Хидроизолация – същност, предимства и реализация

Хидроизолация – същност и важни предпоставки

Хидроизолацията е процес, при който даден обект или конструкция се правят водоустойчиви, така че те да останат незасегнати от негативното действие на водата, както и да предотвратят проникването на влага при определени условия.

Основно свойство на хидроизолацията е нейната водоустойчивост, но също така има още една важна характеристика – влагозащитност, което елиминира риска от проникването на влагата през материала или структурата.

При реализацията на проект за хидроизолация е важно да се направи предварителна оценка и да се изберат материали, които да бъдат възможно най-подходящи за настоящата ситуация и обект, независимо дали става въпрос за ново строителство или коригиране на съществуваща сграда.

Необходимо е да се обърне специално внимание на всички детайли и критични точки, от които например могат да възникват течове вода и да причинят последващи проблеми. Друг аспект, който има значение включва характеристиките на съответния географски район и климатичните му особености, близостта до водни басейни и др.

Подборът на правилните материали за хидроизолация е важна предпоставка за абсолютна ефективност.

Професионално поставяне на хидроизолация

Динамичните и физически напрежения, на които са подложени компонентите на сградите, водят до евентуални промени и нарушаване на структурата. За да се предотврати това, е препоръчително да се постави хидроизолация, която ще увеличи трайността на цялата структура, ще я предпази от деформация и ще увеличи значително срока за експлоатация. Това ще осигури и допълнителен капацитет, гарантиращ оптимална ефективност.

Качеството на продуктите за хидроизолация изискват съответствие с техническите спецификации и правилното им интегриране.

Трябва да е вземат предвид и други фактори като: закрепване към парапетите, междуосновите връзки, хоризонтални и вертикални повърхности, водосточни тръби и др. Всичко това са елементи, които добрия професионалист ще вземе предвид, полагайки хидроизолацията.

Намерете хидроизолация 1
Намерете хидроизолация

Хидроизолация на терасите и балконите

Друга специализирана област е хидроизолацията на терасите и балконите.

Всеки ден в резултат на метеорологичните условия много от тях са подложени на механични натоварвания. Проникването на вода и влага може да предизвика много щети и вреди като корозия например, както и да увредят външното покритие на стените.

Хидроизолацията на балконите и терасите предлага лесно и удобно решение за елиминирането на тези проблеми, осигурявайки максимален комфорт.

Нашите висококачествените продукти за хидроизолация са всеобхватно и експертно предложение, съчетано с възможност за експертно мнение и съвети.

За повече информация и въпроси

Хидроизолация и устойчивост на влага

В много сгради е потенциален проблем е твърде голямата влажност, а просмукването на вода може да доведе до растеж на плесен, причинявайки значителни щети и проблеми с качеството на въздуха, както и нарушаване целостта на сградата. В такива случаи е необходима адекватна хидроизолация на фундаментните стени и покрива, за да се предотврати просмукване на влагата и влошаване на досегашното състояние на сградата.

Вижте каталога ни с хидроизолация 2
Вижте каталога ни с хидроизолация

Развитие на хидроизолацията

От края на 90-те години до сега строителната индустрия бележи технологичен напредък в материалите за хидроизолация, включително интегрирането на системи, които са още по-усъвършенствани и надеждни.

Материалите за хидроизолация, които ние предлагаме се стремят да преодолеят недостатъците в по-старите методи, създавайки ефективна бариера около външната страна на конструкцията, предпазвайки от вода и влага.

Хидроизолацията не трябва да се бърка с обикновения покрив, тъй като той може и да не е проектиран да издържи на съответните специфични условия.

Стандартите за хидроизолация значително са се подобрили в последните години, което се дължи и на новите, качествени материали, резултат от съвременни строителни норми.

Вижте материали за хидроизолация, предлагащи сигурни технически решения

Хидроизолация в строителството

Хидроизолацията в строителството или ремонта на сгради и конструкцията се осъществява чрез използването на различни мембрани и покрития за защита и ефективност.

Хидроизолацията на обвивката на сградата включва определени изисквания и спецификации на покривните и хидроизолационни материали.

При изграждането на сгради, хидроизолацията е основен аспект за създаването на контролирана и сигурна среда. Покривните материали и повърхности за хидроизолация трябва да са качествени, надеждни и устойчиви.

Покривните материали са конструирани така, че да са водоустойчиви и да осигуряват максимална ефективност.

Материалите за хидроизолация са така проектирани, че да са достатъчно порести, за да позволят на влагата да преминава, без да се задържа. Те образуват бариера, която не позволява на водата да премине отвън навътре. Стени също имат бариери или въздушни бариери.

Друг аспект на хидроизолацията е хидроизолацията, че стените трябва да имат подходящ наклон, а бетонът в основите на сградата да бъде влагозащитен или да се направи допълнителна хидроизолация със специално покритие. Някои конструкции дори са проектирани с хидроизолация под бетоновата плоча, където обикновено се използва полиетиленово покритие.

Каталог хидроизолация 3
Каталог хидроизолация

Хидроизолацията в миналото и сега

Преди по корпусите на лодките и корабите се е нанасял катран, като вид хидроизолация.

Модерната хидроизолация предлага прилагането на съвременни методи и водоотблъскващи покрития и уплътнения.

Хидроизолацията днес намира широкото приложение и се използва за различни строителни конструкции, особено такива, които се намират в райони с влажен климат.

Предимства на нашите материали за хидроизолация

Основните предимства са следните:

● Продължителна защита на конструкцията от влага и влага

● Устойчивост

● Дълъг експлоатационен живот

● Висока якост

● Покачват стойността на имота

● Повишават ефективността

● Силна еластичност

● Динамично свръхналягане

● Перфектно свързване на слоя

● Дълготрайни функционални решения, които гарантират абсолютна надеждност

● Подсилена хидроизолация

● Надеждно планиране и приложение независимо от метеорологичните условия и време на годината – могат да се прилагат дори при ниски температури

● Дълготрайност, което означава и безопасност, особено в силно влажни райони

Каталог хидроизолация 4
Каталог хидроизолация

Материали за хидроизолация в Стоичков и синове

Ние инвестираме време и средства в това да запазим качеството и устойчивостта както на продуктите, които предлагаме, така и на нашите услуги, спазвайки най-новите технологични стандарти и високо ниво на работа.

Ние приемаме като наша мисия това да Ви осигурим всичко необходимо за ремонта у дома, както и за обезпечаване на професионалните Ви материали за хидроизолация и други строителни дейности. Ако имате проблем с избора на правилните продукти, ние сме на Ваше разположение, за да Ви помогнем и да отговорим на нуждите Ви.

Уникалното сътрудничество между нашите служители и клиентите ни е гаранция за дългосрочни, ползотворни и коректни взаимоотношения.

При нас ще откриете материали за:

● Хидроизолация на покриви и покривни покрития

● Покрития и хидроизолационни системи за балкони и тераси

● Покрития и хидроизолационни системи за стени

● Решения за поддръжка и експлоатация

● Всичко необходимо за Вашите индивидуални проекти

Заповядайте при нас или направете поръчка онлайн!

Можете да разгледате целия ни асортимент тук

Хидроизолация – същност и важни предпоставки
Професионално поставяне на хидроизолация
Хидроизолация на терасите и балконите
Хидроизолация и устойчивост на влага
Развитие на хидроизолацията
Хидроизолация в строителството
Хидроизолацията в миналото и сега
Предимства на нашите материали за хидроизолация
Материали за хидроизолация в Стоичков и синове