Градински инструменти – да спретнем нещо заедно

Посрещнете пролетта в градината

С настъпването на по-топлите дни отново е време да излезете навън и да се насладите на слънчевите лъчи. Започва сезонът на градинарството. Сезонът на косенето на трева, засаждане на дръвчета, цветя и зеленчуци и неспирната борба с плевелите и треволяците.

Посрещнете го с нас и нашите градински инструменти!

Независимо каква градина имате, няма да се справите без основните градински инструменти като кирка, лопата, мотика, гребло и коса. Ако искате красива и добре оформена градина няма как да я постигнете без тях.

А ето и за какво се използват тези градински инструменти:

Градински инструменти – гребла

Греблата са идеалните градински инструменти при събиране на листа или подравняване на земята. Може да избирате от ветрилообразно, едностранно или гребло, специално за шума. Греблата с по-гъсто разположени зъби са подходящи за декоративните тревни площи. А с греблата тип ветрило бързо и лесно ще съберете падналите листа и всеки един боклук, които загрозява вашата градина. Според нужди ви и желания може да изберете правилния вид градски инструменти.

Градински инструменти – вила

Вилата е вид градински инструменти, който се използва за пренасяне на сено и слама. С нейна помощ може да прекопавате и разривате земята. По-малките видове вили са идеалния помощник в цветарството.

Огромно разнообразие от градински инструменти 1
Огромно разнообразие от градински инструменти

Грижа за градински инструменти

За градински инструменти си заслужава да се инвестират пари. Важно е да ги поддържате, ако желаете те да бъдат до неотлъчно до нас години наред. Самата грижа не изисква много усилия и отнема само няколко минути. А тази грижа ще намали риска от увреждане на цветята ви.

Ще започнем с няколко прости съвета, свързани с подредбата на вашите градински инструменти. Винаги ги прибирахте в чисто и сухо състояние, за да не ръждясат. Обърнете внимание на острите градински инструменти, които могат да се затапят ако бъдат оставени на земята. За тези градински инструменти може да намерите специално място на стената на вашата барата. По този начин съхранението ще е лесно и безопасно, а и няма да заемат много място.

Врагове на вашите градински инструменти са разбира се, лошата и неправилна поддръжка и влагата, която води до ръждясване. Можем да ви дадем няколко съвета, които ще спасят вашите градински инструменти от ръждясване или счупване, а именно:

Никога не забравяйте съхраняването на градински инструменти в сухо помещение. Винаги след работа ги почиствайте. Ако забележите, че се появява ръжда, можете лесно да я премахнете с шкурка. Дървените дръжки трябва да се поддръжат в добро състояние и да ги шлайфате. Ръбовете на някои градински инструменти, които трябва да са остри, трябва да се точат.

Ако не искате да пренасяте бактерии от едно цвете на друго, никога не забравяйте да почистите вашите градински инструменти за подрязване. Това може да стане със специален прекарат или бензин.

Електрическата косачка може да доведе до много опасни ситуации. При повреда, винаги занесете уреда при майстор. Не забравяйте да проверявате косачката за счупени части или повредени такива.

Градински инструменти като лозарските ножици и ножиците за растения и клони винаги трябва да се точат в началото и края на сезона и разбира се при необходимост, за да получавате всеки един път качествени резултати.

Това са нашите съвети, които ще запазят вашите градински инструменти дълги години за използване от поколения напред.

Изберете градински инструменти 2
Изберете градински инструменти

Градински инструменти – кирка

Кирката има дълга дръжка и е с метална глава. При някои видове и двата върха на главата са остри, а при други единият е леко сплескан.

Кирките като градински инструменти се използват за разбиване на части от почвата или разрохкване. Острият връх е перфектен за разбиване на камъни или бетон, а сплесната част разсича корени.

Градински инструменти – коса

Косата като вид градински инструменти се използва за косене на трева и за жънене. Представлява острие, което е леко извито и дълга дървена дръжка. На самата дръжка има две ръкохватки, които спомагат за по-доброто захващане. Ако искате да постигнете добър захват с този вид градински инструменти трябва да хванете долната ръкохватка с дясната ръка, а задната ръкохватка с лявата. Обикновено косата е около метър и седемдесет.

Разгледайте градински инструменти 3
Разгледайте градински инструменти

Други градински инструменти

-Градинска ножица

Този вид градински инструменти се използва се подрязване на плетове, подстригване на дървета и храсти и премахване на избуяла трева.

-Трион

С помощта на този вид градински инструменти ще отрязвате без никакви проблеми клоните.

-Брадва

С тези видове градински инструменти ще сечете клони и дървета бързо и лесно. Винаги работете внимателно, защото може да се стигне до много грозни ситуации и то само заради няколко секунди невнимание.

-Количка

Няма как да бъдете добри градинари ако нямате този вид градински инструменти. Количката е необходима за превозване на земя, торове, отпадъци, дървета и градински инструменти. Може да избирате между метална количка с три колела или дървена така.

-Пръскачка

Свежата и зелена трева е първи признак за перфектна градина. Пръскачката също така е удобно и за поливане на дървета, цветя, растения. А също така пръскачките са идеални градински инструменти в летните жеги. Може да ги пуснете и да се разхладите под студените пръски вода.

Градински инструменти – лопата

Предлагат се много и различни лопати и всяка градина се нуждае от поне няколко. Лопатата се използва за копаене. Дизайнът на тези градински инструменти е прост – дълга дръжка от дърво с широка и плоска пластина от стомана.

И този вид градински инструменти се предлагат в голямо разнообразие – заострени лопати, равни, малки и големи.

Лопатата с остър връх е от видовете градински инструменти, които се използват за копаене, повдигане и хвърляне на земя или тор. Острият връх на лопатата се врязва идеално в почвата, а ръбът в горната част позволява допълнителен натиск от страна на крака за по-добро изкопаване. Лопатата, която се ползва за сняг е по-широка от останалите видове и е леко завита нагоре, като по този начин се загребва повече сняг.

Разнообразие от градински инструменти 4
Разнообразие от градински инструменти

Градински инструменти – мотика

Мотиката е идеалният вид градински инструменти, които ще помогнат в борбата с плевелите. Служи и за прокопаване на почвате и разораване на земята. Съществуват различни видове мотики, но българите най-често ползват тези, които са под формата на “D” с изпъкналата част надолу.

Стоичков и синове ООД – качествени градински инструменти

В магазина ни ще намерите голямо разнообразия от градински инструменти и всичко, което ще ви е необходимо за създаването на райски кът в задния ви двор.

Запретвайте ръкави и превърнете работата в забавление!

Намерете най-добрите оферти за градински инструменти 5
Намерете най-добрите оферти за градински инструменти
Огромно разнообразие от градински инструменти 6
Огромно разнообразие от градински инструменти
Разнообразие от градински инструменти 7
Разнообразие от градински инструменти
Намерете най-добрите оферти за градински инструменти 8
Намерете най-добрите оферти за градински инструменти
Повече за  градински инструменти 9
Повече за градински инструменти
Информация за градински инструменти 10
Информация за градински инструменти

Посрещнете пролетта в градината
Градински инструменти – гребла
Градински инструменти – вила
Грижа за градински инструменти
Градински инструменти – кирка
Градински инструменти – коса
Други градински инструменти
Градински инструменти – лопата
Градински инструменти – мотика
Стоичков и синове ООД – качествени градински инструменти