-близките за Вас хора са усложнени и имате желанието да откриете начин за преодоляване на ситуацията, свържете се с психотерапевт. Ще постигнем това заедно.
Психотерапевт 2
Психотерапевт – нотварване в работа

Всеки от моите клиенти е строго специфичен и има индивидуални потребности. Вярвам, че отделните пациенти трябва да получават прецизно изготвена психотерапевтична услуга, удовлетворяваща изцяло нуждите на конкретния случай. Като психотерапевт, който е експерт в областта на индивидуалната психотерапия и семейното консултиране, съм привърженик на личния подход и в своята практика винаги се придържам към този принцип. Аз съм психотерапевт, който използва метода на транзакционния анализ. Когато се срещна с нов клиент, изготвям психотерапевтична стратегия специално за него, заедно взимаме решението кой тип терапия би бил най-подходящ за настоящия случай. Психотерапевтът е в ролята на сътрудник, моята задача е да Ви съпроводя по пътя към постигането на желаната от Вас промяна – заедно ще анализираме начина, по който разсъждавате, ще проучим до какви убеждения Ви водят Вашите нагласи и как те влияят на Вашето поведение и емоционално състояние. Ще открием отговорите на въпросите Ви и с моя помощ ще изградите нови умения за справяне с битието. Вследствие от съвместна работа с психотерапевт Вие ще добиете увереност, ще се радвате на социални успехи, ще сте по-щастливи, по-успешни и най-важното – ще опознаете себе си.

Психотерапевтичните услуги станаха по-популярни в България през последните 10 години. Преди за средностатистическия българин беше неестествено да се консултира с психотерапевт в ситуация на вътрешноличностен или междуличностен конфликт. Първоначално психотерапията се реализира най-успешно на територията на САЩ и Западна Европа, а през последните години се утвърди сред държавите в Източна Европа. Днес в България все повече хора, без предразсъдъци, се доверяват на компетентни психотерапевти, когато са изправени пред трудна житейска ситуация, защото клиентите се убедиха, че това е възможно най-добрият за тях избор при наличие на комплицирано положение. През 2018 г. се наблюдава ръст на използването на психотерапевтичните услуги както в САЩ, така и в по-голяма част от европейските страни – включително в България. Очаква се до 2020 г. всеки 5-ти европеец да използва редовно услугите на психотерапевт.

 

Не се колебайте да се свържете с опитен психотерапевт, когато:

 

Психотерапевт 3
Психотерапевт – депресия
 • сте в състояние на депресия;
 • се борите с панически атаки или преживявате друго тревожно разстройство;
 • страдате от обсесивно-компулсивно разстройство;
 • притежавате зависимост;
 • не можете да разрешите вътрешноличностен или междуличностен конфликт;
 • имате семейни проблеми;
 • преживявате криза или се стремите да преодолеете травма;
 • искате да надмогнете друга трудна за Вас житейска ситуация.

Аз съм психотерапевт, който държи на своите клиенти. Винаги темите на нашите сесии, личната Ви информация и поводът за потърсената услуга остават конфиденциални. Не подценявайте състоянието си, консултирайте се възможно най-скоро с психотерапевт, защото нерешеният проблем може да доведе до сериозни усложнения.

 

Какъв е отговорът на най-често задавания от клиентите въпрос – „Защо за мен е важно да се възползвам от услугите на психотерапевт?“:

 

Психотерапевт 4
Психотерапевт – стрес
 • Най-добрият Ви приятел не е Вашият личен психотерапевт – широко разпространена грешка, която над 50% от клиентите допускат преди да се свържат с експерт. Нуждаете се от помощта на квалифициран психотерапевт, защото единствено той притежава необходимите научни познания, за да Ви помогне по възможно най-добрия начин.
 • Чуваме изказвания от типа на: „Психотерапевтите се занимават единствено с луди“. Нормално е в даден етап от живота си човек да почувства проблем с психологически характер и да се допита до психотерапевт, който да съдейства за разрешаването му. В противен случай може да се стигне до много по-тежки състояния.
 • Клиентите имат следното притеснение: „Психотерапевтът няма да успее да ми помогне“. Успехът на всяка психотерапия зависи както от психотерапевта, така и от пациента. Нужна е съвместна работа, за да се постигне благополучие.
 • Бъдете сигурни – психотерапевтът ще Ви помогне да разрешите проблеми, с които не бихте могли да се справите сами.
 • Подходящият психотерапевт ще Ви предразположи, за да се почувствате на сигурно място в неговия кабинет. Само в такава среда ще можете да вникнете по-дълбоко в себе си и да постигнете важни личностни промени. Поемам ангажимента да бъда точно този психотерапевт за Вас.

 

Какви са отзивите на клиентите след съвместната им работа с мен като психотерапевт:

 

9 от 10 клиенти виждат резултати в началото на втория месец от нашите срещи, каквито другите психотерапевти постигат едва на четвъртия месец. Откакто личният ми кабинет отвори врати през 2005 г., съм помогнала на над 500 души да открият решенията на проблемите си. През годините съм имала удоволствието да бъда психотерапевт на множество влиятелни фигури в България и да съумея да подпомогна личностното им развитие. За да разберете повече за това, което мислят хората относно качествата ми на психотерапевт, можете да разгледате тук отзиви от клиенти: (…).

 

Свържете се с квалифициран психотерапевт още сега:

 

Работя чрез предварително записване по телефона или електронната поща. Продължителността на сесиите е 60 минути, за препоръчване е посещение един път в седмицата. Не забравяйте, че първата Ви консултация е напълно безплатна. Вашият психотерапевт Ви очаква!

Психотерапевтът, който ще Ви съпровожда по пътя към постигането на желаната от Вас промяна:
Психотерапевтичните услуги, които предлагам
Не се колебайте да се свържете с опитен психотерапевт, когато
Какъв е отговорът на най-често задавания от клиентите въпрос – „Защо за мен е важно да се възползвам от услугите на психотерапевт?“
Какви са отзивите на клиентите след съвместната им работа с мен като психотерапевт
Свържете се с квалифициран психотерапевт още сега