Лед осветление

Станете част от бъдещето

Крушките с лед осветление навлизат на пазара с огромна скорост. Все повече потребители залагат на тях не само в домовете си, но в офисите, ресторанти, магазини и др. Това е така, защото тези крушки имат голяма енергийна ефективност и доста по-дълъг живот в сравнение с нормалните. Крушките с лед осветление използват близо 90% по-малко енергия спрямо останалите. С оглед на околната среда и вашите финанси, крушките с лед осветления определено са бъдещето на осветителните тела.

Лед осветление – Предимства и недостатъци

Все още ли се чудите дали да смените традиционните крушки с лед осветление? В следващите редове ще изброим защо това е правилното решение.

100% от телата с лед осветление могат да се рециклират. Не съдържат токсични химикали за разлика от флуоресцентните крушки, в чието съдържание има опасни за околната среда химични съединения. Телата с лед осветление ще спестят производството на материали за 25 обикновени крушки.

Животът на лампите с лед осветление е около 11 години 100 000 часа при постоянна работа. Така че средно ако използвате лед осветление по 8 часа на ден, то тогава чак след 20 години ще ви се наложи да смените крушката. Към края на живота си започват да отслабват постепенно, но продължават да светят. Докато обикновените крушки изгарят или започват да премигват. И техният живот е само 1500 часа, което означава, че трябва да ги сменяте на около 2 месеца.

Друго предимство на лед осветление е, че производството на инфрачервена светлина и UV лъчи е изключително малко. Затова и лед осветление е подходящо за места, в които се съхраняват предмети, които са чувствителни на топлина, както и помещения, в които има предмети, чувствителни на ултравиолетови лъчи като музеи и археологически разкопки.

Осветителните тела с лед осветление са изключително издръжливи дори и на сурови атмосферни условия. Издържат на вятър, дъжд, вибрации. Именно заради това са идеални за използване и в градината, терасата и дори на строителната площадка.

И след като вече вероятно се убедихте защо трябва да смените осветлението си с лед осветление, няма как да не споменем и няколко недостатъци, които да вземете предвид.

Цената е ключов недостатък при избора на лед осветление. За смяната на всички крушки в дома ви с лед осветление може да ви се наложи да платите доста голяма сума, но имайки се предвид колко време изкарва една крушка определено си заслужава инвестицията.

Не всички крушки с лед осветление, които се предлагат на пазара са качествени. Самото качество зависи от доброто изпълнение на чипа и добрия охладител. Доверявайте на изпробвани от останалите потребители марки.

Както видяхте определено си заслужава използването в лед осветление. Ако все още не сте съвсем сигурни, ви съветваме да подмените една от крушките в дома ви и да видите разликата. Гарантираме ви, че след това ще искате да подмените и всички останали с крушки с лед осветление.

Разгледайте лед осветление 1
Разгледайте лед осветление

Лед осветление – възникване

Създател на лед осветление е руският учен Олег Лозев през 1927 г. Първите десетилетия не е достигнат почти никакъв, свързан с темата лед осветление. През 1955 г. Рубин Браунщайн открива, че светодиодите при свързване с ток излъчват инфрачервена светлина. А през 1961 г. Гари Питман и Боб Биард стигат до същото заключение и получават патент за инфрачервен светодиод. През 1962 г. е разработен червения светодиод. 10 години по-късно – жълтият. А през 1979 г. е направен и синият светодиод.

В първите десетилетия на технологията, лед осветление се е ползвало като предупредителна светлина в червено и зелено. Бялата светлина е измислена чрез смесване със синьо през 90-те години. С течения на годините използването на лед осветление става все по-широко. В началото цените на светодиодите достигали до 200 долара на бройка. С течение на времето цените намаляват и светодиодите започват да се използват все повече. В днешно време лед осветление се среща в паркове, домове, молове, заведения и др.

Изберете лед осветление 2
Изберете лед осветление

Как да направим правилен избор на лед осветление

Преди да тръгнете към магазина и да купите ново лед осветление е добре да знаете няколко неща, за да направите правилен избор.

Нормалните лампи нямате избор на цвят, но при лед осветление има 3 цветове на излъчване – топло бяло, бяло и неутрално бяло. Топло бялата светлина е подобна на светлината, която излъчват крушките с нажежаема жичка. Тази светлина не натоварва очите и се среща най-често в домовете. Студено бялата светлина е с лек синкав оттенък. Използва се в места с по-висока осветеност. Неутрално бялата светлина е идеална за складове, офиси, молове и др.

При крушките с лед осветление мерната единици за осветеност е лумен. Той показва какво количество светлина ще получите от единица електричество. Съответно колкото е по-голямо числото, толкова по-голяма част от електрическата енергия ще се превърна в светлина и толкова по-малка в топлина.

При избора на крушки с лед осветление вероятно ще гледате да са с възможно най-дълъг живот, именно заради това е важно да залагате на вече утвърдили се марки. Имайте предвид и, че крушките с лед осветление са с гаранция, така при проблеми може да ги смените с нови.

Повече за  лед осветление 3
Повече за лед осветление

Как да използваме лед осветление в интериора на дома

Лед осветление може да бъде използвано и не само като просто крушка. Този тип лед осветление дава възможност да проявите креативност и да превърнете стаите в дома си в произведения на изкуството. Заиграйте се с цветовете, проявете въображение и създайте нещо неповторимо, което ще впечатли гостите ви.

Как може да се постигне това с лед осветление?

Имате възможност с помощта на лед осветление да се фокусирате върху определена част от стаята. Може да сложите под дивана, шкафа, масата. Имате възможност и да го вградите в част от мебелите, като например шкафове със стъклени врати, различни витрини, огледалото в банята. По този начин ще може да създадете доста интересни ефекти в различни цветове лед осветление.

Оферти за лед осветление 4
Оферти за лед осветление

Лед осветление – какво можем да ви предложим

Ние сме тук и с голяма радост ще ви помогнем с избора на лед осветление, което да отговаря на вашите нужди. В сайта ни може да разгледате асортимента от лед осветление, който предлагаме. При въпроси винаги може да се свържете с нас или да посетите магазините ни.

Не забравяйте, че инвестирайки парите си в лед осветление, вие инвестирате в по-чиста околна среда.

Намерете най-добрите оферти за лед осветление 5
Намерете най-добрите оферти за лед осветление
Огромно разнообразие от лед осветление 6
Огромно разнообразие от лед осветление
Видове лед осветление 7
Видове лед осветление
Изберете лед осветление 8
Изберете лед осветление
Повече за  лед осветление 9
Повече за лед осветление
Информация за лед осветление 10
Информация за лед осветление

Станете част от бъдещето
Лед осветление – Предимства и недостатъци
Лед осветление – възникване
Как да направим правилен избор на лед осветление
Как да използваме лед осветление в интериора на дома
Лед осветление – какво можем да ви предложим