Екобрикети – новото ефективно, изгодно и екологично гориво за отопление

Екобрикети – обща информация

Осезаемото повишаване на цените за електроенергия у нас през последните години насочи вниманието на потребителя към съвременни и атрактивни средства за отопление. Именно такова са екобрикетите, които се отличават с изключително висок топлинен капацитет.

Използването на екобрикети значително намалява нивото на вредните емисии в атмосферата. Те осигуряват значително по-висока калорична стойност на килограм, спрямо други материали за отопление и спестяват около 30-40% от общите разходи за електроенергия.

Обикновено, екобрикетите се произвеждат от предварително и добре изсушени дървесни трици и стърготини, които се спояват под високо налягане и продобиват своята цилиндрична форма.

Това е екологично чист продукт, който реално се произвежда от остатъчна, но качествена биомаса и при горенето си не замърсява въздуха и околната среда. За сравнение при изгарянето им се отделя дървесна пепел приблизително около 0.3 кг. на 1 тон екобрикети, а при същото количество черни каменни въглища, количеството пепел е 26.6 кг, което е съществена разлика.

Екобрикетите с отвор улесняват достъпа на кислород в зоната на горене, което ги прави изключително ефективни.

Калоричност на екобрикетите

Основно предимства на екобрикетите е тяхната висока калоричност, което определя и по-ефективната им отоплителна способност. 1000 кг. горивен материал от екобрикети

се равнява на 1250 кг. кафяви каменни или черни въглища, 2130 кг. въглищни брикети и 7/10 m3 дърва за огрев.

Висока калоричност и продължително, бавно горене, което е с 1,5 пъти по-висока като стойност от дървесината и може да бъде сравнена с тази на въглищата.

Всичко това очертава екобрикетите като изключително ефективен и икономически изгоден материал за отопление. Това е екологично чисто гориво, което е лесно и удобно за използване в домашни и промишлени условия.

Калоричните, високотехнологични и незамърсяващи природата екобрикети, отделят минимално количество вредни газове и в същото време не образува сажди. Количеството пепел, което оставя след тяхното изгаряне е толкова малко, че можете да го използвате като тор за саксиите си.

Качествените екопелети, които Стоичков и синове предлагаме Ви осигуряват възможност да се възползвате от модерен и рентабилен вариант за отопление, който Ви гарантира комфортна употреба, лесна поддръжка и компактно съхранение.

Може да се каже, че нашите екобрикети са универсални. Те са приложими и съвместими с всякакви коли на твърдо гориво, камини, печки и др., а са подходящи и за открит огън.

Екобрикетите, които предлагаме са високачествен продукт на най-добра цена, който ще Ви осигури гориво с натурална консистенция. Лесно можете да се снабдите с тях и още по-лесно и удобно да ги използвате.

Видове екобрикети 1
Видове екобрикети

Производство и видове екобрикети

За производството на екобрикетите, които Ви предлагаме са използвани единствено качествени суровини без лепила и вредни примеси. Подбират се най-добрите дървени стърготини, което има силно изразена икономически и екологична стойност.

Екобрикетите се характеризират с много голяма плътност – 1300 кг.на кубичен метър. След като обгорят, те тлеят и продължават да освобождават топлина. Този процес може има продължителност до 10 часа. Продължителността на тяхното горене се определя и от въздухоподаването.

При горенето не се отделят никакви отровни, опасни или вредни субстанции, което определено е важно, особено ако става въпрос за деца. Остатъчния прах от екобрикетите не може да се възпламени, а както вече споменахме, пепелта може да послужи като идеална естествена тор.

Екобрикетите основно са два вида: с отвор в центъра и без отвор. И двата вида са квалифицират като като качествени и усъвършенствани материали, разликата е в начина и техниката, по който те се произвеждат.

Екобрикетите без отвор се правят с помощта на бутална преса, която компресира слепващи се слоеве от частиците биомаса, а тези с отвор се произвеждат с винтова преса. Отворът се дължи на преминаването на винта през центъра. Това позволява допълнителна повърхност при процеса на горене.

