Чушкопеци – с любов към храната

С аромат на печени чушки

Есен е. Във въздуха се носят любими аромати. Тук печена тиква, там печени кестени. Дърветата са в златна обвивка. Разходките са прохладни. Само едно нещо може да завърши тази картина – гозбите с чушки, изпечени на чушкопеци.

В съзнанието ни изниква веднага образът на бабите ни, които се суетят около своите чушкопеци. А ние се навъртаме около нея с нетърпение да станат готови вкусните и манджи. А междувременно баба докато прави своята магия се опитва да ни изгони от топлите чушкопеци .

Чушкопеци – предимства

Няма как да си представим зимата без приятния аромат на печени чушки, които присъстват в почти всяка салата и трапеза. Използването на чушкопеци си остава традиция при приготвянето не само на чушки, а и на картофи и патладжани. Затова и е важно той да е качествен и издръжлив. Това ще гарантира неговото използване поколения напред.

Много по-удобно е при печене да се използват чушкопеци. Те осигуряват равномерно печене на чушките и по-лесното им обелване след това. Това са резултати, които не могат да бъдат постигнати при печене на ламарина.

Храната, направена на чушкопеци, е бедна на мазнини, запазва се нейният витаминен и минерален състав, допринася за поддържането на нивата на холестерол.

Всеки един от вас сам избира кой вариант му е най-удобен, но ако желанието ви е да се насладите на ароматни, здравословни и неустоимо вкусно чушки, то тогава може да изберете от нашата селекция чушкопеци.

Разнообразие от чушкопеци 1
Разнообразие от чушкопеци

Как се използват чушкопеци

Печенето на чушки в чушкопеци не е философия, а доста лесна задача, с която всеки може да се справи. Ако следвате нашите съвети без никакъв проблем ще приготвите бързо и лесно зимнината и ще се насладите на вкусна салата с “опушени” чушки.

Добре е на първо място да подберете зеленчуци с по-правилна форма. Това се налага, тъй като по-големи и тъмбести такива няма как да влязат в отворите на вашите чушкопеци, а и дори да влязат може и да не успеете да ги опечете равномерно. След като сте ги подбрали ги почистете добре и включвайте вашите чушкопеци.

И докато чакате пригответе съдовете. Най-добре е да заложите на по-дълбок съд, в който да постелете кърпа, в която да ги задушите. Това попомага да омекнат и после да бъдат по-лесно обелени.

И щом вашите чушкопеци са достатъчно топли е време печенето да започне. Пъхайте първата чушка. Наглеждайте внимателно вашите зеленчуци по време на печене. Обикновено процесът отнема около 2 минути. И нужно ли е да казваме, че трябва да внимате да не преговите зеленчуците?

Как да познаете идеалната чушка? Трябва да има равномерно загоряла коричка.

И най-хубавото при използването на чушкопеци е, че след почти час работа, процесът по печене ще става още по-бързо. И съответно след изключването му може да изпечете още няколко чушки, което е страхотно, защото се запазва температурата.

И сега след като се усвоили технологията на печена на чушкопеци, може да се заловите за изпечете вашите чушки и да направите страхотна салата или малко зимнина.

Намерете чушкопеци 2
Намерете чушкопеци

Чушкопеци – любимите уреди на българите

Кой е този уред, който е еднакво обичан и от нашите баби, съседите в блока, колегите от работа и дори шефът?

Отговорът е един – чушкопеци.

Преди 9 години БНТ организира компания за търсене на „10-те най за ХХ век“. И именно тези така обичани уреди чушкопеци взеха първото място.

Всеки четвърти глас в кампанията е бил за българското изобретение. И няма как да не е така, защото именно печените чушки, заедно с туршията, киселите краставични и баницата са сред любимите ястия на българите. А какъв по-добър начин да се насладиш на печените чушки от това да си ги опечеш сам в така любимите чушкопеци.

Историята на чушкопеци

Знаете ли кой се измислил уреда, любим на хиляди българи? А знаете ли къде е бил направен?

Всичко започнало от един гараж във Велико Търново. А името на изобретателя е инж. Николай Пиперков. Той заедно с няколко колеги създават първия прототип на съвременните чушкопеци през 1974 г. Първоначално е имал формата на цилиндър с кухина, обградена от нагревател. Първите чушкопеци събирали само една чушка.

Един от изобретателите споделя и за първите проблеми, пред които се изправя екипът. Проблемите са свързани с реотаните на първите чушкопеци. Те изгаряли твърде бързо. Но се справят с проблемите и продукцията бива пусната успешно. Първите чушкопеци стрували 12 лв. В последствие се появили и чушкопеци с двойни и тройни разделите, които могат да изпекат по няколко чушки. Самото печене отнемало 5 минути.

Първите чушкопеци много бързо стават популярни и не само в България, но и в Сърбия, Гърция и Турция. По това време хората е трябвало да чакат с месеци и да имат големи връзки, за да се сдобият с чушкопеци.

За огромната си история са направени милиони чушкопеци. Едва ли има човек, който да не е ял печени чушки.

Този уред си спечелва много привърженици и се използва и до ден днешен не само от любимите ни баби, но и майки, лели, а защо не и бащи.

Информация за чушкопеци 3
Информация за чушкопеци

Видове чушкопеци

Имайки предвид вашите нужди, желание и разбира се финанси, може да избирате от няколко вида чушкопеци.

В зависимост от нуждите, предпочитанията и финансовите ви възможности, ние предлагаме двойни, както и тройни чушкопеци.

При единичните чушкопеци може да печете само по един зеленчук наведнъж, което може да ви забави и да ви отнеме доста повече време да подготвите зимнината. Затова и двойните чушкопеци са по-доброто решение. Ще се превърнат във ваш първи помощник и ще успеете да опечете чушките двойно по-бързо.

И стигаме до тройните чушкопеци, които се наричат още и “Мерцедеси”. Тези чушкопеци имат поставка от метал, която е в самия отвор. Именно тя разделя чушкопека на три отвора, в които може да поставите чушките. А формата прилича много на емблемата на Мерцедес, затова и оттам идва прозвището на тройните чушкопеци.

Използването на чушкопеци, допринася за постигане на един перфектен и вълшебен вкус на храната.

Разнообразие от чушкопеци 4
Разнообразие от чушкопеци

Стоичков и синове ООД – качестени чушкопеци

Печените чушки са неизменна част от българската трапеза и ние знаем това. Предлагаме ви възможността да изберете подходящите за вашите цели чушкопеци.

Разгледайте нашия сайт или заповядайте в магазина ни и нека печенето започне!

Оферти за чушкопеци 5
Оферти за чушкопеци
Разгледайте чушкопеци 6
Разгледайте чушкопеци
Вижте чушкопеци 7
Вижте чушкопеци
Разнообразие от чушкопеци 8
Разнообразие от чушкопеци
Намерете най-добрите оферти за чушкопеци 9
Намерете най-добрите оферти за чушкопеци
Каталог чушкопеци 10
Каталог чушкопеци

С аромат на печени чушки
Чушкопеци – предимства
Как се използват чушкопеци
Чушкопеци – любимите уреди на българите
Историята на чушкопеци
Видове чушкопеци
Стоичков и синове ООД – качестени чушкопеци