• Home
  • Менструална чашка видове менструални чашки
  • Менструална чашка поставяне

Менструална чашка поставяне

Менструална чашка поставяне

 

Какво представляват менструалните чашки?

Менструалните чашки са най-новият метод за поддържане на лична хигиена по време на месечния цикъл. Менструалните чашки са дълги около пет сантиметра и най-често са направени от сто процента медицински силикон без ароматизиращи вечества. За разлика от тампоните и превръзките, менструалните чашки събират менструалната кръв, вместо да я абсорбират. Освен това времето за смяна на чашките е много по-дълго – до дванадесет часа.

Цена и разновидности на менструалните чашки

Менструалните чашки струват от 40 до 60 лева. Но преди да направите инвестиция, е хубаво да се информирате коя

Менструални чашки поставяне-1
Менструални чашки поставяне

разновидност на чашката е най-подходяща за вас. Това зависи от разположението на шийката на матката.

Менструалните чашки съществуват в два основни размера. Единият е по-малък и е предназначен за по-млади нераждали жени. Другият е по-голям. Той е за раждали по-възрастни жени. Освен по големина, менструалните чашки се различават и по твърдост на материала, от който са направени. Освен от силикон, менструалните чашки могат да бъдат и от термопластичен еластомер или гума. Менструалните чашки имат различни форми – „камбана”,  V-образни или екзотични. Чашките се срещат и в различни цветове.

Къде и как се появяват менструалните чашки?

Идеята за създаване на менструалната чашка не е никак нова. Всъщност подобия на менструалните чашки са измислени още в 19 век. За задържането им се е използвал колан и са били далеч от дискретни и незабележими. През 1867г. е създадено The Hocket Catamenial Sack (менструално чувалче Hocket). Това е най-близкото подобие на менструална чашка,  състоящо се от поставяща се вътрешно торбичка (чувалче), свързана с колан. За да се изпразни съдържанието,

торбичката се изважда и след това се поставя обратно. След нея излизат още подобия на менструалните чашки. През 1937г. Леона Чалмърс патентова първата комерсиална менструална чашка, която е на разположение за продажба в САЩ.

С какво менструалните чашки са по-добри от тампоните и превръзките?

Изключителното удобство при менструалните чашки е, че по време на месечния цикъл, могат

Менструални чашки поставяне-2
Менструални чашки поставянеда останат

 

във влагалището до дванадесет часа, за разлика от тампоните и превръзките. Освен това първоначалната инвестиция за менструалната чашка се изплаща във времето, защото чашките могат да се използват многократно.

Защо менструалните чашки на Ovall са по-добри от други марки?

Ако вече сте решени да закупите менструална чашка, не правете компромис с качеството и. Изберете Ovall. Менструалните чашки на Ovall са създадени с грижа от медицински силикон, одобрен от Агенцията за контрол на храните и лекарствата. Менструалните чашки на Ovall са хипоалергенни, издържливи, без токсични вещества и не нараняват влагалището. Освен всичко, Ovall чашките щадят природата.

Производство на менструалните чашки Ovall

Менструалните чашки на Ovall се произвеждат във Финландия. Фабриката там следи целия процес на производството на менструалните чашки, гарантира виското им качество и безопасността им.

Какви проблеми решават менструалните чашки на Ovall?

Ако имате забързано ежедневие и нямате време да сменяте тампона или превръзката си на всеки

Менструални чашки поставяне-3
Менструални чашки поставяне

4 часа – менструалната чашка на Ovall е точният продукт за вас. Щадите околната среда, като не изхвърляте излишни отпадъци. Освен това с менструалните чашки на Ovall може да забравите за некомфортното усещане по време на месечния ви цикъл. Ovall пасват идеално в стените на влагалището.

 

 

 

Какво представляват менструалните чашки?

Къде и как се появяват менструалните чашки?

Защо менструалните чашки на Ovall са по-добри от други марки?

С какво менструалните чашки са по-добри от тампоните и превръзките?

Производство на менструалните чашки Ovall

Какви проблеми решават менструалните чашки на Ovall?

Цена и разновидности на менструалните чашки