ремонт на апартаменти на бюджет

Ремонт на апартамент с малък бюджет?

 

Мисията невъзможна или…реално постижимо

Ремонт на апартаменти-5
Ремонт на апартаменти

Започвате ремонт на апартамента и според изчисленията ви ще са нужни доста пари. Отчаяни сте, защото не разполагате с тях. А кой е най-добрият приятел на малкия бюджет…намаленията. Не се втурвайте веднага по магазините. Изчакайте! Често изскачат промоции и ликвидации на стари колекции. Магазините с повредени и върнати стоки също са опция, която няма да ощети бюджета ви. По този начин периодът за ремонт на апартамента може да ви се стори по-дълъг, но ще имате необходимите мебели на по-ниски цени. Ще преминем през важните етапи от ремонта на апартамента.

Ремонт на баня

Всички знаете, че при ремонт на апартамента, банята изисква най-много средства. Но това мнение може да се оспори.
Започнете с търсенето на евтини материали. Намерили сте идеалната дървена подова настилка, но цената не е по джоба ви? Решението е винилова настилка. Винилът не е това, което беше преди. В момента се предлага луксозна винилова настилка, която изглежда фантастично и няма да ощети малкия бюджет. Слага се бързо и включва голямо разнообразие от цветове.

ремонт-на-апартаменти
ремонт-на-апартаменти

Време е да изберете плочки за банята. Отделете повече време на търсене дори и ако сте си харесали определен модел. В различните сайтове и магазини съответно и цените са различни. Защо да взимате плочките за баня, които искате, на по-висока цена, когато може да ги намерите на по-евтина?
Имате вана и искате да я смените. Помислете пак… Защо да давате излишни пари, когато можете да я реновирате. Нанесете ново покритие и ваната ще стане като нова.
Желаете да сложите окачен таван, но не ви се дават пари за майстори? Няма проблем. Самият процес не е труден и всеки може да се справи. Същото важи за боядисването на стените. Спестете пари от това.

Ремонт на кухня

 

При започване на ремонт на апартамента, кухнята е една от последните стаи. Изисква много средства, но с тези няколко съвета ще намалим разходите с поне 30%. А ако може да спестите пари от която и да е част от ремонта на апартамента, давайте!
Започваме с подовата настилка, която е ключов елемент във всяка кухня. Не се хвърляйте на красивия мраморен под или на дървесината, които сте видели в интернет. Те ще погълнат сериозна част от малкия бюджет, а това не е вашата цел. Единият вариант е да не къртите настоящата подова настилка, а да сложите отгоре
ламинирана подова настилка. Може да изберете и керамични плочки, те също са евтина алтернатива. Важно е подовата настилка да е устойчива на вода.
Кухненските плотове могат да се отразят много на малкия бюджет. Такива от неръждаема стомана и камък са скъп вариант. Обмислете евтина опция за плотове от ламинат. Лесни са за почистване, устойчиви са на петна и има възможност за различно оформление на ръбовете. Не забравяйте и разнообразието от цветове.

Ремонт на апартаменти-4
Ремонт на апартаменти

Керамичната облицовка също е евтин вариант. Този избор е широко разпространен. Керамичните плотове са устойчиви на високи температури и драскотини.
Шкафовете в кухнята не пасват на цветовата гама, която сте избрали. Новите шкафове ще ви излязат много скъпо. Не знаете какво да правите… Решението тук е просто. Пребоядисване. Ще дадете нов живот на старите шкафове. Но ако все пак желаете да ги смените. Изчакайте подходящата оферта и се възползвайте от нея.

Боядисване на стени

При ремонта на апартамент е естествено да искате да пребоядисате стените. Не е нужно да наемате майстор. Всеки може да се справи, дори и вие. В този случай на помощ идват роднините или приятелите. Сваляне на тапети, боядисване, пробиване, изнасяне на стари мебели може да се превърне в забавен процес от ремонта на апартамента. И в същото време е евтино. Така че дори не се замисляйте, а започвайте да звъните.

Ремонт на спалня

Ремонт на апартаменти-6
Ремонт на апартаменти

Може да имате мечтаната спалня с малък бюджет. Започвайки от обзавеждането ще отбележа, че магазините за върнати или повредени мебели са ваш добър приятел. Ще спестите много пари без да компенсирате от качеството. Както вече споменах боядисването на стени прави чудеса с всяка стая. Знаете ли, че според едно проучване по-светлите стени могат да спестят от сметките за електричество? Позволяват ви използването на крушки с по-ниска мощност. Светлите стени отразяват светлината и по този начин увеличават интензивността и.

Друга идея за спестяване на пари е закупуването на кутии, в които може да съхранявате дрехи и да сложите под леглото.
При ремонта на апартамента не е нужно да правите големи промени, за да разнообразите атмосферата. Подменянето на дръжките на вратите или чекмеджетата е добър пример. Евтин и бърз начин за реновация, който не трябва да забравяте, когато става въпрос за ремонт на апартамента. Купете нови възглавници, пердетата, килим или завивки за леглото. Малките козметични промени правят огромна разлика.

Ремонт на хола

Холът е стаята, в който прекарвате голяма част от времето си. Съответно при ремонт на апартамента, ще искате точно там да създадете приятна атмосфера и да се чувствате удобно.
Най-голямо въздействие оказва цветът на стените. Светлите цветове създават

ремонт-на-апартаменти-7
ремонт-на-апартаменти

усещането за простор. Може да добавите акцент, боядисайте една от стените в по-тъмен или по-наситен цвят.
Както вече споменах за покупка на мебели, изчакайте промоциите. Или може да претапицирате стария диван или фотьойл. Ще се сдобиете с желаните мебели без това да навреди сериозно на малкия бюджет.
Разположението на мебелите е ключово, особено ако разполагате с по-малко пространство. Искате голям диван, чудесно. Изберете такъв с изчистен дизайн. Но в този случай ще трябва да сведете количеството на другите мебели до необходимия минимум. Може да превърнете една от стените в рафтове. Високите

рафтове създават усещане за повече въздух в стаята. По този начин ще имате повече място за съхранение. Ако имате тъмна дървена настилка, идеалният избор е да сложите светъл килим. По този начин стаята ще изглежда по-голяма.

Ремонт на апартаменти -10
ремонт-на-апартаменти

Ако се подготвяте да правите ремонт на апартамента, тези лесни съвети ще са ви от полза. Дори и с малък бюджет, осъществяването на желаните от вас промени са възможни. Независимо дали правите цялостен ремонт или искате да освежите жилището си, не забравяйте да планирате стъпките, които трябва да предприемете.

 

Мисията невъзможна или…реално постижимо
Ремонт на баня
Ремонт на кухня
Боядисване на стени
Ремонт на спалня
Ремонт на хола