Сватбени халки – експресно и евтино

Сватбени халки

 

Сватбени халки 1
Сватбени халки – цветя

За онзи важен ден, в който ще кажете „Да“ на своето сплотено бъдеще. За момента, от който „ние“ става вечно. За голямата стъпка напред – в добро и зло. Сватбените халки, които нашите майстори ще изработят за вас, ще съхранят скъпия спомен завинаги.

Ние ще изслушаме вашата история. Всички споделени случки – първата целувка, общото пътешествие, големите планове. И ще превърнем големия ден в по-личен, сякаш създаден само за вас, празник – със сватбените халки, които ще носят посланието на вашата любов. Изработваме сватбените халки според историята, вкуса и мечтите на всяка отделна двойка. От злато или платина, сватбените халки са вашето изискано обещание за вечност.

Материалите, които използваме за направата на сватбени халки, са традиционно злато, платина и розово злато. Нашите майстори ще ви предложат подходящия за вашата любовна история материал. Независимо дали държите на класиката, или искате да разчупите старите нрави, сватбените ви халки ще изглеждат по мечтания начин. Вярваме, че детайлите са от огромно значение, затова всеки милиметър от сватбените ви халки ще говори с гласа на двете близки сърца.

История на сватбените халки

 

Знаете ли, че преди около 5000 години, в древен Египет, двойките се обричали във вярност, надявайки на пръста си сватбени халки от тръстика или малки обръчи от кожа? Това били техните сватбени халки, с които влюбените декларирали безкрайността на любовта си. По-късно, в Гърция, сватбените халки били поднасяни на Ерос – бога на любовта, в знак на почит към него. Римляните пък дълбаели образа на двойката в каменните си сватбени халки. По този начин се слага началото на традицията сватбените халки да бъдат персонализирани. Съвремието познава сватбените халки от благороден метал, които се носят на безименния пръст, откъдето се смята, че минава Вената на любовта. За разлика от близкото минало, когато свекървата е подарявала сватбените халки, бъдещите брачни двойки днес сами избират своите венчални пръстени, с които да преминат към съвместното бъдеще.

Нашата история

 

Сватбени халки 2
Сватбени халки – букет

Историята на бижутерийната ни дейност започва през вече далечната 1955-та година, когато нашият главен майстор-бижутер бил млад и влюбен. Неговата изгора била красива и произхождала от богато семейство, а той бил беден и плах. Страхувал се, че няма с какво да купи сватбени халки и затова един ден влязъл в ателието на градския златар. Помолил стария майстор да го научи как сам да направи сватбени халки. И оттогава започнал всеки ден да пропуска часовете в училище, за да чиракува при майстор-златаря. Бил сръчен и схватлив, и скоро неговите сватбени халки били готови. А след сватбата… с помощта на заможния си тъст отворил собствено бижутерско ателие. В което дълги години наред изработвал сватбени халки за младоженци от близо и далеч. Днес нито един чифт сватбени халки не излиза от ръцете на нашите бижутери, без да са получили одобрението на стария майстор – онзи, когото неволята научила на занаят. Ателиетата ни са разположени на различни локации в София и цялата страна, защото знаем, че хората се влюбват навсякъде. А пътят от първия трепет до сватбените халки често е кратък.

„Исках сватбени халки, които да ни напомнят за мига, в който се срещнахме за пръв път. Беше край фонтана Ди Треви в Рим. Сватбените халки, които майсторите изработиха специално за нас, бяха от платина, с декорация, напомняща падащата вода. Струите на нашата неизтичаща връзка“, споделя Кристина, която тази година каза „Да“ на Димитър със сватбени халки от нашите ателиета.

А популярният български писател Милен Русков, автор на литературния хит „Възвишение“, обеща вечност на своята любима със сватбени халки, върху които по нейно желание изписахме думите „Ще ся возвисим!“ – култов цитат от неговия роман, с който тя го трогна до просълзяване.

Сватбени халки – персонализирано изделие

 

Сватбени халки 3
Сватбени халки – изработка

Ето как един на пръв поглед стандартен ритуал може да се превърне в жест, за който да си спомняме с вълнение и топло чувство дълго време след това. Нашите сватбени халки не се предлагат готови: майсторите ни приемат предизвикателството на персонализираното изделие, след като споделите с нас желанията си. Защото вярваме, че зад всяка любовна история стои благородството, с което две индивидуалности се сливат. А най-добрата история е вашата лична история, която може да бъде съхранена в сватбените халки.

Така например, Катя срещна Иван, когато и двамата бяха на 40. Предложихме им да изработим сватбените халки за тях от традиционно злато, което да символизира зрялата есен, в която пристъпват към брак. Години след това двамата ни писаха, че тяхната есен е все така романтична, както в деня, когато са сложили сватбените си халки.

Често ни питат дали изработваме сватбените халки ръчно. Отговорът е „да“. Нашите бижутери притежават богат опит, който им позволява да прилагат технологията на изработка с изящество, въображение и бързина. Всеки чифт сватбени халки се изливат при специални условия, а обработката им се извършва в професионална среда. Процесът е автентичен, но подчинен на старите тайни и тънкости на бижутерския занаят. Системата на затворения цикъл – от идеята, през обработката на материала, до детайлите в крайното изделие – ни позволява да контролираме дейността и да постигаме отлични резултати. Всеки път.

Достъпност на сватбените халки

 

Сватбени халки 4
Сватбени халки – купете при нас

Вече не е нужно просто да мечтаем за свят, в който добрият вкус не се определя от похарчената за сватбени халки сума. Нашите бижутери ще ви изненадат със стилни индивидуални сватбени халки на достъпна цена. Защото умеем да откриваме ценното за вас във важния момент.

Ежегодно изработваме толкова сватбени халки, колкото карата тежи чистото злато, умножено по градусите от точката му на топене. Но ние измерваме стойността по вашите усмивки, когато слагате сватбените халки. Гордеем с най-голямото признание – доверието на нашите клиенти. И въпреки че тенденцията сочи намаляване на броя на сватбите, обичащите се хора, които се доверяват на нас за сватбените си халки, стават все повече.

Ако сватбените халки символизират безкрая на любовното съчетаване, ние ви пожелаваме един прекрасен сватбен ден и безкрайно дълга и неутихваща любов. И помнете думите на английската писателка Джейн Остин: „Щастието в брака е изцяло въпрос на късмет.“ Сватбените халки, изработени от нас, носят късмет и много поводи за радост.

Поръчайте своите сватбени халки сега! Нашите бижутери ще ви изслушат и ще създадат едни истински ваши сватбени халки – изящни, мечтани и вечни. За да я има любовта – до кръгло число и след това.

Сватбени халки
История на сватбените халки
Нашата история
Сватбени халки – персонализирано изделие
Достъпност на сватбените халки