Кюнци от Стоичков и синове ООД

Плавен преход към зимата

Предназначението на кюнците е да отвеждат дима от различните горивни устройства. За да бъдат ефективни кюнците трябва да отговарят на няколко изисквания. Необходимо е да са с гладка повърхност, която да осигури минимално задържане на сажди. Също така е важно да имат нисък коефициент на триене.

В нашия магазин ще откриете не само кюнци, но всички необходими за комина и печката елементи. Може да разгледате голямата селекция в сайта ни или да заповядате на място.

Креозот – врагът на кюнците и комините

Един от най-големите врагове на печките, комините и кюнците е креозотът. При изгарянето на дървата се отделят емисии, които са под формата на газ или твърди частици. Именно една от най-големите опасности при изгарянето на тези дърва е натрупването на креозот във вътрешността на комина и кюнците.

Креозотът е вещество, което е смес от смола, сажди и други материали, които се отделят по време на горене. Отличава се с неприятна миризма и е леснозапалим.

Креозотът се появява по повърхността на кюнците и комина в три форми. Едната е като хрупкава коричка. Другата е мазен гипсиран слой, който може да бъде отстранен само чрез горене. И третата форма е фин прах.

И това, което прави креозотът толкова опасен е бурното му изгаряне. Може да се достигне температура около 2000 градуса. Това ще доведе до разрушението на комина ви.

Един от начините да предотвратите образуването на креозот е първоначалното разпалване на камините да става бурно. По този начин натрупаните от миналия ден отлагания по комина и кюнците ще изгорят. Друго нещо, което влияе на образуването на креозот са температурите на стените. Ако в самите стени влиза студен въздух, това ще помогне за образуването на креозот по повърхността на комините и кюнците.

Ако във вашия комин и кюнци има наслагвания във вид на прах или коричка, то почистването става много лесно с помощта на специална четка. Почиствайте навреме комина и кюнците, за да не се стига до опасни ситуации.

Изберете кюнци 1
Изберете кюнци

Ефективни методи за почистване на кюнци и комини

Използването на камини, печки и котли, работещи на въглища или дизелово гориво, неизбежно е свързано и с тяхното почистване. В процеса на работата се образуват доста големи количества сажди, които рано или късно трябва да почистите ако искате вашите отоплителни уреди да работят ефективно. Има най-различни препарати, с чиято помощ може да почистите вашия комин или печка заедно с кюнците. Те могат да бъдат закупени във всяка една железария или специализиран магазин. Тези препарати представляват прахове, които развиват много висока температура на горене и по този начин ефективно отстраняват саждите от кюнците и комините. Но освен препаратите има още няколко други начина за почистване на вашите печки и кюнци.

Първият по-интересен вариант са кубчетата за почистване на сажди от комините и кюнците .Те са подходящи за каменни печки, както на въглища така и на течно гориво. Те имат три активни фази на работа. Първата фаза се активира чрез температурата и почиства печката. Следващата активна фаза почиства самия комин. И последната фаза почиства кюнците. Голям плюс при използването на тези кубчета е, че ефективно ще почистят вашите отоплителни уреди и кюнци, също така ще увеличат смукателната мощност. Те помагат и с това че намаляват консумацията на материала за горене. Цената им е много ниска, което ги прави достъпни за всички ползватели.

Друг уред който може да използвате за почистването освен кубчетата и препаратите е четката за кюнци. Тя е направена от метал и найлон. Нейната дължина варира, атака че много лесно може да откриете подходящия за вас размер. Найлоновите влакна в четката ще почистят много ефективно вътрешните стени на самите кюнци от сажди.

Четката е сред най-ефективните методи за почистването на кюнци и заради това е доста предпочитана от притежателите на печки и камини. Също така има малки размери, така че не взема почти никакво място място и цената и е сравнително ниска.

Това са по-интересните методи за почистване на саждите от кюнците, които може да имате предвид следващия път, когато купувате препарата за почистване. Разгледайте какво предлага пазарът, изпробвайте нови начини за почистване на кюнците от саждите и открийте продуктът който работи най-добре за вас. По този начин ще си осигурите дълги години на безпроблемно използване на камината. Погрижете се за своите печки, камини, котли и кюнци, за да може те да се погрижат за вас в студените зимни дни.

Оферти за кюнци 2
Оферти за кюнци

Почистване на кюнци

Малко по-нагоре представихме няколко различни уреда за почистване на кюнци. Сега ще ви представим и самия процес по почистването на кюнците.

Почистване на кюнците е доста неприятен процес, който за жалост няма как да избегнете, ако имате камина. Няма как да не почистите саждите, защото в противен случай вашият комин няма да работи ефективно. Така че ако вашите кюнци имат нужда от почистване е време да се заемете с този тази задача. Ще ви трябват две най-обикновени найлонови торбички, които ще навлечете върху кюнците. Първата стъпка, която ще направите е да извадите кюнеца от долната страна, тоест откъм печката. веднага слагате едно от пликчета и много здраво го завързвате. Повтаряте същата процедура и с другия край на кюнците. След това много лесно може да изнесете частите от къщата на двора и там да почистите. Както вече казахме почистването на кюнците става с четка. Гърлото на самия комин може да почистите лесно и ефективно с прахосмукачка. И след като всичко е почистено, сложете отново частите по местата им. Вече имате чисти кюнци които ще работят ефективно и няма да създават проблеми.

Съветваме ви да не отлагате процеса по почистване на кюнците, колкото и неприятен да е той. Трябва да се грижите за уредите, които използвате, за да не се налага да ги сменяте, което ще доведе до парични разходи. Защо да не си спестите парите, като просто почистите кюнците и комина.

Повече за  кюнци 3
Повече за кюнци

Стоичков и синове ООД – кюнци за всеки комин

Подбрали сме едни от най-добрите модели кюнци, които идеално ще паснат на комина ви. Доверете се на нашите познания и съвети, подбирайки кюнците, които ще отговорят на нуждите ви.

Осигурете комфорт и уют на вас и децата ви в студените зимни дни с нашите кюнци.

Огромно разнообразие от кюнци 4
Огромно разнообразие от кюнци
Огромно разнообразие от кюнци 5
Огромно разнообразие от кюнци
Огромно разнообразие от кюнци 6
Огромно разнообразие от кюнци
Изберете кюнци 7
Изберете кюнци

Плавен преход към зимата
Креозот – врагът на кюнците и комините
Ефективни методи за почистване на кюнци и комини
Почистване на кюнци
Стоичков и синове ООД – кюнци за всеки комин