Хладилници – завладяващото и практично в търсенето им.

Хладилници – завладяващото и практично в търсенето им.

В намирането на хладилни електрически уреди неизменно изискваме гаранция за годност, предвещаваща , дълга и безпроблемна употреба на хладилника, съответстващо на нашия портфейл . Разбираемо тънък е мига, в който се нуждаем от покупка на хладилници – съществена необходимост от човешкото пребиваване и навици . Ще ви представим малко впечатляващи факти около изобретяването на първите хладилници, ще ви представим детайлите на разнообразието от модели и естествено , ще ви дадем съвет в кой магазин бихте могли да намерите най-добрите и съответстващи ви модели хладилници.

Топ предложения за хладилници в Техмарт

Концепцията на Техмарт е да дава на търсещия най-примамливите предложения за класа на нормални цени прилягащи на стандарта на живот. В раздел хладилници, можем да предложим такива в няколко раздела – с долна камера, с горна камера, с една врата, сайд бай сайд, хладилни витрини и хладилници за вграждане. В три енергийни класа – А разновидности на цветове подходящи на всяка представа за красиво и интериор на каквото и да е помещение.

Прототип на хладилниците

Хората в древността даже не усещали необходимост от охлаждане на храната, а просто са я изяждали веднага след лов, риболов, бране на реколтата или добиване от природата. Приемането на хранителни вещества е било нищо повече от процес осигуряващ тяхното оцеляване , ден след ден, а не сетивното наслаждение от магията на готвенето, което познаваме днес . Най-древната идея за по-дълго и по-добро запазване на храни и напитки била чрез съдове с вода, поставени на проветриво място , загърнати с мокра кърпа или охлаждащи се вечер . По-нататък осъзнали, че разтворени в течност точно определени соли поглъщат голямо количество топлинна енергия и започнали да ги ползват за охлаждане на напитки . Най-старите подобия на термоизолирани помещения, в които се запазва температура по-ниска от тази на заобикалящата среда били дупки в стените на зданията или издълбани в почвата , запушени с дърво и пълни със сняг или лед. В именията на някои императори имало подготвен отряд около стотина души , отговорен за изстудяването , като се започне ястията на трапезата и се стигне дори до мъртвото тяло на споминалия се владетел .

Разновидности хладилници 1
Разновидности хладилници

Първият в историята патент за хладилник

Шарл Тепие е френският изследовател , който пръв стигнал до извода за същността на замръзване на амоняка, но не запазил правата на идеята и доживял дните си в пълна низост и лишения. След известно време неговото хрумване застанало в основата на възникването на нашите хладилници. През 1834г. американският учен Джекъб Пъркинс успява да се сдобие с първия патент за електрично замръзване за изобретяването на компенсионно устройство работещо с етер, това е първоначалният вариант на масови хладилници. Тази разновидност на уреда получавал заряд с ръчна помпа, която охлаждала въздуха чрез обмен между две камери. В първите десетилетия на 20в. стартира и постепенното обширно появяване в домакинствата.

Информация за хладилници 2
Информация за хладилници

Значение и качества на хладилника „Мраз 75“

Мраз 75 има безупречен външен вид на красива мебел. Характерният механизъм на дръжката осигурява плътно прилепващо притваряне на вратата и абсолютно съхранява от външната температура . Работещ с абсорбционно дифузен хладилен агрегат, чиито предимства пред компресорния е тихата му работа .

Интересно и любопитно за хладилниците

Тежко и почти невъзможно е в днешни дни да си представим ежедневния бит без изобретяването на нашите верени домакински помагачи, носещи названието хладилници. Ако погледнем в историята обаче , ще разберем, че това чудо на техниката , в познатия си вид, се ражда сравнително скоро.

Първоначалните уреди носещи названието „Хладилник“

През 18в. са овладени принципите на засиленото отделяне на пари , а през 19в. за първи път се предлага явява названието „хладилник“, измислено от Томас Мур. С прогресивните процеси на еволюция на населението и технологичния бум на открития в тези години се заформя и необходимостта от замразяване и поставяне на продуктите . Работните сделки на експортиране на придобит природен лед от водните корита се разпространил с такива темпове , че експорта достигнал 25 млн. т. Първият образ на произвеждащ лед уред е изваден на бял свят 1862г. от Едмонд Кар във вид на машина , изкарваща по 200кг. лед в рамките на час.

Изберете хладилници 3
Изберете хладилници

До вас в закупуването на хладилници

В електронния магазин сте свободни удобно да контролирате ценовият диапазон , както и да конкретизирате търсенето конкретно за търсения от вас производител или модел. Марките които имаме са BOSCH, GORENJE, HANSA, HOTPOINT ARISTON, INDESIT, LG, LIBHERR, PANASONIC, SAMSUNG, SNAIGE, TEKA, WHIRLPOOL.

Първо национално участие в създаването на хладилници

Първият модел домакински охладителен уред , произведен от българи се нарича „Мраз 75“ и е създаван в годините между 1958г. и 1962 г. в завод за хладилници в София . Първите десетина хладилни машини, бързо грабнали доверието на сънародниците и покорили пазара. До 1962г. производството стигнало до мащабност от шест хиляди броя пуснати в продажба хладилници.

Не се колебайте да заповядате да закупите вашият хладилник.

В магазина на Техмарт намиращ се в Перник или в електронния магазин . Вижте също , освен хладилници и всеки друг вид уреди при нас ще откиерете и:

телевизори

абсорбатори

микровълнова

фурна за вграждане

прахосмукачка

съдомиялни

климатици /цени/

смартфони

конзоли

ютии

сокоизстисквачки

епилатори

хлебопекарни

плотове за вграждане

хладилници за вграждане

готварски печки

лаптопи

Прахосмукачки роботи

Аудио слушалки

Фотоепилатори

Кафемашини

Самобръсначки

Перални за вграждане

Сушилни

Бойлери

Таблети

Намерете хладилници 4
Намерете хладилници
Видове хладилници 5
Видове хладилници
Разнообразие от хладилници 6
Разнообразие от хладилници
Каталог хладилници 7
Каталог хладилници
Разгледайте хладилници 8
Разгледайте хладилници
Оферти за хладилници 9
Оферти за хладилници

Топ предложения за хладилници в Техмарт
Прототип на хладилниците
Първият в историята патент за хладилник
Значение и качества на хладилника „Мраз 75“
Интересно и любопитно за хладилниците
Първоначалните уреди носещи названието „Хладилник“
До вас в закупуването на хладилници
Първо национално участие в създаването на хладилници
Не се колебайте да заповядате да закупите вашият хладилник.