Кабелни канали

Кабелни канали

 

Със сигурност зад телевизора в хола имате доста захранващи кабели. Не само за него, но и за приемника за телевизия, за рутера, системата за домашно кино и какво ли още не. И със сигурност зад телевизора е бъркотия от всевъзможни кабели, които стърчат, пречат и не винаги изглеждат красиво. Ако искате бързо, ефективно и веднъж завинаги да решите този проблем, ние ви съветваме да използвате кабелни канали. Това са специални продукти, който са създадени да ви помагат в организирането, подреждането и скриването на досадните кабели. С кабелните канали можете да приберете прилежно всички захранвания и така да не се дразните, че нещо стърчи или пречи.

Кабелни канали за перманентна инсталация

 

Кабелни канали-5
Кабелни канали

Има няколко начина, по които лесно можете да организирате захранващите кабели в дома или офиса си, като единият от тях е продупчване на стените, таваните и подовете и прекарването през тях на кабелни канали. Предимствата на този тип прекарване на захранване, е че така ефективно скривате всичко в кабелните канали, като си гарантирате, че няма да ви пречат в ежедневието.

           

 

 Предимства на кабелните канали при перманентните инсталации

Този тип прекарване на кабелни канали, обаче, е подходящо за инсталирането на перманентни връзки, като захранващи кабели за контакти или отопление и не са подходящи за уреди, които често могат да сменят позицията си. Не само това, поставянето на такъв тип кабелни канали изисква професионалист, който знае как се прави подобна инсталация, за да може резултатите да са задоволителни и незабележими.

            Изисквания за поставяне на перманентни кабелни канали

Не трябва да забравяте, че този тип кабелни канали изискват определени ремонтни дейности, което на практика значи, че ако жилището ви е готово, боядисано и декорирано трябва разбиете наново стените, само за да можете да скриете кабелите. Прекарването на кабелни канали в стената е подходящо при начален стадий на ремонт на жилището и за перманентна инсталация.

            Кабелни канали за перманентни инсталации

Ако сте в началото на ремонта на вашето жилище и искате перманентно да скриете част от инсталацията в стените, подовете или таваните, ние можем да ви предложим подходящи продукти за вашия проект. В

Кабелни канали-3
Кабелни канали

продуктовата гама, ние можем да ви предложим кабелни канали, които са идеални за вграждане, както и широка гама от аксесоари за електроинсталационни PVC тръби. При нас можете да намерите, както кабелни канали – тръби, така и съединители, ъгли и крайни капаци, които да ви позволяват лесно управление на посоката на кабелите, както и бърз достъп до тях, при нужда.

След като намерихме решение за кабелните канали за перманентната инсталация идва другият  важен въпрос – какво да правите с кабелите на бялата и черна техника, която сте си закупили след ремонта и как да ги организирате така, че да не ви пречат?

 

Кабелни канали за бяла и черна техника

За да можете да прикриете и организирате кабелите на лесно преносими уреди или такива, които често сменяте с нови и по-добри, то вие имате нужда от кабелни канали, които да не изискват вграждане в стената. Няма устройство в ежедневието ни, което да не притежава кабел или зарядно устройство, което изисква

Кабелни канали-7
Кабелни канали

електричество. Увеличаването на уредите води и до натрупване на все повече и повече кабели, които не само заемат пространство, но и често пречат на работата. Тук на помощ идват кабелните канали.

            Подходящи кабелни канали в зависимост от вашия проект

Вече има различни предложения за кабелни канали, които да могат да отговорят на всяко изискване или проект, който сте си намислили. На пазара можете да намерите кабелни канали, които не само ви помагат в самото организиране на захранването, но и провеждането им от едно помещение в друго.

 

Видове кабелни канали

В зависимост от пространството, с което разполагате, както и начина, по който искате да прикриете захранващите кабели, ние можем да ви предложим различни разновидности кабелни канали.

            Кабелни канали тип трасета

Този тип кабелни канали са подходящи за провеждането на захранването от едно място до друго. Кабелните канали тип трасета най-често се предлагат под формата на продълговати правоъгълници, в които се слага самото захранване. В продуктовата гама можете да намерите различни дължини и модели кабелни канали тип трасе, които най-добре да допълват вашата идея и да се сливат с интериора.

Ако подът ви, например, е с ламинат или паркет, ние ви предлагаме кабелни канали в цветове като светъл

Кабелни канали-4
Кабелни канали

бук, тъмен орех и круша, които да се доближават максимално до нюансите на подовата настилка. Такива предложения са например 5621510LB, 5621510DW и 5621510P. По този начин самите кабелни канали ще бъдат по-незабележими и естетически издържани.

