Душ кабини – това е бърз и лесен начин за всеки, който иска да оформи банята на своите мечти. Така се организира стая, в която се извършват не само редовни хигиенни процедури, но и в която се постига страхотен релакс след тежък и стресиран ден на работното място. В статията ще ви запознаем с ползите от употребата на душ кабини в банята, какво е важно при избора им и какви предимства имат. Разбира се, нивото на комфорт при различните модели душ кабини варира, но едно е сигурно: с тях банята се превръща в остров на спокойствие, от който се нуждае тялото на човек в забързания и технологичен 21-ви век. всички.

Душ кабини: ето страхотните им предимства в банята

Душ кабини 1
Душ кабини 1

Предлаганите на пазара душ кабини имат редица очевидни предимства: те заемат по-малко място в банята, пестят вода, не се мокри цялото помещение и т.н. Затова не е изненадващо, че в наши дни има голямо търсене, съответно и предлагане на душ кабини.

Очевидно е, че на първо място, при избора им, хората трябва да се съобразят с квадратурата на банята в жилището и нейните структурни особености. Дори за малките бани има ергономични душ кабини, които вършат чудесна работа. А пък за големи помещения, вариантите са безброй и  е трудно да си избере най-подходящия модел.

При избора на душ кабини трябва да има съгласуваност със стила на банята. Интериорните дизайнери разработват както класически, така и модерен тип проекти за баня, които почти винаги включват използването на душ кабини. Въпреки че често има спорове между тях дали да се акцентува на ваната с обикновен душ или на практичните душ кабини.

Избор на душ кабини: на какво е нужно да се обърне внимание

Определено изборът на душ кабини е труден, но пък в крайна сметка, резултатът е по-важен.  Нужно е в магазина да се обърне специално внимание на важните параметри и възможностите на предлаганите душ кабини.

Днес на пазара има няколко разновидности на това, което всички са свикнали да наричат ​​душ кабини.

Душ кабини 2
Душ кабини 2

Стандартните модели душ кабини имат: палет (могат да бъдат и без него), стени от всички страни, плъзгаща врата, заден панел и  ВиК аксесоари, които могат да се закупят отделно. Това е удобно, тъй като всеки има опция самостоятелно да избере душа и смесителя от разнообразна ценова категория. Душ кабината може да бъде както затворена отгоре, така и отворена. Предлагат се към нея различни допълнителни функции, като релаксиращо осветление, музика или ароматерапия. Например, продават се душ кабини, които са хибрид на душ и вана. Дълбочината и площта на палета при този дизайн душ кабини позволява да се използва като вана. Често такава система се допълва от допълнителни функции: радио, специален хидромасаж, озониране, ароматерапия, пара и др. Този модел е удобен само за бани с голяма площ от поне 8 квадратни метра. И съответно цената му е доста по-висока, но пък това се компенсира от неповторимото изживяване. Душ кабини с вана са отличен избор за любителите на всички видове водни процедури (вземане на контрастен душ сутрин и вечер, ароматна релакс вана преди лягане в леко топла вода).

Душ кабини: изберете подходящ като форма палет

При всички душ кабини трябва да се отдели особено внимание на палета. До голяма степен той определя използваемостта и издръжливостта на избрания модел.

Душ кабини 3
Душ кабини 3
  • В зависимост от височината, типът палет може да бъде нисък (около 10 см), висок (повече от 30 см) или да е като вана, както вече обяснихме. Ниските палети са практични; кабините с такъв палет са лесни за влизане вътре. Ако в семейството има доста възрастни хора, ниският палет е най-добрият избор. Високите палети са по-универсални: те са подходящи дори и за миене на крака, за накисване на много замърсено пране. В същото време перфектно служат като вана за къпане на малки деца. И все пак – имат ли недостатък душ кабини с такъв панел? Основният му недостатък са високите страни, но за удобство може да се прикрепи малка стъпка отпред.
  • Формата на палета при съвременните душ кабини определя цялостният им дизайн. На първо място е необходимо да се избере модел въз основа на оформлението на банята и свободното пространство в нея. Най-компактните видове душ кабини са тези с квадратна форма и полукръг, те са подходящи дори за много малки пространства. Нестандартните форми на палета (асиметрични, многостранни) са красиви и стилни, ако липсват ограничени в зоната на банята.

Материалът на палета за правилен избор на душ кабини не трябва да се подценява

В крайна сметка дълголетието при използване на всеки модел душ кабини зависи от материала на палета, както и той определя до голяма степен комфорта при ползване.

Душ кабини 4
Душ кабини 4
  • Най-разпространеният материал е акрилът. Той е доста траен, устойчив на замърсяване и се отличава с ниската си цена. Душ кабини с акрилен панел са практични и лесни за почистване. Бързото му затопляне също е плюс. Ако повърхността на акрилния палет е повредена, може лесно да се поправи със специална смес. Единственият голям минус при този вид душ кабини е, че акрилът е доста лек и недостатъчно устойчив като материал, по тази причина се изисква допълнителна за него поддръжка (алуминиева или пластмасова рамка).
  • Емайлираната стомана е траен и висококачествен материал за изработка на панел при душ кабини. Но трябва да знаете, че той е доста „шумен“ при употреба. Падащите капки издават барабанен шум, който дразни при къпане.  Както всички емайлирани продукти, такива палети на душ кабини са податливи на всякакви повреди и потъмняват с течение на времето.  Но пък лесно се почистват.
  • Луксозни и практични са душ кабините с палет от мрамор и керамика. Те могат да бъдат красиво орнаментирани, като в същото време се отличават с трайност и висока степен на стабилност.

Душ кабини: стени, хидромасаж и управление

Душ кабини 5
Душ кабини 5

Най-често се купуват от потребителите душ кабини с напълно затворени стени.  Материалът на стените, при повечето душ кабини, е от закалено стъкло, той понася добре топлината и влажността. Стъклото дори след продължителна употреба запазва своята прозрачност и блясък. Най-често дебелината му е 4 мм при стандартните душ кабини.

Вратите на душ кабините са люлеещи се и плъзгащи се. Броят на крилата на вратите в кабината варира от 1 до 2.

Масажната система при душ кабините е разнообразна – тя превръща банята в истинска стая за уелнес. Масажната система на душа може да бъде: вертикална, хоризонтална, зонов масаж на гърба, шията и краката.

Електронното управление при някои модели душ кабини позволява точно управление на температурата на водата, както и включване / изключване на допълнителни функции и режими. Продават се дори модели душ кабини със сензорни контроли.

Надяваме се, че след като прочетете тази статия, можете да изберете най-добрия вариант от фирма „ООД“. В каталога на нашия онлайн магазин в съответния раздел ще намерите душ кабина по ваш вкус и финансови възможности. Ако имате индивидуални въпроси относно избора си на душ кабини, винаги можете да се свържете с компетентните специалисти по телефона.

Душ кабини: ето страхотните им предимства в банята
Избор на душ кабини: на какво е нужно да се обърне внимание
Душ кабини: изберете подходящ като форма палет
Материалът на палета за правилен избор на душ кабини не трябва да се подценява
Душ кабини: стени, хидромасаж и управление

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.