LED крушки – кое ги прави толкова ефективен и икономичен вариант за осветление?

LED крушки – бъдещето на осветлението

LED крушките или така наречените – светодиоди, са до 80% по-ефективни от традиционното осветление. Те могат да бъдат намерени в различни и интересни форми.

Светодиодите са иновативно и енергийно ефективно решение, което намира широко приложение в домакинствата, бизнеса и промишлеността.

Съществена тяхна особеност е, че светлината, която излъчват, за разлика от обикновената, се разпространява по-сферично, покривайки по-голям периметър. Това е предимство при вградено осветление или осветление под шкафа, но може да бъде недостатък за настолните лампи.

Лампи с нажежаема жичка срещу LED крушки

Съществуват значителни различия между технологията и принципа, на който работят различните видове крушки.

Лампите с нажежаема жичка са били стандарт в технологията на електрическите крушки в продължение на много години, но те вече не са предпочитан и ефективен вариант за ежедневна употреба, защото използват повече енергия и изгарят по-бързо от тези с LED технология. Крушките с нажежаема жичка са по-скъпият избор, поради необходимото количество енергия за работа и бързото им разваляне.

Светодиодните крушки са най-добрият избор за тези, които искат да спестят разходи за осветление, да изберат нивото на яркост в помещението и да помогнат за опазването на околната среда.

В сравнение с традиционните крушки с нажежаема жичка, LED крушките предлагат много по-дълъг живот, по-ниски експлоатационни разходи и допълнителна полза от това, че са много по-хладни на допир, дори докато работят. Те са разумна инвестиция, защото техният експлотационен живот е в пъти по-голям.

Понякога различните видове изглеждат еднакви или взаимозаменяеми, но това не е така. При LED технологията се използва много по-малко енергия, за да се достигне желаната яркост, отколкото съществуващите аналози.

Ако търсите най-гъвкавата, енергийно ефективна,икономична и безопасна крушка, вариантите с LED са най-добрият избор за Вас!

Вижте крушки: LED крушки

Огромно разнообразие от крушки 1
Огромно разнообразие от крушки

Избор на LED крушка

Правилният избор вече не опира само до въпроса за мощността. Макар тази информация да е от полза, сега имате много повече възможности и опции, които да Ви осигурят желаната яркост, ефективност и комфорт, които предлага LED осветлението. Ето някои полезни, основни термини, използвани и прилагани при електрически крушки:

– Мощност: количеството енергия, което използва електрическата крушка.

– Лумени Lumens: мярка за светлинен поток – измерва светлината, която крушката излъчва известна още като яркостта на електрическата крушка

– Келвин: основна единица за измерване на температурата.

Когато правите своя избор, имайте предвид следното:

● Оценете желаната яркост – мощността измерва използваната енергия, а не светлинния поток. Новият метод за сравняване на яркостта се прави чрез показателя лумен. Колкото по-висока е стойността на лумените, толкова по-ярка е крушката.

● Изберете между топло и студено осветление – новите LED крушки се предлагат в „хладна” бяла светлина, която е идеална за осветление. Другият вариант предлага „топла” светлина, често използвана за акцентиране върху осветлението или за малка площ. Тук изборът се определя от личните предпочитания на всеки.

● Съобразете накрайника на крушката с гнездото на Вашето осветително тяло – светодиодите се предлагат за няколко вида контактни гнезда, спрямо различните нужди.

● Изберете между стандартни и регулируеми – някои LED крушки дават възможност нивото на светлината да се регулира.предлагат като лампи, които могат да се регулират. Това съответно включва и инсталирането на съответен ключ.

● Изберете висококачествени крушки, за да не се налага да ги сменяте постоянно – купуването на евтини консумативи, може да се окаже скъп разход, ако качеството не отговаря на съответните стандарти.

● Затворени осветителни тела изискват специални LED крушки – светодиодите имат механизми за разсейване на натрупването на топлина, но те изискват повече въздушен поток, отколкото позволяват затворените осветителни тела. Предварително проверете дали светодиода има предписание за ефективна работа в затворени осветителни тела.

● Преценете дали искате разсеяна или фокусирана светлина – това се определя от областта, която искате да бъде осветена – цялото помещение или само даден акцент в него.

Вижте: Всички крушки

Разгледайте крушки 2
Разгледайте крушки

Предимства на LED крушките

● Имат значително по-дълъг живот в сравнение с други видове крушки. За сравнение светодиодите са 40 пъти по-дълготрайни спрямо обикновените крушки. Техният “живот” се измерва в десетки хиляди часове, което е наистина много. Логично, това е важна предпоставка за спестяването на средства за нови крушки.

● Енергийно ефективни са и имат много ниска консумацията на ток, особено в сравнение с крушките с нажежаема жичка. Статистиката сочи, че светодиодните крушки имат до 80 процента по-ниска стойност на разход при еднаква осветеност, което спестява от цената на консумирана енергия.

● Имам минимална топлинна мощност, която разпределят за осветяване, а не за нагряване и повърхността им остава хладна, за разлика от крушките с нажежаема жичка.

● Отделят изключително ниски нива на ултравиолетови и инфрачервени лъчи, което намалява и риска от пожар.

● Много по-голяма издръжливост при включване и спиране, което е основна причина за бързото изгаряне на други видове крушки.

● Съвместимост с почти всички видове осветителни тела.

● LED крушките са много по-здрави – не се чупят и развалят лесно като останалите.

● Значително по-щадящи са към околната среда, тъй като не съдържат токсични вещества и материали, като живак например. Те реално не отделят вредни емисии на въглероден диоксид.

● Рентабилност – цената на новите LED крушки е намаляла значително през последните няколко години и това се е превърнал в изключително ефективен продукт на достъпна цена. В дългосрочен план може да се каже, че това е рентабилна инвестиция, защото реално една светодиодна крушка е много по-евтин вариант в сравнение със закупуването на множество обикновени крушки, използвани за един и същ период.

Вижте: Енергоспестяващи крушки

Информация за крушки 3
Информация за крушки

Изберете крушки с перфектно качество и на отлични цени!

Качеството, от което се нуждаете е в Стоичков и синове! Ние предлагаме крушки за осветление от доказани и наложени производители.

Цените на нашите крушки отразяват нашата цел – да Ви осигурим качествено и достъпно осветление!

Огромната ни селекция от крушки включва и нашето обслужване, с което бихме искали да Ви помогнем с полезна информация, която да Ви насочи най-бързо и правилно към ефективните за Вас решения.

Разполагаме с крушки и аксесоари, които могат да отговарят на всички нужди – стандартни и специфични.

При нас ще откриете крушки, които ще Ви осигурят качествено осветление, спестявайки Ви пари и обикаляне по магазините. Нашите енергоспестяващи и компактни LED крушки могат драстично да намалят разходите Ви за енергия и да Ви осигурят желаната яркост , като в същото време ще спомогнете за опазването на околната среда.

Те са изключително подходящ вариант за осветление на всички помещения във Вашия дом или офис.

Видове крушки 4
Видове крушки
Намерете най-добрите оферти за крушки 5
Намерете най-добрите оферти за крушки
Оферти за крушки 6
Оферти за крушки
Намерете най-добрите оферти за крушки 7
Намерете най-добрите оферти за крушки
Огромно разнообразие от крушки 8
Огромно разнообразие от крушки
Информация за крушки 9
Информация за крушки
Повече за  крушки 10
Повече за крушки

LED крушки – бъдещето на осветлението
Лампи с нажежаема жичка срещу LED крушки
Избор на LED крушка
Предимства на LED крушките
Изберете крушки с перфектно качество и на отлични цени!