Ако искате да прокарате кабелни канали тип трасета по стената, то ние можем да ви предложим бели пластмасови изделия, които лесно можете да боядисате в цвета на вашата стена, като например изделие 5621510A. В зависимост от дебелината на снопа кабели, които трябва да се поберат в кабелните канали, ние можем да ви предложим продукти с различни параметри, за да можете лесно да намерите това, което търсите, като например 15Х10, 40Х25, 80Х40 и други.

            Кабелни канали тип спирала

Този тип кабелни канали са широко разпространени и са подходящи за употреба, както в дома, така и в офиса и бизнеса. Спиралните кабелни канали са подходящи за групирането на определени кабели, тяхното организиране и подреждане, за да може да не пречат на нормалната работа. Най-често можете да намерите приложение на спиралните кабелни канали за организиране на захранването на компютър.

Тъй като за работата на един компютър са нужни различни кабели (като захранващ, връзка между компютъра и монитора, LAN кабел и други), те често заемат много пространство и се пречкат в краката на човек. Спиралните кабелни канали са най-доброто решение за тяхното организиране, като те просто се увиват около кабелите и създават един дебел сноп. Спиралните кабелни канали са лесни, както за поставяне, така и за махане, когато се наложи. Ако искате да маркирате различни типове захранване и кабели, можете да използвате различни цветове спирални кабелни канали – например черен за захранващи кабели, бял за лан кабели и други.

Спиралните кабелни канали са подходящи не само за компютри, но и за организиране на кабелите на

Кабелни канали-5
Кабелни канали

системите в хола, кухнята, спалнята и дори двора. Лесното използване и разнообразните приложения на спиралните кабелни канали ги правят подходящи и предпочитани и за офис пространствата и бизнеса.

            Подови кабелни канали

Подовите кабелни канали са подходящи при организирането и изграждането на кабелни инсталации, както в дома, така и в офиса. Те значително увеличaват надеждността на работа на електрическите системи, ефективно организират пространството, както и дават възможност за бързи и практични интериорни решения. Подовите кабелни канали са лесни за монтаж и могат да се поставят от всеки на местата, които са нужни.

Подовите кабелни канали са изработени от незапалим материал, като освен това лесен за рязане и прекрояване. Освен това, те ви дават възможността да ги боядисате в цветовете, които най-добре да подхождат на интериора. Такива са предложения, като 5627520F и 5629020F. Също като кабелните канали тип трасета, подовите канали се предлагат в различни размери, в зависимост от снопа кабели, които ще преминават през тях.

            Рамки за кабелни канали

Рамките за кабелните канали са много добро декоративно решение, което позволява не само организирането на кабелите, но и за монтаж на ключове и контакти на различни места, където по принцип това е невъзможно. Комплектът за монтаж на кабелни канали включва два основни елемента – подрамка и основната бяла рамка. Рамките за кабелни канали са с универсални размери, подходящи за монтаж на ключове и контакти от различни производители.

В продуктовата гама можете да намерите три основни предложения за рамки за кабелни канали – единична, двойна и тройна. Върху единичната ( продукт 562100441 ) е монтиран ключ за осветително тяло, но може да се монтира и контакт или изход за LAN кабел. Двойната рамка за кабелни канали ( продукт 562100442 ) дава

възможността да се монтират едно до друго два контакта или ключа за осветление или различни изделия.

Кабелни канали-6
Кабелни канали

Тройната рамка за кабелни канали ( продукт 562100443 ) е най-голямото ни предложение, като към него може да се монтират три еднакви или различни като функция изделия.

Рамките за кабелни канали са изработени от PVC и се предлагат в стандартен бял цвят. В зависимост от вашите изисквания, могат лесно да се пребоядисат в нужния за вас цвят. Рамките се предлагат за кабелни канали с размери 100 на 40 и 100 на 60.

Кабелни канали

Кабелните канали могат да ви помогнат в лесното организиране и подреждане на инсталацията, така че да

Кабелни канали-7
Кабелни канали

не ви се налага да се занимавате с досадни, неподредени и стърчащи кабели. Независимо дали търсите кабелни канали за дома или офиса, ние ви гарантираме, че можете да намерите най-добрите и висококачествени предложения на пазара. При нас можете да намерите всичко нужно за електрифицирането и осветяването дома – от осветителни тела, полилеи и лампи, до кабелни канали и рамки. За да си гарантирате резултатите, които искате, доверете се на предложения за кабелни канали. Разгледайте още сега нашите предложения и изберете най-подходящото за вас!

 

Кабелни канали за перманентна инсталация

Кабелни канали за бяла и черна техника

Видове кабелни канали

Кабелни канали