Разгледайте екобрикети 2
Разгледайте екобрикети

Топ избор за отопление и уют у дома

Екобрикетите се нареждат на първо място по калоричност, ефективност и добра цена. Те са идеални за използване в домашни условия – както за отопление, така и за домакински нужди. Лесното транспортиране, удобното съхранение и минималното количество остатъчен материал са характеристики, които ги прави все по-предпочитан вариант в сравнение например с дърва, въглища и подобни.

Екобрикетите горят с красив пламък, тлеят дълго време, създавайки уютна и комфортна среда. В същото време са изключително икономични, безопасни за здравето и щадящи околната среда.

Това наистина е изключителен продукт, който заслужава да обмислете начина, по който сте се отоплявали до сега.

За повече информация, въпроси и поръчки, можете да се обърнете към нас: 0898 547524

Видове екобрикети 3
Видове екобрикети

Предимства на екобрикетите

Множеството предимства на екобрикетите наистина ги превърнаха от перспективен продукт в изключително търсен и предпочитан такъв. Това се дължи на всички свойства и характеристики на суровината, сред които са ефективност, икономичност, удобство, чистота и екологичност.

Това е продукт, който определено е фаворит на нашите клиенти и навлиза трайно в класацията на топ горивата за отопление, причина за което е и неговата съвместимост с почти всички отоплителни уреди на твърдо гориво.

Кратко обобщение на всички предимства на екобрикетите:

● Изключително висока калоричност.

● Изгарят бавно и продължително.

● Екологично гориво, което се произвежда от възобновяеми природни източници.

● По-чисти и безвредни са, за разлика от конвенционалните средства за отопление като дърва и въглища.

● Лесен транспорт, удобно съхранение и подреждане.

● Не отделят вредни остатъчни вещества и не замърсяват околната среда.

● Пепелта, получена при изгарянето на екобрикети е изключително малко количество остатъчен материал, който може да се използва за тор.

● Екобрикетите имат широко приложение и съвместимост с печки, камини, отворени и затворени горивни камери, барбекюта, открит огън и др.

Вижте: Биогорива и разпалки

Видове екобрикети 4
Видове екобрикети

Изгодно ли е отоплението с екобрикети?

Енергията, която екобрикетите отделят при своето изгаряне се измерва в “килокалории”.

1 килокалория се равнява на 1000 калории, а ценообразуването и енергийната ефективност се изчисляват на кг., не на обем.

Стандартните екобрикети, които имат енергийна ефективност от 4.2 до 5.2 кал/кг. отдава енергия при изгаряне от 4.87 до 5.72 киловат часа на кг. – съответно, ако екобрикетите тежат 2 кг., тогава ще дават 2 пъти повече енергия.

Кратка калкулация ще Ви покаже, че екобрикетите са не само един от най-ефективните и безвредни начини за отопление, но може би е и най-изгодният вариант.

Вижте екобрикети: Екобрикети

“Стоичков и синове” Ви предлага възможност да поръчате биогорива и разпалки на изгодни цени. Можете да посетите някой от обектите, в които се предлагат екобрикетите или да се свържете с нас за повече информация:

02/936 6161

0898 547524

0899 281762

Изберете екобрикети 5
Изберете екобрикети
Изберете екобрикети 6
Изберете екобрикети
Намерете най-добрите оферти за екобрикети 7
Намерете най-добрите оферти за екобрикети
Оферти за екобрикети 8
Оферти за екобрикети
Разнообразие от екобрикети 9
Разнообразие от екобрикети
Изберете екобрикети 10
Изберете екобрикети

Екобрикети – обща информация
Калоричност на екобрикетите
Производство и видове екобрикети
Топ избор за отопление и уют у дома
Предимства на екобрикетите
Изгодно ли е отоплението с екобрикети?