• Home
 • Смартфони

Смартфони

Смартфони

 

КАКВО ЗНАЕМ ЗА СМАРТФОНИТЕ?

 

Може ли (по-вечето от нас + голям брой хора + по-вечето хора), да си представим своя динамичен и съвременен ден, без смартфон? (Ясен + конкретен + коректен) отговор на този въпрос дава световната статистика на общият брой поребители на смартфони от 2014 до прогнозите за 2020 г.

Смартфони-1
Смартфони

Броят на хората които (ползват + използват + купуват) смартфони видимо нараства от 2, 1 милиарда през 2016 г. на около  2, 5 милиярда през 1919 г., прогнозират експертите. Тази година малко по-вече от 36% от (световното население + хората по света + световните жители) използват смартфони, сравнение с 2011 г., когато този процент е едва 10. И (това не е случайно + съществува логично обяснение + логиката е ясна), има няколко причини, които провокират растящият интерес към смартфона:

 • (комуникация + общуване + осъществяване на връзка) с лична или професионална цел;
 • (ползването + употребата + използването) на различни видове приложения за онлайн поръчки или резервации;
 • съхранение на силни, приятни спомени или преживявания;
 • слушането на музика, от смартфона, ни носи нергия, заряд и положителни усещания.

 

КАКВА Е (РЕАЛНАТА + ИСТИНСКАТА + СЪЩЕСТВЕНАТА) ПОЛЗА ОТ СМАРТФОНИТЕ?

 

Смартфонът, в днешно време е един малък преносим компютър, със свой процесор, памет и красив дисплей, върху който можеш да (намериш + потърсиш + откриеш) всичко необходимо. Независимо от това къде се намираме, можем да (видим + забележим + остановим), че хората буквално “живеят в“ самртфона си и постоянно търсят нещо, може би себе си. Самата дума смартфон е (съчетание + производно + словосъчетание) от английските smart и phone, като първата означаава: интелигентен, умен, елегантен, находчив, бърз, прецизен – това абсолютно точно отговаря на характеристиките на самртфона. И тук е момента да разгледаме основните ползи от смартфона:

Смартфони-2
Смартфони
 • (Водим разговори + разговаряме + общуваме) с любими хора, понякога с часове или служебно търсим наши колеги;
 • (Подчертаваме интернет присъствието си + Заявяваме нашето интрнет присъствие), чрез социалните мрежи, а от там сме винаги в течение на най-новите събития, коментари и споделяния;
 • Все по-често смартфоните се използват и в офиси на фирми, за (по-пълноценна + ефективна + резултатна) работа;
 • Когато сме отегчени от (ежедневните + ежечастните + непрекъснатите) ангажименти, чрез смартфона си, бързо и лесно „отиваме“ в любимото си приложение, за да послушаме (хубава + обичана + прекрасна) музика; да (избягаме + се отделим + изчезнем + потопим) в друг свят, чрез емоционален филм; да се (посмеем + забавляваме + отпуснем) с хумористично предаване или поне за минути да се „загубим“ в редовете на интересна книга.
 • Смартфоните са наш (приятел + съветник + помощник), когато сме гладни, независимо дали е 17.00 или 03.00 през ноща.
 • Когато (искаме + желаем + решим) да си направим селфи, запечататваме любим момент от мястото на събитието;
 • Нашите лаптопи са твърде тежки, сравнение със смартфоните, които не само са леки, но (се събират + се побират + влизат) в малкият ни джоб.

 

КАК ДА (ИЗБЕРЕМ + РЕШИМ, КОЙ Е + ВЗЕМЕМ РЕШЕНИЕ, КОЙ Е) ПОДХОДЯЩИЯТ СМАРТФОН?

 

Богатият избор от смартфони на пазара, (наистина + реално + деиствително) може да ни обърка, за това е добре ако (разчитаме на + се доверим + следваме опита на) доказана фирма на пазара. Ето и най-важните съвети, които специалистите ни дават. Основни характеристики за избор на вашият смартфон:

Смартфони-3
Смартфони
 1. (Съществуват + Има + Разпознаваме) две основни операционни системи при смартфоните – Android и Ако желаете лесно да управлявате телефона си и да получавате (най-актуалните + най-новите + най-иновативните) актуализации на вашият софтуер, iOS е добър избор. Ако ви е необходима, по-голяма сигурност и индивидуалност, Android ще ви (подсигури + осигури + гарантира) това.
 2. За дисплея на смартфоните (от голямо значение + важно + от огромно значение) е качеството на цвета и яркостта, а не само разделителната им способност. (Ако обърнете внимание + Ако се вгледате + Ако забележите), колко ярък е панела, това ще покаже и наситеността на цветовете – AMOLED панелите са по-добри от LSD, в това отношение. Предимството на новите смартфони е, че те притежават висок, динамичен диапазон – HDR, който показва още повече (нюанси + цветова гама + наситеност).
 3. (Намерете + Потърсете + Открийте) вашият смартфон, избирайки точният размер на екрана. Ако за вас е важно (използването + упоребата + ползваето) на телефона с една ръка или просто решавате, че малкият екран (пасва на + отговаря на + съвпада с) вкуса ви, по-добре изберете такъв с размери между 4,6 и 5 инча. Но ако по-вече време прекарвате в гледане на филми, концерти или забавни игри, то по-пълноценен ще бъде екран с 5,8 инча, като на Galaxsy S8.
 4. Камерата на смартфоните се оказва едина от най-важните характеристики. Освен пикселите, при
  Смартфони-5
  Смартфони

  смартфоните, имат значение и (специалните + специфичните + характерните) функции, като: двойните лещи и оптичната стабилизация на снимката.

 5. (Не се спирайте на + Не купувайте + Не избирайте) смартфон, чиято батерия издържа по-малко от 10 часа. В сайта ни, може да видите списък от смартфони, специално тествани за дълготраен „живот“. Така ще разберете, кое устройство ще ви даде сигурност и спокойствие – едно зареждане, за няколко дни.
 6. И не на последно място, RAM паметта е важна при смартфоните, за да съхранявате по-вече музика, игри, снимки и видеа. 32GB е нормална стойност, въпреки че най-новите модели смартфони (притрежават + имат + се произвеждат с) 64

 

КАК ДА СЕ ГРИЖИМ ЗА СМАРТФОНА СИ?

 

Съществуват няколко основни неща, които можете и е (необходимо + трябва + задължително)да направите, ако искате да защитите своя смартфон и той да ви служи по-пълноценено и за дълъг период от време:

Смартфони-4
Смартфони
 • Щом го (закупите + вземете + платите + купите), изберете калъф, който най-добре ще пасне на вашият смартфон – това ще го (предпази + запази + съхрани) от наранявания или евентуално падане върху твърда повърхност. Дизайна, също има значение, вземете калъф, който отговаря на вкуса ви и с него се чувставте (удобно + комфортно + добре), когато смартфона е в ръката ви;
 • Протектора, също е важна част от грижата за смартфона – той (предпазва + пази + защитава) екрана от надрасквания и в някои случаи от леки напръсквания с течност;
 • Бъдете внимателни, пазете смартфона си от вода. Ако (случайно + инцидентно + по случайност), попадне по-голяма капка или го (залеете + полеете + облеете), веднага извадете батерията, оставете я за час да изсъхне и чак тогава я (поставете + вкарайте + върнете) отново.
 • Веднъж месечно (трябва + е препоръчително + е необходимо) да се направи пълен цикъл на зареждане на батерията на смартфона. Това (значи + означава + е знак), че за смартфона ви е необходимо зареждане на 100% и след това да оставите батерията да се изтощи напълно, падайки до 0 и сам да изключи. По този начин ще запазите живота на батерията за по-дълъг период;
 • Пазете смартфона си чист – редовното почистване, ще направи екрана наслада за окото и така ще
  Смартфони-6
  Смартфони

  изглежда още по-красив. (За целта + целесъобразно е да + за тази цел) не използвайте хартия, а само мека кърпичка, в противен случай, може да се получи нежелано надраскване на екрана;

 • (Слагайте + Поставяйте + Прибирайте) смартфона си, винаги на едно и също, когато излизате. При влизане в магазин или друга обществена сграда, внимавайте при кратко оставяне, някой може да ви го вземе или открадне. (В тази връзка + Поради тази причина + Във връзка с това), незабравяйте да използвате FindMyPhone или (релевантната + идентичната + съответстващата) му функция, при кражаба или загуба.

 

(Разгледайте + Вижте + Посетете + Влезнете в) сайта ни и изберете смартфона, който (най-добре отговаря на + е най-подходящ за + пасва на) вашият стил на живот и потребности. Практичен, удобен и с красив дизайн е вашият смартфон, с него се чувствате чудесно.

 

КАКВО ЗНАЕМ ЗА СМАРТФОНИТЕ?

КАКВА Е (РЕАЛНАТА + ИСТИНСКАТА + СЪЩЕСТВЕНАТА) ПОЛЗА ОТ СМАРТФОНИТЕ

КАК ДА (ИЗБЕРЕМ + РЕШИМ, КОЙ Е + ВЗЕМЕМ РЕШЕНИЕ, КОЙ Е) ПОДХОДЯЩИЯТ СМАРТФОН?

КАК ДА СЕ ГРИЖИМ ЗА СМАРТФОНА СИ?