Фугиращи смеси за идеален дом

Внесете настроение в ежедневието си

Всеки ремонт започва с идея. Изборът на фугиращи смеси е завършващата проекта стъпка. Те внасят желаната от вас емоция във всяко едно помещение, превръщайки вижданията ви в реалност.

Видове фугиращи смеси

Фугиращи смеси могат да бъдат на циментова или епоксидна основа, едно- или двукомпонентни.

За да направите правилния избор на фугиращи смеси трябва да вземете предвид предназначението на покритието, а именно дали ще е за бани, за тераси, за кухни, коридори, басейни, магазини.

Фугиращи смеси на циментова основа са подходящи и предпочитани за помещенията в жилищните сгради. Могат да запълват фуги при облицовки от теракота, бетонни плочи, плочки от керамика, стъклокерамика и др. Тези фугиращи смеси пречат на проникването на вода и не и позволяват да се увреди фугата, като я здрава.

Фугиращи смеси на епоксидна основа са перфектни за онези ситуации, в които трябва да се обърне внимание на хигиенните условия – за подове в хранителната промишленост фабрики, мандри, магазин за сладолед, месарница, млекарница, кухни на ресторанти. Тези фугиращи смеси са идеални за фугиране на големи подове и в индустриалните предприятия, както и за басейни, спа-центрове. Имат приложение и на места, които ще бъдат изложени на агресивни химикали – автомивка, кланица, силози и др.

Правилно поставяне на фугиращи смеси

Инструментите, които ще са ви необходими за поставяне на фугиращи смеси са кофа, шпакла, бормашина с бъркалка, мистрия и кошче.

Не забравяйте преди да започнете да нанасяте фугиращи смеси, трябва да изчакате лепилото да засъхне. Следва добро почистване на фугите и пристъпване към самия процес.

Фугиращи смеси се смесват с вода, спазвайки се съотношението на пакета. По този начин ще се получи желания от вас цвят, така че не го пренебрегвайте.

Сред основните неща е винаги да оставяте вече разбърканата смес да престои около 10 минути. И след това отново разбърквате и сместа е напълно готова за работа.

Нанасянето на фугиращи смеси трябва да започне по диагонала на фугата с помощта на шпакла. След като нанесете върху част от площта на плочките, може да изчакате около 5 минути или веднага да се заемете с почистването на фугите. А това става като намокрите гъбата и започнете с миенето на плочките. Действайте внимателно. Следващата стъпка е да оформите фугите. Движението на гъбата трябва да е кръгообразно или по диагонал, с лек и равномерен натиск. Има два начина леко вдлъбната или равна фуга, по които може да обработите плочките, като това зависи от вашите виждания. При приключване с тази стъпка, почистете добре площта с добре измита гъба. Слагате я в далечния край и без да прекъсвате движението бавно я дърпате към вас във вертикално положение само в една посока.

Обърнете повече време и внимание на вътрешните ъгли на помещението. Има шанс точно там фугите да не са добре попълнение или дори да липсват фугиращи смеси. А може и да се наслои повече смес по тези места, което води до закръгляне на ъгъла. За да избегнете тези проблеми използвайте шпакла с остри ръбове.

Пълното засъхване на фугите и нанесените фугиращи смеси отнема 24 часа и след това помещението може да бъде използвано.

Обърнете внимание на температурата на помещението, трябва да е между 5 и 30 градуса.

При нанасяне на фугиращи смеси на открито, имайте предвид, че не трябва да се фугира площ, върху която пряко пада слънчева светлина. Силният вятър ще попречи на доброто и бързо засъхване на материала и отново избягвайте. Немислимо е да се извършва нанасяне на фигуриращи смеси по време на дъжд и снеговалеж.

Каталог фугиращи смеси 1
Каталог фугиращи смеси

Как да изберем правилно фугиращи смеси

Освен естетическата си функция, фугиращите смеси имат и функционална роля. Запълвайки фугите между плочките, те предотвратяват проникването на вода. Важно е да отговарят на няколко фактора, сред които се отличават следните:

-Тъй като са подложени на въздействието на околната среда е важно да използвате фугиращи смеси, които са износоустойчиви.

-Когато става въпрос за банята винаги избирайте фугиращи смеси, които са устойчиви на развитие на микроби.

-Избирайте силно еластични фугиращи смеси

-Важно е фугиращите смеси да са устойчиви на замърсявания

-Не всеки вид фугиращи смеси стават за мокри помещения. Ако не съобразите това ще се намали дълготрайността на покритието.

-Обърнете внимание и на натоварването на самия под. Ако в даденото помещение ще се слагат тежки предмети или ще минават тежки уреди, то тогава заложете на фугиращи смеси от малко по-високия клас, които са устойчиви на натоварвания.

Разнообразие от фугиращи смеси 2
Разнообразие от фугиращи смеси

Какво още трябва да знаем за фугиращи смеси?

Сред основните фактори при фугиращи смеси са цветовете. Преди да се спрете на плочки и фугиращи смеси, трябва да решите какво усещане искате да излъчва помещението. Светлите тонове носят усещане за простор и правят така че дори малки пространства да изглеждат по-големи. Тъмните тонове фугиращи смеси се свързват с доминантност, елегантност и величественост. Топлите тоново носят със себе си усещане за уют, комфорт, топлина и успокоение. Нежните тонове ще внесат в помещението усещане за чувственост, нежност и спокойствие.

Ако искате да внесете хармония в помещението и всичко да е в пълен синхрон изберете еднакъв цвят на плочките и фугиращи смеси. А ако желаете плочките ви да изпъкнат, то тогава заложете на различаващи се един от друг цветове.

Не сте много сигурни как да подходите при по-малки помещения? Искате да изглеждат оптически по-големи. Един от начините за постигане на това е чрез използване фугиращи смеси с нежни и светли тонове, както и хармонично съчетание на цветовете.

Избирането на цветове е наистина важен фактор, но трябва да обърнете внимание и на още няколко неща, свързани с фугиращи смеси.

Никой не иска в дома му да се образуват плесен и мухъл, нали? Затова винаги използвайте водоотблъскащи фугиращи смеси с антибактериален ефект.

Ако не желаете да се разруши структурата на фугиращи смеси и да се промени цвета, винаги използвайте фугиращи смеси, които са устойчиви на химически вещества.

Вижте каталога ни с фугиращи смеси 3
Вижте каталога ни с фугиращи смеси

Стоичков и синове ООД – гаранция за качествени фугиращи смеси

Много хора ни се довериха в избора на качествени фугиращи смеси и инструменти за техния ремонт.

Доверете ни се и вие! Времето ще покаже, че сте взели правилното решение.

Заповядайте в нашите магазини, разгледайте сайта ни и асортимента от фугиращи смеси, който предлагаме. Сложете начало на мечтания дом.

Информация за фугиращи смеси 4
Информация за фугиращи смеси
Изберете фугиращи смеси 5
Изберете фугиращи смеси
Разнообразие от фугиращи смеси 6
Разнообразие от фугиращи смеси
Повече за  фугиращи смеси 7
Повече за фугиращи смеси
Вижте каталога ни с фугиращи смеси 8
Вижте каталога ни с фугиращи смеси
Намерете фугиращи смеси 9
Намерете фугиращи смеси
Вижте каталога ни с фугиращи смеси 10
Вижте каталога ни с фугиращи смеси

Внесете настроение в ежедневието си
Видове фугиращи смеси
Правилно поставяне на фугиращи смеси
Как да изберем правилно фугиращи смеси
Какво още трябва да знаем за фугиращи смеси?
Стоичков и синове ООД – гаранция за качествени фугиращи смеси